Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pilgrim66
    Hral, celkem me to i bavilo (ale nejakej pocit revolucnosti jsem z toho teda nemel) ale zas mam problem jako treba s novou LOTRo hrou. Vubec z toho nemam TES feel (pocit). Pripada mi to jako jakakoliv jina fantasy, A to jak z filmecku, tak z hry samotny. No ja si pockam minimalne na to az to bude buy to play, a pokud se tak nestane tak aspon budu vedet, ze ta hra za to stoji. .
  • Mne se to zatim velmi libi, nejlepsi questy v mmo imho, jen me desi podobne zpravy:

http://elderscrolls-online.tiscali.cz/forums/showthread.php?1819#post41606
    • Nejlepší questy v mmo má samozřejmě tsw :)
  • Nejhorší, když amatér fušuje do všeho a i do toho, čemu absolutně nerozumí. Fantasy a pohádka dva žánry. Těžko říct, jestli se Fantasy vyvinulo z pohádek. Myslím si, že to tak není. Fantasy odráží absolutně jiné motivy a je absolutně jinak psáno. Definice fantasy jako pohádky pro dospělé je absolutně zcestné, jelikož fantasy samo o sobě pokrývá od dětské tvorby až po tu nejdospělejší, která se nezadá s hodnotnými díly.
    • je to na diskuzi, nicméně bych vývoj fantasy žánru z pohádek nezatracoval. Viz. samotná tvorba J.R.R.Tolkiena - Hobit byla pohádka a byla určená dětem a jak to nakonec dopadlo, tady to vývojem z pohádky do temnějšího světa pro dospělé opravdu trochu zavání :)
      • Abych to uzavřel. Fantasy podle mého vzniklo za pomocí staroanglických hrdinských eposů nikoliv pohádek.
      • A osobně si nemyslím, že se Howard a Tolkien inspirovali pohádkami. Tolkien miloval severskou kulturu viz jeho přednášky na Oxfordu a jeho poznámky pro Knihu Legenda o Sigurdovi a Gudrún a další inspirace pro jeho práci byl Beowulf, Edda, a Artuš. To jsou díla, která mají hodně daleko do pohádek a Howard? To je hodně komplikovaná osobnost a zrovna u něho bych si to netipl, ale na pohádky to taky u této významné osoby nevidím.
      • Na diskuzi to je, ale on je taky rozdíl mezi pohádkou a knížkou pro děti. Tulák Rover = jediná jeho knížka, kde najdeme nějakou paralelu s pohádkou, ale i tak to není typická pohádka, ale osobité dílko.
  • Podle meho nazoru to bude velky hit, hlavne na konzolich. Prijemne bezproblemove se to hraje, questy me neskutecne bavi a grafika, aspon za AD je nadherna. Takhle me zadna jina mmo pri expeni nechytla. Zvlast clovek, ktery nikam nespecha a dovede si uzit krajinu, nevadi mu jako hlavni napln hry nekam bezet :) verim , ze bude nadsen. Jina vec je ovsem end game content, raidy a propracovanost skillu a tady uz jsi vubec nejsem jisty. Tech par skillu nejakou sofistikovanejsi takticnost vylucuje skoro by se reklo po zkusenosti z pve v GW2.. a az to bude mit tech x milionu casualu po trech mesicich prochozeny to je otazka co bude pak... mozna f2p. Bylo by ale mozna mylne se domnivat, ze vetsinovemu publiku na raidech a propracovanym pvp zalezi, spis na nej mozna kasle
  • Zase mektáš naprostý sračkyy o kterých víš naprostý hovnoo. Pohádky nejsou fantasy, to jsou absolutně dva rozdílné žánry. Pohádky končí dobře, což u fantasy naprosto neplatí. Pohádky resignují na filozofické prvky, spousta fantasy je psaná filozoficky. Pohádky mají dobro a zlo. Současná fantasy tvorba nemá zlo jednoznačně rozdělena a např. koho můžeme považovat za zlo je nakonec dobro. Tady ti Wikipedie nepostačí milý Veskoslave, tady to chce mít znalosti a ty je nemáš, takže se zdrž dalších komentů
    • Samozrejme ze fantasy jsou pohadky. Pohadky pro dospele,ale porad pohadky.
      • wenceslaus
        V tom případě je pohádka snad všechno, krom literatury faktu.
    • Veskoslav
      Víš jak končí původní Sněhurka? Roztopí se, tedy umře. Co je na tom dobrého? Staré pohádky většinou končí smrtí ať už hlavní postavy nebo nějaké důležité vedlejší a nekončí rozhodně dobře. Tedy pokud smrt nepovažuješ za dobrou věc. A Wikipedie? Kde jsi to vzal? A prosím, co je v LOTR a Hobitovi než jasné rozdělení zla a dobra a pár postav na pomezí (Boromir, Denethor, Faramir atd.). Takže argument, že pohádky končí dobře je nesmysl. Moderné pohádky končí dobře, staré pohádky končí většinou špatně a plyne z nich ponaučení. A LOTR také nemá kdoví jak složitý příběh. A epos LOTR rozhodně není. Nebo mi budeš tvrdit, že Tolkien psal ve verších LOTRa?
      • pohádky stejně jako fantasy jsou založeny především na středověkých mýtech a legendách a obě obsahují fantastické bytosti ... a rozdíl mezi nimi skoro není. definice pohádky jako příběhu pro děti s dobrým koncem je mylná i když v dnešní době nejčastější. pohádky vznikli jako lidové ústní příběhy které většinou nesly nějaký hlubší význam a často byli určené pro dospělé ... skoro bych řekl že jak se definice pohádky začala vnímat jako příběhy pro děti vymysleli nový termín fantasy aby oddělili formu pro starší publikum ...
        • Jo a ty středověké mýty a legendy jsou nesmysl až na půdu, které jsou inspirací pro pohádky je nesmysl. Opravdu neznám pohádku, která by se inspirovala Eddou či Beowulfem. To jsou tak složitá díla, že paralela mezi těmito díly a pohádkami je naprosto zcestná.
          • Vrook
            Literární odborník by měl mít poněkud větší slovní zásobu umožňující mu nahradit výraz "nesmysl až na půdu" a neopakovat ho v každém příspěvku. Just sayin'.. *3*
            • to je "nesmysl až na půdu" :)
          • Jo protože všechny mýty a legendy jsou tak složitá díla že nikdo nebyl schopný se jima inspirovat a napsat pohádku ... je toto opravdu tvůj argument .. ?
            • Tak mi řekni pohádku, která se inspirovala Eddou? Když jsi takový odobrník.
              • Reakce na příspěvek:

Eddu si určitě nečetl, tak ti dám jednoduší příklad. Uveď mi pohádku, která se inspirovala Beowulfem.
                • wenceslaus

Reakce na příspěvek:

Protože Beowulf a Edda zastupují vešeré mýty a legendy?
                  Nejde o kopírování, ale o pouhou inspiraci. Třeba putování hlavního hrdiny a plnění roztodivných úkolů, jejichž pravý význam se ukáže až později je cosi, co najdeš u Percivala i u Jiříka v pohádce Zlatovláska. Osobně vidím spojitost mezi Apolónem a dědem Vševědem, kteří jsou oba sluncem a putují po obloze.
                  Nebo námět mýtu, že Slunce ukouslo kousek měsíce, aby zářilo jasněji a Měsíc ho teď pronásleduje po obloze (proto se střídá den a noc) zní trochu pohádkově.
                  • Reakce na příspěvek:

Zastupují ty hlavní a nejdůležitější v naší historii, proto bych čekal, že pokud tady píše, že pohádky jsou odrazem mýtu a legend, tak mi bude schopen povědět pohádkový ekvivalent na tyhle dvě legendy. PS. ten tvůj Apolón to už jsem zas trochu odbočili ne?
          • wenceslaus
            Účel mýtu bylo často vysvětlit nebo poučit. Myslím, že pohádky mohly kdysi vzniknout jako srozumitelnější mýtus pro nejmladší. Lidé prostě vzali to, na co byli zvyklí a přizpůsobili to trochu jinému účelu (úplně jinému, než potom fantasy).
            • Otázka na tělo. Čel jsi Eddu?
        • To co jsi napsal, je to, co si čtu právě na wiki, čili nesmysl až na půdu. Srovnávat tyhle dva žánry je nesmysl. Pohádka = jednoduchá nerozvětvená próza se smyslem někoho poučit. Fantasy= rozvětvená próza obsahující různé prvky z množství žánru. Fantasy klidně může obsahovat poezii či filozofii. Jediné, co ty to žánry mají společné jsou nadpřirozené bytosti. Nic víc.
          • Napsal bych to jinak: jedné co tyto formy nemají společného je rozsáhlost a případná přítomnost jiných žánrů což není podmínkou (i když jsem se s básněmi setkal i v pohádkách) pak s tebou naprosto souhlasím *3*
            • Nesmysl až na půdu, ale nebudu se tu s tebou hádat. Nikam to nevede.
              • Reakce na příspěvek:

oky tak podle tebe .. je rozdíl mezi lahví z poloviny prázdné a lahví z poloviny plné ? pak se teda opravdu nemáme o čem bavit ..
      • Ano původní Pán Prstenu obsahuje daleko více písní a veršu než současná podoba, ale to by chtělo o tom něco vědět. Fantasy a pohádka, dva rozdílné žánry a už drž hubu, protože nemáš pravdu debílku.
        • Fantasy se vyvinulo z pohádek. I když je to rozdílní žánr,oba dva mají podobné motivy. Bohužel tedy nemáš pravdu. Navíc se chováš jako prase, takže si říkám jestli na tebe vůbec reagovat..
        • Veskoslav
          Proč neumíš diskutovat slušně? Klidně bych přiznal chybu, ale jelikož se chováš jako debil, tak je mi Tě upřímně líto. A pohádka jako samostatný žánr není nikterak stará. Původní pohádky pro dospělé převzalo teď fantasy a z pohádek se staly klišé pro děti. Nic víc. A ano myslím si, že ne vždy lze jasně říct, co je pohádka a kde už je fantasy, protože mnohé věci mají tyto dva žánry naprosto společné. Ale dá se to říct i slušně, což ti evidentně dělá větší problém.
    • A Hobit nepatří do fantasy. Hobit byl určen pro děti. Má v podstatě jednoduchý příběh, resignuje na filozofii na rozdíl od Pána Prstenů, který můžeme spíš považovat za fantasy epos, stejně tak některé příběhy ze Silmarilionu. Tady jasné vidíš rozdělení mezi Hobbitem a LOTREM a sám tvrdíš, že jsou ty samé žánry. Ani náhodou Wiki chytráčku.
      • myslím že se všichni shodnem na tom co je fantasy ... bohužel definice pohádky je jiná než si myslíte .. bohužel lidé bili líní a začali používat slovo pohádka pro něco jiného než to znamenalo v minulosti ... což je dost matoucí .. je fantasy pohádka v dnešním slova smyslu (pro děti dobrý konec atd) rozhodně ne .. ale v původním slova smyslu se pohádka od fantasy nelišila ... a to to píšu jako velký fanda fantasy který nesnáší když lidi označují fantasy jako pohádku pro děti ..
        • Pohádka se vždy lišila od fantasy. Měla někoho poučit a to je základní devíza pohádky.
          • bohužel toto není až tak jednoznačné .. jako by se fantasy nesnažila nikoho poučit .. jen si vem tady hodně omítaný LOTR a řekni mi že tam nejsou žádná poučení .. :)
            • Když jsme u Tolkiena, tak mě napadlo ponaučení. Nešukej vlastní sestru nebo se z toho cvokneš. Pokud tomu říkáš poučení, tak ať...
  • tyhle moudra "zodpovednejch" paranu mě fakt nebaví, koho to tu má zajímat, na diskusi o hrách na herním serveru, že uz si desne dospel a mas jiny priority? To vyprávěj doma starý, ta te pochválí
    • bože, ani odpoved to neumí zařadit tam kam patri, to je fuk, rant proběh, reakce me stejne nezajima .)
  • Pro Veskoslava. Nevím jak jsi na to s četbou, ale fantasy není pohádka ani náhodou. To je největší píčovina, co jsi tu vypustil. Nebudu tu psát nějaké tlusté knihy a řeknu ti nějakou tenčí. Přečti si Hurínovy děti a pak mě tvrď. že je fantasy pohádka.
    • Veskoslav
      Není pohádka jako pohádka;) Navíc pohádky, ty původní jsou kruté, zabíjejí se tam děti a mnohé jiné srandy. Navíc se tam vyskytují nadpřirozené postavy atd. Čím se to tedy liší od současného fantasy? Navíc takový Hobit, sám Tolkien to nazval pohádkou pro své děti například. A přitom je Hobit fantasy dětská knížka také. Tak jak to tedy je? Takové ty moderní popelky atd. už nemají s původním námětem pohádek příliš mnoho společného.

A ano fantasy jsou pouze "pohádky" pro dospělé povětšinou.
  • kdyby se jen ždibíčkem hra podobala kvalitám traileru tak nehraju nic jinýho :)
    • Hah, pravda :). Kazdobne by clovek alespon trosku podoby s tim trailerem cekal - v roce 2014 od Ackove P2P hry, ktera pry stala 200 milionu dolaru...
      • Kdyz si uvedomis, ze ta hra stala mozna sotva 50 ... a ten zbytek jde prave na takovy ptakoviny jako tenhle filmecek ...
  • Llour
    Před pár dny jsem na jednom serveru viděl live stream. Skupinka asi 20 lidí se na koních hnala k nějaké pevnosti. V momentě, kdy začali koně skákat 5 metrů do vzduchu a někteří po odrazu ze skal i málem létali, jsem to musel vypnout *13*
  • Jsem jediny kdo se v tech fimeccich totalne ztraci? Provedeni je skvele(co se tyce grafiky),ale kamera a scenar notne pokulhava. Ja jsem ani po nekolikatem shlednuti predchoziho a tohoto navazujiciho traileru nepochopil o co tam jde. Je nekdo dobry a nekdo zly? Nebo je to zly proti zlym? Diky silene kamere jsem mel mnohdy problem zjistit na co se vubec divam. Kdo za koho bojuje. ....
    Asi je dulezite ze je tam trocha krve a nejakych efektu *2*
    • A z těch akčnějších Trailerů se taky povedl "Planetside2"
    • Nejsi jiny... dnes je v módě akční scény nastřihat tak, aby měli MAX 500milisekund. Bliká to na tebe suprovou Akcí, že nedokážeš její prožitek nijak vstřebat. Opakovaně to spouštíš jen proto, aby jsi se pokochal zpracováním... no v podstatě ani nezjistíš, o co vůbec pořádně jde.
      Hlavně ať to bliká v akci jak stroboskop! *4*
      Osobně tenhle trend vážně nenávidím, protože prožitek je z 95% rozpačitý, a nakonec ho taky aplikují do velkých filmů. Člověk nemá šanci si vůbec nic užít z některých těch filmečků. *9*
      Například takový trailer na "Cyberpunk 2077" splnil svoje dokonale.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit