Přejít na výpis diskuzí
Retro GamesPlay: hrajeme legendární "doomovku" Quake
5.2.2016 | Redakce Games.cz
59 příspěvků
-
1/10 hráčů Quaka mělo sex.
-
-
kdo potřebuje sex, když existuje nude Hunter skin
-
i když já vůbec *13*
-
-
Q1 mě úplně minul, tak díky za tenhle díl. Měl jsem docela nahraný Q2 a musím říct, že mi dvojka přijde úplně někde jinde. Hlavně atmosféra mi připadala víc sci-fi. Jako z úplně jiného světa než první díl.
-
-
Nářezová dvojka s nářezovým soundtrackem. Dneska už je to spíš nostalgie, ale v té době mě to rozsekalo na hadry.
-
Tak dvojka je víc scifi, jednička je víc temnější. Každý má rád něco jiného.
-
-
Jsem totalni ko...ehm...max
-
kvuli tomuto jsem kupoval prvni voodoo :D
-
-
Taky, 3Dfx za bratru 5000Kč (1994/95) nebo co, byla to ta levnější, neznačková verze a quake na 486 DX4 75MHz, 4MB ram jel v 800x600 v truecoloru naprosto bombasticky, což bylo na tu dobu nepředstavitelné. Výkonostní skok to byl největší jakej dodnes pamatuju.
-
-
s voodoo max v hicoloru :)
-
Jak jsi to dokázal hrát v Truecolor, když Voodoo karty uměly jen 16bitové barvy? ;)
-
-
Oh jasná věc, to jsem kua zapoměl, pravda :) Každopádně to němění nic na tom, co jsem o výkonnostním skoku napsal.
-
-
-
a poté přišla Riva TNT a game over.
-
-
Až dost později.
-
-
-
Quake mě taky nějak extra nechytil, ale některé levely mě docela bavily. Spíš než jednička se mi do paměti vryla dvojka a trojka, to jsme pařili s bratrem po kabelu nebo po netu. Hlavně level The Edge, to jsme jeli pořád:D Ještě asi před třema či čtyřma rokama jsem si z legrace stáhl multiplayer demo, kde je The Edge a byl jsem šokován, že ten mulťák někdo hrál:)
-
Občas si poslechnu soundtrack. Hru jsem dojel cca po prvního bosse (jednu epizodu) - viděno ve videu - na víc jsem neměl. Enemáci měli příliš suché animace a hra byla prostě suchá - chtělo to hlavně různorodější prostředí a nápaditější enemáky (více animací). Q2 byl na tom hodně podobně, ale ten už vylepšil enemáky, disponovali vícero animačkami a hra tím dostala trošku šťávu.
-
-
Tys to zcela jistě nezkoušel v době vydání ani jí blízké. Jinak bys takhle psát nemohl. V tu dobu to byl vrchol grafiky a 3D animace, točíš naprosto mimo.
-
-
Vždyť má pravdu, ukázkový příklad, že grafika není všechno. Technologie OK, ale hra průměrná.
-
-
Mluví o animaci nepřátel, ta byla na svou dobu nejlepší, jakou mohl ve 3D vidět. Nic z toho, co píšeš ty on nezmiňuje. Navíc to už je pro každýho subjektivní. Je spousta lidí, co by ti řeklo, že je ta hra velice nadprůměrná.
-
-
Animace možná, ale v tomhle má pravdu "hra byla prostě suchá - chtělo to hlavně různorodější prostředí a nápaditější enemáky"
Už si to nepamatuji, ale myslím, že i před těmi lety nepanovalo z hratelnosti nadšení (v singlu). -
Ano byla ve 3D, ale byla suchá a o ničem! Enemáci v 2,5D Dukovi, nebo Blood byli prostě zajímavější, byť spritoví - enemáci se xichtili a hořeli například. Ten přechod do plně 3D prostě měl svá úskalí.
-
-
-
-
-
Vzpomínám, jak jsem na to jako děcko zbožně hleděl přes rameno na návštěvě kamarádovi, kterého ke svému kompu pustil jeho starší brácha. A když mě pak nechal chvíli hrát, byl jsem uchvácen docela ☺ Mohli by dělat konverze těchhle srdcovek na smartphony. Ještě by na tom aji po těch letech fest zarobili. Naostalgiků je stále hodně.
-
-
Já nevím konverze, hrál jsem Quake2 na Symbianu a Doom taky... proč zrovna tohle na mobil ? nebyla by lepší pc verze. Když už konverze tak proč ne rovnou remake.
-
jak bys tyto hry vyžadující rychlou akci ve 3D prostoru chtěl hrát na dotykovém displayi?
-
-
Zas nějak moc superrychlé to není. Nebyla by to taková hrůza. Stačí kouknout třeba na Dead Trigger.
-
-
-
Ten Volejník to hraje, jakoby to hrál poprvé v životě... boha!
-
Nemůžu soudit multiplayer, to jsem nikdy nehrál, v singlu to tenkrát sice zaujalo grafikou, ale zdaleka mi to nepřipadalo hratelností tak zábavné, jako Doom, Duke 3D, Blood či Shadow Warrior. Celá hra je docela jednotvárná, grafika se moc nemění a s dalšími epizodami se vkrádá nuda.