Přejít na výpis diskuzí
Relic se srovnání Space Marine s Gears of War nebojí
25.3.2011 | Aleš Smutný
68 příspěvků
-
Ano, multiplayer by mohl byt epicky zvlast pokud by nabizel moznost hrat treba za orky nebo chaosaky proti space marines, nebo tak.
Snad tam nejaky multiplayer bude a nejenom cooperative.
Urcite by bylo super levelovat, odemykat nove zbrane, nove vzhledy postav a tak. -
Proč by to nebylo oficiální? To chceš říci, že žádná kniha od Black Library (jakožto oficiálního vydavatelství GW) není oficiální? Všechny jsou oficiální. U knih, her, filmů... musí dát GW souhlas. Pokud s něčím nejsou spokojeni, tak to nemusí nikdy spatřit světlo světa - díky tomu nevyšel již dříve film a Blizzfuck neudělal Warhammer a 40K hry.
-
Ale pořád to není oficiální. Autor si ty detaily mohl vymyslet jak chtěl, nemusel příliš hledět na reálie Warhammeru.
-
Liber Chaotica není obyčejný knižní série, nýbrž série knih, která popisuje do detajlu jednotlivé bohy Chaosu a vše kolem nich, takže by se měla brát vážně.
-
Jenže Liber Chaotica není oficiální Codex, nýbrž jen obyčejná knižní série, pokud se tedy nepletu. A v tom případě si v ní autor může vymyslet prakticky cokoliv, aniž by to byla pravda.
-
Jenže v tomhle dělá bordel Liber Chaotica, kde píše vize budoucnosti "Empire of Man". Snaží se zachránit Empire, varovat ho před skázou, zradou... "Ask not, how I know this, for I cannot fully explain. But I know all that is printed here is true, or will come to be true in some future time." - tohle je napsáno u předzvěstí Chaos Space Marines, kteří uctívají Slaaneshe. Liber Chaotica patří do fantasy a popisuje i 40K, jakožto předzvěst budoucnosti. A Liber Chaotica je rozhodně novější (poslední verze vyšla v roce 2009) nežli Codex, kde je původ Slaaneshe popsán.
EDIT: A jelikož GW občas některé věci má chybně - například jsou dvě verze, jak přišel Bjorn The Fell-Handed o ruku nebo vznik jedné kapituly je psán na 41. milénium, ale podle jiného zdroje se zapojili do jedné bitvy již mnohem dříve (nepletu-li se tak kolem 32. milénia)... -
Svět ve Warhammer Fantasy nemůže být Terra. Uvědomil sis, že tady ve WHF je Slaanesh? A ten se přeci zrodí až o mnoho mnoho let později
-
ty vole ta grafika vypadá hodně pěkně!!! to bude dobrá game
-
Toho bych se nebal. Relic se na RTS vypracoval a rozrostl ve velkou firmu. Ted uz si muzou dovolit delat vic projektu naraz. Podivej se na jejich oddeleni co pracuje jenom na SpaceMarine - http://www.gametrailers.com/video/relic-studio-warhammer-40-000/702738
-
Tak si nemohu pomoci, ale když pročítám Liber Chaoticu, která se týká Fantasy Warhammeru a čtu tam o jeho (Richter Kless) vizích Zlatého trůnu, Horuse, Space Marines, Chaos Space Marines a všeho kolem toho, tak mě to pouze utvrzuje v tom, že je to stejná planeta. Navíc k tomu nákresy Chaos SM s heavy boltery...
-
Ale... WH40k akce! Taková ta cinematická řezničina kde končetiny lítaj a všechno... Můžu ti zarušit, že na to kopa WH40k fandů čekala jak na spasení, tuplem po nic moc Fire Warriorovi. A Relicu můžu věřit, že to udělaj dobře
-
Tak je tam mnohem více než 30 000 let historie před Horus Heresy, o které se téměř nic neví. A jak jsem psal, o tomhle se vedly a nejspíše i vedou, sáhodlouhé diskuse. Prý o tom něco poodkrývá Liber Chaotica, tak jsem zvědav.
Jinak výhodou toho celého je, že GW jsem k tomu oficiálně nikdy nevyjádřil (a nevyjádří) a každý si může vše vysvětlovat, jak chce... Není tohle vlastně ten důvod, proč milujeme Warhammer? To, že velké množství věcí/informací jsou pouhé dohady? :) -
Podle informaci co jsem se ja dozvědel z knih atd mi proste nejde dohromady aby se WH FB odehravaly na Terre. Tvuj nazor ti samozrejme neberu :)
-
Pravidla tu mám, ale nějak v nich nevidím, co by to vyvracelo. Slann jsou ve fantasy i 40K.
-
GW nikdy neřekl, jaká je spojitost mezi FB a 40K a nejspíše to nikdy neřeknou. Jenže ono je mnoho spekulací, jaká je mezi nimi spojitost a tohle je nejpravděpodobnější z nich. Dva měsíce jsou jediná nesrovnalost, ale Morrslieb mohl zaniknout - přecejen to měl být měsíc z chaotitu...
Abych to uzavřel, na internetu se okolo tohoto tématu vedlo mnoho diskusí, nikdo nebyl, neni a nebude schopen říci, co je pravda. Nejvíce se mluvilo o tom, že Fantasy je historie 40K, poté, že jsou oba dva v jedné době - Slann "skryli" planetu ve Fantasy před okolím, aby mohla normálně fungovat - nebo, že je oboje Terra, ale v jiných dimenzích... Vyber si verzi, kterou chceš, já zůstávám u toho, že fantasy je Terra. -
pro T.L. Blade
ono jen knížky nestačí takovej rule book za litr je co se týče fluffu velice dobrá věc *1* -
No celý Space Marine vypadá hezky, ale já jsem toho názoru, že by bylo lepší kdyby Relic místo toho dělal rts. Akcí je na trhu habaděj, ale strategií ubývá a zvlášť když je Relic umí, tak je elitního rts studia na akci škoda. *9*
-
přeně tak, Svata Terra z W40K neni ta stejna planeta jako ta kde se odehravá WH FB.
-
old world z fantasy je samostatnej svět
ta planeta existovala ve WH40K ale slani ji před svým odchodem chtěli uchránit před chaosem a tak celou planetu uzavřeli před okolním vesmírem
sice se jim to nijak extra nepovedlo ale to už je věc jina -
reakce na T.L.Blade: už mi nejde reagovat tak to napišu sem. Takže jinak, ukaž mi kde je někde oficialni napsano že WH FB (presneji ze ta planeta je Terra) jsou spojeny s W40K. Nikde pokud vim v žadnym army booky čo codexu neba knižce neni zminena zadna spojitost nezi temito dvouma universama a snad sem nekde čelt že sam Game Workshop to řikal. Navic ve FB jsou na obloze videt dva mesice Mannslieb a Morrslieb kdežto ve W40K je pouze jeden a to Měsíc ( ten stejnej co vidame vecer od nas ze Zeme)