Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Odulin
    DM,EoB,LoL,M&M...všechny byly suprový.
  • hazeni shurikenu proti schodum
    ;)
    • jj Master ninja level byl dabelsky
  • K DM jsem se dostal až později, můj první dungeon byl Eye Of The Beholder a Wizardry VI a možná ještě další, takže grafika na mě působila dost jednoduše, jednotvárně a dětsky. Ale hratelnost byla fajnová. Hlavně se mi líbil systém kouzel a vylepšování postavy tak, že co se hodně používalo, to se zlepšovalo. Nebylo to úplně dokonalé, ale lepší než jenom jednou za čas rozdělit pár bodů do statistik. Myslím, že jsem to dohrál i bez návodu a kompletně si to sám zmapoval na čtverečkovaný papír.
  • božíí :) pamatuju si jak sem hodiny trenil postavy a pak ty dlouho noci a mapování chaos strike back :) dvojka dobrý ale v době kdy vyšla už tu bylo plno jinejch pecek
  • DM byla v 90.letech absolutnim kultem v CR, staci se jen podivat do sekce Nad dopisy divaku ve Score. To, ze tomu Andrew+ICE delali velkou reklamu, na to jiste melo vliv. Jinak tomu si myslim bylo na Zapad od nasich hranic.
    • Tak na Západě byl Dungeon Master také hodně populární. Podle toho, co jsem četl, tak byl vůbec nejprodávanější hrou na Atari ST a co jsem se teď díval, tak například v rámci čtenářských hlasováních slavného amerického časopisu Computer Gaming World byl po většinu roku 1989 na prvním či druhém místě a už v listopadu 1989 jej časopis zařadil do své síně slávy.
      Současně je ale asi pravdou, že ke kultovnímu statusu Dungeon Mastera přispělo to, že Andrew či Ice některé legendární hry buď vůbec nehráli, nebo se k nim dostali s mnohaletým zpožděním (myslím, že to platilo třeba pro Ultimy, série Bard´s Tale, starší díly Might and Magic a už vůbec si nevybavuji, že by se třeba v jejich éře na stránkách SCORE vzpomínalo na Wasteland).
  • No, já si nemyslím, že by kdy u nás byla hra ve skutečnosti kultem, kterou by hrálo tak urputně tolik lidí a patřila mezi nejoblíbenější hry. Ten kult z ní u nás spíš udělal Andrej Anastasov svými články v herních časopisech. Jakkoli nechci hru dehonestovat, tak je prostě faktem že u nás to fakticky nikdy top hra nebyla, co se oblíbenosti nebo četnosti hraní týče,
    • Možná jak kde, já si z gymplu (v Praze) vybavuju 11 lidí, kteří DM hráli jenom z lidí, co jsem znal. Čili v podstatě všichni, kdo měli 16 bitový počítač (jeden kamarád to hrál dokonce na Atari ST). My jsme hráli v roce 1993, starší možná ještě dřív.
    • Paulcz
      Taky si nepamatuju, že by se o hře nějak mimo časopisy mluvilo a ani jsem to snad u nikoho neviděl. V raných devadesátkách frčeli možná tak Kačeři :) A pak už to šlo rychle :)
    • JamesFaith
      Co já vím, tak třeba na naší škole k tomu kultu neměla daleko - hrál ji každý, kdo měl počítač, a ostatní ji chodili hrát na návštěvách. Když se chystala dvojka, bylo to dlouho téma hovorů číslo jedna.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit