Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • DX1 je sice vzácná, ale občas se dá sehnat na e-bay, takže pokud po ní někdo vyloženě touží (a je ochoten za ní dát 300.000 Kč a víc), zas tak nedostupná není;] Asi jsme se špatně pochopili. Všechno od The Tuss zcela jistě prošlo rukama Aphexe, proto maj všechny tracky jeho "sound", groove nebo jak to nazvat. Ale myslel jsem to tak, že ne vše stvořil od úplného začátku on sám. Mám všechno od The Tuss ve FLACu přímo z Rephlexu a jako komposer je u některých tracků uveden Brian Tregaskin (na Wikipedii se lze dokonce dočíst, že The Tuss je projekt dvou lidí: Brian Tregaskin & Karen Tregaskin a to, že je to pseudonym Aphexe, je pouze spekulace, se kterou přišel The Guardian kvůli DX1 a "Analord like" zvuku). Já sám jsem poprvé slyšel The Tuss na jeho koncertě v italském Livornu a v ten moment jsem to plný euforie rovněž považoval za jasný důkaz toho, že tT je skutečně On:] Jenže když si poslechneš třeba záznam z Melt 2010 (koncert v Paříži), zjistíš, že kromě The Tuss hraje i spoustu jiných interpretů. Mimochodem tenhle koncert je opravdu unikátní - doporučuju, jestli jsi ho minul. Nejen, že byl zdarma pro všechny kolemjdoucí(!), ale vůbec poprvé na něm zazněly tracky z připravovaného alba, kterého mělo vyjít snad už v roce 2009, ale podle Richarda tracky stále nejsou hotovy, resp. s nimi není 100% spokojený a stále na nich pracuje. Richard stvoří několik hodin hudby denně/týdně. Je těžké uvěřit tomu, že by nebyl schopen dát dohromady album z takového množství materiálu, ale podle mě za tím není nic jiného, než jeho megalomanské nároky na kvalitu nového alba. Ačkoli se jeho fanouškům líbí vše, na co sáhne (patřím mezi ně - jeho hudba má "spirit", čímž se nedá oposlouchat, což je unikátní - souhlasím s Tebou, že s každým dalším poslechem odhalíš něco nového), jsem si jistý, že věci z The Tuss by na album nedal. Je to mimořádně kvalitní matroš - to ano, ale nejsou to vyloženě hitovky, které se zapíší do dějin elektroniky a hudby vůbec. Úloha interpreta, jehož každé album má zvůsobit revoluci v hudbě a určit směr vývoje na roky dopředu, není vpravdě jedoduchá;]
  • Tak to su zvědavý na Minimální konfiguraci *2*
  • trochu som zapatral
    http://img204.imageshack.us/img204/1843/bf3albasrah.jpg

    http://www.lib.utexas.edu/maps/middle_east_and_asia/basrah_2003.jpg
  • Tak snad plno lidí dostane rozum a dá na podzim přednost battlefildu :- )
  • Rozhodne se tesim, jedine co me zajima je soundtrack k BF 3...Predesle dili maji ten znamy, peckovy track ktery asi kazdy zna...Vzdycky byl jenom trochu upraveny z puvodniho BF....v tem traileru slysim jenom nejake bzuceni, ktere nejaky ten rytmus ma, ale na pravy soundtrack treba z BF 1942,2,2142 to rozhodne nema....Ten je legendarni.
  • Bf a simulace?BF je od prvniho dilu arkada.To ze cod a moh jsou jeste vetsi arkady nedela z BF realistickou hru.I takova Arma a prvni flashpoint maji k realite relativne daleko.
    Vzdycky se musim smat,jak si nekteri hraci mysli,kdovi jak ta hra kterou hraji neni realna *1*
  • LAN je pasé jak klobouky, po pár měsících za 800Kč... na to má každý, kdo má komp co to utáhne...
  • Paulcz
    Asi proto, že se každýmu líbí něco jinýho. Koupil jsem si Bad Company 2 a tunelové MP mapy, přebloomovaná grafika (naštěstí jde trošku omezit), nulová atmosféra, přílišná komerčnost, nepropracovanost (třeba v signleplayeru jsem si připadal jako kdybych hrál Doom a chodil na mapě s nulovou interakcí) a další ptákoviny byly příčinou toho, že jsem to hrál asi 3x..
  • lol podle par sekundoveho videa uz tvrdit ,ze nejlepsi BF :-D :-D.Ale faktem je,ze nekterym staci k nejlepsi hre pouze super grafika no
  • RE2: (na tvoj druhy post sa neda reagovat tak sem:) autechre maju velmi kvalitne veci. su predsalen dvaja...ich hudba ma taky dost metafyzikalny nadych je to akasi energia...afex je droga :) len ma sere ze dlho nic nevydal. osobne tiez preferujem aphexa. ale som rad ze je aj k tomu akasi alternativa a vzdy si mozem vypocut na co mam zrovna chut. obaja patria medzi tych malo tvorcov ktorych hudbu cim dalej pocuvam , tym viac trackov si oblubujem, pretoze tym viac im casom naozaj porozumiem. bezne to funguje opacne. songy sa mi ohraju az nakoniec nepocuvam ziadne. o Tussovi som ja osobne 100% presvedceny ze to je aphex ... /tracky na jeho koncertoch /vlastni extremne vzacnu yamahu GX1... a hlavne /je to uplny analord. imho sa staci zapocuvat - skladba zvukov aj glitchov - cisty afex (alebo kurva dobry imitator-comu ale neverim) inak tym Bachom si ma navnadil, idem si nejakeho zadelit. fajn pokec inak ,to bych od tiscali.games fora necakal :)
  • To patří tomu frajerovi co miluje COD
  • Pěkně jsem se zasmál
  • Sry, ale to všechno (a spoustu dalšího z IDM a další elektroniky) znám, a i když maj třeba Autechre pár zajímavých tracků, celkově nemá ta tvorba "ducha" nebo jak to popsat (vysvětluji si to tím, že je to směs lidí, kdežto Aphex je jen 1). Jsou to spíš takové pokročilé experimenty (díky bohu za ně!), ale kvalita kolísá (imho) a člověk (alespoň já) tak nějak nemá potřebu to poslouchat opakovaně. Před Aphexem jsem měl hodně naposloucháno a i teď hudební vývoj tak nějak okrajově sleduju, ale málokdy mě něco zaujme (např. Amon Tobin - i když u něj spíš starší věci, třeba Taxidermia nebo soundtrack k Splinter Cell: Chaos Theory). Aphex je jako "nemoc" kvalitní hudby, jakmile se postupně nakazíš jeho dokonalou kompozicí (i mě jeho hudba zpočátku připadala "divná"), těžko se pak hledá něco, co by Tě srovnatelně "uspokojilo". Jinak u The Tuss není zcela jisté, že je to 100% Aphex, některé tracky jsou převzaté a ne úplně původní - koneckonců vyšlo to na jeho labelu Rephlex. Na tohle téma se na netu již pár let šíří internetem směs nejrůznějších konspirativních teorií a i když The Tuss hraje na svých živých vystoupeních, používá i jiné interprety, takže to nelze brát jako bernou minci. Nicméně souhlas: některé tracky jsou opravdu kvalitní... A spíš než k Beethovenovi bych ho přirovnal k Bachovi. Beethoven byl ve své době víceméně pop, kdežto Bach byl moc daleko a nikdo ho nechápal;]
  • slova aphex a frcat som v jednej vete este nepocul.
  • ty si asi nikdy nestrilel co? Zamysli se trochu nad realitou a zkus si jit nekdy zastrilet treba na 300 m. Byl bych fakt zvedavej, co bys trefil. Serie Cod, NoH jsou mnohem vice arkada nez simulace a BF je bliz simulaci nez arkade. Jestli ses fanda CoD a jemu podobnych her, tak se nedivim, tam probihaj souboje max na 50m. BF uz je jinej kalibr.
  • aphex v cechach frcel tak pred 8 lety ne ? :) od te doby jsem ho snad ani neslysel
  • smejki
    víš, co je kolimátor, človíčku?
  • přesně tak, je sice pravda, že když jsem hrál Metro, tak jsem ho hrál sice pod dx11 ale bez dx11 efektu, protože mi to padalo pod 25fps.. ale dejme tomu např. assassins creed 1 běžel tak o 30% plynulejí pod dx10 než 9..
  • http://thequietus.com/articles/04483-simon-reynolds-interview-with-aphex-twin-melody-maker-1993-warp tento clanok by ta mohol zaujimat. velmi dobre citanie. prezradi vela o tom co to je za magora :)
  • ...richard d. je strasne prepaty sfetovany genius :) ...taky novodoby bethoven. neviem ci pocuvas autechre, ale doporucil by som ti ich, velmi spriazneni s aphexom su. niektore veci maju hlbavejse ako tanecny a energicky afx. naopak ked chces relax, tak boards of canada (vsetko briti a chrbtica IDM zanru) tiez neviem ci poznas vsetky richardove alterega. ale pod menom The Tuss vydal album Rushup Edge - tam zajebal strasne krute tracky - odporucam Rushup I Bank 12 - song ktory u mna patri medzi top 3 all time aphex favourites. my 2 cents

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit