Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ethereum (tedy to, co žene ceny grafik nahoru) se na ASIC nevyplatí
    těžit. Celý výpočet byl vlastně navržen přesně proto, aby se to na klasických ASIC mašinách nevyplatilo. Dedikovaný stroj jen na ethereum (se spoustou paměti a vysoké paměťové propustnosti) by byl moc "drahý" a i při dnešních cenách je pořád levnější to počítat na GPU. Bohužel.

• Známému se podařilo koupit asi 20 3070tek za cenu, za kterou šli prvně do distribuce. Je pochopitelně těžař. řekl jsem mu, že pak chudáci hráči nemají na čem hrát

• Taky tomu moc nerozumím, proč těžaři nesáhnou raději po ASIC systémech.

• SudcaNajvyssiehoSudu

lebo ešte nevyšla, ale v kuloároch sa povráva že v lete, resp koncom leta by mala vyjsť

• Derp_1337

Přesně tak. Ta 3070 se dá ještě sehnat v sestavách, ale 3080Ti to jsem fakt nikde neviděl.

• Derp_1337

V článků se píše o tom, že teď v únoru měli tchajvanské firmy snížit spotřebu vody o více než 10%. V předchozích měsících žádné omezení ještě neměli, takže za ten předchozí nedostatek čipů opravdu nemůžou.

Ale máš pravdu, že v následujících měsících určitě pocítíme ještě větší dopad nedostatku čipů kvůli Tchaj-wanu.

• U České "dvojky" na trhu s elektronikou :) 

S 3080Ti držim pěsti ! 

• Veskoslav

To už rovnou můžete psát recenze na jednorožce a podobné kraviny....Celé těžební šílenství dojebalo celou sérii karet a zároveň poslalo do pekla i předchozí. Nikdy bych nevěřil, že jsem rád, že jsem stihl přítelkyni koupit obyčejnou 1650 kartu.

• radim.zaty

Ale nejedou, viz https://archiv.ihned.cz/c7-66889000-r5ucq-f1e2d2aa2a51147

• SudcaNajvyssiehoSudu

kde sa ti podarilo taký kus hw zohnať? Ja čakám na rtx 3080 Ti a dúfam, že sa na mňa dostane , siete sú rozhodené

• Derp_1337

To je výmluva, že jsou nižší výrobní kapacity. Továrny byly zavřené minulý rok v březnu a dubnu... od té doby všechny fabriky jedou na plno. Nejdůležitější asi je, že hlavně v Číně jedou fabriky na plno, kde se dělá většina HW.

• LessPh

Čistě jen na Microsoft Flight Simulator, ostatní tituly mi chodily na starém PC ještě dobře;-)

• Jj koukal jsem že už nejsou. Já si radši počkám než to přeplácet dvojnásobně. Akorát nechápu tu strategii jejich nestíhají vyrábět a ještě přidají další model. 

• Inquisitor

To ti přeju. To je teď něco jako výhra v loterii :D

• Jsem rád, že jsem v prosinci ukořistil 3070 :) 

• to není je díky těžařům, čipů je teď nedostatek obecně. Patrně díky covidu jsou nižší výrobní kapacity a máme problém sehnat i routery a switche.

• Nebojte, 3090 taky nebudou. Oproti 3080 mají pro těžení etherea trojnásobný hash rate. Popravdě 3090 je těžařská bestie.

• Inquisitor

Čistě jenom na hry?

• 0011

Jediná šance jak koupit RTX 3XXX je prebuild PC nebo notebook, ale na samostatnou kartu zapomeňte.

• Derp_1337

No já jsem si minulý rok řekl, že ještě jednu generaci počkám a teď lituji. Kdo mohl tušit, že se to tak sesmolí kvůli těžbě kryptoměn. 😂

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit