RTX 3080 otestována: Vysoký výkon vykoupený spotřebou a nedostupností
-
V současnosti vlastním RTX 2080 a hraji na 1440p a 144HZ monitoru.Procesor mám i7 9700k na 4.9 GHz.Tento procesor by tu grafiku měl dávat v pohodě ne?Chtěl bych konečně využít těch 144 Hz při 2K,což asi všude nepůjde samozřejmě,abych ve všech titulech měl 144fps při 2K hraní.
-
Spíš bych řekl, že roky, kdy se to mění, co rok, jsou zpátky.
-
Ne nestihl, mám sestavu v košíku na všech třech hlavních e-shopech, stačí odmáčknout u nejlevnějšího a čekat;-) A čím dřív, tím líp, ať jsem na pořadníku. A taky to chci mít už objednaný, abych na to nemusel 24/7 myslet.. je to fakt vysilující.
Nějaký kousky by měly být tenhle týden a pak v říjnu už standardní dodávky snad, uvidíme.
Pokud vím, tak DX12 patch pro MSFS je v pipelině, ale i tak vychází výkonnostně líp intel než AMD. Jen je to bohužel dražší řešení, ale zase člověk nekupuje nový PC každý rok, že jo.
-
Jako herního důchodce mě to nechává v klidu, jde o to že normální člověk nemá čas dohrát věci od GTX970, čili tyhle výstřely mě moc netankují, hardware za 5-10 let (už možná žadný nebude) bude stát opět bazarové-povánoční ceny.
Roky kdy se to měnilo co rok jsou naštěstí pryč.
-
A ty jsi stihl RTX 3080 pořídit? Pokud ne, řešil bych to, až ji budeš mít doma, může se to ještě protáhnout a v té době už třeba budou na trhu nové Ryzeny :-P
Každopádně dokud MFS nedostane patch na DX 12 (nevím, jestli jo, ale přál bych si to) a nezačne lépe využívat vícejádrové procesory, bude nejlepší volbou něco, co vyžene co nejvyšší takty na 4 prvních jádrech. Takže ten 10700KF po OC bude OK.
-
Spíš mi řekněte jaký procesor k RTX 3080 zvolit? Aktuálně mám v košíku i7 10700KF a přemýšlím odpálit celou sestavu za 53T CZK. Nebo myslíte počkat na představení novýho ryzenu, něco jako R7 4700? Nechce se mi moc čekat a navíc R7 4700 asi stejně netrumfne i7 10700KF, podle historických výkonnostních trendů. PC mám především na nový MSFS.
-
No v podstatě tu máme "VRAMgate". Jejich teplota, jejich spotřeba (vs TDP GPU), jejich kapacita.... Tohle se zdá krutě nepovedlo.
-
Jinde jsem se ještě dočetl, že ty founders edition mají sice krásně chlazení gpu, ale paměti se nezdravě přehřívaj.
-
Průser... Spíš paperlaunch, prostě za každou cenu chtěli uvést karty dřív než AMD.
-
Např. 600 kusů do Austrálie. Jestli třeba 800 poptávajících berou jako enormní zájem, tak já osobně hodnotím jako velmi malá očekávání celkového zájmu. Až bych se dané nebál označit "očekáváme průs....".