Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ethy
    A to ještě nemluvím o tom, že LoLko zkopčilo některé hrdiny (Teemo) ve své hře podle návrhů hrdinů právě na tom (smazaném) fóru, které smázli aby zničili důkazy. Prostě hnus, fujtajbl. Jako mě je to jedno, hrajte si to *1* ale prostě ta hra je herní odpad.
  • Na úkor? Kdyby tady nebyl tenhle článek, tak by na jeho místě bylo prázdné místo, tak nevím v čem je problém. Komu se to nelíbí to číst nemusí
  • Ethy
    Podívej se, mě je úplně ukradený co si myslíš, podle stylu psaní mi vlastně ani za nějakou reakci nestojíst, ale stejně. Já tady jen dělám LoL hráčům osvětu. Neříkám, že je LoL zlý. Aspoň ne tady veřejně. To že LoLko je zlý, špatný, to je pravda, to si opravdu myslím, a to za:
    a) Platí herním lankám exkluzivitu aby se na ty lanky nedostala Dota 2. Jsem línej hledat link na redditu kde se to řešilo, ale pokud budeš mít zájem, dodám.

b) Víš jak vzniklo LoLko a co se kolem toho dělo? Fóra Doty spravoval Pendragon, který nyní dělá v RIOTu. Dělali tajně na LoL a když bylo před releasem, zavřeli fóra Doty a dali tam jen link na web LoL. Sviňárna, že? :) Od správce fór Doty - Pendragona (pracujícího tajně pro RIOT). Samozřejmě všechny posty fuč, komunita naštvaná, Pendragon se zachoval hrozně. A jak se k tomu nyní po letech Pendragon vyjádřil? http://www.reddit.com/r/DOTA/comments/12zjm6/access_to_the_old_dotaallstarscom_to_be_restored/c70dlon
    Ano, nakonec data zpětně dodal, ale jakým stylem?
    c) Ano, myslím si, že je ta hra nevybalancovaná a má špatný koncept f2p

LoL jsem hrál do levelu 15 kdy jsem byl mimo svůj ntb a musel jsem se spokojit s touhle náhradou. Nebylo to špatné, ale nebavilo mě to hrát. A ještě jednou, je mi úplně jedno co si o mě myslíš, jseš zaslepenej a nedokážeš si přiznat, že hra kterou hraješ je neférová a špatně nastavená s neférovým free to play modelem.
  • Veskoslav
    Ty meleš mnohem lepší kraviny;) Sundej si LoL brýle a porovnej si dva lidi, co mají 30 a jeden do toho vráží prachy a druhý ne. Ten, co do toho vráží prachy, tak nejenom rychleji si vydělá na lepší sadu run, ale může si nakoupit dané hrdiny a pak trénovat proti botům či pak hrát unranked hry. A tam trénovat. Přestane ho bavit, koupí si dalšího hrdinu. Dejme tomu opět za 6300. To už máš 12600 za dva hrdiny. A ten, co by na ně vydělával, tak kolik her? 80-90 her? Na dva pitomé hrdiny? Prostě se smiř s tím. I když LoL komunita je podle mě jedna z nejhorších a neblbějších, co peklo stvořilo, tudíž je asi zbytečné poukazovat na to, že dvě 30 v LoL nejsou nikdy to samé a platící má vždy minimálně výhodu v tom, že si nové hrdiny může zkoušet okamžitě a neplatící si musí vystačit z trapným kolotočem 12 hrdinů.
  • Ethy: Promin ale s prominutím většího ignoranta jsem jaktěživ neviděl *3* ALE HRÁČI NEMAJ ZE ZAČÁTKU STEJNÝ PODMÍNKY!! ZLÝ LOLKO, ZLÝ!

No každopádně je vidět že si lol nehrál, možná tak tutorial proti botům, kdybys to hrál nemoh by jsi mlít takový kraviny ;)
    Ano nemáš všechny championy na začátku ale koho to štve? Za první 3-4 zapasy si už můžeš prvního (byt levného) hrdinu koupit, do tý doby ti musí vystačit 10 náhodně vybraných postav které jsou f2p (a jsou mezi nimi i ti nejdražší). Samozřejmě že můžeš potkat někoho kdo má všechny postavy koupený, ale šance na to je tak 1:100000 protože je to proste zbytečnost kupovat. A i kdyby, hází ti to proti sobě hráče +- stejného lvlu, takže opravdu, obzvláště v nízkých lvlech na postavě ani nezáleží protože tam se většinou ani o hře nedá mluvit (v porovnání s high elo rankedy)

Abych to uzavřel, zkrátka meleš kraviny o věcech kterým za mák nerozumíš a klub stejně nemyslících fanboyů jako ty ti to lajkuje, tot vše =)
  • nema nic na ten pocit ked si clovek konecne zarobi na hrdinu 6300 :D komunita usudi ze je strasne OP cize v ranked si nikto neskrtne lebo proste perma ban a za dva tyzdne ho nerfnu tak ze s nim mozes robit EU style support = stat v kriku a robit zivi ward ..
  • Ethy
    Tak samozřejmě proboha direct coutnery neplatí. Já mám na rikiho takovej build, že je mi úplně jedno když enemy pickne BHčko. Prostě ho sundám i přes track co mám na sobě. Ale prostě tady jde o to, že já mám možnost coutnerovat. Vy, pokud nemáte hero kterým budete enemyho coutnerovat, ho třeba vůbec nevycounterujete. Chápeš?

Ne, nemají stejné podmínky. Uvedu ještě další příklad kde budu demonstrovat:
    Pepa (p) je boháč a chce narvat 200€ do LoLka. Karel (k) není pako a radši ty prachy utratí za něco jinýho. Oba dva mají level 15. P si koupí hrdiny a pár run. K si je nekoupí. P bude mít díky těm penězům o 4 hrdiny navíc a o 20 run navíc. K je mít nebude. P a K si dají duel (jestli to ta hra vůbec nebízí teda). P si za prachy koupil hrdinu kterej je strašně moc op a na kterýho by K farmil strašně moc dlouho. Osázel ho runama a udělal si build za hodně €ček. K prohrál protože P měl výhodu díky penězům, jeho peníze mu pomohly vyhrát.

V Dotě by se tohle nestalo, každej by měl přístup ke všemu od levelu 1, tudíž by záleželo pouze na skillu a na tom, kdo ví co čím counterovat, na skillu a na kosntelaci hvězd, protože by Karlův Naix, kterým by counteroval Pepy Kentaura víckrát procnul s bashem než by Pepy Kentaur stačil evadenout pomocí Butterfly.

Ano, máš pravdu že se mi líbí to, že má každý hráč stejné podmínky od začátku hry. Ano, přijde mi to lepší. A ano, naposledy ti říkám, že nemá, protože zvýhodňuje lidi, co mají peníze. Dota má férovější, tak to prostě je. Tečka.
  • Veskoslav
    Podle mě toto není žádný F2P model, protože absolutně vše, co je ve hře je dostupné od začátku. A pouze kosmetické změny stojí peníze. Navíc předměty lze získávat i hraním. Tohle podle mě není ani F2P model. Ale zcela hra zdarma, kdy nic neovlivňuje hráčovi schopnosti.

A Lolkaři, vzpamatujte se proboha....Systém hrdinů je v LoL největší sviňárna. Nejenom, že musím těžké prachy vyhazovat za minimálně 2-3 sady run, ale polovina hrdinů je tak drahá, že na 6300 hrdinu člověk vydělává docela dost. Na ranked navíc člověk musí být 12 hrdinů. Někdo si řekne, koupím 12 nejlevnějších a jede se. A to je taky blbost. A když už tedy máš ty hrdiny, no tak ti je nejlépe vybanují. Celý systém F2P je u LoL strašný. KOsmetické změny beru, runy bych bral taky. Ale nemožnost vyzkoušení si hrdinů i proti blbým botům, to je prostě nesmysl.....A neargumentujte tady proboha týdením točení hrdinů....To se člověk pomalu nenaučí nic. A málem bych zapomněl, že na 3 sady run si musím dokoupit další místo pro runy buď za reálné peníze nebo herní peníze. Což je další investice navíc. Člověk, co do toho vrazí tisíce má mnohem větší šanci se naučit hera a poskládat si ideální kombinaci hrdinů. Kdy si mnohonásobně rychleji vydělá pomocí předmětů na zvýšení bodů za výhru atd. Prostě se s tím smiřte a nebrečte tady. F2P model v LoL je jeden z nejhorších, co je na trhu. A nic na tom nezměníte. Hra, kde je vyžadována znalost hrdinů prostě nemůže mít model s rotací hrdinů a hrdiny tak drahé, že pomalu člověk neví, jestli koupit dva levné, jeden drahý nebo 20-30 her na 6300 hrdinu.
  • Ethy
    Nekromant: Ale to je jedno. Prostě f2p model LoLka je založenej na tom, že je férovější pro člověka s prachama, dává mu výhody když má prachy, herní výhody, ne jenom kosmetický. Ty výhody mu dávat může, ale nemusí. Ale prostě když hraješ cw proti nekomu kdo má všechny runy, všechny hera tak má prostě výhodu. Prostě jí má. Když máš prachy a hraješ Dotu tak maximálněk každej uvidí, že máš item podepsanej nějakým progamerem za 150€. Tak když někoho takovýho uvidím,tak si řeknu buď že je to asi velkej fanda a trouba že za to dává takový prachy, ale nedává mu to žádnou výhodu. Na začátku mu možná někdo napíše: nice scepter. On se u monitoru usměje, namasíruje mu to ego, ale ve finále pak třeba prohraje protože neumí hrát faceless voida. Ale ty prachy mu prostě jenom dali kosmetickou výhodu, která je? Pomíjivá. A tak to prostě je.
  • SuppMastah
    Maj got.
    Chápeš, že například poslední ADC hrdina se counteruje blbou Sivir, což je jeden z nejlevnějších champů? Chápěš, že Aatrox je tak moc op, že ho ze základních champů counterujou minimálně 3?
    Nevybalancovanost LoL chapmů je věc, která se mi nelíbí, ale neplatí nevybalancovaný champ = musíš automaticky prohrát.
    Tady nejde o to, kolik do toho dáš peněz, protože v blindpicku se defaultně counterovat NEDÁ. Proč? Protože to je BLINDPICK. V Ranked je jedno, jestli máš champů 30 nebo 100. Musíš jich mít víc než 16 a z toho se opravdu vybere vždy. Takže ne, opět nemáš pravdu.
    Notabene, rakned by měla z povahy věci být o skillu v první řadě, budeš se divit, ale i některé "direct coutnery" zkrátka neplatí, když hraje noob proti někomu, kdo už pár stovek her odehrál a vyhrál.
    Hráči stejné podmínky mají, protože nakupování champů je až druhá fáze counterování, v první řadě musíš umět hrát. Noob dostane na zadek od každého, dobrý hráč nakope nooba, který si nakoupí věci. Snadná věc.
    Já chápu, že se ti víc líbí mít všechny champy otevřený na začátku, ale tvoje tvrdohlavost a neochota pochopit pár nejzákladnějších a nejvíc odlišujících principů LoL zavání nevědomostí.
    Takže naposledy pro tebe, LoL má fungující f2p systém, pokud se ptáš jak, pak se podívej na mé ostatní odpovědi.
    Nic, jdu hrát, protože zde ignorance jenom kvete.
  • Ethy
    Nemesus: Hráči nemají od začátku stejné podmínky. Platící hráč má ke všem věcem rychlý, ne li okamžitý přístup. Pokud má peníze, může ihned mít všechny hrdiny. Pak nějaký hráč kterej to težce grindí a chce hrát cw tak je proti němu znevýhodněn, protože nemá možnost výběru ze všech hrdinů. A to je prostě FAKT proti kterýmu nemůžeš nic namítnout.

SuprMástr: Pleteš si pojmy. Obě dvě to jsou f2p hry, jenom mají jiné modely toho f2p. Jedna hra má model který je férový ke všem hráčům, druhá má model který je férovější k tomu, kdo má prachy. Prostě to tak je.

Ta paralela by teoreticky možná byla. Počkej si až vyjde ten Command & Conquer: Generals kterej bude f2p. Tam to tak bude, uvidíš :).
  • nekromant33
    Ethy: představ si, že bys do starcraftu na začátku nedal 1200 za hru, takhle nějak by ta hra klidně mohla vypadat
    co se týče toho jak popisuješ a srovnáváš herní mechaniky tak mám pocit že u lolka čerpáš z blind picků, případně ranných rankedů... pak to ale nemá smysl vůbec řešit
    odemykání herního obsahu v průběhu hraní je navíc běžný i u jiných her... třeba battlefield taky musíš hrát aby sis odemčel vybavení, které ti taky razantně mění hru, ale ani to neznamená že novej hráč nebude střílet přesněji než ten co má nahráno desítky nebo stovky hodin...
  • hlavně má dnes takový systém už každá druhá online hra, takže nemá cenu o něm psát článek. VALVE systém je něco nového a navíc je úplně fér, protže všichni mají stejné možnosti už od začátku. četli jste ten článek vůbec?

Dota 2 má výborně vymyšlený koncept free to play. Je stoprocentně férový. Dnes už se nedá ubránit zývnutí z nudy, když se všichni ohánějí tím, jak jsou jejich mikrotransakce férové a rozhodně nejsou pay to win. Mají pravdu, často nejsou. Většinou platíte za pohodlnost. Za to, že chudý student musí otročit několik hodin, zatímco vy jen vytasíte kreditku a k požadované věci se dostanete hned. Nemusí to rozbíjet herní balanc, ale pořád to tak nějak není fér. Valve se podařilo udělat Dotu 2 tak, aby byla fér.
  • Ethy
    Ale to je úplně jedno chápeš? Hráči nemají stejný podmínky. Nemají. Nějakej boháč si může koupit všechny hera a od levelu 1 ownit nějaký začátečníky hrdinama která nejsou ani v f2p week poolu nějakým nově vydaným herem který jsou zpravidla jak je u RIOTu zvykem Imba za

a) protože jsou nevybalancovaní, jsou ve hře chvilku, to se dá pochopit
    b) jsou schválně spíš op než nerfnutý, aby si to každej koupil za RIOT body, protože 6300 herních bodů je pálka jak das

Prostě hráči nemají stejný podmínky. Ty říkáš že mají, ale prostě objektivně nemají, pochop to. Já jsem do Doty 2 za ty roky narval tak maximálně 20€? Ale jenom proto, že jsem chtěl. 10€ jsem dal do prizepoolu v TI3 a dostal jsem za to super odměny. Pak jsem si koupil pár setů který mi změnili vzhled. Ale nemusel jsem do toho dát ani korunu, ale chtěl jsem. Není tam nic co by tě zvýhodňovalo. Dobře, můžeš si koupit rychlejší boost expů, ale za ty expy stějně dostáváš jenom levely, a za ty levely kosmetický věci. Čili je to jenom pro nějaký flexory, co rádi flexujou tím, jakejže to maji level. Prostě ta hra JE free to play. Prostě je, LoL je taky, ale může tam rozhodovat peněženka jestli budeš lepší. Nemusíš do toho rvát prachy, ale budeš zpomalenej a nemáte támhle s Frantou, kterej si koupil novýho hera, za kterýho tys vysolil 6300 bodů, za reálný prachy a za nulový úsilí. Pak budete hrát s Pepou, Jarmilou a Karlem nějakou týmovou hru a budete si moct vybrat mezi 12 hrdinama s kterejma budete hrát "klan mač". Vážně super :), skvělej funkční model hry která se hraje zadax.
  • Ethy: Pořád subjektivní, objektivní..aby ti z těch dvou slov nezaskočilo. A systém kupování hrdinů..nic proti němu nemám. Člověk stejně primárně hraje za svoje oblíbený hrdiny, který si nakoupí a na zkoušení se hrdinové po čase mění. Nevím, co je na tom tak špatnýho nebo omezujícího. Platící hráč není zvýhodněn. V čem má být potom ten systém špatnej? Kdyby bylo nějaký peklo si toho hrdiny koupit, jo, nic neřeknu..ale vždyť stačí jen hrát.
  • SuppMastah
    Na tohle fakt nemá cenu reagovat :D, evidentně vůbec nevíš, tak tě v tom nechám. Proboha, já tady jenom říkám, že ta hra nemá funkční f2p model. Prostě objektivně nemá, pochop to. V takovýhle hře je to, že nemáš přístupný všechny hera od start na škodu, prostě je a ty to přes tvoje fanboyovství nevidíš. Já neříkám, že je LoL špatná hra. Objektivně není. Můj subjektivní názor je, že je. Ale objektivně není. Ostatně hraje tu hru víc lidí, takže co já vím.
    Funkční f2p definuješ jak? Dá se hra hrátplnohodnotně zdarma? Dá. Dá se v ní udělat progres? Dá. To, že se ti systém nelíbí a máš radši konkurenční není argument. Subjektivně máš pravdu, slovem objektivní bych se neoháněl, alespoň do doby, kdy začneš argumentovat za pomoci věcné a nikoliv nevěcné argumentace.

Ale prostě je to špatná kopie Doty kterou hraje víc lidí, protože přišla v době, kdy Dota stagnovala a HoNko šlo do kytek. Systém nepříštupnosti všech herů od začátku hře škodí, protože hráč nemá možnost hrát za všechny hrdiny, což je prostě pro e-sport špatný. Představ si situaci, že bys hrál Starcraft 2, ale měl bys odemčený jenom marinaka a maraudera u teranu. A abys mohl vytrenovat medivac, tak by sis musel koupit za Blizzard body medivac vyzkum, nebo ty body vygrindovat za x matchmaking her. Proste je to blbost, spatny herni rozhodnuti. Prostě objektivně JE, pochop to proboha.

S tím souhlasím až po tu paralelu s Blizzardem, která srovnává jablka, hrušky a potlouky.

A PROBOHA. LoL je F2P, neřekl jsem ani jednou, že není ale má špatnej F2P systém proboha, nauč se číst...¨

Já jsem na to původně reagoval v předchozím příspěvku a na konci minlého jsem to jenom blbě formuloval.
  • lol
  • Ethy
    Na tohle fakt nemá cenu reagovat :D, evidentně vůbec nevíš, tak tě v tom nechám. Proboha, já tady jenom říkám, že ta hra nemá funkční f2p model. Prostě objektivně nemá, pochop to. V takovýhle hře je to, že nemáš přístupný všechny hera od start na škodu, prostě je a ty to přes tvoje fanboyovství nevidíš. Já neříkám, že je LoL špatná hra. Objektivně není. Můj subjektivní názor je, že je. Ale objektivně není. Ostatně hraje tu hru víc lidí, takže co já vím.

Ale prostě je to špatná kopie Doty kterou hraje víc lidí, protože přišla v době, kdy Dota stagnovala a HoNko šlo do kytek. Systém nepříštupnosti všech herů od začátku hře škodí, protože hráč nemá možnost hrát za všechny hrdiny, což je prostě pro e-sport špatný. Představ si situaci, že bys hrál Starcraft 2, ale měl bys odemčený jenom marinaka a maraudera u teranu. A abys mohl vytrenovat medivac, tak by sis musel koupit za Blizzard body medivac vyzkum, nebo ty body vygrindovat za x matchmaking her. Proste je to blbost, spatny herni rozhodnuti. Prostě objektivně JE, pochop to proboha.

A PROBOHA. LoL je F2P, neřekl jsem ani jednou, že není ale má špatnej F2P systém proboha, nauč se číst...
  • nekromant33
    Ale tím, že si za stovky dolarů nakoupíš hrdiny se dobře hru hrát nenaučíš... ten "grind" funguje jako trénink. Ty co už hru hrajou profesionálně a delší dobu určitě ty herní body na to, aby si jednou za nějaký dva měsíce novýho hrdinu koupili určitě mají...
  • SuppMastah
    samozřejmě že podmínky rovný jsou :D

1. měnu za progres získávají všichni = je na tobě, jestli jdeš cestou kvantity, nebo "kvality".
    2. f2p rotace champů
    3. systém counterů je i v LoL a budeš se divit, 450 Ip Garen counteruje haldu dražších champů. ( pro rejpaly to platí i pro Ryzeho, Kyle, Yiho, Nunua, Poppy, Warwicka a další)

Takže ne, názor ti neberu, máš na něj právo, ale pravdu nemáš. Jsou to jiný systémy, ale naříkat, že LoL není f2p je nonsens.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit