Přejít na výpis diskuzí
Režisér Warcraft filmu odmítá stereotyp a nabídne hrdiny na straně lidí i orků
7.1.2015 | Aleš Smutný
77 příspěvků
-
od Richard A. Knaak jsou dobre, zbytek je pruměr a nadprůměr
-
já ty knihy naopak vřele nedoporučuji, je to příšerný brak *4*
-
knihy přečtene mám, a ty mi přidaly jen důvody navíc
-
Jestli by tě zajímalo, co je k tomu vedlo co takhle si o tom přečíst...(?) *8*
-
Koukám že je tu kupa rudé chátry. Ještě nezapomeňte na to, že za všechno můžou Židi, že.
-
" ... a at je to poradna krvava fantasy rezba ... "
nechu malovat certa na zed, ale neco me rika, ze to bude pegi 12 :P -
Hlavne at ma pribeh trosku hlavu a patu, epicke efekty a at je to poradna krvava fantasy rezba. Chci si sednout v kine do sedacky, cpat se nachos se sejrovou omackou, chlemstat k tomu kolu a poradne se bavit. Do kina chodim hlavne na drahe komercni trikove filmy s rozpoctem male rozvojove zeme, ktere za tech 150+kc opravdu stoji:-)
-
No orkové nejsou vyloženě špatní. Jsou to bojovníci, kteří ale byli přivedeni do světa lidí Sargerasem. Sami jsou prostě bojechtiví členové různých kmenů, mezi kterými bují rivalita a války. Lidé a jiné rasy jsou ale stejní. V takových věcech doporučuji přečíst si knihy a doplnit si příběh, stojí to za to :). viz. příběh Medivha.
-
Citim patos ve stylu Avatara. Snad se mylim.
-
Každá ze dvou i více stran konfliktu vždycky sleduje nějaký cíl. To je prostě fakt.
-
Zrovna Hru o trůny bych nechtěl zmiňovat, protože literární předloha oplývala desítkami vcelku krvavých bitev, na které tvůrcům seriálu nevyšel (a ani nemohl vyjít) rozpočet. Vím ale, co máš na mysli, a přesto musím tvrdit, že epické bitvy a propracovaný příběh se rozhodně vzájemně nevylučují - Steven Erikson by mohl vyprávět a G.R.R.M. nakonec taky :)
-
Polehčují faktory jsou chlemtání/nadvláda démonů během invaze na Azeroth. Drenaie vybili jako preventivní útok, protože jim duchové předků prozradili, že se je drenaiové chystají zničit ( za duchy zase mluvili démoni) a tak se z nomádských lovců stali bojovníci. Takže u invaze bych šedou vrstvu i viděl. Na Draenoru to z pohledu orků byla pouhá sebeobrana (chtěli přežít a neměli důvod nevěřit předkům). U Garoshe pravda šedou vrstvu moc dobře najít nelze. Ohledně vzdorování chlemtání. V jakékoliv společnosti se nenajde moc jedinců, kteří se postaví proti svým vůdcům a většině a než aby přijali to co všichni ostatní radši volí segregaci či vyhoštění. Třeba jako Frostwolfové.
-
Pro mě je důležité to co se odehrálo v Evropě, tady žiju. A mužíci nám ukazovali přehlídku vojenské techniky před 47 lety naposled. Máš alespoň v pokojíku vyvěšený portréty Kima a pěkně na zdi srp a kladívko plus samozřejmě půlměsíc s hvězdičkou a pod tím pěkně "mírumilovné náboženství"? A samozřejmě na hajzlíku Israehell a US štváči?
-
No a i jako hráči, právě pro všechny informace které mám, orkové vraždili draneie ještě před chlemtáním bloody merry. Humany po chlemtaní. A když se z toho dostali vraždili s Garroshem dál a nyní ikdyž tě to nezajímá vraždí dál jako Iron Horde. No nenacházím tam nikde prostor ohledně té šedivé. Ostatně panďásci se o tom přesvědčili sami, nejdřív hledali právě tu šedivou... A Thralla není možné považovat jako standardního orka, je to víc člověk než ork. Má lidské smýšlení. proto taky onehdá přenechal diktatorství Garroshovi.
-
Však to, co nestihli Amíci za druhé světové teď doháněli v Iráku. Ale to přece není důležité, důležitější je, co se dělo před 70 lety...
-
když to mužou dělat orkove s ograma tak proč ne i s lidma :D
-
Jako člověku z Azerothu by mi taky byl šumák proč horda provádí invazi, ale my nejsme na Azerothu a můžeme se na to podívat s nadhledem a znalostí souvislostí. Iron horde mě totálně nezajímá - A) je vedená (aspoň co jsem pochytil z různých videí a článků) psychopatickým Garoshem a B) je to alternativní realita vzniklá změnou minulosti a tím si nehodlám nechat ničit Warcraftový svět :) , takže pro mě žádná Iron horde NEEXISTUJE *5*
-
To byla prece jen mirumilovna invaze *15*
-
Jiste ... pandarie ... a dalsi ...
-
Však tohle vím, ale proč by mě to mělo zajímat jako člověk z Azerothu? A pokud se nepletu všichni se ládovali krví démona naprosto dobrovolně. Snad jen frostwolfové do tohodle byznysu nešli. Takže jakápak šédá zona? No každopádně jako Iron Horde si počínají o moc lépe, že.