Přejít na výpis diskuzí
První video ze závodů C.A.R.S. od autorů Shift 2
12.10.2011 | levis
32 příspěvků
-
To vypadá ku*evsky dobře. Možná právě kontrola vývojáři je cesta, jak odstranit jeden z nešvarů jinak perfektního konceptu rFactoru, a to nekonzistentní kvalitu modů.
Akorát jediná věc se mi nelíbila, a to že auto bylo celkem stabilní i když pilot v každé zatáčce přetáčel kola a tím se dotával do nedotáčivého smyku. Jestli jsem pochopil, že ten stroj ve videu má být parafráze na formule z druhé poloviny 60. let, pak by mělo auto při přilš rychlém nájezdu do zatáčky úplně stratit adhezi na přední nápravě a prostě vyletět ven po tečně (z důvodu nízké hmostnosti a žádného přítlaku). Několikrát se ve videu stalo, že nedotáčivost přešla náhle do přetáčivého smyku, když se přední kola na chvíli "chytla", a to by se mělo stávat s mnohem větší razancí. Protože tahle auta byla konstruována tak, aby jezdila v nepatrném (a někdy patrném *1* ) přetáčivém smyku, nemělo by být možné srovnat tohle chování tak malým a krátkým kontra.
Ale umím si představit, že pro novější auta generující přítlak by tenhle styl fyziky byl úplně v pořádku. -
-
Tak v malom pretacavom smyku jazdi kazde auto (slip angle). Inak suhlasim, ked sa viac zatoci, tak to auto by muselo stratit grip. Iba ak by mierne ubral alebo brzdil, vtedy by sa grip vratil. Na tom videu vyzera to auto dost stabilne, ale na skutocnych videach tie auta klzali ako dive. Inak to vyzera zaujimavo a rad by som to skusil.
-
-
Vypadá to skvěle. Shifty se mi moc líbí, ale na klavesnici nehratelné. Poradí nekdo jak se to ridi s gamepadem? Popřípadě jaky bych si mel poridit? Diky za odpovedi.
-
-
O shiftech: Nejlepší je volant, to sedá zvládat i bez zaplých asistencí. Já používám x360 ovladač a jde to i bez asistencí, ale chce to trénink. Nejlepší na závodní hry máš volant, protože analogové páčky ovladače mají mnohem menší rozsah a jsou tak strašně citlivé a za každý přehmat tě potrestá mnohem víc. Navíc u volantu zapojíš i nohy a tak se ruce soustředí jen na udržení směru a řazení. Ale pokud se chceš jen odreagovat, kup si x360 ovladač. Nové hry už ho plně podporují a zatím se mi nestalo, že by mi i v těch starších hrách nefungoval. Použiješ ho krom shiftů i ve fifě, assassinovi a dalších hrách...
-
-
Diky, asi pujdu do toho x360 :)
-
-
já měl na PC snad Logitech, byl to tvarově PS3 ovladač, akorát měl featurku že měl v sobě vetrání a byl super :) Koupil jsem ho novej (Akorát rozbalenej) na aukru za 300 :D
-
-
Na první pohled skvělé..... Akorát jestli to bude only PC tak to vypadá 2x náročněji na HW než napč rFactor.... V každém případě šťavnatá ochutnávka.....
-
-
Jestli má někdo přehled na jaké platformy bude vydáno sem stím :)
-
-
trosku jako LFS S3 :))