Přejít na výpis diskuzí
Resident Evil: Operation Raccoon City - recenze
6.4.2012 | Aleš Smutný
43 příspěvků
-
Nabízí se otázka pro koho je OpRC ve výsledku vlastně určený - pro velké příznivce značky, ať už těch kánonicky nebo jen nostalgicky zaměřených je fatálně jiný. Po teoretické stránce univerza nenabízí se svým alter přístupem nic hodnověrného a staré informace hnojí neustálým špatným kopírováním desinformací vzniklých chybným překladem, takže i kdyby se někdo pokoušel nějak pochopit příběh, nemá to cenu. Operation Raccoon city se tváří jako dobrá Resi příručka s renovovanými situacemi, ale v konečné podobě je na úrovni bulvárních novin oproti ověřené monografii. Co se týče ortodoxních příznivců prvních dílů, na to se v OpRC zase až moc střílí a laiky nemůže přesvědčit dokonce ani jako hra samotná bez ohledu na Biohazard nálepku. Musím přiznat, že jsem přesto tomuhle projektu naivně věřil, ale finální produkt je takovým průserem, že tenhle spin-off zapadne na dno Biohazard her s naprostou lehkostí a nemíním se jím dál zabývat. Přitom tak slibný koncept a nakonec je všechno zabito neschopností zpracovat alespoň ty herní mechanismy, aby to nějak fungovalo. Jenže nefunguje - vizuálně ani hratelnostně a čest výjimkám nejzajímavějších situací typu boje v ulicích Raccoon city s právě efektními přilétavajícími Huntery na scénu, což bych opravdu vypíchnul, ale ani tahle světlá záležitost nezakryje AI spolubojovníků i protivníků rovno jednomu velkému kulovému, nezakryje hratelnost, která rychle směřuje k nule, nezakryje lidi běhajících nebo střílejících do zdí, levitujícíh zbraně v rukách, stejně tak levitující potvory, umělou atmosféru, nelogiku, viditelné skripty, směšnost konce kampaně, ne úplně vyřešené rozložení ovládání atd atd..... Zkrátka krom herních nedodělaností nezakryje tu zoufalost ve stagnaci zpracování vyřčených cílů samotných autorů se zavděčit fanouškům i těm, kteří sérii znají jen tak obloukem. Tahle snaha se zastavila na půli cesty a vzniklo slušně nepovedené dílko v západním duchu, které snad může jedině zabodovat s multiplayerem a nutnou! kooperací a tím trochu oživené kampaně. Osobně si však dovolím říct, že tahle hra není zlá tím, že je v Biohazard univerzu tak žánrově odlišná, ale tím, že to prostě někdo neumí pořádně udělat.
-
-
oprc.. to jsi vymyslel sám ?
-
-
čekal někdo něco jiného...?
-
Chtěly furt AKCE,AKCE,AKCE a maj to hlupáci, u mě pořad vede RE2.
-
-
První a druhý díl určitě nejlepší. Posun k akci je téhle sérii jedině na škodu. Ale takový je už dneska bohužel trend.
-
-
Jak se to vezme, pamatuju si první dva díly RE už matně, ale co vím, tak vždy tam na tebe něco vyběhlo, nebo za tebou kulhalo :-))
Takže bod akce, tam byl stále. Je pravda, že co jsem hrál naposledy RE5 (jestli se nepletu - někde v Africe, všude černoši na tebe běhaj - kde jsem si až řikal, jestli to nedělalo náhodou skin-nacistické studio, protože jste jedinej běloch ve hře a střílíte samé černošské, zajímavé že hra byla schválená) a ten byl tak špatnej, že jsem to hrál snad jen první 2 hodiny a pak se k tomu jednou vrátil asi po měsíci, když jsem si chtěl něco zahrát, ale jak jsem to zapl, tak i vypl.
Ale je pravda, že u RE1-2 (trojku jsem nehrál), jsem se i místy bál a někdy jsem až řval ať ty hořící zombíci už nevylejzaj! :-D
-
-
-
Pro mě série skončila u RE3. 4 díl byl změněn natolik, že mě to nudilo hrát. Škoda no... Co udělali s horovou hrou.
-
-
Jo třetí díl byl pro mně taky poslední Resident Evil. Čtyrku jsem sice hrál a celkem to nebylo špatný, ale jak si psal byl natolik zmněněn že už to prostě RE nebyl. A tohle už je... No comment.
-
-
Resident Evil ? opravdu to nese tento název ? Proč ? Jakto ? ... hnus velebnosti *11*
-
mít to v názvu call of duty, tak hodnocení začíná na 8/10 ať je to sebevětší chujovina...
-
-
Tak to je zvláštní, že poslední Call of Duty tu na tu osmičku nedosáhlo...
-
-
Bohužel se mé obavy vyplnily
-
Tak doufám, že až vyjde víc recenzí a ukážou se prodeje, tak pochopí, kam je ten CoD styl, po kterém údajně všichni tak hrozně toužíme, zavede. (Idioti) *10*
-
Nejlepsi byl pro me vzdy prvni dil! Meli by se jim inspirovat *6*
-
-
kvuli remaku jednicky jsem si chtel koupit i gamecube...
-
-
Doufám, že úspěch hry RE OpRC dá japonskému vedení zpětnou vazbu, kterým že směrem se to mají vlastně ubírat. Dle mne se po současných informacích, kterých jsem nabyl z recenzí a videí, hra chová jako stroj, která má vydělávat peníze na základě značky. Trochu mě udivuje, jak byla hra po oznámení rychle zhotovena ale ono vzhledem k nintendovým hrám RE Umb. Chronicles a Darkside Chronicles bylo patrně z čeho rychle čerpat.
Doufám, že RE6 bude vytvořen zkušeným studiem v Japonsku a to s originálním příběhem, hororovou atmosférou a výbornou hratelností.
RE OpRC mě před svým vydáním upoutalo prostředím a tématem, herní systém jsem neřešil, ale jak je ve finále vidět, tak zde máme další komerční odpad, který těží z úspěšného slavného jména často jako hra podle úspěšného filmu, přičemž nyní jako film poslouží Resident Evil 2 a 3.