Remnant 2 – recenze překvapivě bohatého akčního RPG
-
A proč? Já na tom dělám mj. rendering a trénování neuronových sítí. Tam mám 200% výkonu proti poslední generaci za stejné peníze a vyšší energetickou efektivitu. Těch 24G VRAM se na to náramně hodí protože datasety jsou velké.
Hry jsou jen příjemný bonus.
-
Tak DLSS 3 máš i na nižších kouscích z Lovelace série, upscaling už je dost slušný i u AMD a Intelu a věřím, že i ti brzy přijdou s vlastní verzí frame genu.
Fandím obecně té technologii, ne 4090. Majitele 4090 bychom měli sníst a jejich majetek si mezi sebe spravedlivě rozdělit :)
-
len si zober, ze hovoris o 0,X percenta hracov, tj ada lovelace a gpu za 1700+€
-
No jak říkám, je to teď s těmi releasy na PC neveselé.
To sis zrovna vybral dva průšvihy + neskutečné monstrum se skoro komplet raytraced nasvícením, pokud mluvíš o Cyberpunk RT Overdrive. Tam je zázrak, že se to dá vůbec na něčem hrát ve 4K 60, ale to není špatnou optimalizací, to je prostě stále ještě technologie budoucnosti.
-
Jedu v režimu quality - tam vnímám vizuální rozdíl proti nativnímu rozlišení poměrně malý.
Porovnával jsem hlavně se zbytkem titulů, které jsem v poslední době hrál:
- za Jedi jsem si nechal vrátit peníze, to bylo opravdu smutné jak dokázali hru pokazit (přitom engine samotný má velký potenciál jsou v něm doslova desítky člověkolet optimalizací)
- Last of Us jelo také poměrně slabě na to, že to měl být původně dobře optimalizovaný engine a PC několikrát výkonnější než konzole.
- Cyberpunk, na kterém se teď řadu měsíců dělalo, nejede zmíněnou kvalitu a rychlost stále ani omylem, a to ani s frame generation
Za mě osobně jsem byl prostě rád, že konečně něco slušně vypadajícího, co i jede dobře. -
Já tomu ve finále fandím, pokud to developerům ušetří práci a pomůže jim to soustředit se na další aspekty tý hry, nebo je to zachrání před crunchem, tak proč ne.
Problém ale je, když hru sotva dává 4090 a na slušný kartě, jako je třeba 3060, už to běží blbě. To je za mě neomluvitelný.
-
Souhlas. Ja si obcas rikam co je tady (nemyslim Remnant 2 ale jakoukoliv novou hru) tak graficky uchvatneho, ze vykon v nativnim rozliseni nestaci a musim zapnout DLSS a jeste k tomu frame generation.
Odpoved nejspis bude cost cutting. Uzivatel to stejne nepozna v tom mydle se vsim tim motion blurem, fram gen atd. Hlavne, ze to frci na hodne fps a je tam par efektu co pritahnou pozornost spravnym smerem.
-
Že hru rozeběhne 4090 za pomoci DLSS ve 4k 120, by mělo být absolutním normálem - pokud se bavíme o upscalování a generování snímků, 4k 120 je nativně vlastně 1080p 60 (v režimu performance), plus tedy výkon, co je potřeba na ten upscale a frame-gen.
Je vlastně smutné, že to lze považovat za "dobrou optimalizaci". Ale bohužel je to tak.
-
Remnant II jsem dohrál, považuji to za vynikající hru, subjektivně bych ji dal i 9 z 10. Pár dojmů:
- je velmi těžká, a to i na nejlehčí obtížnost
- variabilita prostředí je naprosto fantastická, měl jsem pocit že jsem hrál skoro 5 her
- příběh mně osobně také zaujal
- bossfighty jsou dost epické
- grafika vynikající a přišlo mi to i dobře optimalizované, velmi dobře používá DLSS 3.x (4k 120fps max detaily při 70% utilizaci 4090, o čemž si třeba Jedi Survivor, také na Unreal Engine, mohl nechat jen zdát). Patrně to využívá i DirectStorage protože loading třeba jen 3s, úplně wow.
- narazil jsem pouze na jedinou technickou chybičku - ve dvou závěrečných cutscénách nějak zmizela má postava, jinak naprosto bez problémů. Rozhodně se nejedná o další nedodělek, kterých se v poslední době vyrojilo nějak ošklivě moc. A za to jsem velmi rád!
Jinak Remnant II má rekordní prodeje, již za 4 dny se prodalo přes milion kusů.