Přejít na výpis diskuzí
S next genem by se měl vrátit singleplayer
22.6.2012 | Adam Homola
94 příspěvků
-
u nas bazarovky moznoze az tak nefrcia pretoze tu dominuju pc hraci a steam ale, nedavno som si kupil xbox360 a k mnohym hram ktore som zmeskal, som sa mohol dostat jedine cez anglicky bazar. Afro samurai, eternal sonata, alebo stare hry z xboxu ako crash twinsanity, alebo conker. dokonca uz aj rok stare hry sa u nas obcas tazko zhanaju takze som bol k bazaru doslova prinuteny. nejde mi pri tom o lepsiu cenu ale o samotny dopyt ktory je tu v strednej europe totalne okaslany. Inak singleplayerovky oblubujem hlavne koli roznorodej hratelnosti a obcas paradnej grafike a co sa multiplayeru tyka tak pre mna stale RULEZz PC multiplayier koli lepsim moznostiam pripojenia, a MMO hram.
-
Som zvedavy, kam povedie vyvoj hier. Dnes si dokazem nainstalovat hru staru aj 10 rokov alebo viac. Obcas treba nejaku tu barlicku aby to fungovalo na modernom pc, ale pointa je ta, ze som si to schopny zahrat. Ak by ta hra vyzadovala overenie na strane servera, ktory uz davno neexistuje alebo nedajboze chcela tahat cast kodu hry zo servera ktory neexistuje, tak potom co? Este dnes dobieham niektore stare klasiky a bucham si hlavu o stol, ze ako je mozne ze som ich v minulosti nehral.
Osobne hram cez internet iba simracing a ostatne hry hram single player. A prave aj v simracingu je presny priklad dojnej kravy a ukazka ako by som nechcel aby hranie hier dopadlo - iRacing. Nie je problem nakupit trate a auta, ktore sice malokto jazdi, ale zato dokopy stoja stovky eur a platite este aj mesacne poplatky. Bez internetu si nezajazdite ani sami na trati a ak sa rozhodnete, ze dalej nebudete platit alebo iba na par mesiacov, tak vam nepomoze ze ste do toho vrazili aj 1000€. Jednoducho uz dalej nemate pristup az do dalsieho zaplatenia. Ak by tam boli iba rozumne mesacne poplatky a nic viac, tak nemam nic proti. -
-
bude to ešte horšie, teraz si ešte nemôžu vyskakovať, keďže väčšina hier internetové pripojenie k hraniu nevyžaduje, v momente ked to bude štandard, tak sa začne to pravé divadlo. Podpora hier sa skráti z cca 10 na nejaké 2-3 roky, respektíve do vydania novej hry. Jednoducho po troch rokoch budeš mať na výber z dvoch možností :
- zakúpiť novú hru (20-te pokračovanie assassina :) )
- alebo si predĺžiť čas podpory aby si svoju riadne zakúpenú hru mohol hrať aj po 2-3 rokoch od vydania. A zadarmo to samozrejme nebude *3* -
-
W3 má podporu 8 let. Netvrdil bych, že se sníží podpora. Některé hry už si teď nezahraješ na W7 a jedou pod XP.
-
-
Takove EA vypina servery svych her celkem bezne.Zatim se sice jedna jen o MP hry,pripadne MP cast her,ale pokud prijde doba,kdy nutnost se pripojit k serveru kvuli zpristupneni postupu ve hre(ala Ubisoft) bude standart a vydavatel se zmysli po 3 letech,ze je na case servery vypnout a vyuzit je na novejsi hru,tak si uz nezahrajes.
-
-
Tak EA je celá taková no.....Bojím se dne, kdy zapnu ME3 a nepojede.
-
-
-
-
Snad to nebude tak černé jak říkáš. Ale bez nadsázky to může klidně vypadat tak, že ujdeš v nějaké singleplayer hře k prvnímu checkpointu a už budeš mít splněno minimálně 10 achievementů *1* (co krok to achievement)
-
-
Uplne milujem tie achievmenty na Steame. Prejdi 1. level, prejdi 2. level, dohraj hru, ... *6* Ked mam Steam v offline mode, tak to aj tak nefunguje.
-
-
-
Nedivím se že se vydavatelům bazarový prodej nelíbí.Měli by se ale zamyslet proč to tak je..!Při poměru platu/ceny her jsme na tom docela bídně.Mě se teda osobně za singlovku(a nejenom) zdá cca ± 1400kč(ps3) celkem dost.Hlavně když je 12 hodin herní doba už celkem luxus.Počkám si teda pár měsíců když se někde objeví na bazaru a pak si eventuelně hru za nějakejch 700,- koupím.Myslím si že kdyby hra stála od začátku nějakejch 700-800,-kč tak by vydavatelé nepřišli o můj kus koláče ale hru by si možná koupilo i víc lidí.Když totiž začínají cpát do her různé onlinepassy,člověk pro kterého hra zrovna není”must have” titul si to za ty prachy třebas i rozmyslí.teda alespoň já jo...
-
-
Buď rád, bývalo ještě dráž.
Zrovna nedávno jsem listoval starými Levely, kde byly reklamy od různých prodejen her. Tam se klidně našli ceny kolem 2300 Kč za hru, kterou už dnes nikdo nezná a která nejspíš nikomu nic moc neříkala ani v době vydání. A to za PC verzi. PS na tom vždy bylo ještě hůř. A to bylo někdy v roce 1998/99.
Ale tu cenu máš celkem tím, že je to na PS3. Na PC nestojí většina nových her přes 1000 Kč, což je oproti roku 98 docela slušné polepšení. *4* -
Diky strankam jako thehut.com si muzete koupit nebazarovku za jeste mene (nakupuji kdyz cena spadne pod 15 EUR) a v nekterych pripadech staci na slevu cekat jen par tydnu. Usetrite a jeste podporite tvurce. *3*
-
-
Nic proti? Všechno proti.
-
singleplayer je neco jako prekonany vyvojovy stupen a mel by postupne upadat. proč hrat proti ai když mužete hrat se skutecnymi lidmi nebo proti nim?
-
-
prekonaný vývojový stupeň si ty.
-
-
Jako neandrtálec. Taky vyhynul:)
-
-
Vyhynul??? Aha tak to ses asi vyvinul z jineho živocisneho druhu
-
-
Jestli ses vyvinul z neandrtálce, tak doporučuji zajít za nějakým antropologem a jsi hitem. Homo neanderthalensis byl kdysi zařazován jako slepá vyvojová větev podruhu Homo Sapiens nyní je zařazován jako samostatná vývojová větev. Homo Sapiens totiž mnohdy svého zaostalejšího "bráchu" systematicky vyvražďoval a lovil
-
proboha, když už chceš na něco reagovat, tak si zjisti základní fakta. To by ses pak dozvěděl, že člověk neandrtálský je slepá VYMŘELÁ vývojová větev.
-
-
-
-
A Cody, člověk, co prodával ithemy v Diablu ještě dříve než byly spuštěný aukce. Jak se daří psychice?:)
-
-
Já se na nové konzole těším, hlavně pevně věřím že nám, vývojářům, tentokrát Sony připraví něco, na čem se bude dát dělat rozumněji a hned od začátku doby. PS3 je sice technologicky výborná hračka, ale dělat se s tím moc nedá, pokud se chce udělat multiplatformní titul ne čistě zaměřený na PS3 nebo přímou smlouvu se Sony na spolupráci a výpomoc (což má hodně málo domů).
Co se týče singlplayer her, trochu bych se obával, že Eidos sice má pěknou myšlenku, ale že realita, minimálně u XBOXu a Microsoftu, bude trochu jinde s přihlédnutím k organizačním změnám v Microsoftím herním oddělení, které přešlo na "cross-platform systém" s implementací mobilní, konzolové i PC platformy obohacené žebříčky a multiplayerem. -
No jak to tak čtu, tak konzole všechno zachrání:) Což mi přijde jako sbírka pohádek, kdy Andersen je hadra. Škoda jenom, že ty dnešní brzí vývoj.
-
-
Dnešní konzole pomáhají ve schopnosti "vytáhni z techniky maximum a vytvářej to jako člověk". Konzole nám hodně pomohli v tom, abychom si uvědomili, že výkonem se nesmí plýtvat. Díky tomu už to není jako dřív, že PC půl roku staré patří do kanceláře tak leda na internet a office XXXX. Dřív se plýtvalo, kde se dalo, kód byl šílený, grafika se roztahovala, dneska maždý tik systému je k nezaplacení a textury se kompresují tak, že mi to hlava občas nebere. Takže tvoje vyjádření rozhodně nereflektuje realitu.
-
-
To je kec, jedu na 4 roky starém pc a ještě žádnou hru se mi nestalo, že bych nejel ve full. Tedy kromě Bf 3, ta mi tam nejde z důvodů XP. KOnzole přesluhují už minimálně 2-3 roky. A jejich cena tomu rozhodně neodpovídá. PC s výkonem konzole stojí nějakých 4000-5000 max. A je mnohem univerzálnější.
-
-
Ale na PC s vykonem konzole nerozjedes hry ve kvalite te konzole ;) Mam sice Mac, takze uplne PC scenu nesleduju, ale podle me pouzitelne PC na hry se muze pohybovat az tak nad 10000kc, spis vic.
-
-
A Max Payne 3 ti ide na full? NEVERÍM.
-
-
Tak to sotva. Zaklínač 2 je mnohem, mnohem náročnější jako Max Payne.
-
Nemám Max Payne 3, ale v takejto zostave, teda slabý procesor a grafika Radeon HD 5700 predpokladám na plné detaily vo full HD sa mi nechce veriť, ale hádať sa nebudem. Ja predpokladám, že MP 3 je náročnejšia hra na výkon ako Zaklínač 2, ktorý ti nejde na full.
-
Proč by neměl jet? Je to Dual Core 2,16 přetaktovaný na 2,33 Ghz, 8 GB RAM, Ati Radeon HD 5700 (pravda, karta není tak stará, ta se měnila březen 2010)
-
-
Propboha:-D Sestavoval jsem kamarádovi pc, Dual Core 2,26 Ghz, 4 GB RAM, Ati Radeon HD 5450 a cenově jsme se vešli do 4850 Kč. A jede všechno na plné koule v rozlišení 1650*1080.
-
-
prepáč ale rozprávky si nechaj pre iných...
-
Přečti pořádně, tam mi Bf nejede z důvodu Xp systému:)
-
Akú máš grafiku, keď to máš 4 roky staré a ide ti BF3 na full HD?
-
Zaklínač nejede třena na full, ale na hight, stejně tak i Bf3. Jinak všechny hry, co vyšly v posledních dvou letech a mám doma, tak na full. Skyrim, Dead Space 2, Max Payne 3, Tribes Ascend atd.:)
-
Nejnovejsi hry na full, nebo aspon medium nad 30fps? Moc tomu neverim, ale ok, konkretni zkusenost s tim nemam, tak dejme tomu :)
-
-
-
Jedeš na 3 roky starém počítači? Tak pošli Microsoftu a Sony děkovný dopis, nebýt jejich konzolí, nezahraješ si Bf3 ani v okně 800x600 :) To je přesně to, o čem mluvím, konzole nás donutili se zamyslet nad výkonem. Ten počítač za 5000 max je pravda, to je taky částka za ten XBOX nebo Playstation, za který se dneska už reálně dá koupit. A že ten počítač je v mnoha ohledech výhodnější? No, dnešní počítač za 5000 sice dneska jede, ale neřekl bych, že pojede za dva roky, kdy ještě pořád budou vycházet hry s kompatibilitou.
-
-
Bf3 hraji ve fullHD(což konzole neumí) s 60 fps (což konzole neumí) a Dx 11 na rok starém notebooku (pravda pořizovací cena byla 28 000). Navíc stejně pc měnít co 3 roky ať už kvůli práci či hrám. Nevidím jediný důvod, proč by to nemělo jít i konzolí a měli by tak dlouho přesluhovat. Není to žádný dík. Dříve jsem prostě investoval do pc, teď akorát jednou za 10 let obměnit s takovou.
-
-
No vždyť, proč kupovat časteji? :) Já nevím, ale baví mě raději investovat peníze jen do nových her než každý rok nebo dva kupovat nové železo... Počítač mám na práci doma, notebook na služebky, konzoly na hry. A stěžovat si, že konzole zkazily hry je blbost, Halo, Heavy Rain, Mass Effect, AC, to jsou ty konzolovky, které utáhly vývojáři právě díky konzolím :)
-
-
-
-
-
V budoucnu se stejne pocitace a konzole spoji v jedno. Rekl bych, ze pristi generace konzoli bude posledni. Vzdyt uz i Microsoft zacina vyrabet konretni hardware spojeny s operacnim systemem, aby konkuroval Apple. Budoucnost je v tomhle, integraci hardware + software presne na miru, ktere se doposud u pc neprosadili jen proto, ze takova reseni byly vzdycky drazsi, nez obyc pc. To se ale uz ted meni.
-
-
Integrace hw a sw na miru == konzole.
-
Je jenom otázkou času. To pak budou mít DRM ochranu všichni, protože prolomit to bude snažší:-D
-
-
-
Ja v podstate len dufam, ze co najviac vydavatelov si vsimne uspech D3 a zacnu hry robit s tym, ze cast kodu je na servery. Hlavne kvoli piratom. Ked najdu taku ucinnu formu DRM, ze sa proste nebude dat piratit (alebo bude rok trvat kym sa reprodukuje nejaky free server a aj tak to nebude poriadne fungovat), tak si viac ludi zacne kupovat hry na PC. Ked si ludia budu kupovat hry na PC tak dozenu alebo mozno aj predbehnu predaje (aspon niektorych typov) hier na konzole. Vydavatelia si potom uvedomia, ze sa mozno aj oplati vyvijat PC exkluzivne hry pre "hardcore" hracov. Nehovoriac o tom, ze ked budu mat take DRM, tak nebudu musiet pchat multiplayer tam kde nepatri (vid Mass Effect) a budu sa moct venovat cisto singlu.
tl;dr - radsej vybornu hru ktora ma cast kodu na servery nez hovadina ktora ma vsetko na hracovom pocitaci.
Cest vynimkam, ako napr. CD Projekt. -
-
DRM ochrana ma smysl jen tehdy, pokud nijak neomezuje platiciho zakaznika. Pokud ale omezuje, jako ze skoro vzdycky omezuje, tak nema DRM absolutne zadny smysl a zakazniky spise odradi, nez aby zamezila piratstvi. Tvrda ruka tradicni distribuce her, to je proste prezitek, asi jako kdyz velci hudebni dinosaursti vydavatele bojuji za omezovani uzivatelu, internetu a stahovani mp3jek. Kdyz je cena slusna, tak si hru koupi dostatecny mnozstvi lidi, kteri naopak dostanou radu vyhod oproti warez verzi a ne aby to bylo uplne obracene, ze zakaznik si hru koupi a warezak se mu smeje. DRM uplne zrusit, snizit cenu her, optimalizovat studia na tuto cilovku a online navaznost davat jen tam, kde je to pro hru potreba, nebo jen jako volitelnou moznost.
-
-
Nesmysl. DRM ochrany maji a budou mit smysl do te doby, dokud budou zvysovat prodeje her. Uz jsem to jednou psal, resenim je masovy bojkot her s DRM.
-
Tak by to fungovalo v idealnom svete. Problem je v tom, ze ludia su sv1ne a ked nieco mozu mat zadarmo, tak to zadarmo mat budu :) Ked sa nieco nebude dat upiratit, tak sa to proste neupirati a v konecnom dosledku bude omnoho viac predajov ako s pristupom ktory si popisal. CD Projekt taky pristup ma a aj tak sa im upiratilo mnozstvo kopii (pricom pri Witcherovi 2 bolo dokonca velke percento ludi, co to upiratili a aj dohrali, coz nie je zrovna bezne).
-
-
Podle me by ale nemelo jit o to, ze produkt nebude mozne jakkoli zpiratit, ale naopak uvazovat realisticky uz s tim, ze urcita skupina hracu si hru jednoduse zpirati a neda ani korunu. Proto je potreba pozitivne pusobit na platici zakazniky, kdezto DRM coharana pusobi presne opacne, negativne.
-
-
Nesouhlasím s tebou. S ochranou docílíš vždy vyšších prodejů. Jak píše Cotillion, když to může někdo mít zadarmo, tak proč platit. Co se týče odrazování lidí, tak myslím, že třeba Diablo 3 ukázalo, že se dá hra prodat milionům i s pro někoho otravnou ochranou. Pochybuju, že by prodali tolik kopií (a hlavně ještě v budoucnu), kdyby to šlo upirátit.
-
-
-
-
Máš sice pravdu, že by to zastavilo piráctví a více by se dělalo na PC, ale pochybuju, že by se dělalo více hardcore her.
-
-
Ten trend je k pos*ání, za chvíli budou do her sr*t kdejaké reklamy s možností on-line koupě přímo ve hře, jako nový skin zbraně při jejím nalezení ve hře, model vehiklu, který prvně osedláš atd.... Prostě nextgen resp. AAA tituly jsou jen a jen o tom, tlouct hrách dokud z toho může něco vypadnout.. Je mi blivno.
-
Jinam