Přejít na výpis diskuzí
PS3 hacker se ptá: Opravdu vlastníme koupená zařízení?
14.1.2011 | Petr Poláček
153 příspěvků
-
jaký podmínky? myslíš EULA? ta nemá žádnou hodnotu, zákony dané země jsou samozřejmě nadřazené.
Nefér? zanechme eufenismů, normálně se tomu říká podvod.
"(osobne nechapu proc nekdo potrebuje na konzoli nejakej jinej system,ale budiz). "
osobně nechápu proč si někdo kupuje konzoli, což mě ale neopravňuje někomu upírat jeho svobodnou vůli si konzoli koupit, že?
Ohánění se svobodou a právy je v tomhle případě naprosto legitimní. -
player - takže zrušíme i nože protože nějakej debílek místo krájení chleba použil nůž jako vražednou zbraň...a pak můžeme zrušit miliony jiných zneužitelných věcí, bravo.
logika jak prase, takhle to dopadá když blbec nedomýšlí věci do důsledků. -
jiste je blbost ohanet se svobodou, ale staci zminit nedotknutelnost osobniho vlastnictvi. jednou mi sony prodalo ps3 tak je moje. nekoupil sem si nejakou pofiderni licenci ci prava k uzivani ps3, ale fyzicky hw. takze to zda si hacknu ps3 nebo z ni udelam toustovac pripadne budu ps3 pouzivat jako podstavec pod kvetinac muze byt sony naprosto fuk. jiste ma sony narok odmitnout reklamaci paklize jsem zasahl do hw/sw pristroje, to je ok. ale nemuze mi urcovat co se svym majetkem mohu delat.
-
si nechapavy?? myslis, ze sony ten linux zakazal len tak pre nic za nic?? nie, nejaky debilek sa snazil hrat palene hry pomocou linuxu....preto to sony zrusili....takze na vine nie je sony !
-
Ohanet se tady svobodou a podobne mi prijde v tehle souvislosti celkem smesny.
Tim ,ze jste si koupili PS3 a uzivate PSN jste pristoupili na jejich podminky(at uz jsou jakekoli,nikdo vas k tomu nenutil).
To,ze sony zrusila moznost Linuxu je od Sony podpasovka a nefer vuci lidem,pro ktere pritomnost linuxu byla jednim z duvodu koupi(osobne nechapu proc nekdo potrebuje na konzoli nejakej jinej system,ale budiz).
To,ze pomoci hacku navratili tuto moznost je fer odpoved na to co SOny udelala,za predpokladu,ze tim opravdu nemel v umyslu zpristupnit konzoli piratstvi.
Jestli to byl opravdovy umysl,nebo je to trochu jinak ale nikdo z nas nevi a pokud jim to nekdo bezmyslenkovite veri tak je naivka,stejne tak nekdo kdo bezhlave veri sony apod.
Jak je to doopravdy s tim,ze pomoci tohoto hacku lze nebo nelze hrat piratske kopie nevim,popravde me je to jedno.
Jen mi prijde usmevne to bezmyslenkove obhajovani jedne nebo druhe strany a ohaneni se velkymi slovy jako svoboda,spravedlnost apod ve spojitosti prave s timhle. -
ano korporace a sony neni vyjimka si chrani sve investice i za cenu mrtvol ... ano to vime ...
-
pletes halusky s cucoriedkama ... hlavne mysli a necum uz na televizi !
-
Takže je v pořádku dělat si co chci ať je to sebe víc nelegální ale problém nastává až ve chvíli kdy svoje znalosti předám někomu jinýmu? To je logika : ))
Vy dva byste prostě nejradši zakázali úplně všechno co může potenciálně způsobit škodu, stručně řečeno, zakázali byste prakticky všechno, bravo. -
Mně je to volný, konzoli nemám, ale vadí mi šlapání po svobodě a vytírání si zadku s právy obyčejných lidí, děje se to čím dál víc.
Když šla PS3 do prodeje a až do celkem nedávný doby bylo možné používat jiný OS, to pak ale zatrhli, geohot možnost používat jiný OS vrátil zpět do původního stavu jako když si ji zákazník koupil, nevidim v tom problém, nas*at to může akorát tak sony, který ale nemá na nějaký křičení v tomhle případě právo.
Někdo jim leze do systému? Ale vždyť si ho ti lidé koupili, je jejich, nemaji to pronajmutý ani půjčený ale koupený, ten stroj je prostě jejich, když si koupim auto tak si ho potunim jak budu chtít, je moje a nikoho jinýho a třeba ho vyhodim do vzduchu když zrovna budu chtít, výrobci to může bejt úplně ukradený jestli jsem si vyměnil kola nebo výfuky, zda s autem jezdim nebo ho mám jako těžítko.
Stejně jako nespravedlnost je jen jedna, existuje jen jedna svoboda a ta končí tam kde začíná svoboda jiných, sony a tvé názory směřují k poškozování svobody, koho ale poškodil geohot a čím koho poškodil? můžeš to napsat? -
Souhlas, mel bys mit pravo si delat, co chces. Ale pokud to naucis i ostatni a vede to k poskozeni nejake spolecnosti ci snizeni jejich zisku, tak to neni ok.
Stejny jako s kradenim aut. Naucis se krast auto - svoje - to je ok ne? Pak to hodis na youtube a vzroste pocet kradezi tveho typu auta. Bylo to spravne nebo ne?
Jedna vec je neoc udelat a druha vec je byt zodpovedny za nasledky svych cinu. Nekdy je hrozne jednoduchy bejt frajer a nestarat se o ostatni... -
Jasne, chapu, ze tohle muze nekoho nastvat. Je sice divny si kupovat herni konzoli kvuli Linuxu ale budiz. Pokud to inzerovali, tak ma uzivatel pravo na tuto funkci. Pokud ale nenastane kriticka situace. Ktera prave ale nastala. I pres to vsechno si myslim, ze Sony udelala logicky a ocekavany krok, kdyz other os zakazala. Pokud se mrknes na pricinu toho, proc ho zakazala, tak najdes praveho vinika. Nezacalo to Sony.
Geohot nikam nic nevratil. On hacknul konzoli (pripadne tomu pomohl). To chces rict, ze driv byla hacknuta nebo co? Je samozrejme strasne jednoduchy rict, ze to vsechno dela bud jen tak nebo pro dobro lidstva. Ale to jsou proste kecy. Co jineho mu zbyva. Ma snad rikat, ze umyslne skodi Sony? A Sony je firma jako kazda jina, brani se, kdyz jim nekdo leze do systemu.
Je svoboda a svoboda. Jedno je svoboda, kde plati urcita pravidla a druhy je svoboda, kde vladne anarchie. Sorry, to druhy nechci. -
kdyz si neco koupis, tak by si mel mit pravo delat si s danou veci to co chces.....v tomto pripade klidne hacknout. pan " hacker " si proste delal ze svou konzoli co chtel, protoze jako majitel by na to mel mit pravo.
spatne na tom je jen to sireni hacku a lide, kteri si ho stahnou -
A teď si představ, že si to někdo koupil kvůli tomu aby kromě hraní na tom mohl mít systém jaký dotyčný bude chtít protože konzole se stává jeho majetkem a při koupi byl nalákán právě touto možností využívat systém dle libosti.
Kontrola zákazníků je snad evidentní, Sony bude mít moc nad tím co zákazník smí a nesmí a co musí, zisky rostou a to vše nechutným porušováním práv zákazníků.
Jak si správně řekl, v rámci svobody můžeš škodit druhým (viz ty a další) Koho že to ten geohot poškodil? Vrátil konzoli funkci kterou měla na začátku když si jí miliony lidí koupili, kde je to poškození tvý nebo čí svobody? Poškození z tvojí strany a ze strany sony je evidentní, ale ze strany geohota? -
Souhlas ;-)
-
nekteri lide proste chteji byt jak si napsal " napospas " sony, microsoftu a proto si konzole koupi. maji jistotu, ze jim kazda hra pujde a nemusi se niceho obavat a o nic se starat. je jim uplne jedno o co se snazi nejaky "hacker" s spise to odsoudi, protoze je to muze spise poskodit.
podobne je to treba s iphonem a jake je kolem toho silenstvi. nejhorsi na tom je, ze ten si koupi miliony lidi, protoze to je proste coooool a klidne si ho brejknou a tito lide sou prave ti nejhorsi na ktere by sme meli nadavat at uz se jedna o konzole, nebo treba iphone... -
Jo, ale proc other OS zakazali nevis vid? Napresdrzku to urcite neni. Chrani sve investice. Proboha je to firma, ktera za ucelem zisku neco vyrobila. Nekdo se ji snazi poskodit, tak se brani. Co byste chteli?
-
Smarja a co na ty konzoli chces jako delat? Ja si ji koupil proto, abych si na ni obcas neco zahral, treba i online. A kvuli takovym smejdum jako je GeoHot bude akorat omezenejsi nez kdy driv. Stejne jako na PC. Koupis si hru a musis prekousavat hromady ochran kvuli nakejm smejdum, ktery si hry kopirujou. A jestli si nekdo musi mastit ego tim, ze hackne konzoli, tak at to udela, ale at nedava dalsim lidem prostredky, aby mohli udelat to same. Sony do vyvoje dala nemale prostredky, dlouho konzoli dotovala a ted prijde nejakej frajirek, hackne ji a o nic se nestara. Jasne svoboda, chce se rict. Ale v ramci svobody muzes skodit i druhym (jako GeoHot), tak bacha na to!
Kontrola zakazniku? Smarja, koupim si hru a chci si ji zahrat, na co potrebuju mit kontrolu nad konzoli.... *11* -
porozmýšľaj nad tým čo si Ty
-
Stojím 100% za GeoHotem. Tohle není o pirátství ani o nějaké snaze na něčem vydělat. Každý, kdo vlastní konzoli, by měl být vděčný za lidi jako je tenhle hacker. Už tak jste vydáni napospas (zlo)vůle Sony / Microsoftu. Člověk by pomalu hádal že to zařízení nevlastní, nýbrž si ho pouze pronajímá. Samá omezení a pro co? Pro boj s pirátstvím? Kdeže. Snaha udržet systémy uzavřené je pouze o absolutní kontrole zákazníků.
PC není zdaleka dokolané.... ale alespoň nad ním mám kontrolu já, ne nějaký chytrák z nadnárodní korporace. -
nemenovany hacker ukradne pin od - cohokolvek, vasich kreditiek, sejfu to je fuk a odide so sudu beztrestne, napriek tomu, ze tie kody ukradol a vyvesil na svojej stranke, to je vasa juvenilna predstava, je to hrdina, zasran nech zhnije v base.