Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zajimave, pritom mam pocit ze to na netu ani nevyslo pro piraty :)
  • michaliuz18
    pochopte NIEKTORY ze ne kazdy bude platit za drahe hry , ked v dnesnej dobe je ich jak naprdenych
    niektore studia si tie peniaze ani nezasluzia za hru co ma 5 hodin a je onicom, a co ked sa snazia ked je vidno ze je hra robena pre penaze a nie od srdca, tam si kupujem hry ako deus ex, lanoire, MASS effect 2 ... atd , vyborne tituli na ktore sa nezabuda ... teraz si sporim na ME 3 ... ako som spominal hry su drahe a nebudem si kazdu kupovat ktora sa mi paci preto ich budem stahovat a raz za cas ked vyjde pecka si ju kupim , tak tu nejajkajte zavislaci prachaty od hier, ja za to nemozem ze vy mate na to peniaze, tak isto aj filmy, hudba atd. urcite tie veci stahujete a mate jedno, ale HRY? kdeze to je obrovsky hriech stiahnut tie sa proste MUSIA kupovat za kazdu cenu ...trosku divne ale nevadi :D
    • Heh to je typicke "ja na to nemam ale mit to musim" tak pokud na to nemas tak to nehraj. To ze nemas penize neni omluva a ani duvod. Ja take nemam na kde co ale to neznamena ze to budu delat/hrat. Asi se nedockam doby kdy si lidi uvedomi ze vsechno ma svoji cenu a kazdy nemuze mit vse.
      • Jazz
        Pokud je to k dispozici, proč to nevyužít ? Hm ?
        • :D ty jsi me dostal :D Pokud to beres takhle tak te lituji. Vse je k dispozici klidne muzes vzit bouchacku a nekoho odprasknout jen je to slozitejsi nez 2x kliknout a stahovat.
          • Jazz
            Je to složitější, přesně tak.
            Proto to normální lidi nedělají.
            • Jazz
              Já fím, fenkkkjjju! http://www.youtube.com/watch?v=ZPxKbFKi8vE
            • To ale neni omluva ale vymluva. To jako reknes u soudu "ja jsem ho jen okradl protoze je slozitejsi ho zabit". :D jsi "vtipnej" a nema cenu se o tom s tebou dale bavit. Bud jen trolujes a nebo co je jeste horsi tomu fakt veris. Tak jako tak je mi te lito. Cus
    • ucho
      i krátká hra může být skvělá. a že je dohraná za 4 hodiny? a co...
      • Puvodni portal, pokud vim, byl docela kratky. A jaka to je libova hra.
    • Hm, ja to vidim tak, ze hru proste nehraju, kdyz na ni nemam penize. Je to tak jednoduche. Tak to resim ja. Nikdo te tu hru preci nenuti kupovat, ale ani stahovat a hrat, ne? *7*
  • to je zas diskuze :-D piráty vystřílet,pověsit...warez je amorální a neetickej ;) zajímavý je,že tady takový věci píšou nicky,který přispívaji na warezech :-D sakra volove,tak si aspoň změnte nick name,když tady pak píšete jak všechno poctivě kupujete. Hlavně,že na cztorrentu jeden nick,který tu přispívá jako "poctivý plátce" žádá o radu jak přepsat dll knihovny a vložit crack. to je jak v kocourkově. Nějakej patolízal jménem Lynch tu pak píše takový kraviny,že v době práce nemá kdo co psát na tiscali-že okrádá svého zaměstanavatele-Lynchi ty těžko budeš na věc pohlížet z pozice nadřízeného-ty si vylež teplotu a zítra se vrať zpátky do 8.C ;) to,že vývojářský společnosti udávaji fakt,že za nižší zisky můžou piráti je taky ve hvězdách. Můžou to změřit? houby-je to jen výmluva,proč zisky nejdou podle jejich marketingovejch plánů. Proč maji AAA a ostatní kvalitní hry prodejnost i 10 milionů kopii? protože jsou dobře udělaný a člověk nelituje vloženejch peněz. Ale dávat za FPS(nebudu konkretizovat) 1300kč,když to člověk dohraje za pár hodin-opakované zahrání defacto nulové,protože k opakovanému hraní hráče nic nemotivuje, tak ať si pak vývojáři nestěžujou. Ten kdo hru upirátí stejně těžko půjde do prodejny něco koupit-to je klient ve hvězdách,takový co by kdyby-hlavně že to je na koho hodit-warez. Když sem byl malej a chodil sem na základku tak defacto nic jinýho než vypalovaný hry nebylo-150-300kč za hru si brali "paliči".....TO BYL UŠLEJ ZISK. Protože na práci jiných se obohacovali filutové,kteří měli v roce 1995-2002 vypalovačky-tehdy dost drahej HW. To bylo obohacování na úkor herních společností!! V čem se obohacuje warez po finanční stránce? koupil sem si v poslední době skyrim,protože vím,že to jsou peníze,který sem investoval alespoň trochu účelně-pro mě herní doba na 3 měsíce,když si k tomu sednu po práci na hodinu dennně. Taky sem si někdy něco stáhl z warezu,ale o ušlej zisk by v mém případě stejně nešlo,protože bych si do krámu pro Silent Ops nebo Bad Company stejně nikdy nešel-vyhozený peníze. Proč mám originálky Deus Ex 1a 3,Half Life 1 a 2,Operation Flashpoint cold War Crysis+Resistance a jiné? protože to byly hry,které člověk nedohrál za pár hodin a uživateli nabídli zábavu i po roce-viz. editor flashpointu. Vývojáři si serou do vlastní předsíně,těma rychlokvaškama co vydávaji.
    • Amylee.Anderson
      Je pravada, že by tomu chtělo dát nějakej formát, ale jinak máš pravdu, chlape ;)
    • Tak to by mne vazne zajimalo, na koho tu narazis tim poctivym platcem. Kdyz tedy ukazovat prstem, tak poradne, ne?
    • Hele ty nicko.Prvne se nauc dat svemu projevu nejaky rozumny format.Tenhle WALL of TEXT snad nikdo nebude cist.
      • hele lulánku,tyhle "frajírky" co nadávaj do nicek a buhvi ceho za klavesnici,ty mam nejradsi :-D bavis chlapce. Do oci bys mi to nerek,ale u monitoru si frája,to se cení. zajímavý,že sis ten wall of text přečetl blbe :-DD
        • měl sem na mysli nicky jako nick name;) ne nicky jako nicky
          • Jo tak.Toz potom tu "nicku" beru zpet *3* .Ale s tim wall of text priste skus neco udelat *2* .
  • Pan_Klobouk
    Svata prostoto! Dve veci:

1) vim ze SS je jen tupa strilecka (v tom dobrem slova smyslu) ale AI od prvniho dilu velky pokrok neudelala, skorpion se vsude zasekava atd.

2) vidim dobre, ze se Samovi samo doplnuje zdravi? To uz i SS pokrocil tak daleko a znext-genovatel, ze v nem nejsou lekarnicky a tyhle veci? Boze muj.
    • Mechwarrior_bw
      1) áno, AI sa nijak nezmenila ... i keď osobne nesúhlasím s pomenovaním SS ako tupá strielačka, ono totiž pri tom treba aj dosť myslieť aj keď sa to na prvý pohlad nezdá. Tupá strielačka je skôr MW3. A SS3 sa jej žial podobá častejšie akoby hráč chcel ...

2) autoheal tam nie je, teda okrem prvej obtiažnosti (z ktorej je táto ukážka), lenže na tej nikdo s trochou sebaúcty hrať nebude *1* . Keby to hral na obtiažnosti serious tak by video trvalo len pár sekúnd :)
      • Pan_Klobouk
        Igráček & Mechwarrior: Diky za info!

BTW ja to nemyslel zle, jsou tupe strilecky a tupe strilecky. Sam byl vzdycky o tunach nepratel, co jen nabihaji ve vlnach a chteji hrace zabit. Takze naroky na AI velmi nizke. Presto je to uz treti dil (nebo vlastne ctvrty) takze bych docela rad videl, ze enemaci znaji mapu, vedi kde jsou zdi a dalsi prekazky a dokazou je obehnout, resp. naprogramovat si svoji smrtici cesticku ke hraci bez toho, aby mlatili hlavou do zdi, o palmu atd. :)

ad autoheal - no jeste ze tak, ja jen kouskem oka zahlednul automaticky nabihajici zdravi. Primarne nic proti tomu, takova uz je dnes doba :) ale byvalo slusnosti se alespon zastavit a nechat postavicku se vydychat. Tady se Sam leci za pochodu a bleskurychle. OK, takze jen ukazka.
    • Nepřátelé jsou tupí schválně, však to má být oldschool střílečka, opravdu nevím jak bych porazil těch 1700 nepřátel v posledním levelu kdyby ještě navíc trochu uvažovali. Autoheal ve hře není.
  • Masa-san
    Určitě je to ochrana ? Není to spíš jen chyba či nákej vtip ?
    Každopádně je to vtipný *1*
  • PIrati aspon dostanou zdarma tu nejvic hadcore parbu ale kdyz tam bude cheat na nesmrtelnost skorpion akorat bude zaclanet *3*
  • Super ochrana! Jen tak dal!
  • tahle ochrana je skvělá xD
    • taky si rikam...mozna by z toho meli udelat nejaky hardcore mod :-D
  • Vezmeme to z druhe strany, jako priklad uvadim Project Rainfall. Vemte si, ze hraci z Regionu 1 si nemohli zahraty pecky typu Xenoblade Chronicles, Pandora's Tower a The last Story. Jejich moznosti bylo cracknout Wii a hrat piratskou verzi hry, nebo nakladne importovat z EU ci Japonska.. Ale misto toho se fandove dali dohromady, spustili kampan a Xenoblade byla ohlasena i pro USA. V soucasnosti si vede velmi dobre na Gamestop zebriccich prodejnosti, a to je to jen predobednavka.
    Hraci mohli piratit, ale misto toho se rozhodli pro podporu vyvojaru a jejich oblibeneho zanru. A jak vidno, vysledky tahle kampan ma. Zamysleme se nad tim ...
    • Dethklok "...Ja na rozdil od mnoha hracu tady na diskusi hry nekradu :)"

O stahování softwaru mluvíš jako o krádeži, to je často opakovaný omyl. Jedná se ve skutečnosti o porušení autorských práv a nikoliv o krádež.

Pro lepší pochopení sleduj velmi pozorně tyto veverky
      http://www.youtube.com/watch?v=Fw-MFeR8Frw&feature=player_embedded#!
      • No jo. Porusovani autorskych prav to je v pravnickem slova smyslu. Z meho osobniho a ciste subjektivniho pohledu je to kradez.
        • Ještě jeden detail, ty jsi někdy stahoval software? (Nemyslím tím volně šiřitelný)

Stahoval si nebo stahuješ filmy a hudbu? (Nemyslím tím volně šiřitelné filmy a hudbu))
          • Uvadim, ze subjektivne je to kradez. Asi to bude tim, ze jsem zaujaty. Proste se mi nelibi, kdyz si predstavim, jak mi kamaradi programatori pracuji jak fretky, a pak by jejich dilo nekdo prachsproste cornul ... vlastne ne ... porusil jejich autorska prava.

Ne, opravdu jsem nikdy nestahl, software, film ani hudbu, ktere by podlehaly ochrane zakonu. Nevim, jestli mne ale neosocis z toho, ze jsem si par her a hudebnich CD koupil pres eBay/z GameStop bazaru, a jednou jsem si od kamarada pujcil originalni kopii Phoenixe Wrighta.
            • Pěkné, je zajímavé vidět takovou shodu když si vzpomenu na předchozí diskusi o některých aspektech Holokaustu, škoda, že to takhle nešlo i tehdy.

Zpět k tématu, z pohledu výrobců to je nelegální a ne pouze nemorální, jak to řeší zákon u nás přesně nevím, naštěstí EULA nemá žádnou hodnotu. To je hezké co říkáš, ale i tak "přišel" výrobce o zisk, což (promiň mi ten výraz) pokrytecky vyčítáš těm co stahují hry, tzn. oni "okradou" výrobce o peníze, tím že hru stáhnou, ale ty okradeš výrobce o peníze také tím, že si hru koupíš z bazaru místo od výrobce a ten nedostane zase nic. Ty to omlouváš tím, že dotyčný co hru prodal do bazaru si pak může koupit něco jiného (nenapsal si co, takže cokoliv) za tvé peníze za bazarovou hru + bazar se obohatí na úkor výrobce za zprostředkování prodeje. Ten kdo stahuje může ale své stahování také omluvit tím, že si může po stažení a zahrání hry hru koupit přímo od výrobce.

Takže, kde přesně je rozdíl mezi tvým bazarem a stáhnutím, že stahování tak odsuzuješ, výrobce je přeci "okradený" tak jako tak, ne?

Na půjčovném za hry nevidím nic špatného, taková půjčovna to má samozřejmě povolené a posichrované. Pokud myslíš půjčování mé hry někomu nebo od někoho, proti tomu také nic nemám, ještě abych měl.
            • To se nelíbí nikomu, ale prostě to krádež není, to že je to porušení autorských práv ten čin nijak nesnižuje, nijak ho nebagatelizuje i když to nezní tak démonicky a úderně jako "krádež". Jen nechápu, proč to nenazýváš správně, když to evidentně krádež není, proč nepoužíváš správné pojmenování, to netušim. Tím, že to nazýváš jen krádeží tím naopak ty bagatelizuješ tento čin, jelikož krádež do 5000 je pokud vím stále jen přestupek. Jsi to tedy ve finále ty kdo zlehčuje stahování warezu a tví kamarádi programátoři si to jistě nezaslouží.

NIKDY, ok, dovolím si ti nevěřit a pochybovat. Na druhé straně si se přiznal k jinému nemorální jednání, protože i bazarový prodej her je nemorální pokud si stojíš za svým názorem u stahování warezu. Minimálně nemorální je i půjčování softwaru. Nejsem si plně jist zákony a zda to u nás je porušení zákona, ale každopádně porušuješ licenci výrobce a poškozuješ ho na jeho právech, je to nemorální.

Už jsem se lekl, že jsi čistější než Mirek Dušín.
              • Reakce na příspěvek:

Ok, I stand corrected co se tyce kradeze. Slibuji ze to budu od ted nazyvat pravym jmenem.

Sve jsem ti na tema stahovani rekl. To ze mi neveris a pochybujes, je spravne. Ja bych taky neveril kazdemu individuu na internetu. A ano, bohuzel je to tak, ze bazarovy prodej je nemoralni z pohledu mnoha vyrobcu. Je to skoda ... na druhou stranu tam nekde je clovek (ten od koho jsem si tu hru/hudebni CD koupil) ktery zaplatil plnou cenu. Ted treba vezme me penize a koupi si zase neco jineho. Jinak co se tyce toho PW, nakonec jsem si stejne koupil celou serii, protoze mne ta hra strasne bavila.

Jinak ... zajimal by mne tvuj nazor na pujcovny her. Ciste osobni nazor, ne z pohledu pravniho. Ja si myslim, ze je to celkem dobra cesta jak bojovat s nedostatkem demo ukazek a porusovanim autorskych prav.
        • Podle některých je zas usmrcení komára vraždou, naštěstí je jedno jaký je čí subjektivní pohled, zákony jsou sice často děravé a zkažené jak ústa staré ženy, ale zrovna v tomhle je jasné, že nejde ani omylem o krádež což zákony jasně stanovují, i veverky vědí, že to neni krádež.
          • Ale ja se s tebou preci nepru o zakonech. Jenom jsem vyjadril jak to vidim ja. Ale je dobre, ze i veverky vi co je porusovani autorskych prav.

Ne, hru, film ani hudbu jsem piratsky nikdy nestahl. Kdyz na neco nemam penize, tak si na to bud nasetrim nebo to proste mit nebudu. Takhle to dopadlo mnohokrat, ze hru ci hudebni cd jsem si proste nekoupil, protoze jsem na to nemel penize. Diky tomu, ze cena CD klesa diky itunes, jsem mel moznost i dokoupit par alb ktera jsem vzdycky chtel. A i kdyz moc penez z tohoto prodeje muzikantum nejde, stejne jsem rad ze snad alepson ten cent jsem jim pripel. Co se tyce flimu, ty si pujcuju z Netflix a jsem spokojeny.
            • Já se s tebou o zákonech taky nepřu, jen píšu, že to neni krádež, dokládám to tím co říká zákon a v neposlední řadě taky zdravý rozum, pokud chceš stále "lživě" uvádět tento skutek jako krádež, to je tvá věc, jen jsem zvědavý, čím to můžeš doložit...subjektivním pocitem vlastně, ok.

Ještě jednou, NIKDY si nestáhl software, film, hudbu, které podléhaly ochraně zákonů? Opravdu? Odpřísáhl by si to? (Filmy a hudbu jsem uvedl schválně zvlášť, je stále legální filmy i hudbu stahovat pokud vím)

To je skvělé vidět jak si poctivý, tedy pokud je to pravda.
    • Ano to je presne ono pokud je hra dobra lide radi zaplati.
  • Takovymhle ochranam fandim. Je sice fakt ze driv nebo pozdeji to nekdo obejde ale to kazdou ochranu. Hlavni je ze poctive nijak neotravuje.
    Jedine co me zarazi jak tu vetsina schvaluje warez(v podobe stahnu a dohraju) a kdyz uz neko napise ze warez pouziva misto dema tak je odsouzen.
    Ja take vyuzivam warez u her ktere me zajimaji a nemaji demo a vzhledem k tomu ze nemam cas tak si hru zapnu na max 30 minut a to me vetsinou staci pro rozhodnuti jestli hru smazat nebo jit a koupit.
    Warez ma smysl a je i uzitecny zalezi jak k nemu kdo pristupuje. Rozhodne ale je zlodej ten kdo stahne hru dohraje ji a pak nekoupi. Timto jednoznacne poskodil vyvojare o usli zisk. Sice jim nevznikal skoda na hre jako takove(viz prirovnani ke kradezi auta) ale vznikla jim skoda na nezaplacene licenci.
    • PS: Na druhou stranu vyvojari kteri reknou ze musi zkoncit kvuli piratum jsou mimo. Meli by si uvedomit ze ta jejich hra/hry asi stali za houby. Jakykoliv trh je boj a tak se udrzi jen ti nejlepsi(co vedi co chteji a maji prizpusobeny rozpocet kvalitam produktu - vyprodukovat smejd za hodne penez umi kazdej) nikdo nerika ze kdyz zacnete delat hru ze automaticky zbohatnete a lidi koupi uplne vsechno to je prece nesmysl.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší