Přejít na výpis diskuzí
S koncem Games for Windows Live je osud některých her nejasný
20.1.2014 | Aleš Smutný
130 příspěvků
-
No prostě prů*er... Jako platící zákazník se vážně "těšim", až u svých krabicovek zjistim, že jsou mi na nic, protože ty hry ani nenainstaluju...
Aniž bych se chtěl ohánět nějakou nostalgií, řeknu si jen: zlatý devadesátý léta! -
Až GFWL ukončí, tak budu na náměstí mávat hořící vlajkou s logem Microsoftu. Byla to naprosto otřesná a nefungující služba, jen se modlím za to, aby bylo nějakým způsobem ještě možné hrát Dark Souls online.
-
Sakra, ja si nedavno koupil Dark souls, i pres to, ze jsem si predtim vyzkousel "piratske demo".
Je to super, kdyz to hraji online, jsou tam soubuje s jinyma hracema, muzeme si pomahat s bossama,ale pritom si kazdy hraje svoji hru!
To by me nastvalo, kdyby to padlo. Sice crack si sezenu. Ale u te hry je krasne, ze je do ni zabudovanej takovej malej multiplayer !!! -
-
Prave kvoli DS ma to cele strasne sere. Presiel som ho x-krat a posledne tyzdne hram len online, lebo je to fakt korenie tej hry. Nie je problem dat tam crack a hrat offline, ale bez online ta hra strati velku cast svojej hratelnosti. Ak to tak dopadne, uz budem hry len piratit. Snad by sa dalo nejakym patchom osetrit, aby mohol ist DS na inej sluzbe nie?
-
-
Ted jsem na jinem serveru cetl, ze nektere hry se budou predelavat na jinou sluzbu. A nastesti Dark souls je mezni nima. Takze dobra sprava !
-
-
Soucítím s tebou. Tu hru jsem dlouho přehlýžel kvůli obtížnosti a až teprve nedavno jsem si ji koupil. A co dodat- nahráno 35 hodin, rozdělané 4 charaktery a pořád baví :D Doufám že tenhle masterpiece jim za předělání na steamworks bude stát.
-
-
Vzpomínám na GTA IV a tahle služba byla bohužel hrozná. Dřívější MS Zone tak vlezlé nebylo.
-
-
ano ano R* sh*t club + Win live nikdy jsem tohle NEPOCHOPIL proc to tam R*sh*t dal? je to jen jejich chyba! Naprosta zbytecnost a pruda pro zakazniky!!! GTA4 jsem si koupil ale datadisky ne ty jsem stahnul prave kvuli tomu abych nemusel instalovat tyhlety socialni kraviny! A ted mi ani ta originalka nepojede! *12*
-
-
GfW, já měl rád tu myšlenku označení her, které splňují některé kritéria (pro mne nejzajímavější byla plná podpora game padu). Bohužel u GTA 4 to bylo a je fiasko. Nyní když si jej chcete nainstalovat je požadován rock star club a games for windows. Po instalaci chtějí odinstalaci rock star clubu. A nyní to snad bude i games for windows. A to, že až nedávno se mi tam podařilo přihlásit do multiplayeru (CR byla nějak ignorována) snad ani nemá moc smysl dál rozvádět
-
-
ja se treba nedostal pres update GfW klienta. Po instalaci GTA IV ze Steamu se nemuzu prihlasit do GfW, protoze nemam aktualniho klienta. Toho ale nejde updatovat, proze se nejprve musim prihlasit do GfW. Uz aby to skoncilo tam, kam za par let pujde i cely Microsoft
-
-
no ten update jsem řešil snad půl hodiny, to byla slušná divočina...
-
Naštěstí je tu xliveless.
-
-
-
Nedělám si iluze, že by něco ještě fungovalo. Předpokládám, že něco vyžadujícího GfW mám, jen netuším co. Takže někdy za pár měsíců/let budu nepříjemně překvapen, ale přežiji.
Takový odepsaný Steam by mě mrzel o hodně víc, ale rozhodně krabice už nakupovat nebudu. -
Az skonci steam, to bude teprve legrace. Pak konecne nekteri pochopi, co je na nem spatneho.
-
-
jasnovidec sa ozval...ved steam ma malu predajnost a urcite zachvilu skrachuje..nikto nechce byt na steame..nikto...fakt mental
-
Stejně jako může skončit jakákoliv společnost, třeba sony. Zatim to nehrozí tak proč se strachovat, navíc jsou to jenom hry, někdo dělá jako by měl na steamu půlku dědictví. Je to spotřební zboží.
-
S tím se musí počítat - ale zatím na to nevypadá ;) A když jsme u toho, tak Steam funguje, GfWL pořádně nefungovalo ani když to běželo.
-
To je mozne... ale jakej je rozdil mezi krabicovkou kterou pres steam stejne musis aktivovat a nebo to mit primo na steamu?
Ciste teoreticky.. ti zrusi steam.. Ale krabicovku si stejne nezahrajes protoze bez steamu ji ani nenainstalujes.. *1* takze nechapu proc se tu resi vyhoda krabicovek, ktere jsou zavisle na steamu naprosto stejne jako digitalní verze -
-
Ja neresim vyhodu krabicovek, ale nevyhodu online drm centralizovaneho do jednech rukou. Mas pravdu, krabice sama o sobe te nezachrani.
-
Nainstalujes, stahnes Steam Instaler a jedes *5*
-
-
a ten steam installer sezenes kde kdyz by steam nebyl?
Nebo se snad jedna o nejakou neofiko aplikaci? -
-
Je to jednoduchej program pro instalovani ze Steam Package ... existuje uz par let.
-
-
-
-
No mam pocit ze dokud se to nestane, tak to nikdo nepochopi :/
Holt pak nam zbydou jen oci pro plac ... -
-
Až se to stane, tak si všecko cracknu, protože MP už stejnak nepojede...
Ale i tak nepředpokládám, že by se to někdy v blízké budoucnosti 10ti let stalo. -
-
Jenze ... to budes muset mit vsechno nekde ulozene, ze ano *5*
-
-
Třeba na piratebay?
-
-
-
Zbytocna debata. Lebo CD, DVD, BD atd. su vecne a neopotrebitelne ?? Steam urcite neskonci zo dna na den takze staci postahovat co mas na steame na disk a mas po probleme.
-
-
Nemas, jakmile ti nepojede steam, nepojedou ti ani hry na steamu zavisle. Docasny offline mod te nezachrani. DVD neni vecne, alejeho pískozenim prestane fungovat prave tato jedna kopie hry, nikoliv vsechny. A ja nemam nic proti digitalni distribuci, ta je imho nejlepsi, pokud ti umozni delat zalohy. Me vyhrady jdou ciste proti centralni online drm navic realizovane pres zvlastniho klienta treti strany, ktery ti porad musi bezet na pocitaci.
-
No vidis ... a ja mam originalni CD stara 20 let ktera mi jdou nainstalovat jeste ted ;)
-
-
Ja hry kupuji od doby, kdy je Vision zacal dovazet do CR, uz si nepamatuji kdy to bylo, je to zhruba tech 20 let, prvni moje hra byla Ultima Underworld 2, ale tehdy to bylo jeste na disketach. Zivotnost fyzickych medii je kazdopadne omezena. Ale tim je ohrozena ta jedna kopie jako takova (pokud nejde zalohovat), nikoliv cela hra jako takova.
-
-
-
Tak existuji lide, kteri chapou, ze online drm, zavislost vsech her na jednom soukromem subjektu, kontrola tohoto subjektu nad hraci i vyvojari je z podstaty veci zlo. Ale nechape to bohuzel herni mainstream, alespon na pc platforme. Je to zvlastni, myslim ze jeste pred dekadou by na to pc hraci dobrovolne v masovem meritku nepristoupili. A staci se podivat, jak rychle od tohoto napadu upustil microsoft, ktery tohle chtel na xbo okopirovat.
-
-
to sice ano, ale u Steamu je ta výhoda, že to "až" je zatím stále v nedohlednu, což je pro herní průmysl velmi dlouhá doba.
-
-
V nedohlednu neznamena za dlouho. A steam neni akciova spolecnost, ktera by nabizela stabilitu s ohledem na zajem akcionaru. Gabe prohlasil, ze Steam radsi zrusi, nez by ho prodal. Takze co bude, az zitra dostane infarkt?
-
-
myslím, že to je trochu zbytečná otázka, na kterou neznáš odpověď ty, ani já. každopádně je to podle mě něco, na co Gabe myslel a co má nějak ošetřené (což by udělal každý inteligentní člověk)
-
-
Kurvafix, jsme snad všichni ovce, aby bylo zbytečné se ptát, co bude s naším zbožím, do kterého ročně někteří z nás vrážíme desítky tisíc korun? Valve by nám mělo dát právní záruky.
-
-
Nepředpokládám, že v dohledné době nás čeká konec Steamu či GOG, ale nikde není záruka, že se to stát nemůže. Pokud by šlo o plánované ukončení, je možné samozřejmě umožnit stažení her. Ale můžou nastat (asi nepravděpodobná) situace, že to skončí ze dne na den a máme smůlu. Ale nemá cenu nad tím spekulovat, jenom jsem chtěl říct, že ohánět se argumenty, že GOG nebo jakákoliv jiná digitální distribuce je v tomto jistější, je nesmysl. Ano, u GOG je výhoda, že to je bez DRM a tuslužbu nepotřebuju, pokud si stáhnu instalačky, ale to je asi tak všechno.
-
pokud nedojde k nějaké globální katastrofě, nevěřím tomu, že konec těchto firem bude ze dne na den. nebál bych se toho, že servery nechají nějaký čas spuštěný, aby sis mohl stáhnout, co chceš (což nevím, jestli by ten nápor lidí přežilo :) ). Steam i GOG se využívají v hojném počtu, tedy bych řekl, že přísun peněz mají ty firmy zajištěný, takže je v dohledné době jejich konec nepravděpodobný...
-
A až skončí GOG a nebudu mít stažené instalačky, budu na tom stejně jako s koncem Steamu, Originu, Uplay... Nabo tam snad máš nějakou záruku?
-
ano, není tam tak velký výběr, ale i tak, pokud se má myšlenka GOGu podporovat, je potřeba nakupovat i to málo (hlavně nové věci). jen to jim pomůže v dalším rozvoji.
-
Ten preferuji, ale tam neni moc co kupovat a nejvic penez mam v retailovych limitkach, ktere jako fanda kupuji za plnou cenu. Bohuzel jsou casto zavisle na Steamu.
-
pokud nepočítáš s tím, že o hry někdy přijdeš, měl bys ty tisíce ročně cpát spíš do GOGu, aby získal silnější pozici na trhu a vydavatelé se o něj prali...
-
Kapitalismus ....
-
-
Kdyby to mel osetrene a zalezelo mu na hracich, tak to bude mit uvedeno ve smluvnich podminkach.
-
-
ve smluvních podmínkách nemusí mít uvedeno naprosto nic, když počítá s chodem firmy i po své smrti...
-
-
No vzhledem k tomu ze ve Valve si kazdy dela co chce, tak bych na to moc nesazel ...
-
-
-
-
-
Mě jen vadí, že Fallout 3 není steamworks rád bych ho tam měl a nemusel to kupovat znova jenže problém je tu další. A to je ten, že třeba u Batmana (Asylum, nešel mi klíč) sem se domluvil s podporou když sem ukázal CD-Key a vyfocenou krabicovku tak mi nakonec poslali klíč do Steamu od nich. Jenže u Fallout 3 GOTY krabicovky u nás nikdy žádnej cd-klíč nebyl nechápu jak sem to do GfWL vůbec aktivoval, ale nějak se mi to povedlo ale do Steamu bych to už asi neokecal s podporou kdyby ta možnost byla.
-
-
schválně jsem se na tu krabicovku Fallout 3 GOTY podíval a já mám pod plackama nalepenej štítek s "LIVE access key". ale já nemám CZ verzi...
-
-
Právě, u nás se CZ krabicovka prodávala bez cd-klíče cenega to tak asi zařídila nevím. Původně sem musel hrát offline režim a pak sem to jednou zapnul a přihlásilo mě to.
-
-
to já hrál online režim, hru dohrál a začal hrát DLC a... a pak jsem přišel o uložený pozice a byl jsem naštvanej, jak to, že se ty pozice teda online neukládaly... :)
-
-
Já dohrál celou hru v offline a až potom mě to najednou přihlásilo do live jako kdybych hru aktivoval a hrál sem to znova, ale s uloženýma pozicema sem nikdy problém neměl, já spíš řešil že mi nešlo vůbec měnit grafický nastavení (což sem nakonec vyřešil ale byl s tím problém)
-
-
-
-
-
Bohužel jsem měl tu čest s age of emipers online ještě v prvotní euforii při releasu, která ale po koupi celkem rychle opadla, když člověk zjistit, že to co se odemklo není zdaleka to, co bylo prezentováno. Dnes to už snad ani neběží a ani se nedivím.
Jinak to, že hra přestane fungovat, tím že vydavatel ukončí podporu je docela prasárna a další z nesmyslných buzerací platících hráčů. Stáhnu crack a nic mě otravovat nebude, což je poměrně smutné řešení.
To je jako kdybyste se koupili auto a po 5 letech vám nešlo nastartovat, protože už není podporované. -
Komedie.
Opět to bohužel nahrává nelegálnímu šíření her, kde takový problém není a nebude, když je hra na nějakém fyzickém nosiči.
To je nevýhoda podobných služeb stejně jako uložených dat u prostředníka na internetu. Nikde není zaručeno předem co bude když bude problém. Nějaké vláda to zavře i s legálními daty anebo se provoz ukončí a pak se teprve řeší co bude. Pochybuji, že budou posílat "cracky" aby to lidi mohli hrát bez toho anebo to přesunout na jinou službu.
Pak jedině doufám ve dvě věci: Firmy upřesní podmínky co bude když se něco podělá a budou mít na to předem rezervy a dohody. (to jsem hodně optimistický) anebo bude více her na GOG a pod obchodech kde tohle částečně odpadá. -
-
Musim opakovat, ze to vubec neni problem retail vs digitalni distribuce. Je to problem online drm a zbytecne zavislosti her na sluzbach treti strany.
-
-
Však já vím. Proto píšu o crackech které DMR ruší a GOG které DMR nemá.
-
-