Rockstar po úniku předčasně zveřejnil trailer na GTA VI
-
Tak dobu RDR2 taky nikdo nezažil ale Rockstar ji dokázal dokonale zachytit se spoustou detailů neznámých pro obyčejného hráče. Stará trilogie se lišila dobovým zasazením, IV a V hodně tónem, ale tady mi připadá, že to jede plus mínus na stejné vlně jako předchozí díl, což je škoda.
-
Blbý je, že v rámci GTA se Rockstar asi k retru nevrátí. Od GTA IV postupně přidělali tolik herních mechanismů, které jsou spjaté s 21. stoletím, že se jim od toho nechce upustit.
Na druhou stranu, 80. a 90. léta byly přímo spjaté s tehdejšími vývojáři Rockstaru. Většina z nich tuto dobu zažila jako děti či mladí dospělci a měli proto k tomuto období vztah a tudíž je zajímalo tvořit hry i z těchto let, které si dobře pamatovali a tehdejší společenské, politické, kulturní, ekonomické ad. prostředí a zparodovali, a v IV, V a VI zas dělali na (tehdy) aktuální dobu.
GTA III působilo ještě trochu vážněji (oproti takové Mafii to ale bylo pořád srandovní), VC už ale bylo totální parodií na osmdesátky a tehdejší rozvoj drogové mafie, šílenou stylizaci módy apod., a SA zas na devadesátky a vzestup černošských a dalších gangů, rap, rychlý postup moderní elektroniky atd..
Jenže generace vývojářů se obměnila, mnozí odešli, včetně hlavního scénáristy a tvůrce Housera (ročník 1973). Lidi narození třeba v roce 1990 osmdesátky nezažili, z devadesátek si pamatuju spíše až konec. Pro ně nostalgická hodnota tvorby hry odehrávající se v roce 1990 či tak neexistuje, stejně jako pro většinu Rockstaristů v době tvorby 3D univerza nebyla potřeba udělat GTA z roku 1960, jelikož k tomu neměli co osobně říct/zesměšnit.
-
Jsem jediný, koho ten trailer docela zklamal? Když to srovnám s trailery na IV a V, ty měly prostě unikátní styl, zajímavý audiovizuál a díky tomu vznikaly spousty předělávek v jiných hrách. Tady je prostě hromada němých záběrů naházená za sebe bez jasnějšího konceptu. Variace na tiktoky mě spíš odradila a působí to jako snaha zalíbit se 12-letým kiddům co znají jen GTA Online. Navíc tam neukázali prakticky nic, co bychom neznali už z GTA V, jen v trochu jiné lokaci. Doufal jsem v dobovku, ale je to zas obyčejná současnost. Nechci nad tím hned lámat hůl, ale po 10 letech jsem fakt čekal něco víc.