RTX 3080 otestována: Vysoký výkon vykoupený spotřebou a nedostupností
-
Prosel, tak jeste jednou... i7 trha r9 k snidani, nevim co je na tech grafech nepochopitelnyho, hlavne na grafu “7 game average”:D
-
"..ta i7 trha i r9 k snidani" - tak si to projdi ještě jednou
-
Ale tak to prece neni, ja stavim PC na hry a tam to plichta neni ani omylem;-) Intel nema konkurenci, ta i7 trha i r9 k snidani:)
-
Neříkám cokoli, říkám specificky tyto dvě CPU za shodou cenu🙂 U AMD tedy s poměrně atraktivní hrou...
-
Hele já také koukal na čísla a 10700K a 3800XT mi vychází jako čistá plichta🙂
Tak jako nic nevím o nějaké obecné nestabilitě AMD platformy, pokud pomineme příšerné MS updaty W10 minulý rok, což jde plně na triko MS.
-
Cenu uz neresim, resim vykon, takze je pro me zajimavy v podstate jen intel;-)
-
Bohuzel to tak neni, to pak muzes rict ze je plichta cokoli.
Koukni se na trend r7 x700x a zjistis ze ty trendline mezigeneracni skoky vykonu jsou krasne predvidatelny a proto r7 4700x / 5700x skonci tesne pod aktualni i7.. navic tahle generace je jen evoluce a ne revoluce..
-
Hele v pohode, chapu proc jste volili AMD, ale pro me proste Intel, vychazi vykonnove lip a cisla se ohnout nedaji.. a z te stability mam obavu, proste to nechci..
-
Když už jsi zmínil tu větší nestabilitu AMD, která je podle mě fáma, tak bych zmínil ještě jednu věc. Sice to u herního PC nemá vliv, ale Intel procesory mají více známých bezpečnostních děr než AMD.
https://www.tomshardware.com/features/intel-amd-most-secure-processors
-
4K 60FPS bez kompromisov. A potom pride dalsia vlna neoptimalizovanych hier a zrazu bude treba opat cakat na dalsiu generaciu kariet.
Hlavne teraz ked s prichodou novej genracie konzol ta narocnost porastie.
-
RTX 2080S vs 3080: více než dvakrát tolik tranzistorů a výpočetních jader, 30-60% nárůst výkonu na 30% nárůst spotřeby. Přitom čím více zpráv a testů se objevuje tím reálný výkon klesá a spotřeba roste nad udávané TDP.
Tohle vážně někdo, kromě akcionářů ČEZu, chce? V klidu počkám na AMD a pořídím něco rozumnějšího.
-
"Navíc jsem zděšený ze zpráv o ryzenech a častých BSOD a obecné nestabilitě systému, to nechci ani obloukem."
Solidní blábol. Dva roky jednu na 2600X a nic takového jsem nezaznamenal a ani ve svém okolí (a to jede okolí už bohužel jenom na AMD, protože PC není jenom na hry) Jenom jestli tyhle srágory nepíšou lidí z okolí "intelu" a "novináři", co to naprosto nafouknou. Teď druhý pc jede na 3600X a pořád čekám na ty hrůzné pády atd., co byly popsány na redditu....
A to, že Intel má o 10-15 % vyšší FPS je hezký fakt. Ale v tom zbytku kromě Adobe to Intel projede na celé čáře. A pokud jsou nové konzole postavené na AMD procesorech a hry začnou lépe využívat jeho stavbu, tak se ti pak vesele může stát, že Intel ostrouhá.
-
Tak už jen 3800XT je co jsem koukal prakticky plichta (při nižší spotřebě, vyšší bezpečnosti, modernější platforma atd.).
Takže nějaké 5700X s vyšším IPC, Mhz, předělanou cache atd. si ho dá k snídani. Tady nastupuje v podstatě nelítostná logika.
Ale jasně, Intel bude muset zareagovat cenou (což mu posledně trvalo min. 2 roky🤣).
-
Myslím, že věci jako PCIe 4.0, více jader CPU, asynchronní shadery etc. spojovat s hrou, která je postavena na deset let staré technologií je zbytečné😂
-
Mám 2,5 roku R5 1600, přetaktovaný (to CPU je legenda). Nikdy jsem neměl BSOD. A to mám OC i na RAM (3200Mhz). Tak nevím, jakou systémovou chybu v návrhu Ryzenu myslíš?
-
Na druhou stranu jak píšeš pokud opravdu ten PC kupuješ jen primárně kvůli MSFS, tak asi není co řešit že jo a klidně bych vzal ten Intel :D
-
Máš pravdu s tím Intelem.
Třeba když si najdeš na Youtube různé srovnávací videa, tak ten Intel v těch hrách má prostě lepší výkon, to je nepopíratelný fakt, ať si každý AMD fanda říká co chce.
Jenže zrovna to by právě mohla zvrátit tato nová nastupující generace procesorů, která jak očekávám, ho minimálně dorovná, ne-li dokonce předběhne. A navíc ten PCIe 4.0, což je prostě budoucnost a mohl by s tím pak při nějakém pozdějším upgradování komponentů být problém.
Co se týče BSOD. apod.. myslím že už to vyřešili, i když spíše měli nějaké problémy i s jejich grafikama a ovladačema..
No možná už na začátku října by se mohli objevit nějaké srovnávací benchmarky, ale chápu že prodlužovat to čekání už může být utrpení :D
-
Taky jsem byl prvně na hype trainu AMD, ale po tom co jsem ležel týden v různých benchmarcích a na forech, tak jsem zjistil, že Ryzen je opravdu hodně přehypovaný - ano cena / výkon super, ale mně jde o ten výkon, a tam r7 3700x prostě na i7 10700KF nemá.
Navíc jsem zděšený ze zpráv o ryzenech a častých BSOD a obecné nestabilitě systému, to nechci ani obloukem.
Speciálně u MSFS jsou intely výkonnostně o třídu jinde než AMD, a nový komp si kupuju primárně kvůli MSFS.
Cena / výkon pro mě není na prvním místě, pro mě je důležitý hlavně výkon, když kupuju PC jednou za 5 let - samozřejmě mě ta cena bolí, ale tak co už no, nějak to překousnu.
Přiznám se, že PCI 3.0 / 4.0 jsem neřešil, ale benchmarky, který jsem viděl hovořily jasně pro Intel... SSD rychlosti jsou podle mě už jen papírový.
Další věc je, že AMD přestaví teď 8.10. novou generaci, která může mít launch až za další měsíc nebo těsně před Vánoci a já už to čekání nedám.. navíc nevěřím, že r7 4700x / 5700x bude výkonnější než ta i7 10700KF.
Je to řehole no, ani z toho nemám radost:D
-
Což o to, ten tvůj Intel je fakt dělo, jenže to má jeden zásadní háček a to "zastaralý" PCIe 3.0.
Osobně kdybych nyní kupoval nové PC, tak už bych šel jedině do nové desky s PCIe 4.0, což ale momentálně podporuje jen AMD.
Ale má to značné výhody, a to včetně rychlejší přenosové rychlosti SSD disků, ale také o něco lepšího výkonu u grafické karty (např. u té 3080 už je to znatelnější). Prostě se to do budoucnosti bude hodit (i kdyby jsi třeba časem upgradoval nějaké komponenty).
Na druhou stranu AMD má nyní (myslím v říjen/listopad předvést) procesory nové generace a to rovnou řadu pojmenovanou jako Ryzen 5000 (ne 4000).
Teď je otázka zda se vyplatí čekat, za mne ano, jelikož si myslím, že AMD ten Intel minimálně když ne předběhne, tak dorovná.
Ale chápu tvé dilema.
-
Jenom s novou generací konzolí a to není zase tak často. Navíc pořád máš šanci, pokud je hra optimalizovaná a spokojíš se s nižšími detaily. Mezi 90 - 05 to šlo dopředu úplně v jiných řádech. Jenom procesor šel z desítek MHz na jednotky GHz, paměti z jednotek MB na GB. 3D akcelerátory nejdřív ani nebyly a pak to šlo strašně rychle. Tenkrát jsi na 10 let starém stroji nic nového nespustil. Dneska to není až takový problém.