-
Stalker fajn, atmosgera mega husta ale GSC by malo skrachovat a zle povedane dufam ze sa im ani Stalkera 2 nepodari dokoncit. Preco ? Pre pristup k zakaznikovy. Nastroje slubovane este pri povodnom SoC doteraz nevysli, podpora biedna, posledny CoP ma totalne dodrbany multiplayer koli novym zbraniam a celemu systemu. Uplne ignorovanie komunity. Proste len sluby a skutek utek.
-
Stalker je jedna z nej her, co jsem na PC hrál. Pokud se jim podaří ještě víc vylepšit, co dokázali v jedničkové trilogii, tak jasná koupě.
Pokud by tu hru zjednodušili, přišli by o většinu současných hráčů, to je jim snad jasné. Takže bych se toho moc nebál .. -
Když už to budou borci dělat na konzole, tak 1. Udělat 2 HUDY a menu, protože současný menu Stalkera je výborný, nicméně pro konzolisty nepřijatelný. Žádný trapný posouvání obrazovek a efektní vyskakování okýnek. 2. Ovládání nezmršit a necpat PC hráči k FPS defautlně gamepad a nepoužívat gamepadový symboly. 3. Nezjednodušit boje kvůli hratelnosti na Gamepadu. Konzolistům Stalkera jednoznačně přeju, zvlášť těm, co na PC nehrají vůbec. Je to něco z jinýho soudku. Ale jestli nám PCčkářům sáhnou na ovládání a HUD, tak se fakt naprdnu. Ono to na klávesnici nevypadá vůbec khůl, vůbec nás nebaví luštit, co myslí autoři "zmáčkněte tlačítko A a zmáčkněte Křížek" a už vůbec nás nebaví trávit dobu v menu, který není uzpůsobený pro pohyb myší, tzn. všechno obrovský a posuvný. Proto nemám rád porty z konzolí, neskutečně to otravuje a kór u hry, jako by byl Stalker. Tam jste v menu dost často...
-
-
Je vůbec v poslední době na PC konverze, ve které nejsou předělané původní tlačítka? Asi jediná hra, kterou si takhle vybavuju je Resident evil 4, ale jinak primárně konzolové věci hraju na boxu, protože konverzí se děsím (viz např. GTA 4 nebo Force unleashed 1)
-
-
Nechtěl bych lhát a kvůli tomu tvrzení knihovnu her neprojedu. Z hlavy si teď nemůžu vybavit, takže mám máslo na hlavě, vím, ale jsem si jistej, že jsem se s tím několikrát setkal. RE 4 byla vůbec na ovládání katastrofa, takhle kritický to nikde jinde nepamatuju. Zvyknul jsem si až círka v půlce hry. Konzolový menu jmenovat můžu. Napadají mě oba Dirty (přičemž ten druhý obzvlášť) nebo F1 2010.
A co se týče zjednodušení, tak to je jasný. Jsou lidi, co se s gamepadem naučí dobře, to je fakt. Ale kdo říká, že s gamepadem je náhodnej výběr konzolistů přesnější než náhodnej výběr pé-céčkářů s myší, tak zkrátka a dobře lže. I s gamepadem se dá dosáhnout dobrejch výsledků, ale většina hráčů je prostě s myší mnohem lepších. A pro většinu se ty hry dělají. Nerad bych se potom dloubal v nose jen proto, že spousta konzolistů nestíhá. Lazení obtížnosti je chůze po tenkým ledě. Takovej autoheal bych u Stalkera nerozdejchal. Ale po třech dílech kvalitní zábavy nemám důvod jim nevěřit, takže se jednoznačně těším :) *10*
-
-
-
Dám ti jeden príklad kde sa to vývojáři snažili zjednodušit a dopadlo to.... no horší než hrozně - Supreme Comander 2. Jednička byla dělaná na PC (byla aj XBox verza) - veliká, komplexní hra s prodejama hodně pres milion kusů na PC (XBox zanedbatelné). Ale rekli si, že je predsa v módě všecko osekávat a prizpůsobovat topinkovačom. A tak vznikl SC2, kerý měl mizerné prodeje jak na PC, tak na XBox (dokonca menší než jednička). Takže rovnica "konzole = hóóódně peněz" fakt nefunguje. Eště bych mohl pridat jeden príklad z relativně starší historie - DeusEx2. Jak to dopadlo je snád každému znalejšímu jasné.
PS: Nepleť sa do teho jak mluvím a píšu, také ti nenadávám že píšeš pražácky... -
-
Sorry, nějak to blbne, toto je reakca na "Amylee.Anderson (13:11)"
-
-
Kdyby udelali rozsahlejsi svet nerozdelenej do jednotlivych levelu,tak jsem stastnej jak blecha a zbytek uz by bylo na moderech jako je datastor. Kvuli nemu jsou u me do dneska vsechny stalkerove. Snad to nebude tak oddalovany jak prvni dil a snad z toho neudelaj komerecni konzlovou ........ . I kdyz mam ps3, tak tam proste stalker nepatri...
-
Stalker je jednoznacne jedna z najlepsich hier ake som kedy hral, mozno pre menej znalych, ak mate problemy s prvymi dvoma dielmi odporucam Datastorov Modpack (napr. na scorpions.cz) Kedze tento rok nic poriadne nevyslo a kupovat hry, ktore idu dohrat za 4-5 hodin ma fakt uz nebavi dal som tento rok vsetkych 3 Stalkerov opat ;) Na dvojku sa tesim ako maly Jojo, len mam naozaj obavy z datumu vydania ...
-
Realistictejsi jakoze graficky? Tak o to mi snad ani nejde, Call of Prypiat mi v tomto ohledu prijde naprosto perfektni. Kazdopadne doufam v souvislosti s novym enginem v lepsi optimalizaci. Stalker vypada skvele, jen to proste neslape jak by mohlo. Co takovy Far Cry 2, vypada senzacne a HW naroky jsou asi z desetiny takove jako u COP. *4*
-
-
Ale kdeže. CoP jsem hrál na 2 roky starým noťasu včetně dynamickýho nasvícení a byl jsem akorát na třicítce. Nádhera. Na Stalkera tenhle framerate bohatě stačil, optický lagy nikde a bitky byly více-méně taktičtější, než rambo styl. No s plnými detaily to bylo už o něčem jiným, ale ty grafickou podobu nezvyšovaly nijak dramaticky. Tam byl základ jednoznačně dynamický nasvícení.
-
-
jo tak na to se tesim,v zaplave mainstream her,ktere clovek dohraje za 5 hodin je serie stalker pro me takovy maly zazrak.Prvni dve hry trpely sice pomerne dost na bugy(i kdyz ja osobne jsem se nesetkal s zadnym,ktery by znemoznil postup ve hre,jak se to nekterym udajne stalo) ale v COP uz se jim to podarilo celkem vychytat uz pred vydanim ,tak snad dvojka pujde v podobnym duchu.
Jen at nejdou cestou zjednodusovani a zlehcovani jak je to dneska trendem.Pokud si udrzi atmosferu a hratelnost predchozich her a pridaji nejake vylepseni tak je to jasna koupe pro me. -
Mne sa v Stalkerovi to behanie sem a tam celkom pacilo, resp. pacili sa mi ulohy typu chod a zisti co sa kde stalo, pricom uloha spocivala v preskumani dokonale vymodelovaneho prostredia, ktore umocnovalo atmosferu. Dufam ze budeme moct ocakavat zazitok ala Call of Pripyat (najatmosferickejsia FPS co som zatial hral). Vyvojarom drzim prsty!
-
Hlavně by se měli chlapci zaměřit trochu na systém fungování prostředí, které si dovolili převzít z knihy "Piknik u cesty". Ani jeden z dosavadních Stalkeru nevyužívá potenciál původního motivu knihy.
Posadit všechno do oblasti vybuchlé jaderné elektrárny je dobrý tah jak vysvětlit anomálie a podobné věci, ale v té knize projít zónou bylo daleko větší maso :)