Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jéžiš no děkujeme. To jste hodní. Ruku líbám...

Tohle je tak absurdní doba. Co je špatného na modelu koupim > je to moje > dělám si s tím co chci? Ještě bych zavedl nepřeskočitelný reklamy a varování jako u filmů. A třeba příplatek za používání prostředního talčítka myši. Otisk prstu a poslání všech osobních údajů výrobci.

Necápu. Snad si koupim klíč a jestli ho někomu dám nebo prodám je snad moje věc. Používán bude stále ten jeden klíč.
    • Na tom modelu je spatne to, ze prakticky nikdo nema dost penez, aby si mohl tu hru koupit za jeji plne naklady aby mohla byt jeho a mohl s ni libovolne nakladat. A jestli s ni nemuze libovolne nakladat, nemuze byt jeho.
      • On si koupil právo hrát (licenci) a právě to chce prodat. Zákaz přeprodat uživatelskou licenci je jenom důsledek nenažranosti současných distributorů, kteří vychcaně zneužívají Autorský zákon.
        • Kdyz si pronajmes byt, nemuzes ho prepronajimat dal. Kdyz si pucis auto, nemuzes ho prepujcovat dal. Je to uplne normalni a ne nenazranost. Mluvi z tebe chamtivost. Jestli se ti nelibi podminky uzivani cizi veci, tak ji jednoduse nepouzivej. Vzdyt je to tak jednoduche, ne?
          • eee - tahle reakce jaksi nezapadá do kontextu toho na co reaguje.
            • mělo bý na EEE a jeho reakci výše, tiscali je opravdu nevypočitatelné forum.
          • Ale ty si taky muzes pozvat kamarada a hrat tu hru s nim. Nektere jsou na to primo stavene. Ta mira svobody je stejna a je to zalozene na tech samych principech jako pujcovani automobilu nebo pronajem bytu, obecne uzivani cizi veci. Pravidla uzivani stanovuje jeji majitel smluvnimi podminkami. A ty je bud respektujes a muzes za stanovenych podminek cizi vec pouzivat nebo nikoli. .
            • Ten kamarád nezaplatil za licenci a nezplatil vývojářům, to ti nepřijde nemravné a špatné nechat hrát kamarády tvou licencovanou hru když nezaplatili? Jak k tomu ti chudáci vývojáři přijdou? Jak se liší nechat kamaráda hrát tvou hru a kamarádovi ji přímo půjčit třeba i s tím, že ty svou instalaci smažeš, máš nějaké vysvětlení jak se to liší a proč jedno schvaluješ a druhé ne?

Je to jako s kinem, je přeci určitě pro tebe nemravné a špatné nechat zadním vchodem projít tvé kamarády aby užili něco co nezaplatili, proč je to u hry v pořádku? Klidně vynech ty, které jsou na to dělané a jdi rovnou k těm, které na to dělané nejsou, kdyby si se chtěl vysmeknout.
          • To jsi právě na omylu :-). Byt v nájmu mohu podnajímat. Když si půjčím auto, mohu ho zapůjčit. Nemluví ze mě chamtivost, ale nesouhlas s Autorským zákonem, jehož podoba protežuje vlastníky autorských děl (ironicky to ani nejsou autoři!) na úkor spotřebitelů.
            • No dobře, ale návštěvu tam tedy mít můžou a nemusí se tě ptát, jen tam nesmí chrápat týden, vesele si můžou do bytu zvát koho chtějí, už to je o dost větší svoboda než při vlastnictví hry, takže opakuji, není to to samé jako pronájem nebo půjčení auta.
            • Ne, vylouceno je bydleni cizi osoby za uplatu a delsi jak jeden tyden bez uplaty. A jsou to standardni smluvni podminky realitni kancelare, ktera mi ten byt pronajima. Jak jednoduche ze? Po tech letech uz se vycurankove moc nechytaji a najemni smlouvy jsou neprustrelne :-).
            • eee - ti lidé se musí ptát tebe vždy když si chtějí přivést návštěvu a ty jim to musíš dovolit?

slušný.
            • Nemuzes pronajimat ani pujcovat neco, co ti nepatri bez souhlasu majitele. Takze zalezi na smluvnich podminkach, ktere to zpravidla neumoznuji. Autorsky zakon je v souladu s timto principem.

Mimochodem, vlastnim byt ktery pronajimam. Ten pronajem je na dva konkretni lidi a nemohou si tam privest nikoho dalsiho bez meho svoleni a to pod sankci. Nedej boze ho pronajmout nekomu jinemu.
            • S tím bytem nevím, asi to je možná individuální, ale s tím autem máš pravdu, rozdíl je akorát v tom, že za vzniklé škody atd. ručí ten kdo si to půjčil a ten si to pak můžeš půjčit komu chce dle libosti bez postihu, pěkný příklad.
          • To jsou přirovnání, nevidíš tam ten rozdíl? Pronajmutý byt neni tvůj, půjčené auto není tvoje, tohle vše ti neříká pane, ale hra je ti prodávána s tím, že je tvoje, což je ale velký mýtus.
            • Ale ty si taky muzes pozvat kamarada a hrat tu hru s nim. Nektere jsou na to primo stavene. Ta mira svobody je stejna a je to zalozene na tech samych principech jako pujcovani automobilu nebo pronajem bytu, obecne uzivani cizi veci. Pravidla uzivani stanovuje jeji majitel smluvnimi podminkami. A ty je bud respektujes a muzes za stanovenych podminek cizi vec pouzivat nebo nikoli.
            • Spotřebitel má být obeznámen s podmínkmai užívání produktu před koupí, ne po zaplacneí a už vůbec ne po zničení obalu a při instalaci. Tohle je naprosto běžné snad u všeho, jen ten software je nějaký privilegovaný. Samozřejmě je to chyba jejich a ne zákazníka, tady jsi opět na hrubém omylu. Je to jako při koupi obyčejného jídla, není problém zákazníka, že koupil produkt s neúplnou etiketou kde chybí náležitosti, je to problém výrobce.

Pokud je ale opravdu tohle tvůj názor, pak jsi s nějvětší pravděpodobností také hlupák (pokud nestahuješ warez) a většina platících hráčů také, skvěle si to napsal, bravo. *7*
            • Jestli neco kupujes bez znalosti smluvnich podminek, tak jsi hlupak a zlobit se muzes jen na sebe, pokud pri tom prohloupis. To neni chyba jejich, ale tvoje. Software neni tvuj a jeho pouzivani se ridi stejnymi principialnimi pravidly, jako pouzivani jineho ciziho majetku. Konkretni ustanoveni pak najdes ve smlouve.
            • "ale hra je ti prodávána s tím, že je tvoje, což je ale velký mýtus"

Nemusíš mi to psát, z tohohle je to snad patrné. A není to to samé, už jen například proto, že narozdíl o dvou zmíněných příkladů ti nikdo nedá přečíst licenci/podmínky než za daný produkt zaplatíš. Nebo si běžně pronajímáš byt a půjčuješ auto s tím, že zaplatíš a až pak si přečteš smlouvu s podmínkami?
            • A ta hra take neni tvoje a nerika ti pane. Je to uplne to same.
        • Oni ho nezneužívají, tenhle dobytek jen využívá to co si vylobboval.
          • Není to totéž? :-)
            • Radši pšššt, distributoři tu klikaj jak o život : )
  • Jistým průzkumem bylo prokázáno, že prodejce za utržené peníze pořídí new titul a ne každý je na tom tak finančně dobře, aby mohl zakoupit předražené novinky.Tudíž bych na bazarech neviděl nic špatného.Copak chce výrobce oděvů další peníze za prodej z bazaru, nebo nábytku či autobazaru?Požaduje sochař peníze za to, že jste se podívali na jeho sochu?NE.NE.NE.Jednou prodáno a šmitec.Vážení páni nenažraní výrobci, snažte se další potenciální kupce nachytat třeba DLC obsahem. *16*
  • "Problém bazarových her je čím dál aktuálnější"

a kdo ten problém uměle vykonstruoval, pane novinář? to nevíte?

já s bazarovým prodejem žádný problém nemám *5*
  • To je teda zase newspeek. Vzdyt je to to same znepristupneni obsahu a dokonce bez moznosti napravy. Na tom neni nic pozitivniho, je to jeste horsi.
  • dr.gonzo
    ano misto online passu dali castecny single pass cims uzavrou cast hry a jeste se tvari ze jaky davaji do hry veliky bonus.
  • Já bych šel s podobnou rétorikou klidně dál... Berme to tak, že zákazník platí za stříbrnou placku a to, že je na něm jakási hra, to je vlastně jenom bonus pro prvokupce! :-).
  • Dlaha
    Příjemný způsob :)
  • Stan - ale kde pak. Já si od úst nic neodtruhuju. Jenom nestíhám, taky věnuju svůj čas jinde. Třeba doteď jsem se ještě nedostal na prostředního Stalkera - Clear sky. Cena? Kolem dvou stovek *4* Teď mám stejně období herního půstu. Už jsem dal do kupy 15 tisíc, ještě 2 a mám na novou sestavu. Plus potom monitor, tý starý mašince už je příliš a dnešní hry přestává stíhat i na nejnižší detaily. Když jsem to tak načal, tak je až s podivem, jaká sestava se dá postavit doslova za pár šupů. Miluju konzole *1* Jinak to s tím vydavatelem je samozřejmě pravda, ten shrábne nejvíc. Ale pokud umí studio udělat úspěšnou hru, o další zakázku se bát nemusí. A pochybuju, že by na tom byly zas až tak škodní *4*

Edit: Dopr, to tlačítko vlákno fakt nefunguje tak, jak jsem čekal...
    • Tak pokud nestíháš, tak to máš dobrý, tobě se pak určitě vyplatí koupit hru novou za 300kč a podpořit autory/vydavatele než kupovat hru z druhý ruky třeba za tu samou cenu. *3*
  • Eh... tohle je jen naruby podanej kod pro dlc pro prvniho kupce. Znamena to nejakej kod, kterej se bude muset zadat, jak jinak to pozna, ze nebudu druhej v poradi hrajici stejnou kopii? A jakej rozdil je pak oproti jinymu (online)passu? A divil bych se, kdyby se takovej kod nedal koupit i k bazarovce, rekneme za neco mezi peti a deseti dolary. Je to jen marktingove hezky podany.
  • Bravo!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit