Přejít na výpis diskuzí
Působivé hrátky se světlem na videu z Arma 3
25.5.2012 | Adam Homola
50 příspěvků
-
Co prosím? *3* Jen tím, že se jednou za relativně dlouhou dobu (určitě ne častěji než jednou za minutu, ale klidně mě opravte) posune hvězdná textura sky-domu, tak se dramaticky zpomaluje hra? Ale jistě! *5*
-
v te dobe jeste konzole nebrzdily tolik vyvoj HW *2*
-
:) Takže kdyby si odpustili dynamické hvězdárium , mohla se hra už dříve lépe hýbat .... No to už stojí za zvážení ne ?
-
Zrovna jsem si to přečetl na BI fóru, jedna z nejlepších zpráv od ohlášení trojky.
-
zkus lepší rozlišení videa *3*
-
jestli to rozběhnu na stejný sestavě, na jaký jsem rozeběh dvojku, budu šťastnej *3*
-
proc by mel mit spatne :) .. ja mam pracovni na grafiku:
brightness: 42
contrast: 50
gama: standardnich 2.2
a je to nakalibrovane spravne :)
... jas blizici se 90% znamena bud prilis jasny, nebo vysviceny monitor, levny panel, CRTecko, dalsi nastaveni jasu v ovladacech grafiky, nebo hodne stazena gama -
Máš pravdu,na oslnění jsme zapomněl.
-
Dík konečné to je lepší.
-
Když jsem si před 7 lety říkal, že si nedokážu představit hry třeba za 5, za 7 let.. V té době jsem byl hodně naivní.
-
Ono záleží na "dni" ve kterém se hra nacházela, mohl být třeba nov a měsíc nemusel být vůbec vidět, protože Arma nesimuluje pouze cyklus den/noc, ale taky pohyb země, pohyb měsíce, konstalaci hvězd atd. V editoru si vždycky můžete nastavit jaký chcete čas, den, měsíc i rok.
-
kdybys nebyl blbecek tak dobry :)
-
vzhledem k tomu, že je každý monitor jiný a tyhle veličiny jsou relativní, tak ti moc neporadíme. obecně zvyš kontrast a světlost, případně ve hře vytáhni gammu.
-
a) pokud máš lokální světelný zdroj (světlice, auto přímo proti tobě), tak okolo vidíš prd, anžto jsi oslněn, a dále nějakou minutku trvá, než se oko přizpůsobí větší tmě.
b) dobře je v noci vidět jen pokud je měsíc alespoň na půl cestě k úplňku
c) garantuji ti, že v noci v lese se můžeš orientovat jen podle nebe, kdy hvězdičky prosvítají nad stromy.
a ne, hardwarem to není už přes dobrých deset let. -
ano máš ho špatně nastavený.
já mam:
brigtness 90
Contrast 70
Gamma -50 -
imho kontrast 30/100 je dost malo. skus nastavit monitor podla http://www.lagom.nl/lcd-test/
-
Kdyby to bylo video z roku 2006 tak dobrý...
-
Přišlo mi,že je tam prostě moc tma.Jak střílí z vozidla tak by to mělo osvětlit i část toho vozidla ne?Přece je to velký zášleh.Nejsem si jist,to se pouze domnívám.
Monitor mám možná špatně nastaveny.Nastavoval jsem to tak aby v noci moc nesvítil :) Takže jestli je špatně nastaven tak budu vděčný za radu.
Brightness 60
Contrast 30
Gamma 0 -
Taky si myslím. Ten výstřel by měl osvětlit celou přední část APC. Stejně tak ty majáčky samy o sobě by měly stačit na osvětlení scény (když už jsou tak intenzivní).
Prostě ty světla sice svítí, ale nikam zjevně nedosvítí. -
mne sa to zdá vporiadku, máš dobre nastavený monitor ? u tej strelby viem rozoznať stromy v dialke a tma ako v hrobce tam nie je. A za druhé, pokial stojíš pri nejakom zdroji svetla, nehovoriac o reflektoroch auta, tak okolitá krajina sa ti skutočne javý prakticky čierna, keďže tvoj zrak sa nedokáže na tmu adaptovať a máš zúžené zreničky.