Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • goyim

D2R není a nemělo být konkurencí pro moderní ARPG, tím bude D4 a PoE2. Je to pocta legendě a sakra dobře řemeslně provedená - D2 obsahuje neskutečný množství assetů a kdo se trochu orientuje ve 3D grafice musí vidět, že tohle něco stálo. Jen těch 30 minut komplet nových CGI potvrzuje vážnost s jakou to uchopili. Že zachovali gameplay (i s neduhama, kterýma trpí) bylo pointou, hardcore fanoušci to ani jinak nechtěli - a Blizzard během alphy a bety pečlivě naslouchal. Měnili každou blbost od odstínů barev až po ikony v inventáři. Dokonce i spolupracovali se streamerama D2 a slíbili, že pokud hra bude aktivní po vydání, tak jsou ochotní jí dál ladit, přidat nějaký obsah, udělat radikálnější změny (pravděpodobně pod samostatným odděleným módem hry), které si přála ta neortodoxní část komunity, takže je tu snaha zavděcit se všem. Prioritou ale bylo kvalitně postavit ten základ. A to se podařilo. Celé se to tváří jako upřímný fan service. Zřejmě se poučili z W3R fiaska.

Blizzard prostě po letech udělal něco správně, naslouchá komunitě a místo pochvaly tady redakce rozjímá nad tím, že je 20 let stará hra už tolik nebaví, po tom, co v ní utopili stovky hodin. To mě po.. ;} Holt kdo chce psa bít...

• Maxianimal

Vážně mám Blizzu tleskat za remaster hry, která už je několikrát překonaná a ve svý podstatě nedává smysl? Ale no tak. Jo, asi se to povedlo a pro lidi, co si potřebují nostalgiky vzpomenout na starý dobrý časy a nad ty současný asi ok. Nic víc, nic míň. A to že to někoho už tolik nebaví? Tak to je snad naprosto normální. Příště míň fanboy a bude to dobrý.

• twicer

Tak nějak nechápu co jiného očekáváš od remasteru, remastery nejsou dělány stím aby překonali modernější díly vlastní série. Diablo je přeleštěný dinosaurus, stejně jako Resident Evil, Age of Empires 2, Crash Bandicoot , Spyro, Demon's Souls a kupa dalších.

• Aristarch

D2 ešte stále hravá veľa hráčov. Preto starú verziu po vydaní D2R nevypli. Prečo by sme si tú skvelú, kultovú hru nemali užiť v lepšej grafike? Navyše, hry, ktoré vymenovali ako moderné a lepšie veľa hráčov nebavia.... a často sa k nim po prejdení príbehovej časti už nikdy nevrátili. Za to D2R bude živé aj o desať rokov. Je to hra pre tých, ktorí chápu nekonečné možnosti tejto hry. Nie je pre všetkých. To nie je ani Elite Dangerous... ale veľa hráčov v tej hre má nahratých tisícky hodín a ďalšie tisícky ich čakajú.

• Derp_1337

Hele, každý má právo na svůj názor.

Ty si třeba myslíš, že by jsme všichni měli Blizzard chválit za to, že konečně udělali něco, co zajímá hardcore fanoušky.

Ale zase na druhou stranu, kdyby ta firma poslední roky nešla do hnoje a nestal se z ní "zlý" korporát, tak by žádné takové PR kroky nemusel dělat. Snesla se na ně velká vlna kritiku, a tak teď logicky dělají různé PR kroky, aby se zase udobřili s fanoušky. Otázkou jenom zůstává, jak dlouho jim to vydrží než zase naběhnou do starého modelu...

• GodofBar

Já jsem spokojenej oldskool gamer🤓👍 chápu, že to není pro každého...

• Chadzi

Za mě naprosto perfektní. Přesně takové jako kdysi, jen v hezčím kabátku. Dali nám přesně to, co slíbili. Nic víc, nic miň. Po letech konečně něco, co mě zase baví. 

• JohnyTheZik

Starci rozjimaji nad tim, proc uz je nebavi hrat 5x dokola stejnou hru :D .

Chlapi, sorry, veskrz se s vasema komentarema da souhlasit, ale pusobi to tak nejak lehce naivne. Bejt zklamanej, ze nejsem tak nadsenej ze hry, kterou jsem predtim dohral v puvodni verzi, pak ji hral v bete a ted znovu, podle me zas tak prekvapivy neni.

Mozna to mate jinak, ale snad u zadnyho remasteru se mi nestalo, ze bych bezel z prace dom a tesil se, az pustim dalsi level. Resp. ty hry me porad bavej, ale holt je mi o 20 let vic nez kdysi, takze to kouzlo u remasteru uz preci jen trochu vyprchalo.

Za me je to vybornej remaster (na urovni nedavno vydanyho CnC tib dawn/red alert, realne srovnatelnej s demon's souls remakem), na ktery maj lidi celkem nepochopitelne sileny ocekavani. Je tam par drobnejch QoL uprav, samozrejme to znamena, ze zustavaj i otravny mechaniky typu stamina, ale osobne tyhle remastery hraju, protoze si chci pripomenout vylesteny stary hry i se svejma mouchama.

Thank you for listening to my TED talk.

• zanek.s

Asi jako mít po 20ti letech opět tu stejnou "slečnu".  Jako dobrý, ale to nadšení už je jaksi pryč    😉

• Inferius

No, nemyslim si, ze je to uplne presne prirovnani. Je to spis jako po 20ti letech si zacit neco s dcerou te slecny, ktera ma stejnou povahu. Jsou tam sice drobna vylepseni, ale v podstate je to to stejny. 

• Gulivera84

Souhlas...., kdyby to prekopaly tak by se bečelo, kdyz to nechaji tak se beči....Dostaly sme presne to, vco sme doufaly.....puvodni hru v lepsim kabatku plus QoL

• A právě tak to má být, 1:1. Kéž by takových remaků bylo více.

• Inquisitor

"This is not a remake," says Rod Fergusson, who's been in charge of all things Diablo at Blizzard since early 2020. "We're not trying to reverse-engineer the game and build it from scratch to look like D2. This is D2. This is the same core gameplay, the same story and tone, even the same voices of the same actors."

• Argumentační klam apel na autoritu. Nezájem. Je to remake.

• J.V.Stalin

Bezva, takže jsi nám ukázal, že vůbec nevíš co je to remake. Ok chápeme a dál?

• Reakce na příspěvek:

To náhodou vím velmi přesně a D2R je jím zářným příkladem. 🙂

• uher

Reakce na příspěvek:

svina je očividně velký odborník 😂

• J.V.Stalin

Reakce na příspěvek:

Ne, ty to právěže vůbec nevíš 😀

Cituji Blizzard: "Diablo II: Lord of Destruction®, now remastered"

Možná by si jim teda měl jít poradit, očividně tomu rozumíš víc než oni 😂

• dworkin

Reakce na příspěvek:

Ne že by teda existovala definice, která jasně odděluje remake od remasteru.

A teda mě ten rozdíl zajímá jen po stránce finanční a tady jsem za svých tisíc korun dostal spoustu práce navíc, takže ať už remake nebo remaster, za mě dobrý.

• Maxianimal

Není, ale řekni nám, proč žiješ v bludu, že to je remake?

• uher

Tohle hlavně není remake...

• konecne nastaveny zrcadlo hram tohoto typu

skoda, ze si toho nevsimlo vic lidi uz pred 24 lety, stejne jako ja

nemuseli jsme tu ted byt u zbytecnyho remasteru hry ze zbytecnyho zanru

(a dost mozna i vetsine mmo, ktery stoji jen na grindovani gearu)

kdyby se tomu aspon nerikalo rpg

• FanatiXX

Takze hra, ktera defacto definovala RPG zanr podle tebe neni RPG mkayy xD

A neni to o zadnem zrcadle, kazdy presne vedel o cem tahle hra bude a presne to dostal. O tom, zda je remaster zbytecny by se dalo  polemizovat :) 

Ja si ho uzivam stejne jako pred 20 lety a mozna i vice. Mam nahrane tisice hodin ja v puvodnim D2, tak treba v PoE.

• Maxianimal

"Takze hra, ktera defacto definovala RPG zanr"

Ufff tak tohle hodně bolí. Hele, neupírám Diablu 2 legendární status, ale tenhle statement být tebou opravím. Zaprvé, Diable není RPG, ale Hack & Slash, popřípadě ARPG - Action RPG. RPG znamená Role Playing Game.
        Zadruhé: V týhle hře můžeš tak maximálně roleplayovat způsobem, že se převlíkneš do koženejch hadrů pomažeš se blátem, u kompu si rozděláš ohen a děláš, že jsi barbar. 

A k tomu definování RPG žánru - Baldurs Gate vyšlo o několik let dřív. Dokonce i Icewind Dale vyšlo o chloupek dřív. ;)

• Thyrmael

Čo presne si malo všimnúť viac ľudí už pred 24 rokmi ? Môžete to trochu špecifikovať ? Ak ide o stereotyp a repetetívnosť, tak tam môžeme zaradiť snáď každú jednu hru. V každej jednej dookola hráč robí to isté. Akýkoľvek žáner bez výnimky. Maximálne sa menia len kulisy.

Hoci sa ani ja nechcem k D2 vrátiť, má svojich hráčov, ktorí ho hrajú radi, ale hlavne ho vedia hrať. To sú hráči, čo veďia čo a kde grindovať, pretože hrájú na najvyšších obťiažnostiach, kde to už chce poriadne sústredenie a koordináciu. Tam sa ale väčšina hráčov ani nepozrie a platí to aj pre redakciu.

Z titulu svojej práce robia recenzie na casual úrovni pre mainstream publikum. Nikdy sa nicomu nevenujú dlho a nikdy nejdú do hĺbky, pretože na to nemajú čas.

• ale je zasadni rozdil, pokud stereotyp prijde, protoze uz si clovek osaha ve hre vse nebo je to zakladni stavebni kamen jako u vsech grindovacek

ty hry jsou v podstate prazdny a jediny, co hrace u toho drzi je doufani, ze treba uz priste jim konecne padne to, co chteji/potrebuji

coz je pro me neco mezi zvrhlosti a socialnim inzenyrstvim

to jestli nekdo "vie kde a co grindovat" na tom nic nemeni, to je mozna
        uplne to nejsmutnejsi, ze se musi stravit desitky hodin grindovanim, aby
        clovek mohl grindovat spravne

• FanatiXX

By mne zajimalo jake next gen krutoprisne vymakane, nikdy se neopakujici hry hrajes ty :)

• Grindování je základní stavebni kamen vsech ARPG a mmo her obecně.  Pakliže tě grind nebaví, tak tyto žánry nejsou pro tebe.

U Diabla je grind nezbytný pro postup na vyšší obtížnost. Pro mnohé hráče hra končí zabitím Balla na obtížnost hell. Pro jiné hráče jako jsem já hra v tuto chvili teprve začíná 😀

• Thyrmael

Naozaj je to taký rozdiel ? Podľa mňa je úplne jedno či niekto hrá hru kôli ťomu že chce dosiahnuť čo najlepšie vybavenie alebo niekto zahrá hru len tak, aby niečo hral. Venuje sa niečomu, čo ho baví a čo dobre pozná. Ono totiž po pár rokoch hrania aj tak ľudia alebo prestanú hrať úplne, alebo si vyberú nejaký hru, ktorá mu vyhovuje a roky hrajú tú istú hru dookola. Nielen preto že nemajú toľko času, ale aj preto, že sa toho s novými hrami veľa nemení. Trochu lepšia grafika, ale herné mechanizmi plus/mínus to isté. Stačí sa pozrieť na rebríček Steamu, ake hry sú najhranejšie. Hráči sa vracajú k tým istým hrám a hrajú ich roky.

Tak prečo nie Diablo,  na obtiažnosť "hell" na ktorú je ale potrebné sa trochu pripraviť, prípadne hrať "ladder" ? Naviac, hra je prístupná všetkým. Je tam SP aj MP, obtiažnosti podľa chuti, je tam niečo pre casual aj hardcore hráčov. Neobsahuje to žiadne mikrotranzakcie, nikto nikoho grindovať nenúti, robia to len fandovia, čo hrajú end-game. Inak sa to dá hrať z toho čo padne po ceste.

• Gulivera84

Ja se tu v praci tak bavim, ti co to tenkrat nehraly sou uplne bezradni, zadny otaznicky, zadny tecky ke qestu, a von nemuze najit Malus, v Tristamu necha Decana v kleci ani si ho nevsimne😇😂 A to jim rikam, a chlapi to nebylo tak, ze se ted podivas na video, to se po kamosich sirily ruzny teorie, kupovaly se casaky, a sem tam si mohl o vikendu na modem....ja si to nostalgii uzivam plnymi dousky, a bavi me jak to ostatni objevuji, s otevrenymi usty, a tak rikam proto je to nejlepsi Diablo....

Ale to je jen muj nazor a pocit....neni to presveceni...

• to je hodně sebevědomej, ostatní-shazující názor. Já to tenkrát nehrál, ale naopak mi to přijde snadný, po přehrátí většiny soulsovek vlastně jen ohromná klikací nuda.

• FanatiXX

Dej si solo a skompletuj hell a pak mluv o snadným. Chtěl bych vidět někoho bez zkušeností jak to dá :)

• Tak staci to hrat na HC

• Gulivera84

Ale ne..., me se pave libi jak to chlapi objevuji  nachazeji ti niance....to ja nijak neodsuzuju, jasne ze sou solovky lepsi, jen se mi libi ten sok, ze je to nevodi za rucicku, sou to 50tnici 40catnici, anglicky moc neumi, a ve svy dobe proste nehraly, znaji az PS4....proste fajn nostalgie, jednou to projdem a zase najdem jinou hru....toz tak

• radim.zaty

Tak je pravda, že ženy to tehdy moc nehrály.

Já teda ve svých 42 letech anglicky umím celkem slušně, ale hlavně umím česky ;)

• Já tady musím pochválit Blizz za open betu, kde jsem vyzkoušel a zjistil , že mě ta hra už asi prostě nebaví a to jsme dřív přes lanku na tom strávili stovky hodin.

• KrPa

Ted jsem nahodou zkusil zahrat W3:R a porad je to rozbite-nefunkcni. Vestim D2:R stejnou zarnou budoucnost.

• Tak protože na to nikdo nesahl, ten tým co na tom dělal , byl rozpuštěný. 

Zázrak že to vůbec běží na serveru 😁

• dworkin

Recenze bude kdy?

• Derp_1337

Myslíš, že ta recenze má nějaký význam? Je to úplně ta samá hra jako před 2 dekádami. Není to žádný remake.

Mladší hráči si něco takového spíš nekoupí, protože to má už fakt zastaralé herní mechanismy. Tohle je jenom pro nostalgiky, co si chcou připomenout tehdejší dobu.

• dworkin

Jo, myslím, jinak bych se po ní neptal.

• 0011

#Vašekgang s tím, že mám rád všechny 3 díly, ale trojku jsem kupoval až po vydání prvního datadisku takže na ní nemám hořké vzpomínky jako ti, co zažili dobu aukční. Nejvíc ale u mě u her vždycky působí atmosféra a z žánru klikacích H&S v mých očích ještě žádná hra nepřekonala dodnes děsivou jedničku. Co se týče grafiky remasteru tak mi přijde že některým základním monstrům nesedí, někomu naopak přidává - třeba Diablo mě nezklamal. Peněz nelituju, ale nezlobil bych se kdyby to vydali později a přihodili k tomu remaster jedničky.

• J.V.Stalin

Já jsem taky hrál trojku až po aukcích a stejně mám hořké vzpomínky, protože to byla strašná hra. Vlastně takové pohádkové Diablo. V podstatě jeden velký omyl, ale tou dobou už stejně Blizzard nestál za nic, takže jsem to asi měl čekat. Hra, ve které mi ostří meče rozhoduje o tom, jak silné poškození bude mít váza kterou házím to snad ani nejde slušně komentovat...

Zpětně mě mrzí, že jsem za to vůbec platil.

• 0011

100 lidí 100 chutí, já mám trojku i na switch a tenhle remaster na něj koupím taky, ale až půjde nejen crossprogress ale i crossplay. Mě ve trojce naopak spoustu věcí vyhovuje včetně takových nepodstatných detailů jako že konečně je vidět všechen gear.

• J.V.Stalin

Jak říkáš, každý máme jiné chutě. Mě prostě jen trojka pije krev tak moc, že mám potřebu její nedostatky pořád někde ventilovat 😀

Jako třeba zcela směšnou obtížnost, kdy jsem při prvním průchodu nepoužil jedinou (!!!) lahvičku na léčení, protože mi každý nesmysl doplňoval HP. V té hře prostě nešlo umřít, protože dmg, který mi způsobovali nepřátelé, byl nižší než HP, které jsem získával. Parodie na gameplay...

Stylizace a všechno kolem jí je výsměch sérii. Atmoféra kompletně spláchnutá do kanálu. Samotný Diablo vypadá jak kdyby vylezl z nějakého dětského komiksu.

Příběh o kterém se Blizzard kasal, jaká je pro něj teď priorita mi přišel koncepčně mnohem horší, než v prvních dvou dílech. V jedničce na svoji dobu dostačující, dvojka s retrospektivním vyprávěním taky dobře šlapal. Ve trojce vidíme směšný útok na nebe, vykastrovaného Tyraela atd...

A dodnes mi nikdo nevysvětlil, proč postavám dávám do rukou zbraně, které vůbec nepoužívají 😀

• FanatiXX

Souhlas, D3 bych ani nepočítal do Diablo serie. Je to taková arkádová hacknslash šaškárna. Vanilla byla herně ještě vcelku ok a opravdu tam byla i výzva, pak už to šlo strmě do kytek. A vzhled už jsi popsal, Diablo jako ženská spíš budí usměv než hrůzu.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit