Přejít na výpis diskuzí
Relic se srovnání Space Marine s Gears of War nebojí
25.3.2011 | Aleš Smutný
68 příspěvků
-
Přečti si Horus Heresy, magie, démoni... to všechno na Terře bylo, pouze to nikdo již nenazývá magií, ale mají proto jiná pojmenování. Ve 40K nejsou nikde žádné informace, jak to tu vypadalo v počátku osidlování. A co se stalo s těma rasama? Vyvraždili se mezi sebou a nakonec přežil pouze člověk? Elfové a trpaslíci jsou na ústupu, jejich sláva značně upadla, u Chaosu je všechno možné. Ber to tak, že Age of Reckoning je další část vývoje Terry, začla válka, která může dopadnout jakkoli - můžou přežít pouze lidé...
Další věcí je to, že Slann si hráli na bohy a stvořili mnoho ras, takže klidně mohli stvořit rasy na Terře a pozorovat je, chráněni a uctívání Lizardmeny, mimo technologie, ve skrytu...
Chaos vznikl na počátku vývoje Terry (8000BC-1400AD) - jak ve 40K, tak ve fantasy. Slann se před počátkem Terry (počítám rok "0") značně stáhli jak ve 40K, tak ve fantasy.
O jednotlivých rasách Terry se dá dále spekulovat, protože díky výše zmíněnému by odpovídalo, že některé rasy mohli být rozšířeny porůznu, takže trpaslíci (ve 40K demiurgové), elfové (nerozvinutí eldaři), orcové (orkové) mohli být na vícero planetách, kde se mohli vyvynout v to, co jsou ve 40K, kdežto na Terře nemuseli přežít.
Hele nemohu si pomoci, ale ať dělám co dělám, tak vše napovídá tomu, že to jde za sebou - Time of Legends (fantasy), Heroes (fantasy), Warhammer, Age of Reckoning (fantasy), Horus Heresy a klasické 40K. Dala by se o tom vést hodně dlouhá debata, ale když se podívš na to, co jsem výše zmiňoval, tak mi neříkej, že v tom nevidíš spojitost.
EDIT: Co přesně na té stránce vyvrací to, že fantasy WH je na Terře? To, že je tam použita jiná datace? To, že tam jsou popsána města, která ve Fantasy zatím nevznikla? Není tam nic, co by to vyvracelo. -
jinak tady si stači přečist historri Terry z W40K ( http://warhammer40k.wikia.com/wiki/Terra ) a musi ti byt jasno ze planeta kde se odehrava FB WH neni ta stejna Svata Terra z W40K.
-
takhle, obě planety jsou určitě inspirovaný Zemi (geograficky), jenže v W40K je ta planeta v skutečnosti naše Zeme jak ji zname (ranna historie Terry z W40K je vpodstate naše historie ze skutečneho světa) kdežto ve FB nema s naší zemi společnyho nic jen to geograficke rozpoložení. Navic sem se nikde nedočstl že by se na Terre z W40k vyskytovali orci nebo magie či draci a ostatní fantasy srandy.
-
Když to vezmeš letmo, tak FB svět je Terra - podívej se na mapu, uvidíš v tom značnou podobu se Zemí a jelikož Terra je Země a tvůrci si berou mnoho věcí z naší historie a planety jako takové - Nový svět (Amerika), Starý svět (Evropa), Arábie, Hory na konci světa (Ural), Praag (William King žil v Praze), Ulthuan (Grónsko)... A když si vezmeš, že Eldaři jsou rasa, která měla sloužit Old Ones, a ve fantasy Lizardmeni mezi sebou mají posledních pár jedinců z té rasy, tak by to vcelku vypovídalo, že Warhammer Fantasy píše počátky Svaté Terry. Už jsem to řešil s několika lidmi a všichni jsme se shodli, že ta spojitost je více a více patrná.
-
Kdyžtak mě oprav ale ta planeta kde se odehrava fantasy WH není Svatá Terra z W40k přece. To je trochu blbost. Jediny spojeni fantasy WH s tim 40K co mi je znamo je že ta planeta z fantasy WH je takovej jakejsi experiment Eldarů z W40K.
-
nejsem si jistej, ale mám dojem že u téhle hry se MP neplánuje.
-
Gears of war se mi moc libi a wH40K je mo je modla takze uz at to je hotove :D
-
http://2.bp.blogspot.com/-XHttv_dsj6o/TWVeXbN5uvI/AAAAAAAAAWk/F-jBaTsHluA/s1600/40kImperialGuard01.jpg *1*
-
chapej, na co ti bude plasma/heavy boleter/flamer/lascannon vez kdyz tohle vsechno muze nest udatny marinak v podpazi.. a o tom to je.. SM captain=chodici vez, pevnost a modlitba pro Cisare v jednom :D
-
Co? Já miluju Gardu a znám víc takových! Páč IG, ti maj koule, Mariňáci si moc nemůžou vybrat, co v životě budou dělat, tak modifikují všemi možnými i nemožnými cestami a jejich následná "odvaha" je prostě jenom povinnost (teda, když jsou zbabělci tak sběhnou k chaosu - HA, flamewar!), zatímco takový gardista, když se postaví se svým dvouhlavňovým lasgunem (jedna hlaveň je od zbraně samotné a ta druhá je přidělaná baterka - obě jsou proti nepříteli tak zhruba stejně efektivní) proti dvakrát tak velkýmu chaos Space Mariňákovi, jo to chce odvahu!
.. To že ve skutečnosti gardista v popsané situaci už asi dávno utíká spolu s další hromadou gardistů do "preventivní" palby, kterou na ně spustil commissioner, aby PŘESTALI utíkat z dané situace ... No, to už je detajl :D
Koneckonců, miluju tu hlášku týkající se gardy: "Pokud je někde problém, tak na něj posílejte gardisty dokud mu nedojde munice" -
Popravdě se ani nedivím, jelikož se zajímám o oba Warhammery - když fantasy WH popisuje historii Terry, tak prostě musím - a občas se v těch názvech také motám.
-
Jojo, pravda, mně se do toho furt montuje "old" Warhammer, kde jsem pár let strávil. Dík za podnětnou debatu, pro přístě jsem o něco připravenější na WH40K :)
-
Sice by byla Říše nejpřesnější, ale to se nepoužívá, nejspíše kvůli odlišení od Fantasy Warhammeru, kde je to Empire - Císařství/Říše. Jediný zbývající překlad slova Imperium do češtiny je tedy Impérium, a díky tomu Imperiální garda.
-
Já české překlady neznám, na druhou stranu nemám rád automatické vytváření z Imperium české Impérium (za což mohou Star Wars). Pár knih z WH40K a armybooků jsem kdysi četl a jelikož má Imperium Hominis v čele emperora = císaře, je to prostě pro mne císařství. Tady ke ztrátě informace nedojde, jak je vidno, linka mého překladu Imperium - císařství je zjevná a dešifrovatelná. Kdybych se snažil Forge World přeložit, to už by fakt nemusela být ;)
Asi nejpřesnější by ale byla Říše, ne? -
vsak Games Workshop tohle notne podporuji, skoro kazda first founding kapitula ma podle fluffu nekoho z bratru koho naprosto nesnasi, stejne tak Bohove Chaosu.. reakce hracu jsou jen kyzenym vysledkem :)
-
Tak tohle piš k novinkám o WH40K: Dark Millenium (až nějaké budou).
-
P.S.
taky byste meli na vyber ruzne zbrane treba plasmova dela v plne znicitelnym prostredí, nebo by byl dostupny vysadek dreadnoughta nebo jine tezke techniky (tanku), vše ve first nebo third person -
Důvod je jednoduchý, Mariňáci jsou hlavním znakem WH40K, celé to na nich započalo a jsou nejvíce propagovaní, je o nich nejvíce knih i her (a teď i film). Kdežto o Gardě máš mnohem méně knih (2 velké série - Cain a Gaunt - a pár menších), minimum her...
-
Tohle si umím predstavit kdyby byl multak a po x zabitích by se vám odemklo treba orbitální bombardovani nebo kdybyste hrali za techmariňáka moznost stavet veze. Meli byste moznost hrát za hrdiny z 8 ruznych ras, kazdy by mel zvlastni schopnosti. Multiplayer by prinesl unikatni herni rezimy a mapy by byli provazany pribehem, to jest kdybyste hráli multák a vyhráli byste posunul by se vam pribeh dopredu a pak by vas to hodilo na dalsi mapu s novymi ukoly *3*
-
Já jsem jen ten starej WH:)