Přejít na výpis diskuzí
S.T.A.L.K.E.R. Lost Alpha je venku a nabízí Shadow of Chernobyl, který nebyl
28.4.2014 | Petr Poláček
145 příspěvků
-
Tak už hraju. super věc.
Někdo si tu stěžoval na grafiku..nechápu. na to, že to je práce moderů, je to skvělý. vždyť to vypadá líp než původní stalkeři. na mým chudákovi dualcorovym s gt230m (noťas!) to jede na high/maximum. FPS jak tu někdo psal občas trochu kolísá, ale jinak v pohodě.
a to že to občas při něčem spadne..tak znovu..je to od modderů, nevím jestli jsou v tom vůbec nějaký peníze. hru máte taky zadarmo. a mě fakt baví :) -
Je to naprosto skvělý! nejlepší Stalker hra kterou jsem hrál!. A že jich bylo dost - SoCh, CS, CoP + milion modů jako Priboi Story, Sigerious Mod, Misery atd. Není pro mě FPS, kterou bych hrál tolikrát a vyzkoušel tolik modů a úprav. První co mě praštilo do očí byla grafika - velmi povedená. Nevím, co komu nevoní, nevím, proč to srovnáváte s původním Stalkerem - tohle je na hony vzdálené. Bezkonkurenčně nejlepší grafická uprava Stalkera. AI enemáků je zatím vrtkavé - nicméně pořád ucházející ( pořád lepší než v Misery 2.1, kde vás banditi snipeřili s přesností Zajceva na 800m. Co mi u tohoto modu vadí nejvíc je velmi časté padání hry ( při určitých herních úkonech 100% - například, když chcete opravit zbraně v Rostockém baru hra pokaždé spadne. Nemožnost upgradu zbraní, kolísání FPS - někdy se kochám slunečníma paprskama při 40 fps, někdy to spadne na 8 fps. Obrovské + je úprava stávajících i nových lokací. Koukal jsem s otevřenou pusou. Tohle je to, co jste chtěli v roce 2007. Počkejte na pár patchu, až se vylepší ty bugy, které opravdu překáží v dalším hraní a za mě - nejlepší single player mod na FPS, který kdy vyšel. A to jsem do ted tvrdil, že nej FPS mod byl Black Mesa - ani nahodou Lost Alpha je král už ted, ač padá a je nedodělanej
-
-
Black Mesa bych s tímto moc nesrovnával, přecijen BM je pouze předělávkou do lepší grafiky, tady se snažili o více změn. Navíc Black Mesa byla prakticky bez bugů, kdežto Lost Alpha je na hranici hratelnosti...
-
-
Hip, hip, atom!
-
-
Hip, hop, atom!
-
-
Hap, hop Atom! *15*
-
-
-
Vitajte opeť v zone. Chcel by som všetkych upozorniť, že ak si prebindujete klavesy F6 a F7, hra začne pri načitani padať ...
-
No včera jsem to zapnul a zkoušel různé nastavení grafiky. Pravda náročné je to docela dost. StalkerSoup je v pohodě, ale tohle jen na statická světla, i když měli pravdu, že se při přípravě na toto nastavení hodně zaměřili. DX10 skoro se vším je úchvatné, ale pocitově něco jiného. Statická světla v kombinaci s barevnou paletou, kteou mají jejich textury je vělmi zajimavá volba. Hustotta vegetace zejména trávy je něco jiného než v původní hře a už druhý úkol od Sidoroviche (donést falshdisk) ukazuje, že to má vliv na hratelnost.
Grafika je fakt pěkná a hratelnost a příběh těžko zatím hodnotit. No po StalkerSoup další zajímavý počin a až bude StalkerSoup hotový (snad letos), tak tyto dva projekty prodlouží životnost Stalkera na dost dlouho. -
-
Na nejvyšší detaily s vyhlazováním a v 4K rozlišení je to náročné zhruba stejně jako nové hry typu Assassins creed 4 apod. Takže kdo má novější komp, si to užije i s novou grafikou, která vypadá o něco líp než v původním Stalkerovi.
-
-
Takže mě to příjde docela dost. A není to jen o něco lepší grafika, protože ten rozdíl je dost veliký minimálně oproti SoC. Nebavím se o CoP a jeho modifikacích. Skoro mít Titana na DX10!! To je docela hodně. Slyšel jsem, že i Priboy story bylo dosti náročně a to díky vegetaci.
-
-
Tak je to od modderů a modeři v drtivé většině případů nemají ani šajn o optimalizaci. Každopádně hra vypadá fakt dobře, jen mě nebaví souboje, stejně jako mě nebavily v původním Stalkerovi. Nepřátelé nereagují na zásahy, pouze když jsou smrtelné... Takže člověk ani neví, jestli se trefil nebo ne, dokud nepřítel není mrtvý.
Jinak co se novinek týče, nemyslím si, že by všechny kroky byly k lepším - např hned první lokace se mi více líbila v původním Stalkerovi... Každopádně toto jsou jen první dojmy po 15min hraní a je dost možné, že po pár hodinách úplně změním názor. -
Grafika odpovídá deset let staré hře a nároky hrám ještě nevydané. To je zas spasená modifikace, když neumí optimalizovat ani takové škaredé archaismy, ať to raději nedělají vůbec.
-
-
Pozor ta grafika je alespoň pro mě nádherná, i když ne tak ponurá jako v originále. A o grafiku nejde. Pokud si někdo myslí, že si stěžuji tak ne. Naopak je dost dobrá. Navíc si všichni musí uvědomit, že většinu času věnovali statickému osvětlení a až poslední cca 2 roky pracovali na ostatních možnostech.
Jediný mod co se tomu asi vyrovná je Sigerous a Stalker Soup.
-
-
-
No doporučené konfigurace jsou následující:
STATIC LIGHTNING MODE:
Intel Core2Duo or equivalent AMD CPU around 2 GHZ Speed, 2 GB RAM
NVIDIA 9800 GT, or equivalent ATI/AMD HD3000 SERIES vGA Card, 20 GB Free space on HDD
FULL DYNAMIC LIGHTING WITHOUT SPECIAL EFFECTS:
Intel Core2Duo or equivalent AMD CPU around 3 GHZ Speed, 4 GB RAM, NVIDIA GT500 series, or equivalent ATI/AMD HD5000 SERIES VGA Card, 20 GB Free space on HDD, 64bit operating system
FULL DYNAMIC LIGHTING WITH ALL SPECIAL EFFECTS:
Intel MULTICORE (I3, I5) or equivalent AMD CPU around 3 GHZ Speed, 4 to 6 GB RAM, NVIDIA GT600 SERIES, or equivalent ATI/AMD HD6000 SERIES VGA Card, 20 GB Free space on HDD, 64bit operating system
FULL DYNAMIC LIGHTING DX10 WITH ALL SPECIAL EFFECTS:
Intel I5, I7 or equivalent AMD CPU around 3.5 GHZ Speed, 8 GB RAM or more!, NVIDIA GT700 SERIES, or equivalent ATI/AMD HD7000 SERIES VGA Card,20 GB Free space on HDD, 64bit operating system
-
-
-
Tady je k tomu téma: http://stalker.scorpions.cz/forum3/viewtopic.php?f=10&t=1795&sid=b59ebdfa1d20ff5827b64695896c2620&start=210
Jsou tam i zajímavé doporučení apod. -
Konečně další stalker!
Prostě neni atmosférická hra jako stalker! Hra, kde si člověk v noci sedne k ohni a poslouchá jak mu hrajou na kytaru, dá si lovečáka a flašku vodky :D A ráno pak vyrazí prozkoumat nějákej ten panelák ve kterym se ozývaj divný zvuky :)
jsem zvědav zda překonám svůj rekord 15 hodin hraní téměř v kuse :D -
Nechápu, proč neudělá někdo raději remake F.E.A.R. Jednička je geniální hra a s nějakou grafikou na úrovni CryEngine 3 bylo byla naprostá pecka.
-
-
Jeden týpek re-texturuje FEARA do 2K rozlišení textur a přidal dynamické světlo na baterku...do konce roku tedy budeš mít HD FEARA :)
navíc existuje i fan "DLC" má 3 Intervaly, které jsou stejně dobré jako původní hra - dokonce propojuje s FEAREM další hru od firmy Monolith - Condemned. Ten moder to udělal šikovně - obě hry jsou vlastně stejný engine. -
Dost slabý trolling
-
-
Pro někoho, kdo je zvyklý na plynové sprchy, je každý trolling slabý.
-
-
http://nd05.jxs.cz/263/546/09eadb8a80_89667907_o2.jpg *8*
-
-
-
Protože každého baví něco jiného? Navíc sice oboje je FPS, ale oboje je naprosto o něčem jiném.
-
-
F.E.A.R je naprosto někde jinde než Stalker. A.I. ve F.E.A.R je absolutní top a do dnes není překonáno. Tahle hra by si zasloužila nový kabátek.
-
-
Fear chce kabátek a ty potřebuješ deku
-
-
A má to nějakou pointu, ten tvůj koment?
-
-
A ty tvé?
-
-
-
-
-
-
ta grafika to je marnost, tvl.. to jsou mi modderi, od Skyrim modderu by se mohli učit..
-
-
Nehodnoť něco, co jsi nehrál, zkurvenče
-
-
Dádo! Vždyť je to dítě!
-
Poprosím ban pro tohoto hulváta *3*. Nadávky nezmění fakt, že to je grafický vykopávka.
-
-
Ban nezmění fakt, že jsi kokůtek. Pokud se ti stalker nelíbí, tak bys měl jít svou nicotnost prezentovat jinam
-
-
Děkuji za kokůtka, láskyplně jsi mě nazval. Co říkáš čtvrtku kolem osmé?
-
-
Rád se přiučím. Máš čas ve čtvrtek??? *14*
-
Zdar, zajdi k nekomu na lekce trollingu, tohle je celkem bida.
-
-
-
-
-
-
STALKER je naprosto skvělá hra.Pokud tato úprava něco vylepší tak nevaham a jdu do toho.