Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • twicer

    Cesta je cíl. 

    Znovu a lépe.

  • twicer

    Pokud nejedeš 4K tak by měla 1080Ti ještě skousnout veškerou produkci co teď vychází, ne?

    Osobně mám 1080 a ve 2K jsem poprvé narazil až teď, u ratchet and clanka, stím že vtom bude mít prsty i mizerná optimalizace.

  • jindra.veliky

    Kdyby někdo hledal spoluhráče tak na fb je nově skupina, přijde mi že tu není vůbec komunita kolem téhle skvělé hry 

  • nightborne

    Hmm, tak možná nešťastně zvolenej build? Slabá zbraň? Classa, co se nehodí na sólování? 

    Pokud ti nevadí ten boj malinko cheesnout, můžu doporučit koupit kulomet Bonesaw od týpka ve městě, a hodit na něj fire shot mod. Výsledek je možná až přehnaně silnej. A nezapomeň ty zbraně vylepšovat, je to fakt znát.

  • jurb83

    skusal som najprv strednu, potom druhu a ani na survivore mi to skratka "neslo". 

  • TheSuffering

    Když to tak čtu tady i na Steamu, asi se do toho nebudu se svou stařičkou 1080Ti pouštět.😐 Sice již upgrade plánuji, ale k tomu mě nejspíš donutí až Starfield.

  • nightborne

    Na jakou obtížnost? Vůbec se nestyď si to pustit na survivora, ono to i tak neni úplně lehký a veteran je, řek bych, pro aspoň trochu gearnutý postavy.

  • jurb83

    Ta obtiaznost je fakt prepisknuta, 45 hodin v kybli a to som nebol schopny zabit ani jedneho bossa; 3 rerolly worldu....

  • jurb83

    Ta obtiaznost ma dostala, po troch rerolloch worldu som nebol schopny zabit ani prveho bossa, 45 hodin v kybli...

  • medveddd

    Aha, já myslel, že hru hraješ na toto nastavení ty a píšeš, že to odpovídá, tak jsem myslel, že to je i s frame-genem. Potom by to zhruba "odpovídalo" ve smyslu kolik pixelů za vteřinu se vyrenderuje. Což by bylo na 3080 málo.

    Tys to myslel tak, že to skutečně "odpovídá" co do kvality optimalizace. Už chápu! :)

  • Díky.

  • nightborne

    Jasně, už chápu, kam míříš. A máš úplnou pravdu, že jsem se v závěru de facto dopustil spekulace, že na konzoli to poběží líp, což taky není automatika. Dík za připomínku, zmínku konzolí smažu, bavíme se konec konců čistě o PC verzi.

  • To jsi špatně pochopil - na 3080 to běží mnohem lépe než na konzoli! Však autor píše, že hrál v 4K s DLSS na performance (takže render v 1080p) aby měl 60fps.

    Aby konzole měla 60fps, tak musí jet na 792p! Tedy renderuje tam výrazně (o polovinu) méně pixelů (milion, oproti dvěma milionům).

    Což odpovídá. Takže ta hra na PC není o nic hůře optimalizována, než na konzoli.

  • Pointa je, že se v recenzích často mluví o "neoptimalizovaných PC verzích" zatímco o konzolových se mluví jako by byly skvělé a optimalizované. To platí i o tvojí recenzi: 

    "Fanoušci a fanynky žánru, kteří na podobných věcech nebazírují, jsou nad horší optimalizací schopní přivřít oko, anebo by hráli na konzoli, prakticky nemají co řešit."

    Přitom na konzoli to běží naprosto stejně blbě. 

    Když na PC srazíš detaily a rozlišení na úroveň konzole (792p, medium/high nastavení), tak ti to pojede i na slabším PC stejně jako na tý konzoli. 

    To znamená, že problém není v optimalizaci jen PC verze, ale hry obecně napříč platformama. 

  • nightborne

    Sakra, já ji mám v plánu, ale to abych se opevnil v očekávání nájezdu krvežíznivých kanibalů =D.

  • nightborne

    Přiznám se, že malinko nerozumím – recenze PC verze jasně musí řešit optimalizaci PC verze v kontextu PC výkonu. Jak to běží na konzoli, jednak přeci není při hodnocení PC verze relevantní, a jednak to těžko můžu zmiňovat v textu, když na recenzi dorazila PC verze a konzolovou jsem tudíž nehrál.


  • medveddd

    Dělám si samozřejmě srandu, kartu ti přeju, je to super kus hardwaru :)

  • medveddd

    V principu s tebou sice souhlasím, ale zrovna 3080 by měla ps5 výkonem zadupat do země, takže pokud vizuální kvalita zhruba odpovídá (nebo pokud odpovídá interní rozlišení a framerate - to spíš, vzhledem k tomu, že má 3080 obrovskou výhodu v podobě DLSS), skutečně na tom hra není na PC dobře.

  • Trochu mě irituje jak neznalí jsou novináři výkonu her na konzolích v porovnání s PC. V každé druhé recenzi se brečí o "neoptimalizované PC verzi", ale že ta samá hra běží na konzoli v 792p (byť upscaled na 1440p) aby jakž takž zvládala 60fps (a ještě s dropy), to už nezmíní. Takže když Remnant 2 běží na 3080 na 4K s DLSS performance na 60ti fps, tak to prakticky přesně odpovídá výkonu na konzolích. Tzn. pokud je tady špatná optimalizace, tak to není špatná optimalizace PC verze, ale hry celkově, na všech platformách. A to stejný bylo s Jedi Survivorem a dalšími.

    Hry na PC neběží o nic hůř než na konzolích. Jen na konzolích přijde lidem asi normální že hra má internal render na 720p, zatímco na PC každej čeká že všechno poběží na 4K nativ.

  • sugyn

    'Já tomu ve finále fandím, pokud to developerům ušetří práci a pomůže jim to soustředit se na další aspekty tý hry, nebo je to zachrání před crunchem, tak proč ne."

    Sam se potacim lehce kolem developmentu v praci a takhle tomu fakt neni. Bohuzel. Nehlede na to, ze nekdo ty funkce DLSS atd... musi implementovat do hry.  

    Ja vim ze Nvidia inzenyri pomahaji vyvojarum s implementaci ale otazka je nakolik je ta pomoc uzitecna a realna, jestli to neni neco v ramci "tady mas cookbook a jestli mas s necim problem tak nam otevri ticket/defect a my se na to podivame"

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit