Přejít na výpis diskuzí
Rockstar vydá do roka nový titul, tipujeme next-gen verze GTA V
14.5.2014 | Aleš Smutný
131 příspěvků
-
jsem.rad, ze nam tenkrat petice proti GTA V na PC vysla. Je uz jasny, ze jim to na PC nevyjde, coz je dobre. Ted by to chtelo jeste dalsi petici, aby hry vychazely jen na konzole, kde to hraci oceni, tim ze si hru koupi. PCckari si stejne akorat hry stahujou na ulozto. Z tohohle duvodu nema smysl pro ne cokoliv vydavat. Cauuuu
-
-
Mýlíš se. Z lidí, které znám a hry na PC aktivně hrají, je valná většina ochotna za dobrou hru zaplatit.
Problém je spíše jinde - člověk český je povahou zloděj, a rád si najde výmluvu, proč by něco "zpirátil". Jediný rozdíl mezi pirátstvím na konzole a PC je v rozšířenosti.
Přiznej si, že PC není jediná platforma, kde je pirátství možné - konzole jsou pouze jakožto horší (a daleko méně otevřená) platforma náročnější na "úspěšné" pirátění.
Konzole také nemají stejné schopnosti jako PC - zde je vhodné vzpomenout si, odkud přišly konzole - je to větev odtržená od stromu počítačů. Navíc to není ani větev, která by jakkoliv vylepšovala vlastnosti a možnosti PC - spíše právě naopak. Hry na konzolích mívají menší kvalitu jak grafiky, tak i možností (Musím zde připomínat, proč například z Call of Duty časem zmizelo vyklánění za roh? Ano, na konzolích neměli dostatek ovládacích prvků.). A ani ty dostupné ovládací prvky nedoznaly vylepšení - myš je stále daleko preciznější poziční zařízení než gamepad, navíc doplněna o klavesnici umožnuje podstatně větší množství vstupů - a právě klávesnici lze najít u všech PC spíše než myš, neboť Windows (nejrozšířenější operační systém pro PC) je klávesnicový systém - tzn. všechny části systému lze ovládat klávesnicí. O nějakém Kinect a obdobných zařízeních se také nelze bavit, neboť tyto technologie jsou na PC také hojně zastoupeny (lze zmínit např. perfektní TrackIR od firmy NaturalPoint).
Tak, nyní mi můžeš dokázat, jak se moc mýlím, a že konzole jsou přeci jen ta lepší platforma. Předpokládám kvalitní zábavu. -
-
Pokud se budeme bavit o ziskovosti, což je jediná věc, která zajímá vydavatele, tak konzole byly, jsou a ještě chvíli budou hlavní platforma ať už se ti to nelíbí jak chce.
A že se na konzolích pirátí? Ano, ale prohlídni si jakýkoliv torrentový stránky a porovnej seedovanost her...to je přesně to, co rozhodlo o nevydání RDR a dalších her na PC či jejich odložení.
PC si může na tom hardwarově být jak chce, ale pokud nesplňuje alespoň nějaké omezení pirátství, tak bude z pohledu velkých her tam, kde je teď. -
-
Ziskovost bohužel na konzole vždy bude větší - zde lze minimálně částečně vinit vyšší cenu her.
(Zde si dovolím uvést jako příklad nové Dragon Age - stále ještě v předprodeji, ceny na konzole jsou podle generace o 300 až 500 korun vyšší než na PC)
Druhým viníkem samozřejmě JE pirátství - jak jsem již řekl, na konzolích je pirátství náročnější, což předpokládám velký počet lidí odradí.
Co se týče omezení pirátství - zde je nutno již zcela vinit lidský faktor. Existuje totiž hromada "socek", které si hru raději stáhnou, a následně peníze propijí v hospodě, popř. prokouří/prohulí (zde bych to ještě omluvil, ale znám případy, kdy takto mí spolužáci propili peníze, kterými měli zaplatit testy na certifikát) - vzhledem k tomu jak s těmito penězmi nakládájí však tyto lidi považuju za nezodpovědné - ať již udělají s takovou částkou jakoukoliv z těchto tří věcí, zákonitě to je v množství, které škodí zdraví.
Stále je však pravda, že konzole mají stejný potenciál pro pirátství, jako PC, a v případě, že dojde ke zjednodušení této činnosti na konzolích, předpokládám rapidní nárůst seedovaných titulů na konzole. -
-
To nepopírám, podstatné procento lidí jsou prostě sv*ně, který prostě za hru nezaplatí nikdy, ani při dnešních slevách na steamu. Nemám tedy iluze, že konzolisti by byli slušnější, ale prostě prolomení konzole je těžší a dokud tomu tak bude, tak PC v tom pirátství na tom bude hůř.
-
-
jo lidi jsou sv*ně klidně si nechají za jednu práci 1000x zaplatit chcešli být Mirek Dušín tak neobhajuj jedno zlo druhým chceš totální spravedlnost tak ať hry stojí podle toho kolik se jich prodá = čím víc tím míň s ohledem na náklady na její vývoj
-
-
-
-
-
a ty seš co za kokota ?
-
http://tinyurl.com/kywrd9s
-
Nevíš o čem mluvíš. Proč bych si stahoval hry na uloz.to, když z torrentu je to daleko rychlejší?
-
Nebuď na PCčkáře tvrdý, hry by zde mohly vycházet ledaže by byly s podobným systémem ochrany, jako mělo Diablo III, které prolomeno nebylo a hle, prodalo se ho 13 mega, což je velmi pěkné číslo. Navíc Blizzard konzolistům věří a hru vydal na konzolích bez tohoto požadavku.
-
-
Hmm. GTA V na PC?
Well played, Rockstar.
Za tu dobu jsem skoro úplně ztratil zájem. -
-
Presne. Taky porad ctu o hrach o ktery nemam zajem a pak u nich komentuju.
-
-
Já zájem měl. A hodně velký.
Byl jsem připraven vytáhnout peňeženku ve chvíli, kdy by PC verze vyšla.
Takže gratuluju ke komentování na místech, kde si nikdy zájem neměl.
Nedivil bych se, kdyby můj názor sdílely i širší skupiny hráčstva - a tím nemyslím pouze CZ/SK scénu, o které stejně nemám valné myšlení.
-
-
A ty myslíš, že se z nějakého Serzova skoro úplně ztraceného zájmu na desetkrát pojebou?
-
-
'Tis an event most unnecessary.
-
-
-
S tím čekáním na GTA V na PC mě to už nebaví. Objednal jsem si teď EFLC a věřím, že při mém pomalém a líném tempu, mi EFLC vystačí do vydání GTA V na PC. GTA IV hraji velmi aktivně už 2 roky, neboť hrát s dobrými detaily na 60 fps GTA IV je prostě krása, která mě ještě úplně neomrzela. Do hry jsem si však sypal spoustu modifikací. Dělal jsem i modifikace vlastní. Některé jsem uveřejnil a z některých se staly jen zašlapané projekty. Vím, že instalovat EFLC do GTA IV není dobré, když bych chtěl furt takhle masivně instalovat modifikace do hry, neboť některé modifikace nebo spíš mapy nepodporují verzi hry s EFLC (například skvělé Criminal Russia Rage) . Požádal jsem kamaráda, aby mi půjčil instalační CDéčka GTA IV, protože mě ty moje poškrábaná nechce mechanika už načíst. Hru jsem komplet přeinstaloval včera. Je divné po tak dlouhé době zase hrát GTA IV bez modifikací, je to úplně najednou jiná hra! Naposledy jsem GTA IV celou komplet přeinstalovával kvůli jednomu velice známému ENB, které požaduje verzi hry 1.0.4.0.
-
Melo by se jednat o RDR2, nikoliv o port RDR 1 pro PC. Navic by mela byt RDR2 k dispozici pouze pro nove konzole. Skoda.
-
Co to tady je zas za ekonomikcy analytiky *1* Mam radsi ty hrdy PCfanz, co o zadny trapny port nestoji a az bude tak ho stejne ukradnou.
-
Jupi! Konecne si zahraju GTA online :D
-
je k pobaveni si cist prispevky mistnich dětiček, jak jsou presvedceni, ze jde zrovna o GTA 5 pro PC. Jeste me dostava, jak si namlouvaji, ze je to jasny a jak na tom Rockstar vydela. Fakt je s vama legrace.... Ted vazne, ma se jednat o novou hru! Tzn. ze to nebude GTA 5, mluvi se o pokracovani Red Dead Redemption. Mohlo by se taky jednat o hru Agent, na ktere R* pracuje asi od roku 2008. A co se tyka GTA 5, uz se prodalo 33mil. kopii, pochybuji, ue to vubec vydaj na pc. Tak deti, utrit si slzicky a venovat se dulezitejsim vecem.
-
-
panečku, ty jsi dospělák!
-
ok takže zpátky k debatě o tom, jak PCčkáři napadají konzolisty...
-
-
-
No podľa toho ako ta hra vyzera na xboxe a PS ku tak na vas sa vyprdol tiez.
Rozumej tym ty tupa hlava ze hra mohal byt o tredu lepsia.
Rockstar su skratka zasrany zidaci ako aj Blizzard -
Achjo, to zas R* nezmínil PC a je tu zase co číst. Proboha, vždyť na PC máte hru roku 2013, Gone Home. To vám to nestačí místo takových povrchních her jako GTA V a RDR?
-
Já už sem se stejně podíval na letsplay takže mě už ani nové GTA neláká ... stejně už celej příběh znám.
-
-
viděl sem lets playe, dohrál sem to na ps3 a přesto bych si to na pc koupil..
-
-
no tak jasne kdo by si to nechtel zahrat v DNESNI grafice! ten hnus na old konzolich to je rozmazany omezeny utrpeni
-
-
Ale ked sa toho chyti moderska komunita tak to moze by celkom pohladny sandbox. Staci sa pozriet na stvorku: http://www.youtube.com/watch?v=1o-ojTM6tCE
-
-
no tak ty v*le takhle napůl zpracovaný to vypadá na blití. Upravený jen modely aut a jen některé budovy! Postavy tak vypadaj jak kreslený 1.ble a ty silnice jako by to bylo pastelový 2.ble no a kontrast mezi upravenými a neupravenými budovami 3.ble Je to jako by někdo poskládal hru z fotoshopu na reklamu pro sáčky na blití ! *7*
-
-
grckanie si radsej usetri na low-res vanillu s 3-4 postavickami na obrazovke *1*
-
-
-
presne po takove dobe to uz nebude stat ani za stazeni natoz koupi
-
-
az tak striktní bych nebyl, kdyz je ted data traffic zdarma...
-
-