Přejít na výpis diskuzí
Routine hodlá Dead Space ukázat, jak se dělá sci-fi horor
12.11.2012 | Ladislav Loukota
72 příspěvků
-
"Pokud tedy ujíždíte na vzhledu filmů jako 2001: Vesmírná odysea či Vetřelec/Vetřelci, popřípadě nostalgicky lpíte na videorekordéru, připište si k Routine další významné plus." - u ani jednoho výše uvedených filmů si nevybavuju, že by na jediném záběru byla tak nesmyslně a nereálně přebujelá chromatická aberace, jako je v jinak hezkym traileru Routine. 80. léta si spojím s ledasčíms, ale rozhodně ne s vyzhledem videa "točíme přes 3 dna od 5l lahví od okurek". Uniká mi pointa tohodle prznění grafiky, celý video a fotosvět se těmhle artefaktům snaží vyhýbat. Navíc pokud se jedná o FPS hru, nemůžu pořád přijít a to, v které části mého těla ta chromatická aberace přesně vzniká :)
Ale na další info o Routine se těším, po výtvarné stránce se mi zamlouvá a nápad nezní špatně. -
-
nezapomeň, že podle tvůrců her jsi kameraman... s levnou optikou *1*
-
Cool, chromatická aberace, jsem zase o jeden pojem chytřejší :-)
Proto jsem tam napsal "případně". Míněn nebyl vizuál 2001 ani Aliens, ale fortelná "retro" stylizace kulis a vybavení postav. A proto asi i ty diskety v traileru. Naopak na unikátní "záměrné defekty" upomínala ta část s videorekordérem. Těžko říct, jak to vývojáři pojmou, rozhodně bych to však neodsuzoval před uzřením ve hře samotné...
-
-
Vsichni rikaj jak se u tehle hry nebudou bat. Uz ted se vsichni bojej , aby to nedopadlo zas tak spatne jak RE6 :))
-
skvele,protoze si myslim ze krome Dead Space 1 byl horror potencial ve vesmiru strasne nevyuzity, doufam ze toto bude neco jineho, tak uvidime
-
Největší hororovou částí u 1. dílu (jiné jsem nehrál) bylo to ovládání.
-
-
lamo *5*
-
-
Dead Space nikdy nebylo strašidelný.
-
-
Tisnivou atmosferu to melo, strasidla tam }ebyla, to mas pravdu.
-
ále nejstašidelnější na té hře bylo to jak ti náhodně a hlasitě volali Hammond a spol přez ten displej.
-
-
Horror s kreslenou grafikou jako v Diablu. To bych se bál že na mě odnekud vyskočí Počkej zajíc.
-
-
Definuj kreslenou grafiku. Plácáš blbosti, jako obvykle.
-
Ty dokážeš zasrat každou diskuzi, že?
-
tebe jen tak něco nevyděsí, viď, chlapáku? :)
-
-
Vyděsí. Když mu maminka zakáže počítač nebo přinese 5 z diktátu a tatínek si začne sundávat pásek. To je vyděšený až až.
-
-
Škoda, že nemôžem dať viac ako jeden 'like'. "Ta sedla panečku.." :-))
-
-
-
-
Uz vim proc se to jmenuje Routine, budete porad chcipat a porad to jet od znova :). U FTL jsem takhle vydrzel 5 hodin, ted si davam pauzu nez si dam dalsi pokusy to dohrat :D.
-
Co asi tak bolo na tej diskete, vesmirne lety a data uchovavaju na disketach. WTF? :)
-
Ten skafandr vypadá strašně klišé.
-
-
Ono ve vesmíru se používají skafandry;)Ale pokud umíš navrhnout neotřelý design,tak myslím, že i sami tvůrci Tě jistě vezmou do týmu;) Kafrat blbě umí každý.
-
-
Jo.... Jasně..... věřím, že nějaký routine, už podle toho traileru jisto jistě dead space ukáže jak se dělá horror *7*
-
-
3. dílu DS určitě, protože to už není žádný sci-fi horor, kde jsem se modlil, ať v další chodbě není nic, co by vydrželo více jak 3 rány, protože v tu chvli jsem neměl více nábojů. Teď to bude taková akční střílečka s prvky "hororu" a názvem kdysi slavné hororové série.
-