Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Celou reklamní kampaň jsem nepochopil. Jsem si myslel, že se vracíme ke kořenům, čili středověk ala Gothic. Docela nemilé překvápko, když jsem zjistil, že je to zase nejdebilnější možné téma a to piráti.
    • Všude samí piráti už je mi z toho zle. Kdy konečně pochopí, že Piráti z Karibiku už nejsou kjuuul
    • Mám podobný názor, přijde mi že takhle reaguje většina z jejich fandovské základny a docela by mě zajímalo jak oni se k tomu staví? Zatim to vypadá že to ignorují a jedou si svojí pirátskou což mě štve......
  • No škoda, když já bych prostě chtěl zažít ten pocit jako z Gothic 1 nebo z 2.
    • Johnny
      Nikdy nezažiješ, protože gothic bylo svyho času neco naprosto uzasnýho, dnes už je takovejch her spousta a to už se prostě nedá.
      Tim chci říct že jsem bráchum (oba vasnivy hraci) pustil gothica 1 i dvojku a prostě je to nebavilo, protože naše generace na to má jiný vzpomínky, vzpomínky něčeho nového a úžasného.
      • Bohužel mladší generaci dnes zajíma jen grafické zpracování. Z vlastních zkušeností vím, že graficky promakané hry většinou stojí za h*vn0 ve všech jiných ohledech *9* Vývojáři vypustí video s úžasnou grafikou, davy propadnou hypu a ve finále ta hra není ani graficky žádná pecka. Toť 98% dnešních her.
        Smutné...
        • Johnny
          Tak to je... Hold bohužel, stejně jako ženský, si hru podvědomě na první pohled zhodnotíme po grafické stránce. Nic jiného totiž z fotek a videí vidět neni. Mě třeba Risen 2 nebavila ani se mi nelíbila jen proto že bylo z pirátského prostředí, a také se mi nelíbila ta debilně dorustající vegetace pred očima, připadal sem si jak kdybych něco šňupnul. AC revelations a podobně se mi zas nelibila kvuli prostředí. Italii, a vubec dobu renezance považuju za strašně teplou...
      • Třeba mýho třináctiletýho bratra Gothic 2ka chytla a stala se jednou z jeho nejoblíbenějších. Jestli je to tím, že na mě jako malej škvrňous koukal, když jsem hrál nevím, každopádně si nemyslím, že původní Gothicy nemají šanci oslovit mladší generace.
      • Lukyz
        Jedním slovem to chce REMAKE *2* G1 byla boží hra, jak psal Miloš v recenzi - "hrdinu" vhodili do trestanecký kolonie, hned dostal před držku a trvalo snad třetinu hry než začal bojovat za záchranu světa proti Spáčovi. BTW viděl jsme jeden gameplay s bossem z R3 a byl až nápadně podobnej Spáčovi. Každopádně za remake bych jim ruce utrhal a zřejmě bych nebyl sám. Možná by stačil i Risen jako takovej, ale jak s tím míří i za oceán tak to hned musí být světlý, přesluněný - původní G1/2 jsou temný, se středověkým nádechem a s depresivní hudbou, žádný doják. Tak jsem si s dovolením pobrečel a budu holt muset do karibiku za sluníčkem a pirátama *7*
      • Spousta? Jaké hry podobné Gothicu krom Risenu máš na mysli? Jinak máš pravdu, ten kdo tyhle hry nehrál v době kdy vyšly, cestu si k nim teď bude hledat jen těžko. Smutný je, že Gothic (I a II) mi přijde daleko přirozenější než Risen (taky I a II), není to špatný, ale pořád mi to přijde daleko míň propracovaný, takovej svět z plastu a papundeklu *1* Je v tom trojka stejná?
      • Tak já si teda nemyslím, že je her jako Gothic spousta, jsem celkem mladý a dvojka mě opravdu bavila a zatím jsem nic podobného nenašel.
  • Fordzy
    Tak jste mě navnadili, abych si zahrál Gothic 1,2.Jako odrostlejší hráč se stydím, že jsem tyhle dvě legendy nikdy nehrál.
    • Slapni do nich...prenes se pres jiz zastaralou grafiku a budes odmenen skvelym zazitkem, absolutnim zasekem na par tydnu :)) sakra, ja si je snad sezenu a instnu taky po tech letech :D
    • Odulin
      Výborně, čeká tě dost zábavy.
  • Tak já osobně zatím hraji již od včera a zase takový průser, jak všichni píšete, mi to rozhodně nepřijde a tento rok jsem hrál o hodně horší hry, které si jen RPG říkali (Sacred 3, Bound by Flame). Já osobně také preferuji prostředí evropského středověku, nebo chladného severu, ale prostředí v Risen 3 mi špatné nepřijde a vyloženě jako tropické my nepřipadá, spíše takové středomoří, ale to je na osobním názoru. Nicméně myslím si, že hra má velmi pěknou atmosféru a již na počátku můžete libovolně svět prozkoumávat.

Také se mi vcelku líbí systém soubojů, které představuji celkem dobrou výzvu a i RPG prvky nejsou špatné a na dnešní dobu mi nepřijdou vůbec osekané a zjednodušené. Celkově mi přijdem že Risen 3 má ten správný RPG feeling, což se většině dnešních vydávaných RPG jen tak nepodaří. Pro mě je příběh hry vždy až hodně vzadu a záleží mi hlavně na celkové hratelnosti a tu má nepochybně Risen 3 dle mého názoru dobrou.

Ano, hra jistě nebude žádným velkým hitem, ale myslím, si, že je zbytečně až moc zatracována z důvodu porovnávání s Gothicem. Já jsem ve světě Gothicu strávil již nespočet hodin, nicméně si myslím, že Risen 3 si pozornost a ocenění svých hráčů zaslouží. *11*
    • Jen jsem zapoměl dodat, že co mi hodně vadí, je že hra se automaticky ukládá a autosave nejde vypnout a nevím proč ve hře je, když je možnost hru ukládat klasicky i přes quick save.

P.S. Ten blicí smajlík se mi tam dostal omylem. *15*
      • Autosave vypnout jde...
  • Miserius
    Sedmička takovýhle hře je zárukou kvalitní zábavy pro každyho kdo ma tyhle "gothicovsky" hry rád... Pro novacka to asi bude krkolomná a nepochopitelná hra... Jen tak mimochodem, Gothic 3 byl po tom komunitnim patchi, alespon pro me, jedno z nej v ty dobe... Kam se sral Oblivion
    • G2 forever... 36x dohráno :D
      • A jaký? S datadiskem, nebo bez? Protože be NotR je to docela primitivní, jednoduchá hra :) Jinak já sme G1 dohrál 21× :D A to tu hru znám od roku 2010... :D
        • Nechápu, za to ty mínuska... :))
        • to není pissing contest :-) už není tolik času... ale celá série risen se nese v duchu gothicu a to já můžu (krom čtverky) ;-) i kdyby risen 3 nebylo dobré tak si to zahraju z nostalgie :-))) raději než pař si skoč za slečnama nebo do hospody, ale s těma slečnama si pamatuj - safety first :D XD
  • Pamatuju ten prvnì trailer, fakt jsem se na to tešil. Temná atmosféra, monstra ala Dark Souls. A teď? On je to fakt zase Jack Sparrow ? Tohle jsem fakt nečekal...
  • Nesedí mi tam ta pirátská a vodoo tématika. Celkově mi to připadá jen jako další z řady průměrných RPG. Raději bych si znovu zahrál Gothic 1 a 2 nebo Risen 1 než hrát tohle... Čekal jsem větší návrat ke kořenům.
  • Tak, jak sem očekával... Takové "o trošičku" lepší než Risen 2 :)
    • Asi tak. Hratelnější duplikát. Zahraju si, odinstaluju a znova rozjedu starý dobrý Gothic... *4*
  • N7N7
    Moc pěkně napsaný verdikt. *15* Takhle mi to stačí, vyšší hodnocení jsem ani neočekával. Risen 2 dostal též sedmičku a bavil mě hodně. Hlavně že se nekoná žádný velký průšvih jako třeba v případě Sacred 3, za to jsem moc rád... Jasná koupě. *5*
    • Jak u nás v NDR das ist eine katastroph! já dodám eine kleine schweine. *3*
    • N7N7, ted sis naběhnul, ale neboj, vymyslíš si novou přezdívku, pod kterou budeš trolit, dokud se to zase neproflákne a budeš si muset vymyslet další atd. *6*
      • Miserius
        Já to viděl, já to taky viděl! *1*
        • Co tam bylo? *1*
  • Nooo nooo tak já nevím.

Vážně vám ten soubojový systém připadá dobrý ? Mně se zda, že je to dost nuda. Mám pocit, že se inspirovali Zaklínačem a moc se jim to nepodařilo. Všechno na co jsem zatím narazil bylo úžasně jednoduché. Stačí jenom házet kotouly a nic vás nezasáhne. Dokonce když se kutálíte do 20 cm vzdálené stěny a stojí za vámi kostlivec tak vždy mine. Ono když například utíkáte aligátorovi tak nemá cenu sprintovat protože vás rafne zezadu, ale jak začnete kotoulovat. *1*

Co se týče samotné hry přijde mi horší než Gothic 1 a 2, ale i Risen 1 si myslím má značně navrch. Problém bych neviděl v rozčleněnosti herní plochy nebo v pirátské tématice (i když okey - to zrovna není ono), ale to že to postrádá samotného ducha G1 a R1. Genialita těchto titulu vlastně byla v samotné situaci ve které se nacházel herní svět. V G1 to byla bariera, která vytvářela jistou stísněnost a tajuplnou záhadu. Celý svět byl nesmírně statický, ale vlastně ukazoval jistou patovou situaci, kam se dostali všechny frakce. Risen bylo to samé, jen bariéru vystřídalo nebezpečné moře a tajuplné chrámy. Risen 1 ještě dokázal vytvořit atmosféru takové hmm... takového sladkého ale jedovatého klidu. Nádherný ostrov, ale naprosto nebezpečný. Tohle už trojka nemá *9*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit