Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • joooooooooooo. konečně!!
  • ZvacA
    Já se pos*ru, tak ona je to nakonec pravda. No, od Capcomu podivně zajímavý tah, ale dejme tomu. Ale i tak to vypadá na rozporuplný díl, rozhodně to není žádný restart, po deseti letech je z Leona slušný foťa, Redfield znovu blbne ve své vrcholné action ráži a zdá se, že inklinace k filmové apokalypse je o něco patrnější - buď to bude poslední díl a nebo nevím. Veliké otázky budou nejspíš i kolem údajného návratu survivalu, ale třeba se přece jen dá vykouzlit slušná atmosféra, alespoň teda za tu jednu postavu. Co mě ale překvapuje je celá strategie Capcomu s touto značkou i po dějové stránce - tak v únoru má vyjít Revelations na 3DS, který má taky spustit nějakou větší virovou hrozbu pro zemi, v březnu tedy Operation Raccoon city jako flashback pro katastrofu v Raccoon city ( sice na to nedělá přímo Capcom, ale jistá kooperace tam je ), a v listopadu obroský boom v podobě Biohazardu 6, kde se to všechno podělá takovým způsobem, že se v t-viru bude koupat půlka Ameriky i Asie. A připočítat by se měl i snímek Damnation, který by měl taky dějově nějak zapadat. Hmm, dobrý a jsem zvědav, jak chtějí napasovat tolik událostí do jedné dekády.

A moment, padlo v článku Hiroyuki Kobayashi ? Zpátky u Resiho? Netřeba nic dodávat...
  • Hov*o RE6, ale COD...
    Skoda, myslel jsem, ze se vrati ke korenum RE1 :(
    • ZvacA
      Svým způsobem se ke kořenům vratily/vrací - vypadá to na možnost hrát scénáře za dvě postavy, návrat zombii, znovu infikovaná města, opět noční silueta a lze si všimnout, že některé záběry, nejspíše ze scénáře za Leona, přímo vybízejí k nachystaným lekačkám a budováním atmosféry strachu, koneckonců už se o to podobně pokoušeli již u čtvrtého dílu, což je dneska projekt známý jako Resident evil 3.5, takže některé nápady by se mohly i s nashromážděnými zkušenostmi převést. Jistě, je zachován tps systém, který však může vybízet k většímu střílení vzhledem k "rozhledu" hráče a ty různé featurky typu kotoulu, sklouznutí a podobně jsou sice na jednu stranu k dispozici jako efektivnost, ale taky nejsou nic neobvyklého pro celou sérii, takže stejně jako to už bylo u RE3, tak i zde hrají pomocnou úlohu pro hráče a vzhledem k možnostem současného enginu si je můžou dovolit udělat lépe a více efektní. Nechtěl bych dělat přehnané závěry, ale jestliže se toho tým kolem Kobayashiho zhostí zodpovědně a pokusí se díl nejlépe přiblížit přechozím RE v rámci možnosti zavedeného nového survivalu Resim 4, tak by ve výsledku nemusel vzniknout špatný díl, ale kompromisní věc, jak pro staré, tak i pro nové fanoušky.
  • doufam ze se dockame i prezidentovi dcery Ashley.Pribeh se bude tedy odehravat +- rok pred patym dilem , docela zvlastni tah , zacinam se v tom mirne ztracet.Hlavni kanonova serie mi nevadi , v ni mam relativne uceleny poradek ale i tak mi pripada ze se v tom capcom trosku sam ztraci,to nepocitam ty tuny spin-off dilu,operation raccoon city atd.osobne by se mi asi vice libilo navazat primo na paty dil , ovsem jestli by to jeste nejak slo.Tento sesty dil mi nepripada svym zasazenim deje a udalostmi jako remake nebo reboot.Ono je to tezko ,kdyz reboot tak asi komplet(ADA,Claire,Jill,Sheva) s navratem vsech hlavnich postav a vse to spojit v poradny dej .Chtelo by to objasnit osudy ostatnich postav.Zrejme vzdy bude nad nekym viset otaznik.Do toho jeste ty CGI filmy a nejak smysluplne si ten pribeh poskladat a pospojovat si konkretni udalosti je takrka nemozne.Rezi univerzum je tak obrovske ze se docela bojim aby celkove neprerostlo i capcomu pres hlavu a nebyl z toho poradny gulas.Pardon za pripadne gramaticke chyby,uz jsem unaven takhle v noci.
    • ZvacA
      Máš recht, tvůrcům to přerůstá bohužel přes hlavu už nějaký ten pátek, začínají dělat chyby už i v těch nejhlavnějších událostech a narušují chronologii danou z předchozích dílů. Ale jsou to kupříkladu i detaily v příběhu i možnosti, jenž byly naznačeny v předchozích titulech a které zůstávají nevysvětleny a to mají logický charakter - na to všechno Capcom háže z hlediska zachování nějaké ucelené pospolitosti docela bobek. Rozhodně by mě netěšilo, kdyby zachovali rok 2008 pro dění v šestém díle, což by splňovalo těch " 10 let po událostech v Raccoon city ", a to hlavně z faktu prezentované světové velikosti virové epidemie, která by špatně navazovala na situaci v pátém díle. Útěchou snad budiž fakt, že se může jednat o chybný překlad ze zahraničních ( hlavně těch japonských ) zdrojů, na kterých tahle série docela trpí. To by znamenalo, že naznačené události se klidně mohou odehrávat " za více jak 10 po Raccoon city ", tomu by mohla nahrát i informace, že vlastně nebylo přesně specifikováno, jestli těch deset let bude konkrétních nebo je to jen pomyslný časový odraz. To si chce počkat na více konkrétní vyjádření.
      • ales.smutny
        Jojo, bylo mi to divné, ale oficiální zdroje (US/UK) zní "It has been ten years since the Raccoon City incident, and the President of the United States has decided to reveal" a další se odvolávaly na 10 let po RE 2.

Každopádně, aby děj byl před RE5 by bylo kontraproduktivní...člověk by se pak nemusel bát, že Chris umře...;)
  • Ja by som viac uvítal návrat Claire, po ktorej sa zľahla zem po 2. dieli (vlastne po Code Veronica, ale ten som nehral).
    • ZvacA
      Zem se po ní slehla až po filmovém Degeneration, ale její regulérní comeback ve hrách bych uvítal určitě taky.
  • cekal jsem min akce ale tesim se stejne.to ze tam bude Leon je hodne dobry,ale nejlepsi dvojka je Barry a Jill :-),treba se nekdy dockam.tak snad campocu dojdou naboje a 7 dil bude jako RE ktery je podle me nejlepsi ze serie http://www.youtube.com/watch?v=VZH5IXwyKwc
  • No tak cvast za Leona se k tem korenum malicko nejspise vraci (i kdyz vypada jak Sawyer) Ale za Chrise je to zas Gears of Evil. SKoda, sliby, chyby. I tak se tesim, i kdyz sem cekal uplne neco jineho.
    • Jo no Leon vypada jak Sawyer *1*
  • Pekne.
  • no nevim no, urco to neni spatny napad rozdelit to na survival horror a akcni pecku ale..pridal bych jeste jednu moznost a to kdyby tvurci dali hraci na vyber jestli bude mit kameru z res evil 4,5 a nebo res evil 1,2,3 ... to by byl pro me teprve navrat ke korenum.. a dalsi veledulezita vec ... resident evil 5 me fakt nebavil a krom zasadniho problemu ze to je jen strilecka a jeste k tomu dost casto chaoticka, tak me hlavne vadi ze tam sla ustrelit max hlava a jeste jen jednim zpusobem ... proste tvurci by si meli vzit priklad z dead islandu a kdyz uz chtej mit strilecku tak ji maji udelat zabavnou ve stylu SoF ... to znamena tri ruzny zpusoby jak ustrelit ruku , nohu , pak moznost ustrelit pulku hlavy, celou a nebo ji proste rozstrelit ve stylu Fallout 3 a hlavne, po vzoru dead island, mit moznost udelat do zombiku diru, ustrelit jim kousek tela ... proste aspon 50 zpusobu jak sejmout zombika ... to beru jako alfa a omega co se zabavnosti tyce u strilecek ... jako ja nechapu tu drzost tvurcu u dnesnich strilecek ze na toto kaslou ... treba prave proto sem byl strasne nadsenej z noveho maxe payna , ovsem po poslednim traileru si uz taky nejsem s tou brutalnosti moc jistej ...
  • Jo vypadá to dobře, ten pohled na hořící auta v ulici, ploty kolem činžáků a do toho se šourající zombie. Ale vypadá to, že v bojovým režimu budou zase rychlí jako vesničani ze čtyřky, to mě celkem vadí. Já čekal pochodující maso hlavně ve velkém množství, kdy třeba hlouček nevypadá, tak nebezpečně, ale oto zrádnější by bylo kdyby se kvám ze zadní části mapy belhalo dalších 100. Nebo radši 300 *1* A přelízaly by ploty vypadávaly z aut a jenom by se chtěli blýže seznámit
    • ZvacA
      Zombies v RE měli vždy v blízkosti hráče nečekané výpady, buď na něj nastartovaly jakýsi polo-běh nebo po něm skočili. Je fakt, že kousek v čase 1:18 ( http://youtu.be/a1lEs5y4udA?t=1m16s ) je novinkou, ale vyloženě nemožný? To se neopovažuju říct, páč ani člověk neví, jaká varianta t-viru ( a pokud to vůbec téčko bylo ) to město zasáhlo a jaký to má účinky na lidi v nekrose, čímž by se dala jejich akrobacie okecat. :)
      • Jo to beru, ať si klidně mají výpady, v bezprostřední blízkosti hráče můžou použít klidně hrábě. Ale jinak ať si hráče přehnaně nevšímají,(a dál okusují mrtvolu) jako že při jeho zpatření mu hned nepoběžijou naproti. Z toho vydea to není jasně patrné jak to bude s jejich všímavostí a agresivitou. A mohli by zachovat takovej ten těžkopádnější model ovládání, ale přál bych si možnost skákat ne zautomatizovanej skok na předem určených místech. Mít možnost se dostat na nějaké vyvíšené místo které si vyberu( ale asi ne někde za ohraničenou bariérou, přece jen to asi nebude moc otevřené) a z jakékoli strany se na něj dostat. To kvůli taktice a mít možnost chvíli klidu(než se za vámi samozřejmě začnou pomalu sápat) *1*
        • ked tak zaspominam, tak v ziadnom RE si nemohol liezt, kam sa ti zachcelo....ale pacilo by sa mi, ze by si mohol vyliezt niekam, kde si budes moct na chvilu oddychnut a tak....len po vzore RE4 a RE5, vacsinou zombici prilezu za tebou pomocou rebrika, resp. vacsie prisery to zvladnu jednym skokom :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit