Přejít na výpis diskuzí
První krůčky v Dota 2: free to play model, který funguje
6.10.2013 | Adam Homola
111 příspěvků
-
Tak fajn, ještě jednou.
V Dotě má každej od začátku rovný podmínky. Dejme tomu že enemy pickne Rikiho (pernament stealth hrdina). V Dotě picknu hnedka counter hera (Slardar, BH - oba dva mají ulti která odhaluje invis hrdinu), zatímco v LoLku bych třeba podobného hrdinu neměl koupeného. Už chápeš kam tím mířím?
Prostě je to kokotina, nezlob se na mě. Hráči NEMAJÍ stejný podmínky. A ta míra customizace postavy je natolik velká, že se to musí strašně blbě balancovat.
Tohle jsou fakta, tak mě tady prosímtě nepřesvědčuj o tom, že ta hra má funkční f2p model. Ano, má, ale ne z hlediska hráče, ale vydavatele. -
není fungující systém? Tak to jsi buď skutečně fanboy, nebo jsi to LoLko moc nehrál, protože champy kupuješ za ingame měnu, kterou získáváš za progres, tzn. za hraní. Můžeš si to koupit i za prachy, ale nemusíš do toho dát ani korunu a stále můžeš mít haldu champů.
A ne, neplatí, že nejdražší champové jsou nejvíc OP a s těma levnějšíma si vytíraj zadky.
K těm co psali nahoře, ano, jede se tu na jednoho koně. Pořád čekám aspoň na bleskovku výsledků WC 13 *3*
A champy zadarmo hrát můžeš, jsou free2play rotace... -
To je ale proboha úplně jedno. Jak chceš hrát profesionálně když prakticky nemáš možnost si zkusit všechny hrdiny? Ok, máš, ale musíš grindit jak magor. Prostě je to špatnej systém a proto tu hru jako e-sport nikdy nebudeu brát vážně. Už jenom kvůli tomuhle a systému run/masteries.
-
jinak jak rikam u starejch mmorpg bylo placeni mesicnich poplatku zcela bezne. pokud dnesni hra nabidne nejakej obsah za priplatek kterej se mesicne nevysplha nad 10 eur je to fajn. samozdrejme p2win nemam rad a stejne tak vetsinu F2P ktera je proste stale spatna. SWTOR je krasnej pripad kde f2p model byl ze zacatku absolutne otresnej.
-
ale k nakupování hrdinů nemusíš vložit do hry ani cent, placený položky jsou skiny pro hrdiny
-
zajimavej clanek:) osobne jsem ze stare skoly a nejakejch 10-12eur do hry za mesic mi nevadi vrazit, pokud me hra dava tolik hodin hratelnosti. hry sice uz nehraju ale pamatuju jak ve WOWku obcas nejake to euro za mounta padlo:) jinak ta graficka stylizace DOTA je strasne podobna blizzard stylu. mozna uz je to za hranici slusnosti. prece jen veci od blizzu maji proste svuj styl.
-
Podobně fungující systém má League of Legends. Jo, jasně. Nejsem žádnej fanboy doty, hrál jsem dost dlouho i LoLko, ale systém nakupování hrdinů není fungující f2p systém.
-
Myslím, že už bylo dost Doty a prvních krůčků...chápu, někoho to baví, ale psát o tom neustále články na úkor jiných zajímavostí...uh oh...to radši udělejte samostatnou sekci dota a články o ní
-
Porad jen Dota, kde je LoL? Ne ze bych tu potreboval vubec neco z toho, od toho maji fansite, databaze atp. Ale mam nejak pocit ze tu tlacite jen jednoho kone, coz nevim proc...
-
Hm zda se to jenom me nebo tak 15-20 vet v clanku nedava vubec zadnej smysl.
-
je hezký že se věnujete tý "nejznámější" a zároveň nechci rozjíždět nějakej flame co je lepší nebo horší, ale (ne teda s uživatelsky vytvářením obsahem) podobně fungující systém má league of legends a ten vyšel i před team fortress.. není určitě první, ale v souladu s tématem to stojí za zmíňku