Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • teprve teď mi přišel email od Sony, že ho hackli *1* ....není nad včasné info *1*
  • No jo "eee" alias "deda_vseveda" z Eurogameru je asi placený propagátor Sony...
  • Bliss
    Je ale opravdu divné, že Sony se nepoučilo z předchozích útoků z LIVE a nezmaxovali ochranu, neříkám, že bych to zvládl líp ale přece něakou zkušenost mít musí.
  • To eee ty jsi vazne magor. Jestli te za tot Sony neplati tak by jsi mel navstivit chocholouska. Takovou snuzku nesmyslu jsem uz dlouho necetl. Hlavne,ze jsi zablokoval diskusi
    • ucho
      jaké nesmysly? pouze shrnul fakta :) včetně všech možných pochybení ze strany Sony.
  • Rocky1930
    Nejhorší na tom je, že si Sony jako gigant průmyslové zábavy myslí, že jsou na světě víc cenejší než zákazník který jim dělá zisk na výrobku zklamán solidaritou vůči zákazniku jako jsem třeba já *10*
  • Jako, cítím trošku takový škodoradostný pocit, protože SONY zrovna moc v lásce nemám, ale zároveň si velmi dobře uvědomuji možnost že to samé, nebo podobné, by se mohlo stát na STEAMu.. doufám že zabezpečení STEAMu jen tak nikdo neprolomí.. navíc doufám že po tomhle incidentu posílí aji Microsoft svoji ochranu.
    Nechtěl bych být teď v kůži PSN uživatelů, SONY naslibovala něco co nedokázala splnit a za co si uživatelé platili, tohle se se SONY potáhne dlouho.. A vůbec, proč si SONY uchovávala takové údaje jako je číslo kreditky ? To jsou údaje, které SONY k ničemu nepotřebuje, ne?
    • Na PS Storu to funguje stejne, jako na Steamu, pokud jednou pouzijete platebni kartu (muze byt i kreditni ;) ) tak zustane ulozena na jejich serveru, aby si ji uzivatel mohl pouzit kdykoli znova, a nemusel slozite zadavat jeji cislo (jak je to s bezpecnostnim kodem na PSS nevim, ale steam si ho pamatuje) ... a pokud mu nereknete "Zrus to" ... tak je tam porad ...
      • By mne zajimalo za co mi davate minusy :D Holt takhle to funguje i na steamu :D Jinak je tam i bezpecnostni kod ulozonej ;) Takze pokud nekdo hackoval pro zisk, tak bude nesjspis pokracovat, s jidlem roste chut.
  • Souhlas s Geohotem - v České kotlince je to podobný jako v Sony - pokud mají ve firmě větší slovo kravaťáci ala manažeři než odborníci koleduje si firma o průser. Stejně jako pokud mají ve státě větší slovo politici než odborníci na daný obor.
    Otázka je jestli si uživatele jako rukojmí teď berou vlastně hackeři nebo Sony sama.
    Uživatelé jsou naštvaní že to za co si platí mají aktuílně omezeno. Je běžné, že když si zaplatíte za něco co pak nefunguje jste oprávněně naštvaní a chcete náhradu, potrestání viníka a nápravu toho aby se to neopakovalo.
    Přeneseně - koupili jste si auto Sony, kde ale výrobce Sony jaksi ne zcela odhadl kvalitu zámků a přišel pan Hacker, odemkl si paklíčem a projel se dvakrát dokola kolem baráku aby vám i Sony ukázal, buď jak to Sony odfláklo, nebo jakej je frajer nebo cokoli jiného. Sony zareagovalo tak, že z vašeho auta vypustilo benzín (odpojilo PSN) a řeší to - jen trvalo pár dní než vám o tom dala vědět, že máte prázdnou nádrž....
    Většina soudných přispěvovatelů vidí, že chyba je na obou stranách - ani Sony ani Hackeři nepřistoupili k situaci správně a teď se obě skupiny snaží ovlivnit poškozené, že "za to můžou ti druzí, oni jsou ti zlí a my ti hodní". Pravda je někde mezi.
    Motivy Sony jsou jasné. Nepopudit proti sobě zákazníky a za každou cenu svalit vinu na protistranu. Spokojený zákazník=věrný zákazník=příjem do firemního prasátka.
    Motiv toho kdo útok spáchal pokud vím neznámé. Může to být úmysl poškodit Sony, nebo poukázat na nedokonalost zabezpečení, může to být pomsta propuštěného zaměstnance, snaha obohatit se z vašich kreditek.
    Samozřejmě - za oba tábory bojují armády jejich věrných. Je to boj o veřejné mínění komunity. Vědí o co bojují, ale vědí za co vlastně na fórech bojují?
    Těžko říct, kdo na situaci vydělá a kdo prodělá. Pokud se najde konkrétní viník, prodělá. Sony to každopádně bude stát majlant co ani pokud najdou viníka nikdy zpět nezíská. Uživatelé sony si pobrečí na fórech že jim to pár dní nejede a sony a většina systémů konkurencí digitálního byznysu bude donuceno udělat lepší zabezpečení. Je nepravděpodobné, že by tato aféra, nedojde li k ní opakovaně, Sony položila. A jakákoli jiná varianta je podle mne z pohledu uživatele do budoucna spíše přínosem.
    • Panecku, drsne zvracena logika ...... tak hlavne, ze to bude stat Sony majlant, to my v cesku mame radi *12*
      • Zkuste si to první přečíst celé, pak zapřemýšlet a pak reagovat :).
        Sony evidentně udělala něco špatně - a bude ji to stát majlant - což je mě jako uživateli osobně ukradené.Nemám z toho ani depresi a ani mne to za ně nemrzí. Nejsem akcionář Sony a dokud to Sony nepoloží (to by byla z hlediska zdravého konkurenčního prostředí velká škoda) tak je to jejich chyba a jejich peníze a pro mne jako uživatele je jen dobře, že se z té chyby ti chytřejší poučí a zabezpečí moje data u nich lépe. A to platí jak pro moje data u Sony tak u jakékoli konkurence z digitální branže (steam, microsoft, impulse ....).
        Pokud mám jako uživatel na své toyotě vadné brzdy z výroby, třetí strana na to upozorní a výrobce pak na vlastní náklady musí zajistit jejich opravu a navíc totéž na základě této informace potichu opraví renault manželky a fiat sestry kteří používají brzdy stejného výrobce tak je to snad pro všechny uživatele Toyoty (pro vás Sony), Renaultu (Steamu), i Fiatu (Microsoft) dobře, že jsou jejich zadky (účty) po nápravě brzd (zabezpečení dat) ve větším bezpečí než předtím. I když to výrobce stojí majlant tak je to prostě z pohledu uživatele dobře.
        Víc polopaticky Vám to asi nedokážu vysvětlit :P . A pokud se vám to zdá stále jako zvrácená logika a raději budete jezdit s vadnýma brzdama aby váš Sony náhodou neprodělal majlant na jejich opravě je to vaše volba a zvrácená logika zase z mého pohledu :).
  • Kdo z tech co si plete obycejne zlodeje se zastanci prav spotrebitelu a nechape proc se nekdo obouva do Sony a umi anglicky (coz se mozna i vylucuje) at si to bezi objasnit sem:

http://geohotgotsued.blogspot.com/2011/04/recent-news.html

tam mate primo slavneho Hackera
    • No podle diskuze co tam ctu tak mu to davaj pekne za vinu.A vymlouvat se na vyrobce noze je uplna blbost pokud nepochopi dusledky toho co on udelal tak neni o cem diskutovat.A kecat o svobode tj v tomto pripade uplne mimo.
      • Dusledkem toho co udelal je co? To ze ma Sony nezabezpeceny server?
        Tak uz je to prilis rozmazano, masy, a napr. spokojeni uzivatele orezane/osekaneho Applu, atd. boj se Sony neoceni(pletou si tam nesouvisejici kradez), taky bych se spokojil s blbustkama v kterych je od hodneho vyrobce rootkit.... Kdybych nebyl v oboru zaangazovan profesionalne, pak me jiste aktivity Sony telesne tak neboli :D
    • Blog Geohota, to jsou skutečně objektivní a nezaujaté informace :-)
  • Sbohem, Tiscali. Už toho mám dost. Neustálá nenávist vůči Sony, líbání zadnice hackerům za každé příležitosti, bulvární články, diskuse snad horší jak na Bonuswebu.
    • Cajk
      měj se.
    • Prober se
  • Na steamu to nevadi, muzes parit offline ;) Az na to ze tem ostatnim se to nestane jelikoz nemaji zapotrebi proti sobe postvavat hackery (teda krome Mrkvosoftu, ale proti nemu bojuji hackeri uz z principu :) ) ...
    • Sorry, patrilo k AAA

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit