Přejít na výpis diskuzí
Relic se srovnání Space Marine s Gears of War nebojí
25.3.2011 | Aleš Smutný
68 příspěvků
-
Jen: S tím Sigmarem to byla teorie Tushana.
Pro oba: S tím chaosem Vám věřím, ale popravdě o Chaos jsem se nikdy moc nezajímal, ale asi to budu muset napravit. -
šak o to mě jde chaos lidi ovlivňujě ale nemuže jím říct ad udělají tohle nebo ono maximálně je manipuluje ale těžko knorne řekne barbarskému uctívači z norsky hele udělej bouchačku potřebuješ na to tohle a tohle *1*
-
Já tedy netvrdím, že Sigmar byl primarchou.
Ani nesouhlasím s tím, že by bohové Chaosu svým uctívačům říkali, jak co mají sestrojit. Pokud se nepletu, většina vybavení používaného Mariňáky Chaosu a jinými uctívači pochází od Impéria. Nikdy jsem nikde nenarazil na zbraň nebo zařízení, které bylo vytvořeno podle pokynů panteonu Chaosu. -
Celkově mi přijde trochu zvláštní, že mají větší strach z velkého vojáka s mečem, než ze střelných zbraní (neříkej mi, že si nikdo nepředstaví běžnou střelnou zbraň, která střílí rychleji a je větší) či nedej bože tanků - oboje tam je, takže by se toho měli bát.
A když je ten svět skryt, tak by to znamenalo, že Sigmar nemůže být Primarchou, protože by se tam přes warp také nedostal. -
Ano, někteří démoni by mohly na svět WH FB proniknout Warpem, protože narozdíl od mariňáků chaosu jsou démoni čistě nehmotné Warpové bytosti, které na sebe berou podobu při vstupu do Materia , tudíž nemusí podléhat stejným omezením.
Jinak, pokud vím, izolovanost toho světa mají na svědomí slann. -
jenže démoni jsou taky jen odrazy lidské mysli
já si představím jako demona bubáka z rohama a křídlama když by ses zeptal nějakeho asiata tak ti řekne vesměs to samé a v minulosti si je takhle taky představovali a za x tisíc let to bude stejné -
prostě z nějakeho duvodu je old world dobře schován a uzavřen před fyzickým dosahem chaosu ale warp stále působí a ten reflektuje myšlení lidí a co si bude myslet sedlák že je jeho největší noční mura ? když rytíř na bílem koni v lesklé zbroji je hrdina tak 3 metrovej řezník v černím brnění z demonickym koněm bude ta noční můra
navíc chaos nikdy někomu nedá bednu munice. chaos ovlivnujě myšlení a když ovlivní nějakeho chaos marína ad vytvoří zbran zkázy tak ten udělá nějakej bum prásk ale když stejně ovlivní nějého barbarského kováře ze severe tak ten nejspíš uděla něco víc švih sek *1* -
Sigmar není jeden z Primarchů, stejně jako Magnus není. Life of Sigmar vyvrátil možnost Sigmara jako Primarcha - má tam popsáno, kde a komu se narodil a rozhodně neměl schopnosti Primarchů. A Magnus nemohl být ten Magnus z 40K, protože primarchové nebyli na stejné planetě - byl rozhodně slabší než Sigmar, který také nebyl Primarchou, takže...
A věc, která si odporuje - když je svět chráněn před fyzickým dosahem, tak by tam neměli být ani démoni, protože ve chvíli, kdy tam jsou oni, může tam být cokoli z warpu.
Inspiraci chápu, ale když už na Terře je spoustu míst z našeho světa, tak FB považuji také za Terru, protože je na tom stejně. -
v podstatě jde o to že old world je schován před fyzickým dosahem chaosu ale ten přes oba poli proniká do světa a reflektuje myšlenky lidí.....
navíc mám takovou teorii že sigmar byl jeden z primarchu a to by znamenalo že old world není terra
a to že tam je prag arabie atd... na tom není nic divného někde se gw inspirovat muselo -
Jenže ve 40k Chaos může zaútočit i na obyčejné vesničany se střelnými zbraněmi. Příkladem třeba Fenris, kde lidé jsou obyčejní lidí, podobní našim vikingům, a nemají o mariňácích ponětí - brání to chaosu v tom, aby na ně zaútočili boltery? Ne, protože je mají. Tak proč ve FB, když by se odehrávalo souběžně s 40K nemá jediného válečníka s vybavením? Mi neříkej, že by nemohli z warpu projít, když mohou projít démoni. Nezáleží na lidech, ty jsou později ovlivněni, ale z Warpu může přijít cokoli - proč nic nepřišlo?
-
proč se ve wfb nejsou boltery ??? protože chaos odráží myšlenky a pocity lidí takže když v old wordu neznají nic jiného než meče luky a katapulty tak chaos reflektuje lidskou představu o bojovnících chaosu jinak než člověk z 41 milenia který zná laserová děla lety vesmírem atd...
-
Nikde jsem o objevení Warpu/Chaosu nenašel nic, pouze, že vznikl 8 000BC - 1 600AD.
NA severním a jižním pólu jsou Warpové brány, navíc na jižním pólu je obrovské množství beastmanů.
Jenže ona je pravda, že se s vesmírnými tělesy může stát cokoli. Stačil by jeden velkej "kámen" (asteroid), který by narazil do planety nejblíže slunci a trochu ji vychýlil z její oběžné dráhy - tzn. přímo do slunce... A o Morrsliebu už jsem řekl, že by měl být z Chaotitu a nikdo neví, co ten může udělat. -
Pokud se nepletu, Warp a Chaos by měl být objeven možná v polovině třetího tisíciletí.
Co se týče bojovníků Chaosu, nevím o tom, že by ve WH FB přicházeli Warpovými portály. To jen barbarští bojovníci severu se stávají bojovníky Temných bohů.
A jinak tvrdit, že s "vesmírnými tělesy se může stát cokoliv", mi přijde docela hloupé. -
Problém je, že nejsou absolutně žádné informace, co lidstvo objevilo/mohlo objevit. A zase tak moc se to naší historie nedrží, protože Chaos tu prostě nevidím - a fantasy se také drží naší historie, Egypt, Praha, Nový a starý svět, Arábie...
Vesmírná tělesa do toho netahej, protože se s nimi může stát cokoli.
EDIT: Když už se dříve zmiňovaly póly, tak díky nim se na Terru dostal Chaos. Jenže proč ten Chaos značí pouze bojovníky s mečem, magií a pod., proč nemají boltery, laseguny či cokoli "hi-tech"? Protože je to dlouho před 40K (respektive 30k). -
Pro T. L. Blade (Omlouvám se, nejde mi reagovat na tvůj příspěvek.)
Na Warhammer Lexicanum jsem se dočetl, že svět WH FB je součástí sluneční soustavy o deseti planetách.
A pak je tu ještě jedna hodně důležitá věc: WH 40k se přeci odehrává v "našem" vesmíru, v budoucnosti. Tudíž by lidstvo na Zemi odhalilo pozůstatky orků, skavenů atd. -
WTF spam party
-
Zrod Slaaneshe nemusí být tak úplně pravda. Tvrdí se, že se zrodil, co když se pouze probudil? Všechny informace o něm jsou z první či druhé edice, takže nějaká ta "chyba" tam je často. Slaanesh mohl být zrozen mnohem dříve, ale díky tomu, že neměl uctívače, tak šel do postraní.
Morrslieb mohl zaniknout - je to objekt, který je z Chaotitu, u kterého nikdo neví, co může udělat...
A ty póly na Terře klidně mohou být. V knize Horus Rising, ke konci čte Garviel Loken knihu, která je hodně stará, odehrává se na Terře a jsou v ní démoni, magie a nepletu-li se pustiny chaosu. S chaosem se na Terře bojuje v podstatě od počátku věků. A taky musíš brát v potaz, že kompletně celá planeta je zastavena - navíc v několika vrstvách, takže nikdo neví, co se pod tím vším skrývá. Ono stačilo, když v knize "Wolfblade" jsou pod povrchem, pod jednou vrstvou... -
I am Holly, the ship's computer, with an IQ of 6000. The same IQ as 6000 PE teachers.
-
Bože, nechte ty novinky psát někoho kdo když už neumí českou w40k terminologii, tak alespon rozumí z angličtiny co je název. Oh my Holly Emperor...
-
Pro T. L. Blade (Omlouvám se, nejde mi reagovat na tvůj příspěvek.)
Dobrá dobrá, s tímhle máš pravdu. Ale to nic nemění na faktu, že svět ve WH FB nemůže být Terra, a to ze tří hlavních důvodů:
Jak už bylo řečeno, WH FB je Slaanesh, který se narodí až kolem 28. tisíciletí
Za druhé: Někdo to zde již zmiňoval- Měsíce Maanslieb a Morrslieb.
Za třetí: ve světě WH FB jsou oba póly, severní i jižní, nasáklé mocí Chaosu. A ta se, prosímtě, poděla kam? Na takovéhle úrovni ji snad už ani nejde odstranit, snad jen Exterminatem