Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • twicer

    Chápu že endgame, který je podmíněn hru nejprve celou 2x dohrát nezní hernímu novináři zavalenému hrami zrovna vábně, ale bylo by fajn kdyby se tam alespoň jeden z vás dostal a sám posoudil očem to tedy skutečně je, přišlo by mi to jako docela objektivní posouzení toho jak tento legendární dinosaurus skutečně funguje ve světle dneška. Není to totiž (minimálně při prvním průchodu Hellu) otom že běháš stále to stejné dokola, ale také otom, že musíš opatrně rozvážně vkročit do každých dveří, aby se člověk nedostal jednou prdou neviděného démona přímou linkou na hřbitov. V kombinaci, kdy je každé monstrum kompletně imunní na jeden typ elementu, to vytváří úplně jiné tempo a napětí než když bezmyšlenkovitě kosíte stovky nepřátel na normal. To ohrnutí nosu bez vlastní zkušenosti, pak na mě působí hloupěji, než by bylo nutné.

    A vyzdvihovat Grim Dawn který je vlastně úplně stejný, či Chaosbane který je nastavením systémů vývoje postavy a odměn o několik tříd níže než obě Diabla, mě jen utvrzuje vtom že jste do tohoto žánru vlastně nikdy skutečně nepronikly, což je naprosto v pořádku. Ale je to něco jako soudit zápas ve fotbale, když ani nerozumím všem pravidlům dané hry. Kdo to nezná, nic nepozná, ale pro zasvěceného působíš jednoduše jako kašpar.

    PS:  Diablo2 mod Median XL značně povýšil jak v obsahu tak ve kvalitě. Koho zajímá alternativa k PoE, rozhodně mrkněte.

    https://youtu.be/oSso6IdmbrQ

  • twicer

    Tak nějak nechápu co jiného očekáváš od remasteru, remastery nejsou dělány stím aby překonali modernější díly vlastní série. Diablo je přeleštěný dinosaurus, stejně jako Resident Evil, Age of Empires 2, Crash Bandicoot , Spyro, Demon's Souls a kupa dalších.

  • Aristarch

    D2 ešte stále hravá veľa hráčov. Preto starú verziu po vydaní D2R nevypli. Prečo by sme si tú skvelú, kultovú hru nemali užiť v lepšej grafike? Navyše, hry, ktoré vymenovali ako moderné a lepšie veľa hráčov nebavia.... a často sa k nim po prejdení príbehovej časti už nikdy nevrátili. Za to D2R bude živé aj o desať rokov. Je to hra pre tých, ktorí chápu nekonečné možnosti tejto hry. Nie je pre všetkých. To nie je ani Elite Dangerous... ale veľa hráčov v tej hre má nahratých tisícky hodín a ďalšie tisícky ich čakajú.

  • Maxianimal

    "Takze hra, ktera defacto definovala RPG zanr"

    Ufff tak tohle hodně bolí. Hele, neupírám Diablu 2 legendární status, ale tenhle statement být tebou opravím. Zaprvé, Diable není RPG, ale Hack & Slash, popřípadě ARPG - Action RPG. RPG znamená Role Playing Game.
    Zadruhé: V týhle hře můžeš tak maximálně roleplayovat způsobem, že se převlíkneš do koženejch hadrů pomažeš se blátem, u kompu si rozděláš ohen a děláš, že jsi barbar. 

    A k tomu definování RPG žánru - Baldurs Gate vyšlo o několik let dřív. Dokonce i Icewind Dale vyšlo o chloupek dřív. ;)

  • FanatiXX

    By mne zajimalo jake next gen krutoprisne vymakane, nikdy se neopakujici hry hrajes ty :)

  • FanatiXX

    Takze hra, ktera defacto definovala RPG zanr podle tebe neni RPG mkayy xD

    A neni to o zadnem zrcadle, kazdy presne vedel o cem tahle hra bude a presne to dostal. O tom, zda je remaster zbytecny by se dalo  polemizovat :) 

    Ja si ho uzivam stejne jako pred 20 lety a mozna i vice. Mam nahrane tisice hodin ja v puvodnim D2, tak treba v PoE.

  • FanatiXX

    Dej si solo a skompletuj hell a pak mluv o snadným. Chtěl bych vidět někoho bez zkušeností jak to dá :)

  • FanatiXX

    Souhlas, D3 bych ani nepočítal do Diablo serie. Je to taková arkádová hacknslash šaškárna. Vanilla byla herně ještě vcelku ok a opravdu tam byla i výzva, pak už to šlo strmě do kytek. A vzhled už jsi popsal, Diablo jako ženská spíš budí usměv než hrůzu.

  • Maxianimal

    Vážně mám Blizzu tleskat za remaster hry, která už je několikrát překonaná a ve svý podstatě nedává smysl? Ale no tak. Jo, asi se to povedlo a pro lidi, co si potřebují nostalgiky vzpomenout na starý dobrý časy a nad ty současný asi ok. Nic víc, nic míň. A to že to někoho už tolik nebaví? Tak to je snad naprosto normální. Příště míň fanboy a bude to dobrý.

  • Derp_1337

    Občas to cítím podobně. Některé herní žánry mě taky nedokáží udržet až do konce. Dalo by se říct, že můj vkus dospěl.

    Ale zase na druhou stranu musím přiznat, že jsem občas vyzkoušel něco nového a zjistil jsem, že herní žánry, které mě předtím moc nebavili, si najednou dokážu pořádně vychutnat.

    Např. jsem si v posledních letech oblíbil arkády a Akční RPG. Jinak hraji FPS, strategie a RPG. U těch 3 žánrů je to takový "hit and miss" , kdy u spousty her nevydržím až do konce.

  • Podobně jako recenzent Aleš Smutný. Mně už s vyšším věkem málo která hra dokáže nadchnou, ale hlavně je problém, že mně skoro žádná nedokáže déle udržet. Hrál jsem za poslední roky spousty her, ale i ty co se mi zdáli zpočátku perfektní, tak po kratším čase mě přišly stereotypní. Ale je to asi dost dáno i povahově.

  • Jestli ty chlapče nebudeš trochu natvrdlý. Ale spíš budeš jen troll.  "Kompletně" předělat grafiku může kdejaký modder. 

    Přidali nové grafické prvky do staré hry. Nedali staré věci do nové hry. Ani nevytvořili novou hru aby se podobala té staré. 

    Můžeš přidat obsah, kompletně změnit grafiku hry, přidat kompletně nový postprocessing, ale pořád budeš jen měnit/vylepšovat/rozšiřovat původní materiál a pořád to nebude remake. Přidání nového grafického enginu je vlastnost ne nová hra.

    Remake hry je úplně nová hra, ne jakkoli upravená stará hra. 

    Ale pokud si to nepochopil  do teď, tak to nepochopíš nikdy. Tak buď alespoň od té lásky a začni racionálně argumentovat, nebo přestaň trolit.

  • uher

    svina je očividně velký odborník 😂

  • J.V.Stalin

    Ne, ty to právěže vůbec nevíš 😀

    Cituji Blizzard: "Diablo II: Lord of Destruction®, now remastered"


    Možná by si jim teda měl jít poradit, očividně tomu rozumíš víc než oni 😂

  • Inferius

    Ruzove bryle, ta hra je 20 let stara, je to pocta legende a nelze ji hodnotit dnesni optikou a uz vubec ne, pokud ste Diablo nikdy nehral a tohle ma byt hra, kterou mate hodnotit. Pro lidi jako ste vy to hra neni, bude vas to pravdepodobne nudit. A moznost kdy bude hra pro vas bude pravdepodobne ve chvili pokud samotni vyvojari tam zacnou pridavat novy obsah, ale v soucasne podobe od toho nelze ocekavat nic jineho nez 20 let starou hru v epickem kabatku a to je presne to co vetsina z nas nostalgiku chtela, ale zaroven by samozrejme vetsina z nas ocenila i novy obsah, ktery by tu hru ozivil opet vic.

  • Inferius

    Prestan tu spamovat nesmyslama, remake, neznamena predelani grafiky, ale to, ze ta hra se nechova stejne, ale jen napodobuje/inspiruje se v  puvodnim chovani. Prestan tu porad sirit svoje zmateny bludy.

  • Inferius

    No, nemyslim si, ze je to uplne presne prirovnani. Je to spis jako po 20ti letech si zacit neco s dcerou te slecny, ktera ma stejnou povahu. Jsou tam sice drobna vylepseni, ale v podstate je to to stejny. 

  • No právě. Předělali kompletně grafiku - remake, ne že přidali pár pixelů. Díky za potvrzení, že mám pravdu.

  • Rudy

    Jojo, až na HELL je Diablo 2 ta správná zábava. Cokoliv před tím je nůďo. Trochu se tomu v D3 blíží ty Tormenty, ale tam se jen škálujou čísla takž je to jen taková hloupá samohrajka - zvýším DPS, zvýším Torment, zvýším DPS, zvýším Torment...

    Zábavnost v D2 vždycky spočívala hlavně mulťáku a ve zkoušení různých buildů které nešlo za pochodu měnit jak je libo. Člověk tak měl důvod rozehrávat nové postavy, nechat se protahovat k Baalovi, nebo naopak pomáhat ostatním s jejich buildy čí směňovat výbavu.

  • Pleteš si dojmy a pojmy. Jak už ze samotných pojmů vyplývá:

    remaster - jakákoliv komplexní úprava stávající hry, optimalizace nebo vylepšení grafiky/zvuku atp.

    remake - vytvoření de facto úplně nové hry s cílem více či méně se podobat originálu.

    Stejně tak v případě vydávání "vyčištěných" audiovizuálních děl se hovoří o remasterech, protože remake je vytvoření díla zcela nového.


Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit