Přejít na výpis diskuzí
PS4 bude mít podporu Enlighten, koukněte na tech demo
19.3.2013 | Aleš Smutný
116 příspěvků
-
Řekl bych že v tom srovnání je to složitější, PC s stejnýma parametrama bude vždy horší než konzole co se týče výkonu ve hrách, protože PC funguje přeci jen trochu jinak, vždy tam běží operační systém který si drží v běhu plno dalších serepetiček, kdežto u konzole je maximum prostředků uvolněných pro hru samotnou, navíc sdílená paměť pro CPU a GPU atp. Stačí se podívat třebas jak na PS3 vypadá God of War (3, Ascension), nebo Uncharted (2,3). Na takovou míru detailů by bylo potřeba nepoměrně výkonnější PC než jsou specifika konzole (paměť a graficvký čip).
Ad porty, porty budou muset být stejně, protože i když je vše x86 architektura, každé zařízení používá vlastní "operační systém". To je stejné jako rozdíl mezi Mrkvosoftím PC a MACem. Mrkvosoftí soft si taky na MACu jen tak nespustíte.
K této větě se nejde nevyjádřit. "I tak nejde porovnávat konzole a PC: Konzole si koupí ten kdo nechce řešit problémy s PC a má chuť jen (většinou) na odpočinkové hry, PC si koupí opravdový hráč (rozuměj HardCore hráč), který ví co chce a hraje i složitější tituly". Nejhloupější argument "zarytých PCčkářů". Ano, konzoli si koupí ten, kdo nechce několik let řešit problémy spojené s různým nastavováním, patchováním (kvůli opravám v optimalizaci) a upgradováním atp., ale rozhodně to nemá co dočinění s typem preferovaných her. Ano jedinou vyjímku tvoří strategie, ty na konzolích chybí. Jinak průžez her všech hlavních platformách je co do náročnosti na stejné úrovni. Aneb hry se zjednodušují pro masy aby se navýšili tržby, ne kvůli nějakému zařízení. -
Skutecnost je takova, ze konzole opet nakopou PC do r.iti a nepotrebujou k tomu ani vykon, tak jako v teto generaci.Na PC to bude samej ojebanej port z konzoli, ktery tam navic vyjde o pul az jeden rok pozdeji a nektery hry tam nevyjdou pro jistotu vubec.Kdysi only PC vyvojari budou dal houfne migrovat na konzole a s nima veskere AAA projekty.Konzole vladnou a vydelavaji nejvice, konzolim patri herni budoucnost a par dynosauru na PC ve vychodni casti sveta tomu nijak nezabrani.
-
Já reaguji pouze na tvůj příspěvek a nic nepomlouvám. Pouze konstatuji, že jsi to s tím zastaráváním přestřelil. Jen tak pro info, právě si kupuji nový pc za 11000 Kč (bez skříně, disků a mechaniky) a bude to mít hardware, co zhruba odpovídá PS4. A ta cena myslím taky bude podobná. Bohužel Microsoft ještě nic neukázal, takže nový Xbox nemohu porovnat.
-
2007/08
-
Sledovat vsechny diskuze na ceskych webech fakt nemam. Chodim sem na games, takze hodnotim situaci zde.
Rady mi davat nemusis (rady typu mlat hlavou do stolu uz vubec ne) uz jsem dospelej a dokazu se o sebe postarat sam... -
Znám znám, jen sem na to nějak zapoměl :D
-
Nejlepší obrana je útok to neznáš *1*
-
Proč se snažíš pomlouvat něco co už venku je? ;)
-
Souhlasím s tebou konzole a PC se opravdu nedají porovnávat ale proč hned pomlouvat něco co ještě není venku.... *1*
-
Abych ti to osvětlil: PC má co se výkonu týče nad PS4 navrch, o tom se ví už od té doby co jsou venku specifikace ;) PS4 má relativně stejně výkonu jako mainstreamová PC sestava, takže se dá říct, že PC je v tomhle ohledu nejlepší ;)
Tím se nechci nikoho zastávat, každá platforma má své pro a proti. -
Přesně jak píše GlaDOS, tvůj příspěvek je naivní. Jinak závist? si děláš srandu ne ?:D Kromě Uncharted a Gran Turisma/Forzy není hra která by mi nějak chyběla, GoW je bohužel pro tebe fakt průměrná 3rd person střílečka. Znám mnohem lepší tituly ;)
K tomu tvému naivnímu postoji: když si koupíš PC se stejným výkonem co mají konzole tak to PC vydrží stejnou dobu co ta konzole ;) Jde o to že PC mají lepší grafiku než konzole, a když nechceš upgrade tak si stáhneš detaily na úroveň dané konzole a hraješ dál ;)
Když už chceš mluvit o HW konzolí: Asi ti chybí spousta informací, ale na konzole se vývojáři těžce přizpůsobovali kvůli jejich exotickému HW, to znamenalo větší experty na programing = víc peněz, PC porty dělali dodatečně = víc peněz, a volali po unifikovanější architektuře (proto má PS4 a nový Xbox x86 procesor se skoro standardní grafikou). Trochu si zaspekuluji - tím, že nové konzole budou víc podobné PC už nemusejí být PC porty (jestli nějaké budou) tak drahé/nevýhodné a tvoje "argumenty" tak ztratí i tu trochu "váhy", ale to je zatím jen spekulace.
I tak nejde porovnávat konzole a PC: Konzole si koupí ten kdo nechce řešit problémy s PC a má chuť jen (většinou) na odpočinkové hry, PC si koupí opravdový hráč (rozuměj HardCore hráč), který ví co chce a hraje i složitější tituly, které by se na konzoli hrát nedaly (například, WoW, X série, Eve online, Supreme Commander - myslím provní díl, ne ten nechutně zjednodušený druhý, a jiné). -
No v tom máš třeba pravdu ale konzole mě bude stát méně než tebe koupě stejně výkoné PC...
Jinak já se tu nezačal hádat o tom že PC je nejlepší a že PS4 bude šmejd já jen reaguji na to co tu každý pcčkář píše..
Pomlouvat tu něco co ještě neni venku je typické pro většinu PC hráčů.. PC je prostě nejlepší a nic na něj nemá je to tak ? -
presne tak. vykon by sa mal navysovat iba ak k tomu je "hratelny" a nie marketingovy dovod.
-
To nepopírám. Jen reaguji na jeho zkreslený pohled na zastarávání těchto dvou platform.
-
Proto je take dobre mit konzoli i pc a vyuzivat toho nejlepsiho, co ktera platforma nabizi. Hadat se co je lepsi je nesmyslne a fakt ubohe. Je lepsi jablko nebo hruska?
-
Vzdyt je to uplne jedno, zadne tyhle obrazky nevypovidaji nic o tom, jake budou hry. Kdyz je hra dobra, tak si ji s nadsenim zahraju treba na PSP, ktere ma 32MB ram a 333 MHz CPU. Ale spousta zdejsich radoby hracu jsou jen pozeri, kteri resi pocet pixelu a dobrou hru nepoznaji, ani kdyby o ni zakopli. Jedine co dokazi srovnavat jsou technicke parametry.
-
Klasický a naivní pohled. Jasně, na PC si nezahraji Gears of War (ne, že by mi tato průměrná střílečka chyběla), ale ty si zase na konzoli nezahraješ strategie, spoustu skvělých indie her a nějaké ty Kickstarter projekty. Pokud si koupím herní pc, co bude výkonově na stejné úrovni jako konzole, tak mi věř, že si i za pár let pořád skvěle zahraji. Když ne, snížím detaily na úroveň konzolové verze a jedu dál. Vážně mě tyhle názory občas dostávají.
-
Co lžeš? Na 5 let starém pc si rozhodně zahraješ mnohem v lepším rozlišení než nějakých 800*600 a hrozné grafice....Tenhle ohraný argument, že pc se musí neustále upgradovat platil tak před 10-15 lety....
-
To chcete ušetřit čas a hádat se ještě než konzole vyjde? Doufal jsem že aspoň chvíli bude klid ale to toho chci asi moc.
-
No zrovna tyto hry odpad nejsou.