Přejít na výpis diskuzí
Retro GamesPlay – The Elder Scrolls II: Daggerfall
7.7.2017 | Redakce Games.cz
40 příspěvků
-
Hral jsem to hned kdyz to vyslo, koupil jsem si originálku a na jednu stranu me to bavilo hodne, ty moznosti, tvorba vlastnich kouzel a tak, ale na druhou stranu ty generovany nekonecny dungeony, ty me stvaly tak, ze z toho mam koprivku dodnes, kdyz si na to vzpomenu a znovu bych to hrat nechtel. Ze starych R0G bych doporucil spis ultimu underworld 2 nebo system shock.
-
Zabugovanost jako vše od tes
-
Souhlasím s Pavlem. Zlatej Skyrim, tohle dneska hrát, tak si budu muset vypíchnout oči.
-
-
haha michal to rekl za me :D
-
Tak to udelej, bude klid.
-
-
Tahle série zraje jako víno. V podstatě z brakových, odpadních vod se vyšplhala až na kultovní značku. Je dobré si připomenout tyhle strašné začátky této skvělé série.
-
-
Kdyby byl Skyrim v době kdy vyšel tak dobrý jako byl Daggerfall v době kdy vyšel:
-celý by šel projít ve virtuální realitě
-prostředí by bylo dokonale a naprosto zničitelné
-počasí by ovlivňovalo chování, náladu a schopnosti postav
-postavy by byly tak propracované, že by mezi sebou měly komplikované vztahy a aktivně reagovaly na změny v prostředí způsobené hráči/ostatními postavami
-questy by byly dlouhé, měly by smysl a byla by radost je dělat a dokončovat
-mohl by jsi utrhnout každé stéblo trávy a šťourat jím NPC v nose. A NPC by kýchlo a dalo ti facku
-draci by se chovali jako draci
-vodu z řeky bys mohl nabrat do rukou, pocákal bys zeď a pokud by na ni svítilo slunce, odpařila by se rychleji než kdyby nesvítilo -
-
a tohle vsechno v dnesni dobe od bethesdy.,,,, ani za 40 let :) .. ty skoncili u morru kdyz jim jeste teklo do bot
-
-
Já si třeba řikal když dělali Skyrim že by tam mohli dát skill šplhání po zdech jako byl v Daggerfallu, že by se to do hry co se odehrává v horách docela hodilo, ale ne, ani blbý kouzlo levitace tam bez modů neni *7*
-
-
proto je videt, ze dobrovsky nema vkus, protoze na skyrimu se mi libi akorat setting
vsechno ostatni je osekanej koncept predchozich her ze serie
a vubec nejvic mi vadilo, ze clovek mohle bejt master ve vsech guildach najednou
kam zmizela veskera revnivost?
-
-
-
-
Tak mám pocit, že si ty začátky asi nezažil, co?
Podle měřítek doby, kdy to vyšlo, to fakt brak nebyl. -
-
-
abych se přiznal, tak v době vydání jsem do toho ani do Areny nějak nepronikl, prostě mi ten svět přišel obrovský, ale prázdný a nebavilo mě se v něm toulat. Mnohem lepší hry byly Ultima Underworld nebo třeba Stíny nad Rivou, které byly taky 3D, ale ten svět byl geniálně promyšlení a ručně dělaný a ne náhodně generovaný
-
-
tak urcite, je to uplne jinej koncept
ale na daggerfall nikdy nezapomenu, ten pocit ztracenosti v temer nekonecnym svete
jediny, co me krome bugu, stvalo, ze kdyz se nedokoncil dungeon a vylezlo se, tak se vygeneroval pri dalsi navsteve znova, neslo se teda do nich vracet
-