Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • sv.Georgius
    Nejvíce jsou sprasený námořní bitvy jsem se tak těšil na luxusni antické bitvy na moři a takovýhle kalibr jsem nečekal. To i starý hra jako Rise of Fall která je stará tak 8 let ma propracovanější bitvy na moři.

Přitom Empíre bylo dobrý na moři i Shogun 2 nebyl vůbec k zahození tam to vypadalo dobře. Já nechápu proboha co dělali že to takhle pohnojili ty námořní bitvy jsou až k pláči je to fakt smutná tragedie a zrovna ROME 2 moje nejoblíbenější doba jak já jsem se radoval nad ROM 2 když měla vyjít.

Teď jsem fakt těžce zklamaný *11*
    • sv.Georgius
      Toho si všichni všimněte !!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Hák přitáhnutí lodi a lezení po lodi)
      SHOGUN 2

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=cdSPz04yi4k#t=189

Takhle jsem si představoval ze budu bojovat v ROME 2 a ne tuhle frašku šílenou . . . . .

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=96R5dqIa8i8#t=701
      • sv.Georgius
        Tady ještě napoleon ....

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=SbK_4idhqUo#t=321

Proč tady v těchto hrách je to krásně reálně propracované že to vypadá jak skutečně živě. A ROME 2 jsou to jenom obdélníky s formací vojáku co skáče z přídě na příď.

ROME 2 je hrozne odflákla hra když vidím Napoleona a Shogun 2
        • asi tak napoleon je supr,,,s shogunem zadne zkusenosti nemam bo me japonsko nelaka a radsi si zahraju evropu na pocatku 19.stoleti,,,,,je taky pozoruhodny k jakymu doslo co se tyce grafiky posunu mezi empire a napoleonem kdy empire je este stara škola ale napoleon je sou uplny graficky orgie/o tridu neb 2 vyse/,,,,roto nechapu co se stalo ze ta grafika je zas nekde uplne jinde a ta arkadovost???KTEREJ CU.RAK,,,todle naridil???ja bych navrhoval podpálit studio creativ asembly *1* *1* *1*
  • Šmarjá lidičky po dvou dnech jsem se k tomu konečně dostal a že já ůl si to ještě předobjednal abych tam vůbec měl řecké státy( bez Sparty a Athén bych se ještě obešel když by to bylo vedené jako unifikované Řecko(beztak v té době již význam téměř 0, ale bez Epirusu fakt ne) což by měla být samozřejmost NE něco extra. A potom co jsem půl večera strávil nastavováním aby z toho byla jako hra ne obrázková encyklopedie starověku (a stejnak mě to pořád jede i vypadá hůř než Shogun 2) na mě vybafla arkáda arkád(kam se hrabe Barbarian Invasion bez modů). Bitva to je otázka 3 minut, kde furt něco bliká jak v Las Vegas, jednotky běhají v plné zboji jak Bolt, člověk aby furt mačkal nějaké schopnosti jinak bitva trvá jen 1 minutu a armáda zdrhne. AI v podstatě nezná jiné ammo než zápalné takže vše vypadá jak oslava čínského nového roku. Téměř každá střelecká jednotka je super über a i lehké jezdectvo má problém jí dohnat. A to všechno aby člověk sledoval přes ty MEGA nicneříkající kartičky jednotek co jsou přes půl obrazovky(fakt mě neba pořád je schovávat). HNUS velebnosti JE TO HNUS. A já ůl odinstaloval Shoguna 2.
    • Jsem velký fanda série TW, dost jsem se na nový Řím těšil (i když ho na noťasu nerozchodím) a stalo se přesně to, co jsem očekával. Už z preview videí se mně hra nezdála, ta arkádovost z toho přímo sršela a nakonec se tak i stalo... čert vem teď technickou NEoptimalizaci, to se patchem vyřeší, ale celý to pánové z CA dokurvili právě tou arkádovostí a asi rádoby přístupem pro větší masu hráčů. Jako aby peltasti házeli zapálené oštěpy, to mě fakt po*er, koho to dpč napadlo? Jsem dost zklamaný (uvažoval jsem i nad koupí nového PC, abych si nový Řím zahrál, ještě že se tak nestalo :) jak čtu komenty a ptám se kámošů co to hrajou, převažuje v drtivé většině negativní ohlas. Nový Řím mohl být pecka, škoda... *9*
      • Co mě nejvíc ere a nepochopím to nikdy a nikde jak může někdo něco tak po*rat když to dřív fungovalo. OK beru když je nějaká nová věc, technologie tak se to hold ne vždy povede a je třeba vychytat mouchy, ale proč kuwa někdo opravuje něco co není rozbité?! Proč nemůžu ovládat pilum? Proč nemůžu odevzdat provincii spojenci? Proč námořní bitvy nejsou ve stylu Shogunu? Proč změna UI? Proč nemůžu měnit formace klávesovou zkratkou, PROČ je Rome 2 arkádovější než původní default Rome ač komunita dala jasně najevo a křičela tady 8 let po větším realismu? atd atd OK spousta těch věcí jsou třeba drobnosti, ale ty dělají celek. OK beru a jsem pro inovace, ale jde právě o to že změna by logicky měla být k lepšímu. Něco vylepšovat. Ne tohle. Osobně to asi šoupnu na půl roku rok do šuplete a počkám zda to nějak patche a mody zachráněj, ale jsem v tomhle trošku pesimista. Ano každej díl byl na začátku jalovej, ale fakt ne takhle.
  • Znovu upozorňuji ty co si chtějí hru koupit. Je jedno jaké máte železo, může se stát - jako mě, že se vám to bude sekat na nejnižší nastavení. *14* Je toho plne oficialni forum. + dalšich spousty grafickych problemu.. *5* 2 moji přátelé mají podobné problémy. *16*
  • Teeeda, všechno, co si tu čtu mě docela zaráží :) mě hra funguje absolutně v pořádku, jen první bitva v prologu se mi až moc sekala, ale potom všechno hladce, bez kousnutí a plynulé na ultra detaily - je fakt, že vodu a oblohu mám pouze na velmi vysoké). Ale mám originálku, která má 35 gb + řecké státy a pontus. Kámoši, co si to stáhli, tak mají jen 15 gb prý.. tak třeba to je tím, co já vím :) ale se hrou jsem spokojenej, hratelnost skvělá, AI funguje dobře (jednou mě nemile překvapila svoji vypočítavostí a já málem prohrál - nalákala mě na prchající vojsko a když jsem je pronásledoval jízdou (hraji za Řím, tak mi ji málem rozdrtili následným protiútokem). Já osobně jsem se vším spokojen - jen se bojím, jestli se mi vzbouří generál a nastane občanská válka, ale alespoň nebude nuda :) a ti, kdo tu peskují a nadávaj, jak je to příšerná hra, tak je to prostě jen hra a ta nemá bejt tak reálná přece a jesti vám vadí, že bitva trvá o 0,001 sec méně, než v jiných TW titulech a nebo že tu tam jeden vojáček stojí zádama, tak se přihlašte do historickýho kroužku a hrajte si na živo :)
    • ty kde ziješ? :D sa spamätaj..
      a tvoje zazitky z bitiek ma dorazili :)
    • Jo taky mi vše běží v pohodě... ted si najdi kámoše a zkus coop a zjistíš že ta hra tak uplně v pohodě neni...
    • Tohle je k pousmání...o)
      • *1* *1* *1* *1* *1* kdyby jenom....
  • a vite co me sere,,,ze sem uz odinstaloval napoleona kvůli rome2 a koukam ze si ho zas nainstaluju z5 na neakou dobu,,,,rekneme tak pul az rok,,,,a to me fakt sere
  • http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?618096-Released-2-turns-per-year-4-turns-per-year
    tak tuto něco na zlepšení pachuti
  • sv.Georgius
    Když opomenete grafickou stránku vám se líbí styl hraní ? Mě přijde že už to není taktická hra jako dříve ale arkáda celkově hratelnost od vrhání oštěpu po bitvy kdy v podstatě se mě zdá že Legie a Falanga jsou nejsilnější jednotky z celé hry.

Většinou Keltové, Germáni si moc proti civilizovaným národů moc neškrtnou.

Čekal jsem třeba že Řím nebude mít moc jezdectvo špatné lučišníky ale hodně v pěchotě ale třeba takový Řím má od dobrých lučišníků až po psy a jezdce to mě trochu zaskočilo.

Ty boje jsou takové zvláštní moc namačkaní na sebe a stává se že voják je jak v křeči skrčenej se štítem na opačné straně k nepříteli bokem. Lodě bitvy lodí na to jsem se těšil ale to je strašná tragedie skákání z přídě na příď žádný hákování a lodě se hned rozletí a boj mačkanice tragedie.

Co si myslíte vy takhle o tom ?
    • A co říkáte na Spartu ... jednotky + vzhled ?
      • že hoplitské falangy, jsou v celé hře na úplný nic....ta jejich "formace" nevydrží útok pomalu ani obyčejných sedláků a to nemluvím o tom jak ta formace vypadá....jedinou cestou jak z hoplity vyhrát je, že je nedáte do falangya nebo budou lepší než soupeř a ubijou ho meči....oproti tomu makedonské falangy....to je prosím žůžo....
      • Magister_Peditum
        Sparta má celkem dobře zpracované jednotky. Sice má v Rome 2 výraznější roli, než jakou ve skutečnosti v té době měla, ale budiž - holt je populární a mainstream by CA asi usekal ruce, kdyby ji tam nepřidali. *3* Jen jednotka heroes of Sparta, nebo jak se jmenuje, má na tu dobu už spíš romanticky laděné brnění, to používali někdy naposledy za peloponéských válek. *3*
        • sv.Georgius
          Magister_Peditum: právě Sparta měla takové slavné období někde 5. stoleté př.n.l. taky jsem si říkal že tam dají Spartu na 100% kvůli oblíbenosti díky filmu 300 :D 200 let tam a zpátky co to je :D
          • No mě osobně se líbila Sparta už od mala když jsem se o ní učil poprvé v dějepise. Tak když jsem viděl obrázek spartského vojáka hned se mě líbila jeho výzbroj a hl. ta helma - která se objevuje fe filmu 300 o proti třeba římskému legio. Dál jsem se o to nikdy více nezajímal no a když jsem viděl teď Spartu v Rome 2 tak jsem byl hodně zklamán.
        • Ti se mě právě libí :D takhle jsem si představoval Spartskou armádu hl. mě jde o ten tvar helmy ze předu, ale když vidím ten zbytek tak si říkám co to je :D (ne nejsem v tom žádný znalec prozatím).
    • vis ty vůbec něco o rimske armade v onech dnech???proc by mel mit rim slabe jezdectvo a spatne lucistniky???ses OK???rimska armada byla nejlepší v celem tehdy znamem svete a ja opravdu nechapu proc by teda ve hre mela bejt slaba *1* *1* *1* *1*
      • Ano, narod, ktery ani neznal trmeny a musel je okoukat u nepritele mel urcite nejlepsi jezdectvo...
        • sv.Georgius
          V antice neměl nikdo třmeny :) to až v 6. století se k nám dostaly a to změnilo celí způsob boje kdy jezdec se zapřel do třmenů a kopí držel pod paží zapřené. Tohle změnilo způsob boje a středověký způsob boje na koni.

Hunové používali nějaké primitivní třmeny jestli se tomu tak dá říkat teda.
      • PravyMonty
        Jasně chápu, do školy chodíš teprve pár dní, takže ti to ještě nijak extra nešrotuje, ale snad každému dojde, že římská armáda byla nejlepší(Vzdorovat dokázala jen jedna galská vesnička na severovýchodě dnešní Francie.), jelikož její vojáci útočili "jako jeden", kdežto její nepřátele byli, především z počátku, neorganizovaná horda.
        • sv.Georgius
          To jsou ty hrozné mýty kdy germáni a keltové byli neorganizovaná banda barbarů. Barbaři kteří byli špičkoví řemeslníci kdy časem byla Galie a i Germánie dílny Říma. Taky plno věcí převzali Římané od Keltů a (později od Germánů to už jsem v našem letopočtu tak nějak 3. století)

Podle téhle logiky přejímání potom mohou mít třeba nejlepší vojáky každý národ protože Keltové byli najímáni v celé antice jako výborní jezdci a jako perfektní žoldáci i germáni byli často najímání. Takže v podstatě v Rome 2 by mohl mít antický svět luxusní Keltské žoldáky a v MP by jste balance mohli zabít.

Taky nezapomeň že Řím utrpěl plno drtivých porážek ale jeho výhoda byla profesionalitě a dokonalé logistice kdy dokázali rychle nahrazovat ztráty "není jednoduché uživit a pohybovat velkou masou vojáků k tomu je potřeba dokonalá logistika". To byla hlavní síla Říma. A Germani a Keltové nakopali Římu hodně krát zadnici ale víte ono se to bojuje na jedné straně dokonala logistika a profesionální armáda a na druhé straně kmeny kteří bojují na straně Říma některé proti Římu a potom se tam všechno rube navzájem + brilantní politika Říma to se potom bojuje.
        • Magister_Peditum
          No, právě vrchol vojenství v té době představovala makedonská falanga a Římané ji porazili jen díky tomu, že s ní bojovali v pro ni nevhodném terénu. Takže je to spíš naopak. Zpočátku hodně vyrovnané nebo dokonce vyšší kvality nepřátel a teprve postupem času se z římské armády stala špička, která neměla konkurenci.
      • sv.Georgius
        swice: Ano vím o tom hodně . . . . . proto že se tím zabývám než začneš vyskakovat tak nezapomeň zkontrolovat letopočet :)
        • Ok tak když se zajímáš, tak musíš vědět, že Řím lučištníky svoje nepoužíval, ty většinou patřili do pomocných sborů a byli nabírání ze Skýthie a i Krétští a ti patřili k jedním z nejlepších :) proto je tam mají dobrý ;) a co se týká jízdy, tak tu z valný části měli taky naverbovanou :) a jinak říský jezdectvo taky patřilo k těm lepším, co tehdejší svět měl, jen na to tolik nespolíhali ;)
      • Magister_Peditum
        Tak římské jezdectvo nikdy nepatřilo k nějaké extratřídě. Minimálně v období sledované hrou tomu tak bylo. Například jízdu schopnou čelit Parthům začal Řím vytvářet až někdy ve 2. století po Kr.
        • A za to Parthus v hre ma dorbe jazdectvo, ale žeby bolo nejak užastne v porovnaní s ostatným, o trochu lepšie, ale nič extra excelentne.

Trochu ma sklamali s tou diverzifikaciou jednotiek že všetci maju vlastne to isté. tie armady su vlastne len helenske, rimske, keltske a germanske, inak je to velmi hodne rovnake až by som povedal že moc
      • jinak s tou realitou a AI je to fakt pruser,,,na zalobu *16* *16* *16*
  • s timhle by se mělo panove cosi udelat,,,,todle není první pripad,,,,to je na zalobu od tech co si to koupili v predobjenavce a dostali za to todle,,,a vůbec ted me doslo ze vlastne všici co sme si to koupily by sme to mely resit hromadne podanou zalobou *1* *1* *1* *1* *1* *1* todle jo ZLOCIN a nehoraznej PODVOD *16* *16* *16*
    • Jason_dinAlt
      Holt příště si dvakrát rozmyslíme než koupíme zajice v pytli (předobjednávka) a raději si počkáme až na recenze a případně na nějaký ten patch.

Investor tlačí na výrobce, aby dodržel termín vydání. Celkem často se stává, že práce ještě nejsou dokončené v termínu. Pak tu jsou dva základní přístupy ja to řešit:
      A) Vydaj to v termínu nehotové a pak nějakej čas budou zuřivě opravovat a dodělávat. To je tento případ.
      B) Posunou termín vydání na dobu, kdy bude práce více méně hotová.

Která varianta je pro hráče lepší? Je to A,protože máš možnost se rozhodnout jestli počkáš na "finální" verzi a nebo budeš s většími nebo menšími problémy hrát nedodělek.
  • jak by rekl klasik, je to dobre, ale nesmi se to skrabat .)
  • XXDarthVaderXX
    Něco k nastavení

- stíny co nejvíce dolů(hodně pomůže)

- částicové efekty co nejvíce dolů(sakra hodně pomůže)...tady to někdo pořádně přehnal a znáte takové to pořekladlo.... Méně je někdy více *5*

- neomezená paměť...radši ne-e, ale většího rozdílu jsem si nevšiml
    Ano není to po tom všem úplně ono, ale na trošku lepších sestavách či průměrných by to mohlo už jet trošku nesekaně, tak hlavně zkoušet nastavení. Optimalizace se moc nevyvedla.

Jinak jednotky mám na vyšším počtu, a krom tohohle vše na max(extreme)...pohoda.
    • smejki
      alfa pro vegetaci - vypnout. ta mi poslala mejch 25FPS do jednociferných čísel (AMD HD 5850 btw)
    • sestava?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit