Redakční konflikt: Je nové Diablo skvělé, nebo zoufale zastaralé?
-
Sám jsem se jako malej Diablu vyhýbal - nelákalo mě to, kluci kolem to milovali. Já hrál Gothic, mám rád rpg, i Fallout jsem hrál - takže ta kamera není překážka. A celý ty roky jsem přemýšlel co na tom Diablu kdo vidí, přišlo mi to jako hloupá klikačka. Takže ressurected je vlastně moje skoro první Diablo když nepočítám pár minut v trojce. Nevím jestli je fér to hodnotit optikou dnešního hráče - je to prostě ošklivě zastaralý a plochý - ale já v tom pořád cítím ten punc "té doby" a i přesto že jsem to nehrál mě to nějak vrací do dětství. A bojím se že to je to jediný co mě na tom baví. Za víkend jsem pár hodin dal ale znovu se mi do toho nechce, nic v tom nevidim, naopak..ztráta času.
-
Jako remake by tomu slušel víc. Nebo se inspirovat některými módy. Shared truhla je určitě super. Ale větší inventář by byl taky super. Paradoxně mě nejvíc baví efekty v hdr. D2 jsem dohrál jinak circa 30-40x, takže mě čistě remaster nemá čím překvapit. Za mě dobrý, ale mohlo to stát spíš 600.
-
-
Však to je remake, lol.
-
-
Jak by to mohl být remake, když to běží na stejném enginu 🤦♂️
Jediné co je nové jsou textury,některé efekt a reskin postav ve vyšším rozlišení.
-
-
Předělaná grafika = remake (a to ani nemluvím o zásahu do hry). Jestli je to na stejném enginu, je irelevantní. Pokud by jen navýšili rozlišení a umožnili bezproblémový chod, pak je to remaster.
-
-
Do ty hry se zasahovalo minimálně v rámci hratelnosti ale i mechanik , má to jenom vylepšenou grafiku a textury, pokud bude hra překopaná a poběží na jiným enginu jako třeba nadcházející Dead Space , pak je to remake. To je jak kdyby nějaký moder v nějaké hře vylepšil grafiku a říkal , že udělal remake hry. Nemluvě o tom ,že to sami autoři označují za remaster. Kde by se o tom dalo spekulovat jsou remastery starých GTA, které poběží UE. 😉
-
-
Ne. Je to remake. Modeři obvykle nepředělávají kompletní textury.
-
-
Reakce na příspěvek:
To byl jen příklad, každopádně si o tom něco zjisti ať zas nejsi někde za blbce.
Měj se🙋♂️
-
-
-
Reakce na příspěvek:
Pleteš si dojmy a pojmy. Jak už ze samotných pojmů vyplývá:
remaster - jakákoliv komplexní úprava stávající hry, optimalizace nebo vylepšení grafiky/zvuku atp.
remake - vytvoření de facto úplně nové hry s cílem více či méně se podobat originálu.
Stejně tak v případě vydávání "vyčištěných" audiovizuálních děl se hovoří o remasterech, protože remake je vytvoření díla zcela nového.
-
-
Reakce na příspěvek:
No právě. Předělali kompletně grafiku - remake, ne že přidali pár pixelů. Díky za potvrzení, že mám pravdu.
-
-
Reakce na příspěvek:
Jestli ty chlapče nebudeš trochu natvrdlý. Ale spíš budeš jen troll. "Kompletně" předělat grafiku může kdejaký modder.
Přidali nové grafické prvky do staré hry. Nedali staré věci do nové hry. Ani nevytvořili novou hru aby se podobala té staré.
Můžeš přidat obsah, kompletně změnit grafiku hry, přidat kompletně nový postprocessing, ale pořád budeš jen měnit/vylepšovat/rozšiřovat původní materiál a pořád to nebude remake. Přidání nového grafického enginu je vlastnost ne nová hra.
Remake hry je úplně nová hra, ne jakkoli upravená stará hra.
Ale pokud si to nepochopil do teď, tak to nepochopíš nikdy. Tak buď alespoň od té lásky a začni racionálně argumentovat, nebo přestaň trolit.
-
Reakce na příspěvek:
Prestan tu spamovat nesmyslama, remake, neznamena predelani grafiky, ale to, ze ta hra se nechova stejne, ale jen napodobuje/inspiruje se v puvodnim chovani. Prestan tu porad sirit svoje zmateny bludy.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Jak funguje D2R po dohrání na Normal? Musíte zahodit postavu, vytvořit novou a s tou jít na těžší obtížnost? Nebo pokračujete se stejnou s inventorářem a buildem?
-
-
Se stejnou postavou a inventářem hráč pokračuje na vyšší obtížnost. Takto je udělaný třeba i Titan Quest.
-
-
Pro mě má D2 jednu zásadní vlastnost, kterou u moderních hack'n'slash nevidím - na úrovni HELL je spousta resistencí a imunit a hra mi dává pěknou kombinaci skillů, zbraní, vybavení, runovejch slov a hirellings na jejich prolomení. Je to docela těžký, udělat tu postavu tak, aby na HELL fakt fungovala, chce to zkoušet, bádat, hledat dobrej loot atd... Fakt neznám jiný hack'n'slash který by tohle nabízelo. Hrál jsem Grim Dawn, Wolcen, Path of Exile, D3, tak 30-50 hodin na každou hru. Na každý se mi něco líbí, ale podobnej systém jako má D2 jsem nenašel... po čase se to změní v nudnou klikačku, u který člověk vůbec nemusí přemejšlet a koumat. Jestli někdo víte o hře s podobnym systémem, tak sem s tim!!!
Sice úplně jinej žánr, ale podobnou srandu jsem si užil v Mass Effect 3 MP - taková spousta skillů, zbraní, vybavení, komba, ta radost prolamovat brnění, štíty, bariéry, aaaaaaahhhhhhhh, herní extáze!
Dík redakci za tohle, dobrý téma na pokec :-)
-
-
Jojo, až na HELL je Diablo 2 ta správná zábava. Cokoliv před tím je nůďo. Trochu se tomu v D3 blíží ty Tormenty, ale tam se jen škálujou čísla takž je to jen taková hloupá samohrajka - zvýším DPS, zvýším Torment, zvýším DPS, zvýším Torment...
Zábavnost v D2 vždycky spočívala hlavně mulťáku a ve zkoušení různých buildů které nešlo za pochodu měnit jak je libo. Člověk tak měl důvod rozehrávat nové postavy, nechat se protahovat k Baalovi, nebo naopak pomáhat ostatním s jejich buildy čí směňovat výbavu.
-
-
Takto: Je to furt D2, baví ma to a je to graficky velmi vkusne zlepšené. V podstate som dostal to, čo som očakával. Jediné čo mi malinko chýba je plná podpora 21:9 monitorov, ale našťastie je to "aspoň" 19:9. U mne dobrý!
-
Obdivuji Váš idealismus Vašku, ale není na čase sundat si ty zaprášené růžové nostalgické brýle? Sám jsem žádný díl Diablo nikdy nehrál, což paradoxně může být pro objektivní posouzení výhoda. Sledoval jsem Games play (Jak se povedl remaster Diablo II?) a musím se přiklonit k hodnocení Aleše. Nenašel jsem nic, co by mne byť jen motivovalo k tomu si hru zakoupit. Toužil jsem po tom abych byl zasažen podobným okouzlením jako Vašek, ale nestalo se tak. Možná že v této perspektivě nabývá jasnějších kontur Alešovo tvrzení - morálně zastaralé. Obávám se Aleši, že Vám Varus vaše legie nevrátí. A tedy korouhev kvalitního hraní zůstává ztracena kdesi v ďábelských hájích bájné Germánie. Vaše hodnocení Pavle, ač velmi techno / pragmatické jest správné, ano tato hra je určena pro hardcore hráče a singularity typu Vašek Pecháček 🙂
-
-
Ruzove bryle, ta hra je 20 let stara, je to pocta legende a nelze ji hodnotit dnesni optikou a uz vubec ne, pokud ste Diablo nikdy nehral a tohle ma byt hra, kterou mate hodnotit. Pro lidi jako ste vy to hra neni, bude vas to pravdepodobne nudit. A moznost kdy bude hra pro vas bude pravdepodobne ve chvili pokud samotni vyvojari tam zacnou pridavat novy obsah, ale v soucasne podobe od toho nelze ocekavat nic jineho nez 20 let starou hru v epickem kabatku a to je presne to co vetsina z nas nostalgiku chtela, ale zaroven by samozrejme vetsina z nas ocenila i novy obsah, ktery by tu hru ozivil opet vic.
-
-
Jsem příjemně překvapen, že jste si dovolili jít proti modle. Ano, tenhle remaster není nic jiného, než další dojení odcházejícího Blizzardu. Král je mrtev, ať žije král.
-
Podobně jako recenzent Aleš Smutný. Mně už s vyšším věkem málo která hra dokáže nadchnou, ale hlavně je problém, že mně skoro žádná nedokáže déle udržet. Hrál jsem za poslední roky spousty her, ale i ty co se mi zdáli zpočátku perfektní, tak po kratším čase mě přišly stereotypní. Ale je to asi dost dáno i povahově.
-
-
Občas to cítím podobně. Některé herní žánry mě taky nedokáží udržet až do konce. Dalo by se říct, že můj vkus dospěl.
Ale zase na druhou stranu musím přiznat, že jsem občas vyzkoušel něco nového a zjistil jsem, že herní žánry, které mě předtím moc nebavili, si najednou dokážu pořádně vychutnat.
Např. jsem si v posledních letech oblíbil arkády a Akční RPG. Jinak hraji FPS, strategie a RPG. U těch 3 žánrů je to takový "hit and miss" , kdy u spousty her nevydržím až do konce.
-
-
Chápu že endgame, který je podmíněn hru nejprve celou 2x dohrát nezní hernímu novináři zavalenému hrami zrovna vábně, ale bylo by fajn kdyby se tam alespoň jeden z vás dostal a sám posoudil očem to tedy skutečně je, přišlo by mi to jako docela objektivní posouzení toho jak tento legendární dinosaurus skutečně funguje ve světle dneška. Není to totiž (minimálně při prvním průchodu Hellu) otom že běháš stále to stejné dokola, ale také otom, že musíš opatrně rozvážně vkročit do každých dveří, aby se člověk nedostal jednou prdou neviděného démona přímou linkou na hřbitov. V kombinaci, kdy je každé monstrum kompletně imunní na jeden typ elementu, to vytváří úplně jiné tempo a napětí než když bezmyšlenkovitě kosíte stovky nepřátel na normal. To ohrnutí nosu bez vlastní zkušenosti, pak na mě působí hloupěji, než by bylo nutné.
A vyzdvihovat Grim Dawn který je vlastně úplně stejný, či Chaosbane který je nastavením systémů vývoje postavy a odměn o několik tříd níže než obě Diabla, mě jen utvrzuje vtom že jste do tohoto žánru vlastně nikdy skutečně nepronikly, což je naprosto v pořádku. Ale je to něco jako soudit zápas ve fotbale, když ani nerozumím všem pravidlům dané hry. Kdo to nezná, nic nepozná, ale pro zasvěceného působíš jednoduše jako kašpar.
PS: Diablo2 mod Median XL značně povýšil jak v obsahu tak ve kvalitě. Koho zajímá alternativa k PoE, rozhodně mrkněte.
https://youtu.be/oSso6IdmbrQ
-
Já jsem nedávno dohrál orig. dvojku s median xl mod a pořád jsem se příjemně bavil. Zatím nemám důvod investovat do téhle verze. Tak možná časem až dostanu chuť si dát znovu Diablo. Ale spíš si počkám na plnohodnotné pokračování.