Ruská státní televize označila Metro Exodus za protiruskou propagandu
-
2 Drizzt a ostatní
doufám, že nepatříte do skupiny lidí, co papouškují zprávy Bellingcatu, White Helmets a ostatních skupin, které se dají označit všelijak, jen né jako nezávislé a nestranné. Já k východu chovám antipatii (byl jsem k ní vychován, protože to do mě média od mala sypou ze všech stran), ale chtělo by to chlapi krapet nezávislého a nestranného pohledu.
Ono do zblbnutí číst, jak Assad vlastnoručně v porodnici novorozencům pudruje zadečky Sarinem a jinými látkami BOL, jak sám Vladimír Vladimirovič nařídí sestřel letu MH-17 a ostatní v západní společnosti rozšířené propagandistické lži, je dvojsečné. Ta samá západní společnost už nechce slyšet o potvrzeném napumpování 5 miliard dolarů do Ukrajiny v rámci přípravy na "demokratizaci" východního vazala Ruska. Část z toho zpapal i Majdan, který západu nevyšel.
Ta samá západní společnost už nechce slyšet o vylhaných ZHN v Iráku, které se nikdy nenašly, ta samá západní společnost už nechce slyšet nic o tom, že smlouvu INF od začátku porušuje a chytře obchází sama USA (balistické rakety středního dosahu) a strašně včíská, že si Rus "zpozemšťuje" námořní Kalibr, Novator atd. a vůbec jim nevadí, že USA nikdy nezlikvidovala tisíce balistických raket středního dosahu na lodích a ponorkách USN a navíc "zpozemšťuje" další Tomahawky. Západní společnost už nerada poslouchá, že řízenou destabilizaci Středního východu způsobila z vyššího principu sama USA - a migrační vlnu si vyžereme mi EU. Co se smlouvy INF týče, zase na tom budeme nejvíc biti mi Evropané. Sféra vlivu je rozdělena úplně jinak než během studené války, rus už nemá nárazníkovou zónu v podobě států Varšavské smlouvy, USA porušila dohodu, že nikdy nebude rozmisťovat rakety středního dosahu a stavět vojenské základny dále na východ - a vesele tak činí (Balkán, Estonsko, Litva, Polsko atd.) teď čerstvě zinscenovali další paralymiádu ve Venezuele - končí staré smlouvy na vývoz ropy a oni tu ropu zoufale potřebují.
Jakmile se začne psát o humanitárních konvojích, brzy následuje Humanitární bombardování - v tom jsme my, západ, orpavdu dobří.
Jak jsem už napsal, nemám rád východ, nikdy jsem neměl, ale dejte si pozor ať nedopadnete jako naši předci, kteří slepě provolávali slávu východu, lehce by se z vás mohli stát pitomci, co slepě provolávají slávu západu aniž by chápali důsledky mocenských bojů. Chce to trochu nadhledu.
Jestli je podle Vás Rusko Mordor, tak USA si v ničem nezadá s Železným pasem.
-
-
Pani. Tohle nema ani cenu komentovat nejak bliz a vsem, kdo se rovnou podiva sem dolu, radim: Nectete to! Radoby chytre reci michajici uplne lzi s castecnou pravdou, tak jak je to dneska v mode.
-
-
Přesně tak. Už to, že musí do debaty o Rusku tahat Ameriku, značí, že ten člověk není úplně v pořádku.
-
-
Tak když myslíš. O ruské paranoie, gulagach, stalinistických čistkách, prasečině v Grozném, 14 dennímu zatajování Černobylské katastrofy před zbytkem světa, úchylný propagandě Sputniknews atd. atd víme všichni......ale málokdo bez prskání zkousne, že všelijakej, jen né čistej štít má i velebený Západ. Na výkřik do tmy od Jeníčka ani nemá smysl reagovat. Článek je o propagandě, no ne? Fakt mě nebaví pořád plavat s ostatním stádem v proudu a hejkat světonázor z veřejnoprávních médií.....ale asi to tedy nemám v hlavě v pořádku, budiž chlapi.
-
-
Nebaví tě plavat se stádem po proudu, tak plaveš s dalším v proti proudu.. No, pořád je to stejný proud..
-
-
Protiřečíš si v jediném souvětí kolego :-) Přečti si to po sobě ještě jednou.
Holt se zajímám o asymetreický konflikt na Středním východě evidentně o dost víc, než valná většina z Vás zde na Games. Nesouhlasím, že do diskuze až tak tahám off-topic, zdůvodňuji to obsahem článku a hlavně pročtením diskuze, kdy si člověk připadá při přečtení některých sice úderných, ale mělkých komentářů jako na diskuzním fóru Alik.cz, proto píšu, že jestli je Rusko Mordor, tak Júesej si v ničem nezadá s Železným pasem.
Dál se v tom už nebudu pitvat, páč Jeníček sice vykřikl - úderně, ale nějak nevysvětlil, kde píšu lži a polopravdy - na to mu už evidentně chybí širší záběr a zájem o globálně vojensko-politické dění ;). Ruská propaganda je vcelku průhledná, dobře čitelná - americká mnohem lépe koncipovaná a promyšlená, o to je pro běžné konzumní ovečky nebezpečnější. Ale jim to nevadí, papají, co jim dají do misky.
-
-
Reakce na příspěvek:
Ale neprotiřečím, jen si mě nepochopil :) Stím co sis jinak psal s kolegou víceméně souhlasím, manipulujou obě strany, ale jen jedna vtom dokáže tak mistrně tančit.
-
-
-
Nic není černobíle. Amerika má spoustu chyb, dobře to všichni ví, jen nechápu, proč musíš tahat Ameriku do diskuze o Rusku. Amerika se tu neřeší.
-
-
Řiká kašpárek, co pod článkem o nějaké Ruské televizi tahá do diskuze Stalina a Lenina a ostatní označuje za kobliháře (učebnicové ad hominem) ještě dřív než zacne s argumentem. Ty si solidní pacient. Typický případ internetové gumy, jejíž ego je mnohem vyšší než inteligence. Doporučuji ignorovat.
-
Beru na vědomí seržo :) já jen že jsem po přečtení části diskuze nabyl dojmu, že svět je černobílej a nepřítel je jasně označen a pojmenován :lej: :ex:
-
-
-
-
-
-
Nikoliv nepřekvapivě největší "obránci svobody" na Facebooku o této zprávě cudně drží h--- ústa. Ale co se divím. Ti samí "obránci svobody" nadšeně hýkali, když mladej Klaus chtěl zavírat lidi do vězení, protože na svých soukromých webech mazali příspěvky, které se jim nelíbily.
-
-
mlady Klaus by zaviral do vezeni pouze ty co nesouhlasi s jeho nazorem. Tedy napred by jejich nazor samozrejme smazal😉
-
-
Obávám se že tady bude hodně mazání🙂
-
-
aaah ironie :)
-
Tak kazdy kdo se zde registroval souhlasil s urcitymi podminkami a pokud je porusuje, tak se nemuze divit, ze je smazan ...
Pokud prijdete do hospody a nekdo vas zacne obtezovat, urazet, napadat, tak nejspis nejak zareagujete. Pokud se to bude opakovat nekolikrat, tak se mozna rozhodnete priste jit jinam. Pokud se to bude stavat i ostatnim navstevnikum, kteri budou nejspis uvazovat podobne jako vy ... tak jakym zpusobem asi zareaguje majitel
-
-
Nevykej mi prosím, to není potřeba o tomhle jsem nemluvil myslel jsem to jinak, jen vypíchl to slovíčko "smazání".
Pokud nejsi nový už dávno bys mohl vědět že se tady hrají trochu jiné pravidla, myslím že ale to nemá smysl řešit.
-
-
-
-
-
Jsem rád že tohle mě nechává absolutně klidným, spíše se pousměji, a jdu dál takže vidím hodnotu tehle článků...
-
Heh robia týmto hre akurát reklamu :)
-
Rozhoduji se , zda tohle nové metro koupit či nekoupit . První dvoje metra jsem rozehrál a nedohrál (FPS v koridoru prostě moc nemusím a zrovna klaustrofobické prostory metra mne moc neuchvátily , ale pneumatická puška do sebe něco měla )
Nevím proč , ale od tohoto dílu spíš podvědomě čekám něco jako druhé pokračování Stalkera (Clear Sky) , který se mi moc líbil . Zóny , artefakty a postapo příběh s notnou dávkou scifi .
Frenetickou akci po vzoru Doom a Rage bych přenechal jiným . Tady bych čekal především uvěřitelný postapo svět postupné odvíjení příběhu a překvapení u kterých člověk musí postupovat pomalu a obezřetně jako v případě anomálií ze Stalkera .
Prostě čekám o třídu lepší hry než Just Cause (4) a Far Cry (4) s jejich šablonovitými úkoly co začnou nudit už při druhém opakování téhož úkolu (a že vlastně na nudném opakování téhož stále dokola stojí vlastně celá pochybná hratelnost a v podstatě celá hra )
.... Hodně ještě pomrkávám po Left Alive pokud tedy lze věřit datu vydání a které v sobě duchovně mísí minimálně dvě moje oblíbené hry (Metal Gear a Front Mission )
-
-
Pořád je to Metro jak předchozí díly. Je to hezky udělané, takové dospělejší než starší díly, ale plné koridorů je to pořád, jen máš místy možnost jít z více směrů a mezi klaustrofobickými prostory se pohybuješ po pseudootevřeném povrchu
-
Mě se hra líbí a opravdu tíhne ke stalkerovi jak píšeš. Jsou tam otevřené lokace, přežití v pustině. Mutanti, banditi v základnách roztroušených. Hra je na mě skoro až velká, každý píše že to má dohráno hned já si to užívám. Pak je tam pár klaustrofobických scén třeba s pavouky a to jsem byl rád, že už to mám za sebou. Určitě hra není jako Doom spíše jako RAGE 1, STalker.
-
Tak jako Far cry 4 natož pět to není, mě to baví, už jsem za polovinou hry a pokud bys nekoupil jinou hru co je rok dlouhý tak METRO by za to jako jediné stálo.
Je to nenucené dá se totiž dělat sub úkoly nebo ne, ( ostatně jsem to neveděl), příběh není nejlepší ale hra nemá skoro chybu. Jo Stalker ten i to připomělo nejvíce no.
Za mě 8,5/10 ale to je super číslo. Anomálie nejsou ale mutanti a různé mutantní hybridy ano, a je tam i nějaký ten horor no.
-
-
Tož tak to asi koupím 😁 účel světí prostředky