Přejít na výpis diskuzí
Rage odmění prvokupce, nepotrestá bazarový prodej
12.8.2011 | Aleš Smutný
76 příspěvků
-
eee - tahle reakce jaksi nezapadá do kontextu toho na co reaguje.
-
kárat jak jsou zlé a špatné, špatné a zlé...zlé zlé zlé...a špatné *3*
-
Nejsou férové a nejsou v souladu s dobrými mravy, připadám si hloupě když se moc opakuju, takže to bylo naposledy.
Nemohl jsem přestat s něčím co jsem nikdy nezačal, spíš tohle bylo od tebe zmrdský. Ano, je to jeho věc za jakou cenu to prodává, to jsem jasně řekl, ale také jsem řekl, že pokud si stěžuje na náklady, tak má hru udělat levněji a ne si vysoké náklady kompenzovat ojebáváním zákazníků viz sankce za bazarový prodej.
Smlouvy uzavírám před zaplacením, takže když se mi pak nelíbí mám smůlu, věděl jsem do čeho jdu, kromě toho i u smluv platí zákony a nelze si do nich klást podmínky jaké se ti zachce a pořád je možnost i odstoupit od smlouvy, legální způsoby jsou, takže mi prosím už nepodsouvej tento nesmysl. Smlouvu uzavírám s plným vědomím co v ní stojí, a lze od smlouvy odstoupit. Je to na hony vzdálené od koupě her, kde nic takového není, vybíráš si opravdu špatné příklady.
??? Tohle na mě nezkoušej, byly to normální otázky a "nečekané" odpovědi. Jestli ti to nepřipadá moc zmrdské, odpověz ještě jestli si u každého softwaru (který to měl v podmínkách) dodržel i počet procesorů/jader a mašin na které je lze instalovat a bude to kompletní, budeš dokonale čistý a poctivý eee co nikdy nic "špatného" se softwarem neudělal a tato údajná čistota mu dává na internetu právo být jediným spravedlivým a čestným pastýřem co může zbylé ovečky. -
A co investorovi?
-
Ale ty si taky muzes pozvat kamarada a hrat tu hru s nim. Nektere jsou na to primo stavene. Ta mira svobody je stejna a je to zalozene na tech samych principech jako pujcovani automobilu nebo pronajem bytu, obecne uzivani cizi veci. Pravidla uzivani stanovuje jeji majitel smluvnimi podminkami. A ty je bud respektujes a muzes za stanovenych podminek cizi vec pouzivat nebo nikoli. .
-
Ale ty si taky muzes pozvat kamarada a hrat tu hru s nim. Nektere jsou na to primo stavene. Ta mira svobody je stejna a je to zalozene na tech samych principech jako pujcovani automobilu nebo pronajem bytu, obecne uzivani cizi veci. Pravidla uzivani stanovuje jeji majitel smluvnimi podminkami. A ty je bud respektujes a muzes za stanovenych podminek cizi vec pouzivat nebo nikoli.
-
Prachy za dílo patří tvůrci, nikoliv jen a pouze překupníkovi. tečka
-
Jsou ferove, jsou v souladu s dobrymi mravy, nabizi neco za neco a kazdy je muze dobrovolne prijmout nebo odmitnout.
Jsem rad, ze jsi prestal popirat sve tvrzeni, ze vyrobce musi snizit sve naklady. Nemusi. Je to jeho rozhodnuti jake dela hry s jakymi naklady a za jakych podminek a cenu je hracum umozni hrat.
Takze se nemusis ridit zadnymi zakony a smlouvami ktere jsi uzavrel. Kdyz se ti prestanou libit, staci abys sam sebe presvedcil, ze jsou nemravne a bezohledne a uz je nemusis dodrzovat. Takto si sve chovani umi omluvit a omlouva kazdy psychopat a vetsina zlocincu. Dokonce i Breivik, vsiml sis toho?
Pokousis se o zmrdskou podpasovou diskusi argumety ad hominem. Ale nevyjde ti to, mohu s cistym svedomim odpovedet. Nepujcil jsem si software ani jsem ho nikomu nepujcil ani neprodal nekomu nebo do bazaru. A zadny nelegalni software jsem si rovnez nestahl. -
No dobře, ale návštěvu tam tedy mít můžou a nemusí se tě ptát, jen tam nesmí chrápat týden, vesele si můžou do bytu zvát koho chtějí, už to je o dost větší svoboda než při vlastnictví hry, takže opakuji, není to to samé jako pronájem nebo půjčení auta.
-
Spotřebitel má být obeznámen s podmínkmai užívání produktu před koupí, ne po zaplacneí a už vůbec ne po zničení obalu a při instalaci. Tohle je naprosto běžné snad u všeho, jen ten software je nějaký privilegovaný. Samozřejmě je to chyba jejich a ne zákazníka, tady jsi opět na hrubém omylu. Je to jako při koupi obyčejného jídla, není problém zákazníka, že koupil produkt s neúplnou etiketou kde chybí náležitosti, je to problém výrobce.
Pokud je ale opravdu tohle tvůj názor, pak jsi s nějvětší pravděpodobností také hlupák (pokud nestahuješ warez) a většina platících hráčů také, skvěle si to napsal, bravo. *7* -
Ne, vylouceno je bydleni cizi osoby za uplatu a delsi jak jeden tyden bez uplaty. A jsou to standardni smluvni podminky realitni kancelare, ktera mi ten byt pronajima. Jak jednoduche ze? Po tech letech uz se vycurankove moc nechytaji a najemni smlouvy jsou neprustrelne :-).
-
EEE - Tak repete, nejsou férové, jsi na řadě.
Nelžu, ta věta neříká nic o tom, že lidi nechtějí platit za drahé hry, říká jen, že výrobce musí snížit náklady a ne je komenzovat vozením se po spotřebiteli, lžeš bohužel ty nebo přinejmenším dost neobratně manipuluješ, nic nového pod sluncem.
Pokud tím porušuji nemravné a bezohledné podmínky, nemám s tím problém.
Odpovíš mi na otázku? Nějak si na to pozapomněl. Klidně mi ještě můžeš odpovědět na otázku bonusovou, stáhl jsi někdy nějaký nelegální software? -
Jestli neco kupujes bez znalosti smluvnich podminek, tak jsi hlupak a zlobit se muzes jen na sebe, pokud pri tom prohloupis. To neni chyba jejich, ale tvoje. Software neni tvuj a jeho pouzivani se ridi stejnymi principialnimi pravidly, jako pouzivani jineho ciziho majetku. Konkretni ustanoveni pak najdes ve smlouve.
-
eee - ti lidé se musí ptát tebe vždy když si chtějí přivést návštěvu a ty jim to musíš dovolit?
slušný. -
Znovu opakuji, že jsou ferove a nelibi se jen lidem chamtivym.
Lzes, psal jsi "mají vysoké náklady a hra se jim nezaplatí? Tak ať je sníží". Misto opakovani nesmyslu se nad nimi zamysli a nepopirej sam sebe.
CITUJI: Nepřipadám si nemravně když kupuji něco z ruhé ruky, ať je to software nebo jiný produkt, to smaé při prodeji.
ODPOVED: Ani kdyz tim porusujes zakon nebo smluvni podminky? Pak jsi bezitny a bezohledny a neschopen posoudit dobre chovani. -
"ale hra je ti prodávána s tím, že je tvoje, což je ale velký mýtus"
Nemusíš mi to psát, z tohohle je to snad patrné. A není to to samé, už jen například proto, že narozdíl o dvou zmíněných příkladů ti nikdo nedá přečíst licenci/podmínky než za daný produkt zaplatíš. Nebo si běžně pronajímáš byt a půjčuješ auto s tím, že zaplatíš a až pak si přečteš smlouvu s podmínkami? -
Nemuzes pronajimat ani pujcovat neco, co ti nepatri bez souhlasu majitele. Takze zalezi na smluvnich podminkach, ktere to zpravidla neumoznuji. Autorsky zakon je v souladu s timto principem.
Mimochodem, vlastnim byt ktery pronajimam. Ten pronajem je na dva konkretni lidi a nemohou si tam privest nikoho dalsiho bez meho svoleni a to pod sankci. Nedej boze ho pronajmout nekomu jinemu. -
Znovu opakuji, člověk znalý sotva použije slovo férový.
Znovu opkauji, to, že se lidé zajímají obecně více o vysocenákladové hry neznamená, že náklady jsou ten důvod proč se o ty hry zajímají. Nemluvil jsem o vysokých cenách a prolbému platit za drahé hry, o tom z mé strany nepadlo ani slovo, hru ať si prodávají za kolik chtějí, to je věc každého kdo prodává nějkaý produkt, psal jsem jasně o dodržování práv spotřebitelů.
Nepřipadám si nemravně když kupuji něco z ruhé ruky, ať je to software nebo jiný produkt, to smaé při prodeji. Ty jsi třeba někdy nějaký software půjčil nebo si si ty půjčil software nebo si ho dal do bazaru, nebo prodal někomu? Stalo se ti to někdy nebo jsi čistý jak slovo boží a cítil by si se nemravně? -
A ta hra take neni tvoje a nerika ti pane. Je to uplne to same.
-
S tím bytem nevím, asi to je možná individuální, ale s tím autem máš pravdu, rozdíl je akorát v tom, že za vzniklé škody atd. ručí ten kdo si to půjčil a ten si to pak můžeš půjčit komu chce dle libosti bez postihu, pěkný příklad.