Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hanzales
    Hrajme v rytme přátelé, držme pěkně pospolu a užívejme si her jaké nás baví a na čem nás baví ;o)
    A pokud něco z nějakého důvodu nemůžeme, nebo nechceme mít (ať už PC, nebo konzoli) tak to aspoň řádně poplivejme a nezapomeňme si obhájit, proč zrovna ta naše volba je ta správná a jediná ;o)
    Den za dnem, rok za rokem, pořád dokolečka dokola :)
  • Femto
    na co kupovat PC, když máme na krabičce za 9K nejhezčí hry současnosti. Order, Infamous, DriveClub, Killzone - vše grafické perly a bude to ještě lepší.
    • Hry nejsou o grafice, ale primárně o hratelnosti a tebou uváděné příklady v tomto zrovna neexcelují, zvláště order je spíše herní ostuda.
    • del0
      Omodovanej x let starej Crysis vypadá líp, než cokoliv na konzolích.
      • TheGGG
        přesně del0, x let starý hry, to je to jediný co můžete hrát. Navíc takový šunt jako crysis, kde do jednoho vojáka musíš vystřílet půl zásobníku. LoL Fakt pecka *7*
        • Crysis ylo nudné technologické demo, něcojakoOrder na PS4, ale Crysis 3 už byla podařená hra s dobře odladěnou hratelností. A kvalitní hry nestárnou.
          • TheGGG
            že ty chodíš na doučko češtiny k jackovy *1* *1*
    • A co teprve pokračování Orderu, to už třeba nabídne i obraz přes celou plochu TV. Jen jestli si kvůli tomu nebudeme muset počkat na výkon PS5. *6*
      • He7he
        Běž si radši hrát na vojáčky, ty odborníku a nemel...
    • Tak si ty "nejhezčí" hry současnosti užijte, já tedy raději hry hraju, když se chci podívat na film, tak si zajdu do kina nebo si ho stáhnu...
    • Takze je to jen o grafice, hmm? Ja tedy od vydani soucasne generace konzoli videl jen velmi malo her, ktere bych si chtel zahrat. Zase se sazi na grafiku a filmovost a herni prvky ustupuji. Nejlepsi to bude zase na konci zivotnosti soucasne generace konzoli. Tam budou vychazet perly. Ale na to si jeste nekolik let pockame.

      Mas pravdu, kupovat PC se v soucasnosti moc nevyplati - prodrazi se to. Ale na druhou stranu se mi nechce kupovat krabicka za 9 tisic a pak si na to kupovat hry za 1500 za kus. To bych si radsi konecne poridil starou generaci a zahral ty mraky her za pakatel, ktere se na ne daji poridit.
  • Robotron3
    Přitom neni moc důvod hrát na konzolích. V dnešní době neni tolik exkluzivit, aby si člověk musel kupovat konzoli a hry na konzolích jsou oproti PC mnohem dražší.
    • Keyz
      Hlavně se to nevyplatí....To je celkem zásadní.

      Drahé hry, skoro nutnost předplatného a to stojí více oproti pc. Kde neplatíš nic měsíčně (ano nemáš náhodnou hru) a hry máš levnější na PC. Také můžeš mít HW 5 let v pohodě, jestliže ho koupíš v době kdy vychází nové konzole kdy je odpovídající HW.

      To je klasika kdy A má větší vstupní náklady (PC) ale B má zase větší náklady v čase a celkově to vychází jako více drahá volba. Lze se bavit o akcích a počtu her kolik kdo hraje. To je pak jiné. To si ale každý sám spočítá.
      • He7he
        Já myslím, že pořizovat se B bude i bez těchto pouze teorií. A to je jen dobře. Co by do toho měl nějaký buzič druhým a jejich preferencím kecat, no ne?
        • Keyz
          Bude, nebude... Snad se dá shodnou na tom, že je lepší aby si lidé vždy spočítali co je pro ně vhodné.

          To se neděje tak jak by mělo. Poté si vyberou co je lepší. Není to o tom, zda někdo kecá a doporučuje co si mají koupit. Tohle dělá reklama na konzole a rádci na konzole a pc...

          To je dobře! A ne to co jsi napsal "Kupovat slepě konzole". Obecně kupovat slepě něco podle reklamy.
          • He7he
            A teď vážně. Děláš si ze mě pr*el nebo ti tak obsese už naprosto vyvápnila mozek?
            • Keyz
              Ani jedna z možností.

              Udělal jsem chybu, že jsem debatu s tebou bral jako "vážnou" a pokusil se najít shodu a k něčemu dojit. Jestli není shoda na tom, že by bylo obecně lepší aby lidé více vážili co čeho dají prachy, tak pak tahle debata skutečně nemá smyl natož nějakou shodu...
    • Ja spis uz nevidim duvod hrat na PC. Exkluzivit na konzole je dost, pohodli vynikajici a hry se daji koupit pouzite z aukra a po dohrani zas prodat.

      Kdyz se zamyslim, ktere hry me v posledni dobe nadchly, byly to vetsinou exkluzivky (namatkou Last of Us, Ni No Kuni, Red Dead Redemption...)
      • Robotron3
        Ty tři hry co jsi vyjmenoval jsou z minulé generace konzolí, z PS3. Na současné generaci konzolí nic moc zajímavýho exkluzivního neni.
        • Ja jedu porad jeste PS3, no. Zatim nemam duvod upgradovat, stale mam co dohravat a z novych konzoli me laka akorat inFamous Second Son. Ale prijde Bloodborne a asi se placnu pres kapsu.
  • Kozy
    Nikdy jsem na konzole nebyl ale koupě PS4 byl super kauf. O herním už pc do budoucna neuvažuju, zbytečnost. Když nad tím přemejšlim tak jediná nevýhoda konzolí je absence uživatelských modifikací ale tak s tim jsem počítal. Třeba takový PS+ se mi z počátku taky nezdálo ale teď musim říct že je to fajn služba, dostanu se takhle k hrám o který bych před tim ani nezavadil. Já jsem spokojenej.
    • He7he
      Pochopitelně. Konzole je prostě primárně na hraní dostatečná záležitost, naprosto obstojný herní systém, u kterýho samozřejmě nemůžou bejt všechny hry a žánry, ale kterej představuje alternativu pro bezproblémový hraní současných a boudoucích titulů bez větších serepetiček. Počítám střízlivě, že důvod pro koupi konzole je u lidí dost všestrannou a promyšlenou záležitostí, aby se dala jen protidržkovat a zjednodušovat nějakou neperspektivní cenovou politikou, výkonen, který je jinak dostačující, jednoduchostí hráčů a údajně tak vlivnou reklamou, která má stát dle některých "teoretiků" za pořizováním. Nevylučuje se ani s vlastnictvím PC, který může zůstat a u většiny určitě zůstává na práci, čuňačinky a rodinná alba a případně rovněž sloužit jako náhrada za ty hry, který na konzolích prostě nejsou (jak řekl vtipně kolega dole - třeba ty strategie). Jsou hry a jsou společnosti, který navíc na konzolích začínaly a mají tady stálou jistotu, od toho se odvíjí i zaručená kvalita a funkčnost jejich značek a projektů, a společně s faktem, že tyto hry mají budoucnost dalšími díly pořád otevřenou a vesměs jistou, tak si dokážu představit, že zájemce o konzole a o tyto hry chybu jasně nedělá.

      Proto nedokážu pochopit, že v tom a v jejich existenci i vlastnictví vidí druzí šaškové tak apokalyptickej problém.
      • Takze u primarneho herneho zariadenia nemozu byt vsetky herne zanre? To je naozaj logicke ;-) Konzola nie je vobec zle zariadenie , ale uplne zbytocne ak ma clovek PC. Opacne to velmi nefunguje a ked ma clovek konzolu musi mat aj nejake to PC / tablet / smartphone.
  • RodneY55
    pokazdy kdyz PCckari reknou "PC MUSTARD RACE", Rockstar odlozi GTA V
    • Huh, jeste ze si to neberu osobne, kdyby jo tak reknu, ze bych rad kdyby na PC GTA V ani nevyslo :)
  • Keyz
    Úroveň žáku na zš klesá, vš nejsou to co bývali, lidé nevědí základní informace o historii vlastního státu, nejvíce čtené noviny jsou bulvární noviny, nejvíce sledovaná TV je bulvární TV a obliba konzolí v ČR roste.

    Vše do sebe zapadá...
    • Dogkiller
      Moc pěkně řečeno. *5*
    • ja myslim ze vytvareni drbu, klepu, bulvaru a pochybne zabavy s inteligencni hodnotou nula je prave domena internetu a potažmo uzivatelu PC, takze jedine co do tve rovnice nesedi jsou ty konzole..
    • TheGGG
      ano, ještě si zapomněl napsat, že počet dmentů jako ty na diskuzi taky roste.
      Jeden by skoro řekl, že vás vydlabané PCNazifanatiky snad klonujou někde na Kaminu.
      • Keyz
        Vtip:

        Xbox One fanboy: Xbox one has the best graphics!

        PS4 fanboy: No, PS4 has the best graphics!

        PC gamer: Actually, PC has the best graphics.

        Xbox One & PS4 fanboy: Graphics don't matter, only gameplay.
        • Anebo ještě jeden.

          PC gamer: Oh my god you console peasants play on horrible graphics. I play on 4K bla bla bla...

          Another thread about PC "exclusive" Pillars of Eternity
          Console gamer: Oh my god, this game looks horrible. Graphics are the worst.
          Same PC gamer: *cries* WTF OMG SHUT UP. GRAPHICS DOESN'T MATTER, ONLY GAMEPLAY.
        • realita:

          PC hrac : stahne hru, 20 minut ladi detaily, hru spusti ale blbne ovladani, 15 minut ladi ovladani, pak mu hra spadne. Win si z nej udela srandu s odeslanim chybove hlasky, odesle a nic se nestane, hra porad nejde spustit, zacne googlit, projde 20 ruznych for a nakonec zjisti kde je chyba, musí stahnout neoficialni hotfix od fanouška aby hra sla. Konecne hra funguje, ovšem jede jen 25 fps, holt to chce novou grafiku...uz je pulnoc..cas jit spat
          konzolista zatím 5 hodin hral..
          • Zagro
            OMG tak tohle se mi za posledních 5 let nestalo snad ani jednou (nepočítám tech. dema na Oculus Rift, což je ovšem vývojářská verze, takže se s těmito problémy počítá). To, že jsi jelito, který neumí s PC pracovat ještě neznamená, že se na PC špatně instalují hry ... Nemáš ani ponětí o tom, co znamenalo instalovat hry v MS-DOSu a nebo na prvních WIN 3.11 nebo 95tkách. To bys to PC asi raděj rovnou zahodil, protože věřím tomu, že bys nebyl schopnej pustit z DOSu ani Total Commandera :)
            • Zagro
              Kluci vy byste se měli chytnou za ručičku a jít si ho někam potahat. Fakt lamy jak vyšitý.
            • nevim co ma spolecneho to, jestli někdo umi pracovat s PC a to ze po kazdem nastaveni u DA je třeba restartovat celou hru..pises krapet mimo hochu.
              Ale jinak zrejme budes ded vseved když tak dobře vis jak umim zachazet s pocitacem, a zrejme budes znat i delku mojeho penisu. problémy s MS DOS jsme zazil, a vzpominam na ne nerad, byl to opruz, a je pravda ze dnes to je o něco lepsi, ale ke komfortu konzoli to ma porad ještě hodne daleko.
            • TheGGG
              fap fap fap, ty si tak hrozně coooool IT badass geek over 9000, pověz nám něco o těch dřevních dobách, kdy jste musely prvně jít k potoku a vyprat prádlo v řece, nasbírat maliny a poté podojit kohouty. *14* *14* *14*
          • Veskoslav
            To je problém mezi židlí a klávesnicí.... *7* Tohle se mi nestalo hodně dlouho....Nesmíš si stahovat z uloz.to a torerentů a podobných sraček....
            • TheGGG
              tys konzoli neviděl ani z rychlíku, tak se nesnaž.
            • Ja som naposledy hral na konzole, slo to nejako uplne zle a hlavne to aj dost hnusne vyzeralo. Tak idem do settings , ze nastavim kvalitu a ono tam bol iba jas. Tak som zbehol na forum, ze mam problem a ide mi to maximalne 30 fps a aj tak to vyzera hnusne a tam som sa docital , ze to je finalny stav a nic s tym robit nejde. Tak neviem co je horsie ;-)
            • No ja nevim..ja an PC hraju celkem dost, a pokazdy když si tam poridim novou hru tak tam kdesi v podvedomi slysim..tak jestlipak to vůbec pojede, nebude třeba patch..atd atd...jestli mi chces tvrdit ze tohle nemivas, tak ti neverim..a ma to svoje duvody..ta nejistota..protoze se to proste stava.
              naposled jsme třeba 30 minut nastavoval Dragon Age..grafiku a ovladani...a to jen proto ze enjakej curin z EA nedokaze udelat to aby sli menit detaily za chodu a je třeba po každý kravine restartovat hru, v tu chvili jsme mel fakt chut jit si to koupit na konzoli.
              A naposled?..co to bylo..jo Agarest gen. war 2..hra jela jak zpomalenej film, nastesti mi pomerne zahy doslo ze grafika spi a je třeba v ovladacich prepnout z adaptive na full power...ale steam forum bylo plny lidi co jen zoufale neverili svým ocim ze jim na PC za 30k hra jede 15 fps:)
            • TheGGG
              přesně proto je na steamu v diskuzi u každý hry 3/4 komentářů na téma "Pomoc, ňáák mi to nejede".
            • Veskoslav
              Vždy se najde trdlo. Ale flashi, tvrdit tyhle hovadiny opravdu může jenom někdo, kdo na pc hraje jednou za 30 let a to ještě, když mu drží pistol u hlavy a donutí ho hrát. Mimochodem AC Unity, 22-25 fps, bugy, padalo menu atd. PS4 verze:) Ale to není vina konzole já vím, za to může Ubisoft, ale na pc za to může pc a nemůže za to Ubisoft:-D
            • jasne, a proto v diskuzích skoro u kazde PC hry se to co jsme napsal vyse resi porad dokola, zrejme proto ze ty problémy neexistuji a lidi jen tak placaji z hladu:)
            • Veskoslav
              Stejně jako se mi stalo, že mi zamrzl Xko či se mi nepřehrál disk.....Takové tlachy, že pc hráč musí nastavovat týden hru jsou stejné hovadiny jako když uživatel Apple tvrdí, že Android se nastavuje měsíc.
            • He7he
              A zařídili ti to kamarádi nebo fotr? Nebo někdo z Německa, komu si tam vyprojektoval věžičku?
            • ale je hezke vedet ze uz se ti to nekdy stalo:)
            • TheGGG
              Jaktože zrovna nebuduješ středně velkou firmu pleskoslave? Máš čas na tlachy?
        • TheGGG
          tomu bych se i smál, kdyby nejhranější hry na PC nebyly omalovánky s kalkulačkovou grafikou a odporným designem o fakebookovém pěstování mrkvičky nemluvě. Vskutku důvod kupovat PC za 50 000,- *1* *1* *1* *1* *1*
  • Jazz
    Tady je zas nablito. *1*
    • VaZqeZ_EU
      https://www.youtube.com/watch?v=sxoB19vIgkE
  • TheGGG
    Krásné je, když si člověk může vybrat. Já si kliďánko dám Armu a Total war na svém PC a pak si skočím zapařit na PS 3 a 4. Miluju steam a prohlížení knihovničky mám radši než koukání na péčko. O nákupu nového PC absolutně neuvažuji, hry si dávám většinou na vyšší detaily, +-50FPS. Poté co jsem použil šikovný program na unparkování CPU se plynulost u některých problémových kousků masivně zlepšila.
    Nechápu zdejší fanatiky co se tak bojí konzolí, přestaňte si mezi sebou povídat báchorky o odporné grafice a šíleném ovládání a schválně to někdy zkuste. Možná pak zjistíte že jste tu ze sebe dělaly pěkné kkty. *1* *3* *5*
  • To jsou zase hlouposti. Na konzolich se u nas hralo vždycky a hodne. Segu master system nebo Megadrive mel doma kde kdo, a svete div se hrali na tom i dospeli. U všech tehle lidi byl pak automaticky prechod na PS1. Co si pamatuju tyhle doby v praci tak pomer zakazniku na konzole byl spis vyssi nez pomer lidi na PC. Samo piratsvi bylo na obojim, ale na PC asi o něco vic. Konzole u nas jsou etablovane uz velmi dlouhou dobu, prakticky od jejich pocatku, tak nevim proc ted v Sony objevuji ameriku. Dokonce bych spis řekl ze to je dnes o chlup horsi nez dřív, plno lidem staci na hrani mobil nebo tablet.
    • Já mám teda úplně opačnou zkušenost. Na základce byl snad jen 1 člověk, který měl PS1, a to v době kdy už se dávno prodával PS2, ostatní měli jen počítače. Na střední už bylo pár lidí s PS3, ale pořád to byla menšina, a Xbox nebo Nintendo tam vůbec neexistovali.
      • No jo..kdyz vysel Resident Evil 3 na PS1 tak lidi staly frontu..jen pro priklad..holt zrejme v tvem okoli jsou sami pc hraci:)
        • No nevím, já jsem z "Práglu" sice ne z centra, ale za celou dobu, než vyšel ps2, tak jsem znal jednoho člověka, co měl ps1 a o jednom jsem slyšel, že má Segu MD. U nás se na konzolích nikdy moc nepařilo, sám jsem měl Atari 800Xe a to za konzoli nepovažuju. Masivně se na konzolích pařilo v USA a to je dané tím, že tam přišel Famicon, který přejmenovali na NES, aby se to líp prodávalo a když přišli lepší PC tak už mělo Nintendo silnou pozici na trhu a američtí hráči si už zvyknuli na gamepad, tak pro ně bylo divné hrát na klávesnici, to se za poslední 2 dekády dost změnilo, ale pořád je pro američany konzole jako hlavní herní platforma. Já se jako malý dostal k PC hraní u táty na počítači v práci na Prince of Persia a všichni co znám začínali hrát na PC, dnešní generace má jiné možnosti, ale PS1 byl luxus, drahá konzole a ukrutně drahé hry, to měli jen rozmazlení fracci z bohatých rodin
          • když prodavas leta v obchode hry tak si myslim ze mam asi dost velkej prehled o tom co se prodava, nemyslis?:) ja za den prijdu do styku s tolika hracema jako ty za celej život:)
            navíc nikdo nevrdi ze se na PC hralo min, ale je nesmysl tvrdit ze konzole zacli byt rozsirene az s prichodem PS4, vetsi kravinu jsem neslysel. Konzoli měla spousta lidi, a konkretne u nas v obchode uz v době PS1 byli prodeje konzolovek vždycky o něco lepsi nez PC.
            • Napsal jsem "... než vyšel playstation 2" lidi naučte se číst hergot. Jasně že u vás v obchodě byly větší prodeje konzolí, já mám odjakživa kompa z komponentů(486 jsem chtěl, ale kompa jsem měl až později) a jestlis myslel hry, no tak na PC se vždycky pirátilo, překvapivě *8* ale PS1 šla čipovat
          • residentevilfans
            U nas zas meli vsichni ciplou ps1 a PC za tezky prachy meli jen rozmazleni fracci! *3*
            • *1* tak to jo, já zas byl konstuktér (z lega a chevy, nebo jak se ta stavebnice jmenovala)
            • residentevilfans
              Jj v deseti letech jsem byl pirat ,ale maximalne venku pred barakem! *1*
            • Jen se chlub piráte *1* na PC jsem žádnou hru neukrad, za to dám Grygarovu ruku do ohně *3* ne vážně já si všechny hry postupně dokoupil, ale pochybuju, že ty nebo kdokoliv z tvého okolí dokoupil originál disky místo pálených CD na Ps1, ale chápu, že v době digitální distribuce je snadnější sehnat ty PCčkový, já radši do sbírky sháním starý krabicovky, tam už je to horší, ale sehnal jsem takhle třeba Magic Carpet (který jsem nikdy nehrál)
  • Hraju, protože mě to baví, ne proto, že mě to řadí do skupiny XYZ. Valná většina her, které mám rád a baví mě, jsou na PC, tak hraju na něm a prakticky mi tam nic nechybí.

    Nenapadá mě snad jediná exkluzivní hra pro xbox/ps, kvůli které bych litoval, že konzoli nemám, ale stejně tak jsou určitě takoví hráči, kteří mají konzoli a nechybí jim nic z exkluzivních her pro PC - což ale neznamená, že já bych neocenil spoustu konzolovek a obráceně konzolista neocenil spoustu PC her.

    Je to dost o osobních preferencích..i hraní na myši a klávesnici je pro mě osobně mnohem pohodlnější (gamepad mám, ale hraju s ním jedině občas plošinovky typu Rayman, nebo bojovky jako Mortal Kombat, popřípadě závodní hry .. ale dva poslední zmíněné žánry hraju prakticky jen občas na různých akcích s partou, kdy připojíme PC k televizi/projektoru, zapíchnem gamepady a jen tak pro srandu zapaříme..když chceme zahrát něco "vážnějšího", tak uděláme LANku). Chápu ale, že pro někoho může být pohodlnější hraní na gamepadu. Dost to ale bude asi i o oblíbeném herním žánru.

    Osobně plánuju v horizontu 2 let pořídit jednu z aktuálních konzolí (nejspíše PS4, když většina xbone her je i na PC), ale moc nepočítám s tím, že by se z ní stal můj hlavní herní stroj. Spíš ji využiju na multimédia a nenáročné hraní s přáteli. Ale kdo ví..
    Nicméně hrál jsem na PS1, PS2 a xbox360 a ani jeden z nich mě nepřesvědčil, že bych měl opustit PC jako herní platformu a moc nepočítám s tím, že nová generace toho dosáhne (když jde nyní, co se HW stránky týče, prakticky jen o převlečené PC a exkluzivit oproti minulosti ubývá..maximálně se déle čeká na konverzi, ale to mě osobně nevadí).
    • MrSanta
      Já hrál léta na PC (a hraju stále), teď jsem ale pořídil Xbox One a jeden z důvodů byl fakt, že vývojáři poslední dobou na PC kašlou a flákaj optimalizaci. A taky se našlo pár her, které mi v minulé generaci na PC chyběli. PC jsem samozřejmě neopustil, ale z Xboxu se pomalu stává můj hlavní herní stroj (což se ovšem změní až vyjde Pillars of Eternity*1*).

      S gamepadem problém nemám. Naučil jsem se s ním ještě na PC a teď s ním hraju raději než s K+M. I na PC, když to hra podporuje, hraju s gamepadem.
      • jj, Pillars of Eternity se taky nemůžu dočkat a čekám, že u ní "ztratím" hromadu času *1*

        Já si u gamepadu nezvyknul hlavně na ovládání kamery (proto jej využívám prakticky jen tam, kde je tzv. "pohled z boku", popřípadě ze zadu či jinak fixovaná kamera), to je pro mě mnohem příjemnější a reaktivnější s myší

        Crossplatform, co zmiňuje kolega výše, bych také moc rád viděl, i když moc nevěřím tomu, že zrovna u stříleček by neměli hráči s gamepady citelný handicap (už jen z principu ovládání musí mít PRŮMĚRNÝ hráč na myši nižší reakční čas a vyšší přesnost než PRŮMĚRNÝ hráč na gamepadu .. ostatně otestovat si to můžeš i na PC, u stříleček, které gamepad podporují)
        • ulmes666
          Ale musis si nastavit citlivost bambuli,co se tyce ps4 btf4,mit 30%citlivosti v zakladu,je hruza!Ja mam 70% a je to tak akorad.
        • Warthunder cross podporuje, ale tam ten rozdíl je téměř neznatelný. Věže tanků se stejně otáčejí pomalu.

          Možná by se dalo souhlasit, že nevýhodu mají v letadlech, ale tam je to beztak o tom znát ty stroje a taktiku.

          Přesto jsou fóra plný PS4 hráčů brečících jak je to nefér, a že chtějí vlastní uzavřený Match making.
          • ulmes666
            A myslim,ze cross platform tam nejde,v aktualizacich,jak koukam tak koukam,nic otom neni.Ze to jde z pc hracema propojit.
            • Jde, kamarád má PS4 a hrajeme.
          • ulmes666
            Neumej to,to je celi.
    • ulmes666
      Tak me na ps4 chybi worl of tanks,company of hyrous2,nebo jak se to jmenuje,mam dotikovou plosku na ovladaci,a jeste jsem ji nevyuzil.A crossplatform hrani mezi pc ckarema,rad bych si snimi dal multak v btf4,potazmo xbox one.Verim,ze i z ovladacem mam na to porazit mysaka.
      • Lol
        • MrSanta
          Já bych moc nelolil. Zkušený hráč s gamepadem může hráče s K+M vymlátit.
          Třeba tady na videu (http://youtu.be/pJ5aMURYIEs) si vede gamepaďák hodně dobře. Může se to samozřejmě lišit hru od hry, některé přece jen to rychlé myší zaměřování užijou víc, ale s tím generalizováním bych byl opatrnej.
          • ulmes666
            Dobre ty.Na klavesnici se clovek muze snadno prehmatnout,kdyz neni profi hrac!A stim koleckem na mysi zadna slava,moc jsem si na to nezvykl.Ovladac je prehlednejsi.Nastavim citlivost bambuli a chova se to presne jak pozaduji,kdyz nekdo hraje s 30%citlivosti btf4 v zakladnim nastaveni,tak je to hruza,na 70%je to akorad.S typkama co hraji,ty by pc ckarum tak nandali,ze ani mysak by jim nepomohl.
          • Jistě, profík s gamepadem vyndá nooba s myší. Ale v případě dvou rovnocenných soupeřů nemá šanci.
            S videem z YT bych moc neargumentoval. Tuhle jsem tam viděl jak chlápek masakroval všechny v COD na volantu.

            Bavím se o hrách jako je CoD, CS, BF4 a podobně.
            • del0
              MrSanta: Hlavně je dobré dělat srovnávací testy u her, které jsou primárně dělané na myš (CS, QUAKE, UT, starej COD), protože tam teprve zjistíš, jak gamepad ztrácí a vůbec jak je design gamepadových her omezený (tempo hry, AI). *1*
            • MrSanta
              Jo, s tím, že M+K je v některých hrách výhodou souhlasím.

              Slash_luke: V singlu aim assist mít nemusíš. Já s ním nehraju od samého začátku a problémy nemám. Dá se říct, že mi aim assist spíš ve hraní překáží. Třeba v Destiny se vypnout nedá a někdy mi to nepříjemně 'ukradne' ovládání.
              Dělal jsem si srovnávací průchod v prvních Borderlands a s gamepadem jsem měl stejný výsledek jako s K+M. Trvalo mi to stejnou dobu, obtížnost byla pocitově stejná, k úmrtí došlo na stejném místě. Celkově v tom nebyl žádný rozdíl. A myslím, že v šikovnosti používání gamepadu jsem tak průměrný hráč. Soudě podle různých videjí na YT, páč co tam někteří s gamepadem dokážou, to mi zůstává rozum stát.
          • Hodně zběhlý hráč na gamepadu > průměrný hráč na myši+klávesnici
            Hodně zběhlý hráč na myši + klávesnici > hodně zběhlý hráč na gamepadu

            Tím neodporuju tomu, co jsi napsal, ale je nesporný fakt, že zrovna v případě akčních her je myš a klávesnice obecně "rychlejší" a přesnější kombinace (ono dokazuje to i to, že u akčních her pro gamepad je prakticky nutnost mít aim assist).
            Trochu to zkoriguje skill daného hráče, ale když máš dva stejně dobré, tak ten s myší bude mít vždy výhodu - ale znovu dodám, že se to týká FPS her. Jinde to už platit nemusí.
            • del0
              Tak o tom nic nevim. Ale i kdyby, tak to není autoaim, protože ty kulky stejně lítaj podle toho, jaký máš skill se zbraní. Takže si můžeš přilepit cross jak chceš, ale když máš skill s pistolí na prvním ranku, tak netrefíš nic a už vůbec, když se hýbeš, protože při pohybu jde míření totálně do kopru. Pokud by to fungovalo jako klasický autoaim v konzolových hrách, tak by to byl v kontextu mechaniky hry jasný cheat, který by popřel smysl statistik.
            • MrSanta
              delo: V nastavení hry má Deus Ex GOTY Edition aim-assist. Klasicky ti 'přilepí' crosshair na cíl.
            • del0
              MrSanta: S tím Deus Ex si trochu přestřelil. Deus Ex byl v první řadě RPG/FPS a aim assist tam žádnej nebyl. Jen se ti zlepšovalo míření podle toho, jak vysoký si měl skill se zbraní. Jinými slovy, aim byl víc ovlivněn statistikama než skillem hráče.
            • He7he
              Máš recht. Tak mě napadá, že přestože to bylo hlavně ještě pochopitelnýma možnostma technologií, tak tím vesele disponovaly i slavný ranný verze Dooma a další v té době vznikající FPS odnože.
            • MrSanta
              He7He: U TPP her je aim-assist pochopitelnej. I na PC. Lepší zmínit první Deus Ex, který měl aim-assist taky. Akorát si teď už nepamatuju, jestli byl automaticky zapnut nebo vypnut. On kdyby člověk trochu zapátral ve starších PC only hrách, tak by asi byl docela překvapenej kde všude se ten konzolovej aim-assist najde.
              Někdy to je skoro až k smíchu, jak se za pár posledních let z gamepadu (tj. ovladače běžně používaného na PC) stal pomalu symbol zla *1*.
            • He7he
              Co se týče té obecně vnímané praktické nutnosti mít aim assist pro akční hry protože gamepad a konzole, tak třeba zářný příklad oba díly Max Payna - hra převážně pro klasickou kontrolu klávesnicí a myší na PC (bez ohledu na pozdější konzolové verze), s výchozím nastavením pro hru na automatické zaměřování. Po každé nové instalaci jistá nutnost (tady by mě taky zajímalo, kolik lidí to vlastně udělalo), ale i ta možnost, tohle vypnout.
            • Souhlasim, u FPS je proste lepsi mys a klavesnice, je tomu tak i strategii, kde potrebujes naklikavat patricne jednotky, to s gamepadem udelas blbe. Ale treba takove bojovky jako street fighter nebo mortal kombat, tak tam si dokazu predstavit, ze ovladani pres gamepad je asi lepsi.

              Takhle by se dalo postupovat od jednoho typu hry k druhemou, a jeste bychom mohli porovnavat, jak jednotlive hry jsou ovlivneny zpusobem ovladani, coz ma vliv i na ruzne porty. Pekny priklad portu uvadim vzdy rad u Diabla 3, sli tam specifickou cestou pro oba typy ovladani. Jedina smula je asi ta, ze kdyby nekdo chtel hrat Diablo 3 na PC s ovladacem, tak to si asi moc nepomuze.

              kazdopadne byli doby, kdy si clovek bezne mohl vybrat mezi joystickem, klavesnici, mysi. Je zajimave treba pozorovat i moznosti ovladani u vesmirnych simulatoru jako je Elite a Star Citizen, kde se nabizi ruzne varianty ovladani.
              V techto hrach je k dispozici moznosti Gamepad, K+M, 2x Joystick, Hotas a teoreticky by nebyl problém to napasovat na jakoukoliv platformu z hlediska ovladani.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit