Přejít na výpis diskuzí
S.T.A.L.K.E.R. Lost Alpha je venku a nabízí Shadow of Chernobyl, který nebyl
28.4.2014 | Petr Poláček
145 příspěvků
-
Konečně další stalker!
Prostě neni atmosférická hra jako stalker! Hra, kde si člověk v noci sedne k ohni a poslouchá jak mu hrajou na kytaru, dá si lovečáka a flašku vodky :D A ráno pak vyrazí prozkoumat nějákej ten panelák ve kterym se ozývaj divný zvuky :)
jsem zvědav zda překonám svůj rekord 15 hodin hraní téměř v kuse :D -
no diskuse je az na pár světlých vyjímek opět "povedená" takže k tomu už no comment. Co se hry týče:
- Je to i v tomhle stadiu v pohode hratelný, pokud nejedete na 32bit systemu, to se pak musí delat upravy a v tomhle pripade bych dopurucit pockat na 1.5. kdy vyjde 1. patch ktrej pořeší zásadní chyby. Ale pozor, pro uplny PC analfabety to neni, pokud mas problem spustit hru jako správce, vyradit UAC nebo zmenit instalacni cestu, vrat se zpátky k ASSasins greed
- Pokud vyzadujete 100% funkcnost a nejste ochotni cokoli hře odpustit, dejte si to až po pár patchích, momentálně je hra spíš pro fanoušky
- Je to nejlepší stalker hra všech dob -
-
Nemohu jinak než souhlasit..u některých komentářů mi rozum zůstává stát..:) a říkám si jestli to není nějaký druh humoru..nebo ti dotyční mají úplně vymatláno..:)
-
-
100% druhá možnost, už se tu na tomhle foru pohybuju dost dlouho nato, abych to moh s jistotou tvrdit... mel sem o pařanský komunite jiný mínění... zajímavý, že upadek se nevyhnul ani tomuhle odvětví... zlatý 90. u excaliburu a score :)
-
-
-
Zkusím určitě! Si pamatuji jak jsem hrál první díl a byl jsem machr a myslel jsem, že se nemůžu přece leknout do té doby než padla tma a občas jsem zahlédl oči něčeho ve tmě :D Atmoška která je v Stalker hrách je něco úžasného a tohle chybí dneska spustě her které tě prostě nevtáhnou do děje.
-
STALKER je naprosto skvělá hra.Pokud tato úprava něco vylepší tak nevaham a jdu do toho.
-
Je to naprosto skvělý! nejlepší Stalker hra kterou jsem hrál!. A že jich bylo dost - SoCh, CS, CoP + milion modů jako Priboi Story, Sigerious Mod, Misery atd. Není pro mě FPS, kterou bych hrál tolikrát a vyzkoušel tolik modů a úprav. První co mě praštilo do očí byla grafika - velmi povedená. Nevím, co komu nevoní, nevím, proč to srovnáváte s původním Stalkerem - tohle je na hony vzdálené. Bezkonkurenčně nejlepší grafická uprava Stalkera. AI enemáků je zatím vrtkavé - nicméně pořád ucházející ( pořád lepší než v Misery 2.1, kde vás banditi snipeřili s přesností Zajceva na 800m. Co mi u tohoto modu vadí nejvíc je velmi časté padání hry ( při určitých herních úkonech 100% - například, když chcete opravit zbraně v Rostockém baru hra pokaždé spadne. Nemožnost upgradu zbraní, kolísání FPS - někdy se kochám slunečníma paprskama při 40 fps, někdy to spadne na 8 fps. Obrovské + je úprava stávajících i nových lokací. Koukal jsem s otevřenou pusou. Tohle je to, co jste chtěli v roce 2007. Počkejte na pár patchu, až se vylepší ty bugy, které opravdu překáží v dalším hraní a za mě - nejlepší single player mod na FPS, který kdy vyšel. A to jsem do ted tvrdil, že nej FPS mod byl Black Mesa - ani nahodou Lost Alpha je král už ted, ač padá a je nedodělanej
-
-
Black Mesa bych s tímto moc nesrovnával, přecijen BM je pouze předělávkou do lepší grafiky, tady se snažili o více změn. Navíc Black Mesa byla prakticky bez bugů, kdežto Lost Alpha je na hranici hratelnosti...
-
-
Docela by mě zajímalo, jestli je tam ten zmutovaný kůň, Tark - v původním stalkerovi mě dost mrzelo, že tam nebyl.
-
Rozhodně stáhnu, STALKER je to nej co kdy možná z FPS vyšlo
-
-
Nej bych moc neřek.
Máme tu ještě např. Half-life sérii.
Ale za to, to vykresluje správnou atmošku. -
-
Half-Life nic moc např. pro mne. nemám ji ani v top10 FPS :D
-
-
-
Jenom blbec a neschopný troll může řešit grafiku u Lost Alpha. Jednak modifikace vychází z engine SoCH nikoliv z x-ray verze 1.6 (Call of Pripyat). A i přesto modeři do hry přidali elementy jako HBAO a plno jiných serepetiček z DX 10. Ta hra je jinak někde k úrovni Clear Sky. Navíc grafických modu do stalkera je tolik že to jistě dříve nebo později někdo nahodí i pro Lost Alphu. Co mě více zaujalo jsou nové animace, nová videa, střelcův hlas (paráda někdo si dal tu práci a namluvil hlavní postavu) no a ak i dialogy namluvené ve hře. V kordonu je to například hned Sidorovich a pak ta první mise kde mluví bandité také šikovná práce (a to je jen průřez toho jakých změn hra doznala) když k tomu přidáte naprosto upravené lokace (které ale působí realističtějším dojmem) tak jsem velice šťastný.
Samozřejmě největší chyba ve hře jsou otravné bugy ty až zmizí tak to bude opravdu herní klenot který se postaví vedle třeba Sigerous 2.2 či SZM verze pěkně bok po boku a jako jedny z nej modu k této hře. Rozhodně nepovažuji za mody rádoby slepeniny typu Misery či DMP (protože slepit do sebe 30 a více cizích modifikací které dělali jiní lidé je sice fajn ale to si může udělat kdokoliv z vás doma). Osobně doufám že tam pujde časem import zbraní ze Shokera (hlavně kůli animacím, lepší sem ani v žádné jiné hře či modu neviděl) -
-
Co sa mi najviac paci je ako prekopali tiene. V povodnej hre dost katastrofa co sa urezavala par metrov odo mna, pripadne rozne skarede pruhovania, tuna su krasne vidiet aj desiatky metrov predsebou. Fakt respekt.
A DMP je sice len modpack, ale Datastor sa to vsetko pekne snazi odladit nech to funguje dohromady ako celok a nielen nacpat dohromady co najviac modov. To uz aj SGM pri tom vypada ako vsehochut zlatanina. A to som rozne verzie SGM presiel nespocet krat a paci sa mi. Ale tak to je caro modov, ak sa nepaci tak si najdes iny, svet sa preto neprestane tocit. -
Mě jedině "vadí" asi možná nevadí, že tam není ten pocit ponurosti. Jinak StalkerSoup taky nemá super grafiku a je vynikající.
-
-
Nadšením lítám po pokoji! S.T.A.L.K.E.R je prostě srdcovka! A teď mě prosím omluvte, jdu se ponořit do té nenahraditelné atmosféry ZÓNY *2*
-
Hip, hip, atom!
-
-
Hip, hop, atom!
-
-
Hap, hop Atom! *15*
-
-