Přejít na výpis diskuzí
Ragnar Tørnquist: Dreamfall Chapters bude dospělá adventura
15.3.2013 | Pavel Dobrovský
49 příspěvků
-
hmmm, kdyz uz jste se dotkli metalu v rozhovoru. ja si ho k rozhovoru pustil a naschval jsem si vybral extra prirodni norsky a sedlo to k tomu perfektne :). enslaved mi prijdou takovi idealni (burzum taky dobra volba).
backer sem a jako backer se tesim. rozhovor to byl fajn, rozhodne nezabihal do uz probranych veci a to se hodne ceni. -
Po hre Zaklínač 2 mám k hrám označujúcim sa termínom "dospelá hra" skepsu, až nechuť.
-
-
pokud to myslíš tak, že se Ti příběh Zaklínače líbil, jsem s Tebou za jedno. Ti mínuskáři to snad pochopili špatně.
-
-
Myslím to tak, že tvorcovia hier si pod pojmom dospelá hra predstavujú hru, ktorá je temná(niekedy tenejšia ako vypnutý monitor), prevládajú v nej sprosté slová nad tými slušnými a sexu je tam ako v péčku. Zalkínač 2 v tomto nastavil laťku vysoko. Kým v jednotke boli nadávky použité s mierou a tvorili vtipné hlášky(rozhovor s Beraninou či Zoltan), v dvojke je f*ck použité ako každé druhé slovo vo vete. Ako keby si CDProjekt RED myslel, že dospeláci myslia len na sex a vedia len nadávať. Čo ma ako dospelého človeka vcelku uráža. Ja si pod pojmom dospelá hra predstavujem niečo s obsahom ktorý deti(nemyslím teenagerov) môžu mať problém pochopiť, napr. rôzne narážky či druhy humoru(KnightShift). Samozrejme ma potešia aj rozvinuté postavy(Ezio; Geralt tiež, ale toho zobrali z knihy, takže tam už mali postavu hotovú) a prepracovaný dej(Gothic). Alebo filozofické rozhovory ako napr. v prvom AC medzi Altairom a Al Mualimom.
Jedna kampaň v COH: Tales of Valor ukázala, že vojna nie je len akcia a dobrodružstvo, ale že neustály tlak a stres pôsobiaci na vojakov má na nich vplyv(väčšinou bohužial negatívny). Aspoň na mňa urobila dojem scéna, keď Amíci priviazali nemca k stoličke a nechali mu tam granát(nepamätám si presne, ako to už bolo). Proste jednému z nich už z tej vojny preplo. Už len tie žalostné ýkriky vo vysielačkách...
Alebo mi nechajte sandbox hru, nech sa hrám na kráľa a dobyjem celý svet(R:TW).
Nadávky a sex ma lákali keď som mal 15. To je vek, keď si človek myslí, že je dospelý, že vie všetko. Niekedy si myslím, že vývojári chcú "dospelou hrou" zaujať skôr túto vekovú skupinu.
Môžte ma nazývať puritánom, ja si len myslím, že dospelých už nezaujmete len sexom a nadávkami. -
-
Nevim o tom,ze by v Zaklinaci byly nadavky a sex vsude,jak proklamujes. Navic CD Projekt ten svet nevytvoril,pouze ho prevzal z knizek. Takze pokud chteli byt verni predloze...
A ano. Dospely clovek mysli na sex velmi casto a nadavky jsou zcela bezne i dnesnim svete. A je jedno na jake urovni delas/prebyvas(delnik ci politik,je to jedno). Nevim kde zijes ty,ale mozna mas jen stesti na lidi kolem sebe a klapky na usich,kdyz prochazis mestem *2* -
-
No a hodně dospělých lidí jí čokoládu. To ještě neznamená, že hra, která bude o čokoládě, bude dospělá.
Ten pojem "dospělosti" je celkově takový trochu nešťastný, každý si to vykládá trochu jinak a jde spíš o dospělost myšlenek a témat ve smyslu jejich hloubky a relevance než o tom, co zajímá nějaké statistické dítě/puberťáka/dospělého. Existuje hodně dospělých děl, které jsou vhodné i pro děti a tuny nedospělých děl pro dospělé. -
-
Samozrejme mas i ty pravdu. Ale v tom pripade je Zaklinac ''dospela'' hra se vsim vsudy. Politikareni,''plany v planech planu''(jak vystizne napsal Herbert Frank v Dune *2* ) asi mnoho deti neoslovi. Takovi si ze hry pak odnesou asi skutecne jen ty sprosta slova a ingame sceny s prostitutkami(leckdy to hraji jen kvuli tomu,dej je nezajima). A v pletkach Zaklinace se myslim lehce ztrati lecktery hrac co hru nehraje najedno zahrati.
btw. ono to plati i naopak-vulgarismy a sex jeste ze hry nedelaji pripad ,pro nadrzene teenagery. Mozna bych reagoval stejne jako ty,neznat knizky. V psane podobe se da mnohym vecem vyhnout(napr misto vypisovani x vulgarit ve hre spisovatel jen jednou vetou oznami,ze ''trpaslik Geralta pul hodiny castoval nejoplzlejsimi vyrazy''- nebo neco podobneho *7* )
-
-
-
-
-