Přejít na výpis diskuzí
Risen 3: Titan Lords - dojmy z hraní PC verze
28.7.2014 | Vilém Koubek
91 příspěvků
-
zatím to nevypadá, že by se vraceli ke kořenům, zase jen PR kecy ...
pokud vracení ke kořenům nemyslí to, že si kovář buší kladivem do kovadliny:)
zkrátka nic mě zatím nepřesvědčilo, abych si to koupil, nuda! -
-
Ono si stačí shlédnout Risen 1 recenzi od Angry Joea aby bylo jasné, pro jaké idioty se dnes vyrábí hry.
-
-
Pretoze ked je hra jednoducha a da sa prejst bez problemov, viac ludi za nu zaplati. Jednoducha matematika :)
-
-
-
No tak to vypada, ze si opet radeji pockam a koupim to za rok ci dva v akci za par stovek se vsemi DLC.
-
Tak asi se tehle hre vyhnu a pockam si na zaklinace 3. koukam jsem na video i obrazky a i kdyz obcas v tom risenu je interier hezkej tak venku je to hruza zem jako by mela jednu texturu a 2 kytky. Nejspise bych se tam necitil dobre a i kdyby to bylo upravene asi moc vody nenazenou. Oproti tomu zaklinac je s kazdym infem hezci a hezci:) pauza mezi 2-3 byla fajn clovek si stihl precist vsechni knizky a kouknout na skoro nekoukatelne telkevizni pokusy :D
k te obtiznosti. Hraju Wildstar a uz dlouho jsem tolikrat neumrel za dve hodiny:D diky obtiznosti si to uzivam a polovina veci ktera je ve hre se mi jeste neotevrela. kazdy level je prijemne rozdelovani bohu a craft asi nejzajimavejsi co jsem zkousel za par let singlu a mmo her. hra ale nesedne kazdemu diky mesicnim poplatkum nebo stylizaci grafiky. a hlavne tam nejsou pandy:D -
-
Dočkej času, taky jsem byl rozčarovaný. Ale ta hra je podle mě dost nemastná, neslaná - dungy super, craft super, ale třeba takové PvP je hrůza a balanc ještě větší. Ale offtopic.
-
-
LOL nechapem co sa vam nepaci.. Konecne ziadne priblble pokusy s alternativnou piratskou tematikou.. Tesim sa :)
-
-
Dle videa jsou mezi frakcemi i "piráti". Promiň.
-
-
Mnohi zabudaju na fakt ze PB je pod taktovkou DeepSilver,cize ja si tak trochu myslim ze mozno by aj chceli spravit nejaku old schoolovku,ale jednoducho vydavatel im to nedovoli.Nie,ze nedovoli,jednoducho sa musia drzat toho ''co dnes ide'' mainstreamu,no a hlavne blizsie k zapadnym rpg kde uz po 20min zabijete draka(skyrim).
Co som zatial vzhliadol z videii tak mna to nepresvedcilo o back to roots,podla mna to bude take iste ako R2 cize priemerne.
Staci mi ked vidim minimapu a vrie vo mne zlc a vraj back to roots *16* -
-
Minimapu si v Risen 3 můžeš údajně vypnout.
-
-
Risen 3 bude podle všeho stejná sra*ka jako druhý díl. Zatím tomu nasvědčuje každé nové vydané video a každý nový článek. Zatím to vypadá na nezáživné dialogy, plochý a lineární svět bez špetky hutné atmosféry. Zkušenostní body se opět dělí mezi asi tři kategorie (málo, trochu víc a hodně), tzn. že ač bude snad konečně více druhů nepřátel, ve skutečnosti budou jenom tři. Parťák bylo to nejhorší rozhodnutí v celé historii Piraní. Díky nim jsem ve dvojce nahned dokázal vymlátit úplně všechna monstra na prvních dvou ostrovech aniž bych vložil jediný bod do bojů a utratil jedinou zlatku za učitele. Všechny zkušenosti šly do otevírání zámků protože z nějakého nepochopitelného důvodu byly úplně všechny truhly ve hře zamčené. Ne že by to k něčemu bylo protože krom pokladů, truhly neobsahovaly nic zajímavého. Živý svět také dávno vymřel. Statické postavy v prázdném městě, jsou s příchodem noci schopné ujít pouze pár kroků do postele a ráno si opět stoupnout na to samé místo. Město vlastně ani nemůže být prázdné, protože každý dům vlastní přesně to dané NPC, které je pro nás důležité. Žádně nepotřebné postavy se nekonají, a tím pádem není potřeba jim stavět bydlení. Strážím stačí jedna chajda se 6 postelemi. Pro porovnání si stačí vybavit Khorinis, Starý tábor, Nový Tábor, Onarovu farmu (i na té farmě bylo snad jednou tolik NPCs než v Caldeře v Risen 2) Dál bych mohl pokračovat, ale myslím, že každý kdo hrál Risen 2 ví o čem mluvím a tahle přeskinnovaná dvojka rozhodně není žádný návrat ke kořenům. Vedle G 1,2 a 3 (ano 3 protože je to také super hra) může stát pouze Risen 1 ale rozhodně ne Risen 2 a vsadím můj ubohý měsíční plat, že Risen 3 bude stejná hovadina jako druhý díl.
-
-
nuz :) hej :D dvojka je evidentne slabšia, a ked bude slaba aj trojka, potom boze chran aby dalsi diel Gothicu dostali práve pirane :( je to smutné konštatovanie, ale pravda je niekedy krutá
-
-
Chudaci musi zjevne uspechat vydani hry a do obchdu poslat nedotazenou a nedomyslenou verzi. To vsechno kvuli vlne opravdovych RPG z Kickstarteru, ktera se nas ke konci roku chysta vsechny smest.
-
-
Ktore rpg ? nemam kedy sa prehrabavat kickstarterom tak len pre info aby som vedel na ktore sa tesit :)
-
Tak na to si zvykam uz poslednich par let u hodne her mam pocit ze misto finalni verze je to spise Beta. Nasledne patche ktere maji velkou velikost a 5dlc kde pridaji obsah co by tam uz mel byt je jen hrabickem do rakve. Clovek si koupi hru kterou sotva muze hrat, musi cekat na opravu a nakonec aby si kazdy druhy mesic koupil dvouhodinove rozsireni kde nekdy obsah nedosahuje kvalit prumerneho moddera. nerikam ze je to u vsech her ale je toho porad vice. kde jsou ty doby co hra mela prvni patch az za pul roku a opravoval nejaky font..:D
-
-
Proto je nejlepší vydržet s koupí pár měsíců - hra už bude opatchovaná, koupíš ji ve Steam výprodeji za zlomek původní ceny a často ještě s DLC.
-
-
OMG,Kotty: presne tak a proto jsem take vetsinu her prestal na pc kupovat. Nejde o penize ale o princip kde nehodlam platit za betatesting stim ze abych se dokoukal na "film" vypnou v kine projektor a zacnou chodit s kasickou. Ale jak jsem psal diky tomu ze firmy vyuzivaji opravdu silny Hype s Omracujici Kampani ktera mladsi hrace dostane vzdy, asi to jeste nejakou dobu bude trvat. Asi znas ten efekt kde jedna holka na konncerte beatles zacne jecet a najednou jeci vsechny:D
-
-
a bude jim to prochazet tak dlouho, dokud to budou hraci akceptovat...tak nejak si nekteri lide nechteji uvedomit, ze jsou vlastne zakazniky, a kdyby se jednalo o jiny produkt, tak by reklamovali o106, misto toho se rozplyvaji radosti nad tim, jak rychle se to opravuje a prostrednictvim DLC doplati majlant, ktery by za to v jednom kuse nedali.....
-
-
-
Az moc mi ten combat pripomina R2 a spam levyho tlacitka mysi *9* a ocividne to je zase jen o kouzlech. Co je to za zabavu vsechno sestrelit z dalky...
-
Článok sa mi nepáči z viacerých dôvodov. Pozeral som rovnakú verziu na Youtub e s nemeckým dabingom, hral ju nejaký Nemec, ktorému poskytli vyvojari beta verziu.
V prvom rade; postava pre Betu bola pred-pripravená a onen Inkvizitor Mendoza bol ako ukážka čo nás v hre čaká - najskôr bude podobných NPC viac a určite nebudú od začiatku. Taktiež nebolo jasné prečo tam je a ako sa tam vzal, ale toto som sa nikde nedočítal, len sťažovanie sa na spoločníka. Riešil by som preview ináč, ak by som ho písal ja, ale je to vec názoru.
Anglický dabing som nepočul, ale zrejme bude taký doplňujúci podobne ako bol v Zaklínačovi, aj keď tam bol kvalitnejší, no všetky slangové hlášky a vtip z knižnej verzii preklad úplne zabil. Ak by som hral hru s ENG titulkami a dabingom, vobec by som si ju neužil.
Nemecký dabing bol skvelý - výborna intonácia a vtipné hlášky a celkovo menej "debilizmu". Súboje akčné, dynamické, ďaleko za tými z Gothica 3 a hlavne stále na strednej obtiažnosti ide blokovať útoky zvierat...
Mám pocit, že preview verzia zanechala zlý dojem prvkami, ktoré vo full verzii od začiatku vôbec nebudú a veľa vecí bude ináč. Nie je to dokonalá hra, ale hanbu svojmu menu a firme rozhodne neurobí, ja si ju určite kúpim, mám zakúpené a prejdené všetky diely gothic + risen + arcania vrátane nepodarených datadiskov. Som fanúšik Piranha Bytes a ich hry ma bavia, možno som zaujatý. Ale v opačnom smere ako článok a autor.
Peace out. -
Proc se Milous nepodepsal?