Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Já jsem rád že se u nás někdo jako pan Vávra dělá s takovou hrou, protože je jasné že ji udělá úplně dokonalou. Pak vydá článek "100 důvodů proč je moje hra tak super že se z ní poserete".

Ale jediná věc mi nejde do hlavy. Proč blog českých vývojářů, kteří dělají hru o Husitech musí být komplet v angličtině? Nejde tu o to že člověk musí umět několik jazyků, ale spíš tak trochu o princip. To mi vyloženě přijde jako svinstvo a plivnutí čechům (o jejichž historii hra je) do tváře.

Pěknej hnus Dane...
    • corfer
      To je tady vážně ještě někdo, kdo má stále potřebu vyjadřovat se v duchu toho ,,Skyrim šílenství"? Já naopak doufám, že nikdo se Skyrimem srovnávat nebude, protože předpokládám, že obsahu bude méně a bude více komplexní.
      • "Peknej hnus Dane..." Co se takhle rozhlydnout a prepnout si to do cestiny? Vpravo nahore
      • A kde píšu o Skyrimu ty vole?
        • corfer
          Tak za prvé mi nenadávej a zá druhé: 100 důvodů proč je moje hra tak super že se z ní poserete. Samozřejmě že mi teď budeš tvrdit, že si to takhle nemyslel, ale sám víš, kde je pravda.
          • Za prvé - kdybych ti chtěl nadávat, tak napíšu že si "zkurvená píča" a ne "vole" (jestli je tohle pro tebe nadávka, tak je to čistě tvůj problém - myšleno to takhle nebylo)

Za druhré - vím kde je pravda, ale pořád nechápu kde jsi vzal že něco porovnávám ze Skyrimem? Ano jde o narážku na onen článek, ale KDE něco porovnávám ze Skyrimem? Kde? Kde? Kde?
            • V tom případě se i já omlouvám už jen vzhledem k tomu že je vidět že patříš mezi tu skupinu lidí se kterými jde navázat rozumná diskuse.

Ale na druhou stranu když Vávra psal ten článek, tak moc dobře musel vědět jaké to bude mít následky. Nevím jestli už pracuješ v zaměstnání, ale pokud já vím, když tam někdo začně někomu něco kritizovat, tak se musí (pokud sám není lepší než on) připravit na to že se dočká toho samého. Někde v hlubinách internetu jsem našel tuhle větu:

"Kritizovat znamená nadávat někomu za to že to umí líp než já"
            • corfer
              A čti po mně prosím pozorně, nepsal jsem, že něco porovnáváš se Skyrimem, ale že se vyjadřuješ v tom duchu, který zde na Games.cz byl.
            • corfer
              Měl jsem na mysli ,,Skyrim šílenství", které se rozjelo na Games.cz. Nemyslím přímo spojené se hrou. Šlo spíše o jakousi mánii mezi vyznavači Vávry a jeho hatery, což mělo přesně za důsledek komentáře typu ,,Ať se Vávra ukáže, když tak blbě kecá", přičemž úplně stejně vyznělo i tvoje ,,100 důvodů proč je moje hra tak super že se z ní poserete". Takže radši se ti předem omluvím, jestli si to tak nemyslel, protože lepší omluva, nežli slepě tvrdit něco, co není pravda.
  • Tak se nám tu zase projevuje čecháčství... Já fandim každýmu, kdo se tu o něco pokouší, aniž by žebral peníze od státu nebo nějakejch pochybnejch EU fondů. Chtělo by to více Vávrů, a to nejen v oblasti her. Podle mě mohl Dan už dávno odejít dělat někam jinam za větší peníz (jako Čočík a mnoho dalších), ale on zůstal a pokouší se něco dělat. Což je podle mě obdivuhodný, a jestli mu někdo přeje neúspěch, ať už na základě kritiky Skyrimu, nebo prostě proto, že závidí, tak je prostě kkt :)
  • kotty
    Jakkoliv se s nazory Dana na Skyrim neshoduji, jeho tymu fandim a drzim palce at vydaji poradnou pecku. *3*
    • kotty
      Jinak nevim, proc si myslite, ze lidi odradi tema Husitu. Cechy/Polaky to nadchne a ostatnim se to proda jako stredoveke RPG. Tech tu moc neni (snad jen M&B), proto bych v tom nevidel problem. Recnicka na zaver - kolik lidi znalo Zaklinace pred vydanim hry? ;)
      • Hairy_Ass
        Všechno závisí na reklamní kampani.
  • Dufam, ze pomaly z Ciech a Slovenska vymizne ten fenomen nenavisti a priania najhorsieho a nakoniec skodoradost. Ja sa za ten clanok o Skyrime chystam riadne prevetrat vysledok studia Warhorse a v pripade pochybnej kvality kludne napisem podobnych "100". Ale fandim tomu, kazdy project spraveny v nasich koncinach sa rata. Pre mna napr. velmi podstatny prinos tohoto pocinu je, nielen ci to bude ta najvacsia pecka pod slnkom, ale ze zamestnavaju desiatky ludi, za slusny plat, z ktorych mnohi by inak (ako napr. ja) museli odist do zahranicia a nejaky cas nechat rodinu bez dozoru, alebo by pracovali mozno na postoch, ktory by ich nenaplnal. Osobne som dokonca vazne uvazoval, ze odidem z UK a vyuzijem ponuku Warhorse studia. Nestalo sa tak a po zvazeni som sa rozhodol zostat v UK ale jednanie panov Vavru a Klimu bolo maximalne profesionalne, podstatne informacie zodpovedane, ziadne mazanie medu okolo ust a bez naznakov zahmlievania. Takze ak ten project potentuju, tak do nich tvrdou kritikou ale nie skodoradostne dufat v neuspech. Ja budem fandit a dufat v uspech. Dakujem.

Roman Pajdlhauser
    • Jasný. Fenomén nenávisti. Myslíš tím Vávrovy články, nebo to, že mu hodně lidí nemůže přijít na chuť, jelikož má kecy jezéďáka?
      • A nenasel jsem ve svete zadneho herniho vyvojare, ktery nema skoro zadny respekt ke svym kolegum z branze od kterych bychom se mimochodem v nekterych postupech mohli ucit a jejich uspesne vytvory oznacuje za trapne, blbe a idiotske (doslova u veci od rockstaru a bethesdy). Tohle delaji maximalne jen bulvarni platky. Nechapu herniho gamedesignera, ktery ty hry ani neumi hrat.

A radsi bych jako developer skoncil, nez delal cechum ostudu ve studiu pod clovekem, ktery ma jen ego prystici z jeho fanatickych fanbojs a kupu obecnych nezazivnych kecu. *3*
  • Neumím anglicky, ale někde jsem četl, že by hra měla mít otevřený svět stejně jako Gothic a Elder Scrolls. Já bych teda docela uvítal první možnost a tím by se vyloučila varianta níže zmíněného komentu od werdese: "A to nebudu ani začínat, jak chtějí ukázat tu pravou podobu středověku už to vidím, každý muž naleštěné brnění, zdravé zuby, svaly, jako Herakles. " Kdyby se to hrálo stejně jako Gothic a měl to takový ten krásný český nádech, tak by to byla jedna z mých nejoblíbenějších her. Ostatně já když se kouknu na starší české hry, tak z nich prostě ty české vývojářské ruce úplně čiší. Ten grafický styl a smysl pro detail je úplně jiný než v západních hrách.
    Jak si o tom takhle píšu mám na to větší a větší chuť. :D :D Bohužel pak si vzpomenu na trend zjednodušování herních stylů a neustálé nápovědy a tahání za ručičku ala Skyrim (a nejenom ten, vlastně i Oblivion :D :D) a už z toho takovou radost nemám. Chtělo by to nějaké surové české RPG, které se s hráčem vůbec nesere a háže mu klacky pod nohy tím nejhrubším způsobem. Teprve pak to bude mít grády. Uf jsem se nějak zamyslel :D :D :D
    • O tý hře nikdo nic neví, cokoli jsi četl, byla pouhá nepodložená spekulace.
      • Citace z Vávrova blogu: "Společným jmenovatelem předchozích her, na kterých pracovali členové našeho týmu, jsou otevřené světy, silný příběh a důraz na realistický design. Snad si můžeme dovolit tvrzení, že hry jako Mafia a Operace Flashpoint byly průkopníky tohoto přístupu a miliony hráčů po celém světě daly jasně najevo, že o takové hry mají zájem. I když je náš nový projekt v lecčems trochu jiný, jedná se o hru, která fanoušky otevřených realistických světů a dobrých příběhů určitě nezklame. Pevně věříme, že takovou hru neděláme jen pro sebe, ale i pro vás." Takže přece jenom český Gothic !! :D :D uff
  • We wanted someone with enough money to finance the whole development, allowing us to stave off publishers’ blackmail – their favorite way of dealing with a cash-strapped studio when forcing it to change the game from a realistic strategy simulation to a science fiction guitar hero rip-off two months before release date.

Mafia 2 ^_^
  • Strašně vám držim palce chlapi. Kvůli tomu, že ste frajeři a zkoušíte tu rozjet vetší projekt a kvůli tomu, že jste si vybrali i trochu vlastenecký téma. Vydržte !
    • Co je vlasteneckeho na zlodejich a vrazich? *11*
      • Bylo by to na dlouhou diskuzi, ale zkusim svůj názor vyjádřit krátce. Nemyslím si, že křesťanství by se mělo šířit mečem, to že se to dělo, odpovídalo době a stupni vývoje lidské společnosti. Jestliže tedy označíš husity, jako zlodeje a vrahy, musíš tak označit i křižáky a všehny mocenské uskupení té doby. Nijak si Husity neidealizuju, ale alespoň si dokázali bránit tvrdě svoje ideály a to takovým způsobem, že se před námi třásla půlka Evropy. Stejně tak jsme se měli předvíst v roce 1938..
        • Co bych mel oznacovat ty dalsi? Ja se ptam, co je a jen pouze vlasteneckeho na husitech, ne o dalsich. Spanile jizdy plne rabovani, zabijeni, znasilnovani ma byt neco, co ma na tom byt vlastenecke? *11*

Vlastne, kdyz se tady kradou miliardy za bileho dne, tak to je zaslusny vlastenecky cin. *1*
          • Husovo ideály, požadavky na reformu církve a vlastně menší vliv římskokatolické církve,obrana před křižáky, odražené křižácké výpravy, Hus určitý vzor pro Martina Luthera a pozdější reformy. Řek bych, že tohle období mělo celkem velký vliv na dnešní srupeň ateismu u nás. Jestli je to dobře nebo špatně, kdo ví :)

A jinak, pokud odmítáš jako vlastenecký čin, dobívání ať už majetku nebo území, tak můžeš roztrhat celý lidský dějiny a vytváření nějaký geopolitický mapy :)

Možná tě i chápu, sám se považuju za humanistu a uznávám, že pravý vlastenecký čin dneška je vlasti sloužit a prosalovavat ji (vynálezy) a to nenásilně, ale tady de o historii..

Omlouvám se za offtopic
            • Tikov
              Ne nebylo to pod úrovní čs. vojáka- morální zásady jsou za války asi tak pevné jako máslo na rozpálené plotně. Stačí jediný otřes -třeba projít skrz vypálenou vesnici a lidé jsou schopní roztočit takové běsnění o kterém by se jim normálně nezdály ani noční můry. Někdy není třeba ani otřes- doporučuji si přečíst Browningovi Obyčejné muže.

Opět opakuji- živení se za pochodu (ve vaší hantýrce "programové zabíjení a rabování") byl zcela běžný postup až do počátku 18. století. Pokud jde o žoldnéřskou kariéru taktiky vozové hradby po skončení náboženských bojů- fungovalo to, takže bylo pochopitelné, že o služby byl zájem po dalších takřka 100 let než se začali upřednostňovat Landsknechti.
            • Muj deda bojoval pri obhlehani Dunkerque, a takto by se nikdy nechoval, protoze by to bylo podurovni ceskoslovenskeho vojaka. A to meli v parte kluky, kteri prosly werhmachtem i dokonce SS.

Excesy se deji vzdy vsude, o tom nemam iluze. Rozdil je programove rabovat a zabijet v ramci ne mnoha spanilych jizd nebo nechat se za zold verbovat (tohle nema nic spolecne s myslenkami Husa) a excesy jednotlivcu nebo male omezene skupiny lidi, ktere prospikovane kazde spolecenstvi...
            • Tikov
              reakce na -:
              Ano husité za vlast nebojovali, protže díky bohům tehdy žádný nacionalismus neexistoval, bojovali za svůj názor na víru. Živení se za pochodu z místních zdrojů bylo tehdy úplně běžné (a bylo to běžné ještě za 250 let).

A pokud jde o vojáky za 2.sv.v.: Doporučuji se kouknout na RKKA- stačilo aby se dostali na německé území a rozjeli rabování a vybíjení ve velkém (popravdě po jejich zkušenostech z vlastního území se není co divit), kdyby se Čechoslováci dostali na území Říše dost pravděpodobně by se chovali stejně.
            • Hm, zajimave, ze ceskoslovensti vojaci za WWII. nepotrebovali programove rabovat, zabijet nevinne a znasilnovat. Tihle vojaci jsou pro me vlastenci, protoze bojovali za vlast, a ne husite, kteri rabovali a vrazdili.

Husa, nech Husem, on na husitske valky nemel vliv, ale vliv mela chatra, ktera se na nem jen prizivovala. Nebo je boj za jeho myslenky najmout se za zold polaky, aby vypraskali nemecke rytire?
          • Cahir
            "co je a jen pouze vlasteneckeho na husitech" - 1) Boj za přesvědčení, že katolická církev potřebovala překopat. A to potřebovala velmi. 2) Boj za autonomii.

Jestli si myslíš, že existovalo/existuje společenství, dokonce i plné ideálů, v němž se nenacházeli zrůdy a prospěcháři, tak jsi dost naivní. Nakonec nezbývá, než hodnotit ideály, původní myšlenky, případně významné osobnosti.
            • Cahir : napsal si to krátce a líp :)
    • Z hustiskejch válek byla pěkná "Husitská trilogie" od Sapkowskýho, teda kromě závěru, ten byl takovej uspěchanej.
      • To jsem nevěděl, dík. Zrovna jsem od něj dočet Poslední přání a pouštim se do celý jeho série o zaklínačovi, tak až to přečtu budou na řadě Husiti :)
        • Jestli se ti líbil Zaklínač (opět konec je takovej pošahanej) tak tohle se ti bude líbi taky.
          http://www.cbdb.cz/kniha-236-narrenturm-narrenturm
          http://www.cbdb.cz/kniha-237-bozi-bojovnici-bozy-bojownicy
          http://www.cbdb.cz/kniha-235-lux-perpetua-lux-perpetua
  • Rozhodnutí to psát v angličtině chápu, ale měl by dávat bacha. Hlavně ty chybějící členy, nevypadá to hezky.
    A kdo si stěžuje, že to píše v angličtině, tak má prostě smůlu. Dneska je to nutost. Naučte se, alespoň nezakrníte.
    • Zato ty už si zakrněl
  • Ty jo já jsem měl radši vždy Křižáky, Johanity a stranu Zikmunda Lucemburského ( asi tady s timhle moc nezapadnu)... Husiti mně nikdy nepřirostli k srdci... Doufám že to bude nějak historicky věrný a Husité nebudou po vzory Komančů ty zatracení správňáci...
    • Hairy_Ass
      Spíš se obávám, aby dnes zase naopak nebyly správňáci jenom křižáci, v tomhle směru se názory lidových mas pohybují jako holub na báni... *3*
      • Tak snad to bude nějaký rozumný :-)
    • XorxoxTalarius
      No tak proti gustu zadny disputat. Ale nutno podotkout ze mezi tema dvema stranama byli oni ti pratelstejsi ...
      • Nooo jak kde a jak kdo... Hodně z Husitů byli dobrý parchanti*1* .Křesťanská schizmata mně vždy zajímala po historické stránce. Co se týče té základní ideologie tam bych asi moc problémy neměl... Ono je zajímavý že pro každou s těch stran byla absolutně nemyslitelná nějaká Náboženská svoboda. Husité zase nepřijímali jiné církve. Stejně pak Luther považoval za kacíře Husa.
  • žižku na to *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit