Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Blood je proste legenda!!! Boli to krásne časy. Asi som sentimentálny, ale človek tie akcie v 90tych rokoch prežíval oveľa intenzívnejšie...
  • nejlepší hd verze blooda je k dispozici tady: http://m210.duke4.net/index.php/files/viewdownload/3/38

    není to source port, jak bylo řečeno ve videu, zdrojáky nejsou k dispozici ale jeden šikovnej člověk během posledních let překonvertoval levely z blooda a všechny assety do verze kompatibilní s polymer enginem k dukovi. mod umí filtrování textur (pápá pixely), widescreen rozlišení atd... po netu pochodují i dodatečné hd textury a modely pro tento mod a taky remasterovanej soundtrack. modifikace jinak hudbu neobsahuje.

    v downloadu najdete všechny levely z blooda + pátou epizodu z plasma packu včetně moderního enginu s gui... všechno v jednom balení. verze z downloadu je komplet, vývoj už nepokračuje. je to úplně nové, uvedená verze vyšla přes vánoce. semtam při hraní narazíte na nějaké grafické bugy, ale je to 100% hratelné. znovu opakuju - není to source port, takže modifikace k bloodovi tímhle způsobem nerozchodíte. někdo by musel překonvertovat každý level a všechny assety.

    autor této modifikace nicméně po jejím dokončení začal dekompilovat původní soubory hry, chce se reverzním inženýrstvím dostat ke zdrojákům a vytvořil vlastní univerzální source port s podporou opengl.
  • "I live again."
  • Horst_Fuchs
    Tak fajn, teď už mi tu z těch devadesátkových klasik výrazně chybí jen ten Magic Carpet. Bude někdy vůbec v retrogamesplay? Skoro to vypadá jako by ho nikdo z games nikdy nehrál.
    • Ja doufam ze Pavel ano, volejnik urcite ne, to je konzolar :)
      • jnsCZ
        Šok a hrůza! http://www.mobygames.com/game/playstation/magic-carpet-plus
        • Horst_Fuchs
          Ha! Tak malá šance by tu byla! *5*
    • jnsCZ
      Ale Horste, ty určitě přeháníš! Přece nechceš tvrdit, že Easy Extra Magic Carpet 2000 Turbo nikdo z redakce nezná!
  • Nam už ale skoro nikdo nebral vážně. Vlastně i ten rok 97, kdy vyšel Blood, mi na Build engine připadal dost pozdní... A Nam vydali ještě o rok později. Tzn až po Unrealu, MDK nebo Half-life. Build engine hry už prostě vypadaly zastarale ve srovnání s hrama který pracovaly s 3D akcelerací (3dfx). Já hodně hrál Duke3D, v Buildu jsem vyráběl i vlastní MP levely který jsme pak hráli o víkendech. Ještě pak bavil Shadow Warrior. Ale věci typu Blood nebo Redneck Rampage mě nikdy moc nezaujaly. I díky tomu, že v tu dobu vycházely hry, který mi prostě připadaly...lepší. 97 - 98 byly skvělý roky pro hraní her. GTA, MDK, Unreal, Quake2, Half-Life, Fallout2, Wing Commander Prophecy, Abe's Oddysey..
    • Tak Nam mi celkovo pripadal cisto sposob ako este nieco vymlatit z licencie Build enginu. Ale zasa priniesol vojnu vo Vietname a ta este nebola dovtedy moc obsiahnuta v hrach.
      Ken Silverman zacal pisat Build po tom co videl Dooma a sam to asi nestihal skor ako prave v case ked uz iD Soft finisoval Quake alebo idTech 2. Aj ked vlastne Ken pisal renderer a ostatne casti - audio, skripty atd. si zasa robil 3D Realms. No a zacali startovat 3d akceleratory a nasledne na to vysiel Quake2,HalfLife, Unreal a bolo vymalovane. Mimochodom aj Blood podporuje 3dfx glide ktore bolo aj pre Dos.
  • yes! Nejlepší hra běžící na buildu. Rád se k ní vracím. Humor, leveldesign, gameplay, vizual - vše top.
    • kubi-wan
      Naprosto souhlasim. Řadim se k těm, který Blood stavěj nad Duka 3D. Navíc se mi i dneska ta hra vizuálně hrozně líbí. Má tak dobrej styl, že nepotřebuju, ani nechci, aby někdo někdy dělal remake. Jó, kdyby někdo spáchal regulérní trojku, to bych se nezlobil... ale s právama na značku je to nějaký divný a stejně myslim, že by na pokračování dneska nikdo neměl koule... škoda.
  • To Vam asi trochu uslo ze do svetej trojice build hier patri iba Duke, Shadow Warrio a Blood. Rozhodne tam patri aj Redneck Rampage. Ten bol tiez dost popularny a rozsireny aj ked asi trochu menej ako zvysne tri. Uz k tym fakt neskorsim a skor neznamym patri napriklad Nam.
    • solomon.short
      tohle vsechno zminovali v gamesplayi na Shadow Warriora... prece se nebudou opakovat v kazdem videu hry na Buildu :)
      • nebudem na konci diplomovky/prace/calnku atd. pisat zdroje sak som o tom hovoril x rokov dozadu. Tak asi tak. Ono strasne by sa predlzila ta veta v clanku ze.
  • Pro mě nejlepší gamesa té doby :) nezapomenu na škrtící ruku z Adamsovic rodinky ^^
  • gamerkt79
    Tohle by si zasloužilo remake, to by potom byl ten pravej BLOOD :))
  • největší legenda!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit