-
Pokud tomu tak je, jak muzes stale hrat hry? Pod winem nejede vsechno.
>inb4 dual boot
Ne. -
Možná jak kde, já si z gymplu (v Praze) vybavuju 11 lidí, kteří DM hráli jenom z lidí, co jsem znal. Čili v podstatě všichni, kdo měli 16 bitový počítač (jeden kamarád to hrál dokonce na Atari ST). My jsme hráli v roce 1993, starší možná ještě dřív.
-
PETR: Jde o to, že ve Wizardry je "open world" a funguje to prostě stylem, že na každém políčku sihra hodí kostkou, jestli jsi nepotkal nestvůry. A na každém políčku máš třeba 10% šanci potkat nestvůru A a 5% potkat nestvůru B. Jasně, nevidíš pak nestvůry, jak se toulají lesem, ale random encountery vycházejí z původních papírových RPG a umožňují dobře grindovat. Ale samozřejmě, nemusí to každému vyhovovat.
-
RICHMOND: Nevím, jestli myslíš první Wizardry, ale v sedmičce si můžeš samuraje i lorda naházet normálně na začátku a hrát za ně od úrovně 1. A nebo můžeš levelovat jiné povolání, dokud nezačneš splňovat požadavky na samuraje atd.
-
Tak si to zkus rozjet s partou co má stealth do začátku. Bard, Ninja, ranger, monk a třeba Tě to zaujme likvidovat nepřátele co Tě ani nevidí.
-
Je fakt, že ty úkroky a obíhání bylo vrcholem taktitky v krokovacích dungeonech a nevím proč, ale u těch novodobých mi to někdy připadá ještě trapnější. Naproti tomu souboje ve Wizardry mi připadaly vždycky hodně těžké (hrál jsem VI a VII a nikdy nedohrál). Ale oba systémy mají svoje pro a proti. U Wizardry mi spíš vadilo to, že se chodí v podstatě po prázné mapě a najdenou odnikud se objeví příšery (podobné mi vadilo u japonských RPG, ale tam je pro mě těch nedostatků víc). Stejně tak vejdu do místnosti, zobrazí se popis, co tam vidím, ale ve výhledu jenom prázno a zdi. Kdysi jsem Wizardy těm dvěma dílům Wizardry věnoval hodně času, ale víc jsem si užíval DM, Lands Of Lore a Eye Of The Beholder.
-
nibinun=minimum mist a zavercnej *5*
-
sice jsem nehral dungeon mastera, vzdy me bavili tahovy souboje vic nez tyhle pseudo realtime
ale hral a docela jsem si uzival oba grim rocky, presto jsem si pripadal docela trapne, kdyz jsem sebesuilnejsiho enemaka ubehal v kolecku (bylo jen nibinun mist a zaverenej fight ve 2, kde to neslo tak snadno), proti tomu souboje ve wiz7 byly vrcholem taktiky -
Bez uražky, ale abych chodil s partou mirnix dirnix, neco prečet, jak nekto jako neco rika, pak trapnej tahovej souboj...jo možna kdybych nehral DM1,2 ale je ho hraaal...no tak nic.
Jako DM byl promakanej technickej dungeon, o tom žadna.
Propadlište, teleporty, zaludni nepratele, spinače, kliče, pasti, tajny mistnosti, halvolami a na každym kroku. V dvojce se aj nakupovalo, a chtel sem nakej priběh, nakej namot abych zachranil princeznu nebo tak neco, no a to mělo Wiz...ale udelat ty souboje takle trapny, to sem neskous, to si vyvojari poradne ulehčili praci...ten štverečkovy tanec, jak tady rikaj, za tahovy souboje sem nevyměnil ani nahodou... -
Pokud se nepletu, tak zmena povolani byla prevzata z D&D.
-
100 lidí je 100 chutí:)
Ale bez urážky, vypnout RPG dung po první bitvě je asi jako ukončit coitus po rozepnutí kalhot ;) -
Jo to sme se tenkrat hadali co je lepši...ja osobne Wizardry neeE, prvni bitka a šlo to z hardisku, ja nevim co na tom lidi videli, ale podle mne traparna...
-
No já to za faerie ninja solo došel až do Landof Dreams pro Amulet of Healing, nebo jak se jmenuje. Plus 2 healing je mazec. Ale potom začalo to běhání a vzdal jsem to...
-
No krabici DM se sice v CR prodavala, ale to uz bylo davno za dobou, kdy to vsichni hrali. Aspon tak jsem pochopil tu Pavlovu zminku o tom, ze nesla koupit.
-
Menit povolano slo ve Wizardry od prvniho dilu. I kdyz netusim, jake jine povolani nez Bishop hra povoli, protoze na ostatni (napr. Lord, Samuraj) hrac pri normalnim zpusobu nedosahne. Jinak se hlasim taky k tem, kteri povazuji Wiz7 za nej krokovaci dungeon vsech dob :)
-
To, že naučíš každého v partě všechno (kromě speciál skills) je právě kouzlo série Wizardry.
A ten management inventáře za jednoho lze obejít tím ze máš mrtvou partu jako truhlu.
Ale pořád je problém s nosností a proto je to šílené běhaní navíc...
No a New City je pak plné hromádek:) -
Jj, je to normální herní mechanika, kterou známe i z jiných her. Např. Bradleyho pozdější klenot Wizards and Warriors nebo úplně jiný klenot Dragon's Dogma.
-
Ale to není ochcávání, to je normální herní mechanika...
-
ta hra (wiz 6 i 7) se dají dobře ochcat měněním povolání. Vytrénuješ pár urovní, změníš povolání, spadneš o urovně dolů, ale skilly ti zůstanou. Stačí strávit pár hodin grindováním a člověk má nesmrtelné postavy sesílající ty nejsilnější kouzla atd. Osobně si neumím představit nikoho, kdo dohraje wiz 7 bez návodu.
-
Jednou jsem to zkusil, ale neměl jsem nervy ani na začátek:
ALIPHOOT swings TENTACLE.
FAERIE HIT! 6 DAMAGE
FAERIE DIES!
(a tak pořád dokola)
Taky si moc neumím představit management inventáře jen s 20 sloty... všechny ty banány, kladky, mapy...