Přejít na výpis diskuzí
Režisér Warcraft filmu odmítá stereotyp a nabídne hrdiny na straně lidí i orků
7.1.2015 | Aleš Smutný
77 příspěvků
-
Zaútočili lidé? NE! Zaútočili orkové? ANO! Vyvražďovali spacegoaty na domovské planetě? ANO! To snad stačí ne? Přesto musíme mít porozumnění? To mě opravdu síří toto, jak se promítá vymejvání mozků i takhle do her a vnímaní lidí i jen herního potažmo filmového světa.
-
Jak se zacali tocit kolem sveta Warcraftu hromadne Asiati, tak se ta mytologie sveta zvrhla docela v primitivni blbost. I na hrach Blizzardu je to neinvencni asijske zjednoduseni dost videt. Ale zas proc bych hledal v tomhle svete politicky nekorektni hloubku, za dva roky muzeme ve W ocekavat krizeni orku a lidi. Ted jde o to jestli bude penetrovat ork nebo clovek. Jedno bude bolet, druhe nebude stat za rec ;)
-
To není o politické korektnosti, děj už byl vyřešen poměrně detailně a pohnutky orků máš odůvodněny :)
-
To já bych klidně přitvrdil, Djawadi je nevýraznej rutinér, kterej se za celou dosavadní kariéru zmohl na jednu dobrou znělku k seriálu a měl dávno upadnout v zapomnění. Tak ňák jsem doufal, že se o OST opravdu postará Blizzard sám - lidí na to má dost, orchestr taky a třeba OST k aktuálnímu datadisku WoW je epesní. *13*
-
S tou korektnosti to nema co delat. Kazdy ma sve duvody k svemu pocinani a zadny tvor se nenarodi jako cire zlo:-) Necernobile videni sveta filmu jen prospeje. Nedavno jsem dokoukal jeden japonsky serial kde bylo jednoznacne definovana ta spatna a kladna strana, ale diky dokonalemu vykresleni vsech postav a jejich historie se cely serial promenil v rizenou vyvrazdovacku kde divak necekla kdo zemre, ale v jakem poradi a bylo mu stejne lito zaporaku jak tech takzvanych kladasu:-)
-
Jo, Djawaldi se zatím moc nepředvedl nikde. Jediný snad, co se mu povedlo je znělka ke GoT, jinak je to bída nevýrazná :(
-
Naprostý souhlas - https://www.youtube.com/watch?v=NhrxGCMzRL0 např.
-
Ale treba si precitat knizky aby si chapal, preco to tak je
-
Jak jako? Hodní orkové? Jako fakt? Koukám že se polická korektnost dostala i do Warcraftu. To mě tedy nepotěšili. Kdo hrál Warcraft 1 a 2 nikdy nemůže tvrdit že orkové nebyli ti špatní, speciálně u jedničky o které bude film. To je fakt humáč toto.
-
Me jen prekvapuje, ze se studiu nepodarilo ziskat jakozto autora hudby aspon jedno z autoru originalu. Bez Jasona Hayese, Russella Browera nebo Dereka Dukea strati film hodne na puvodni atmosfere sveta Wow. Ne ze by byl Ramin Djawadi spatny autor ba naopak, ale puvodni hudba wowka pro mne je 50% celkove atmosfery sveta Wow.
https://www.youtube.com/watch?v=XeRclgRRJeY -
Trosku jsem se bal ze tam bude klasicka zapletka dobro vs. zlo coz by me jako hordaka moc nepotesilo :D
-
Zvědavej na to jsem no. Tomu týpkovy moc nevěřím ale ve finále je mi to vlastně jedno jak to bude ( to fanoušci jestli to zkazí ho asi veřejně ukamenují). *4*
-
Já chci vidět trailer co byl k vidění na Comic-Conu *13* *13* *13*
-
To že je někdo fanouškem nezaručuje že ví co dělá (viz. J.J. Abrams)
-
Těším se jak malej harant na lízátko :D
Hrál jsem od Warcraftu 1 po 3 pak WoW do WOTLK po té pauza do Draenoru -
sám režisér je velkým fanouškem hry, stejně tak jako plno herců. Např. Robert Kazinsky, který mám dojem bude hrát orgrima, hraje wowko od tbc...myslím že tam jsou lidé, kteří ví co dělají :)
-
no teda takže režisér má asi alespoň minimální potuchy a příběhu :D .