Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Docela by mě zajímalo, jestli je tam ten zmutovaný kůň, Tark - v původním stalkerovi mě dost mrzelo, že tam nebyl.
  • no diskuse je az na pár světlých vyjímek opět "povedená" takže k tomu už no comment. Co se hry týče:

- Je to i v tomhle stadiu v pohode hratelný, pokud nejedete na 32bit systemu, to se pak musí delat upravy a v tomhle pripade bych dopurucit pockat na 1.5. kdy vyjde 1. patch ktrej pořeší zásadní chyby. Ale pozor, pro uplny PC analfabety to neni, pokud mas problem spustit hru jako správce, vyradit UAC nebo zmenit instalacni cestu, vrat se zpátky k ASSasins greed
    - Pokud vyzadujete 100% funkcnost a nejste ochotni cokoli hře odpustit, dejte si to až po pár patchích, momentálně je hra spíš pro fanoušky
    - Je to nejlepší stalker hra všech dob
    • Nemohu jinak než souhlasit..u některých komentářů mi rozum zůstává stát..:) a říkám si jestli to není nějaký druh humoru..nebo ti dotyční mají úplně vymatláno..:)
      • 100% druhá možnost, už se tu na tomhle foru pohybuju dost dlouho nato, abych to moh s jistotou tvrdit... mel sem o pařanský komunite jiný mínění... zajímavý, že upadek se nevyhnul ani tomuhle odvětví... zlatý 90. u excaliburu a score :)
  • Tak uz stahuju. Puvodniho Stalkera jsem nehral a chci se zeptat: Ma to neco spolecneho s Piknikem u cesty?
    • piknik u cesty? LOL toto je počítačová hra a ne nějaký piknik!!!!
      • Jack1947
        Ty si vazne negramot nebo si delas legraci knihy nectu ale vim cim se STALKER inspiroval. Takze bohuzel se nepovedlo. *3* Try better luck next time, bro.
        • NavrySS
          Tak zrovna ty by jsi měl někoho nazývat negramotem. To mě opravdu pobavilo *15* *15*
    • ano má
    • Ve zkratce? Nemá.
      • MickeyMutant
        Ježíši, kdo lže, ten krade a do pekla se hrabe.
        • A hádej kdo rozhoduje o tom, co je pravda a co lež?
          Nicméně to, že na začátku byla inspirace Piknikem u cesty a že zde opravdu také máme "zónu", ještě neznamená, že by se jinak hra o román nějak více otírala. Je to jako srovnávat Božskou komedii s Dante's Inferno (a to jsou si tyto dva příklady ještě mnohem blíž).
          • Naklikáváním plusek své žvásty v pravdu neobrátíš, Doktore *7*
            • Ježíš Kristus: a to trollování ti taky moc nejde. Jsi prostě budižkničemu.
            • Doktorátu jsem z tesařiny bohužel nikdy nedosáhl.
          • MickeyMutant
            Není to náhodou ten, co tě v poslední chvilce opustil? Na toho radši nespoléhej, i když je z rodiny.

(MÍRNÉ SPOILERY)

Inspirace knihou je přímá, a přestože hra nekopíruje její děj, je tam Zóna, artefakty, plnič přání, skupina vědců, stalkeři. Stalkeři hledají a pašují artefakty, vojáci se snaží bránit jejich vynášení a u hořících barelů se diskutuje o jejich mimozemském původu. Jednotlivé artefakty v knize a ve hře mají dokonce stejné názvy.

Je toho prostě dost na to, aby na otázku "Má Stalker něco společného s Piknikem u cesty?" nešlo odpovědět "Ne, nemá".
            • A život supermana je zase ne-nepodobný životu Ježíše Krista, a.k.a. mne. Chápu na co narážíš, ale inspirace je natolik volná, že bych se všem výrokům o "předloze" raději vyhnul. Ve filmové Hvězdné pěchotě, jsme také měli brouky a vojáky... no, ale raději bych se dobrovolně přitloukl znovu na kříž, než abych řekl: "ano, toto je adaptace Heinleinova románu".
  • trailer se moc nepovedl.
    jinak stalker je jedna z tech her kde si zážitek vytvarite svym zpusobem sami, takže nevím v čem mi tohle prinese nejakou pridanou hodnotu
    • zato ty ses poved neskutečně, vubec tu hru nezkousej, nemáš nato
  • Třeba by to hodná herní komunita mohla stáhnout na nějaký nám bližší server...ulozto, fasthare, hellshare? Prosím.
    • Keyz
      Dole jsem dal odkaz na mega.

To je rychlejší jak ty servery které píšeš.
      • Jack1947
        Hazi mi to CRC error ve druhe casti. *9* (snad se to blbe stahlo?).
        • Keyz
          Tak to se asi blbě stálo. To je ale divný. Stáhl jsi i ten malej soubor co tam byl? Pak to rozbal z prvního archívu a hotovo.
          • Jack1947
            Jo, tak asi proto... ja si rikal ze to je nejake divne a hle zapomel jsem na nej.

Tak nic, furt stejna CRC chyba v part2... takto zkusim sosnout jeste jednou. Uvidime.
        • Nejenže to neumí česky, ono to neumí ani stahovat! *7*
          • Jack1947
            Ty ses blb, obcas se neco z webu stahne spatne ne ? *7* pokud neni chyba v archivu. No co no stahnu to odjinud. Prinejhorsim.
      • Cocra
        Dík moc.
    • si to stáhni z torrentu hňupe
      • Jo me to z terrentu valilo 4,5 MB\s, takže na pohodu.
        • hlavne to vem z oficialniho a nestahni si ten starej leak... oficial je verze 1.300 tady je info kde to sosneš:
          http://gameupdates.org/details.php?id=5770
          • Jack1947
            Nelita to nak zazracne ale i tak diky. Lol 6,20gb to je tedy pecka to nemel Stalker ten byl tusim 4,5gb.

Skace... to 400-850 +-... ale to se da. *3*
            • Jack1947
              Aha, instalacka vyzaduje bezmala 17gb ale sekl ses jen o 2gb no booze. Z toho se nestrily. *4*
            • njn, si vem, ze tech 6.2gb se rozbalí na 15gb a 5000 files... rikam, je to free počin roku, ale spíš 10ti letí, protože ani Black Messa nemela takovej traffic, jako Lost Alpha...
  • Vypadá to archaicky. Sem čekal lepší grafiku a ono je to +- stejné jako původní hra.
    • Me se ta grafika porad libi. Dokresluje tu temnou atmosferu. No nic no jdu to prubnout, kdysi si pamatuju jak jsem na stalkera cekal roky, nahypovany a napnuty pri kazdem novem screenshotu, nakonec z toho vysla celkem nedodelana hra. Tohle by mi konecne mohlo splnit sen :D
      • Stalker! Tohle ti sen splní, pokud si fanda tyhle hry, dam zato ruku do ohne! Ale fakt počkej až 1.5. vyjde ten patch, pokud chceš rovnou 100% zážitek. Bugy tam proste sou, jen pár, nic silenýho, me hra jede super, zadny CTD zatim atd, ale je to hodne o nahode, jakej mas config PC, system atd. Já se zatím jen procházím po Cordonu a do vetsich akci se nehrnu, čekám na 1.5.

A to, co zatím vidím, mě absolutně sází na frdel
    • Je to cca 13 let stará grafika (podobně vypadala hra už na prezentacích v r. 2001), kterou mají na svědomí prakticky amatérští kolíci, kteří dělali jen za suchý chleba a přitom to vypadá líp než Skyrim od Bethesdy, kde se točí miliony.
    • To je fakt ale na vylepšení grafiky tenhle "mod" zaměřený není. Navíc si říkám, že když to je standalone release, že by přímo na tohle mohli vznikat mody, na grafiku apod.
      • to zádnej fakt neni OMG! Ta grafika je totalne prepracovaná, asi ste zapomneli jak vypadal Shadow of Chernobyl... tohle vypadá 10x lip nez poslední díl , takže ste dacko mimo... hrali ste to vubec? :D
        • Hrál jsem všechno. Ano, travička je tu pěkná ale vysoce kontrastuje s např. vyblitými texturami.
          • jasný, takže to proste vypada jak 1. stalker... ok, nechám vás v tom, mám v pci
            • Jasně leo, my tebe taky.... *1* nevím teď hraju complete a přijde mi hezčí než toto
    • tak chod hrat tupy Crysis a onanuj
      • Původní Crysis je tak mnohem lepší hra než tenhle ruský počin. Na té hře to bylo vždy vidět, budget, budget.
        • Jack1947
          Srovnavas jen grafiku a jeste se nesikovne zvolenou hrou, jenze atmosfera ta u zadne jine hry takova nebyla ... ale to je tezke se o tom bavit s ignorantem co je odkojeny jen a jen grafikou

Crysis byl hajp a hra byla ve vysledku jen Benchmark srackaaa, ktera jela v uchazejicich FPS jen par vyvolenym. Takze tak. Spis bych chapal vic zlate Far cry a ne Crysis. *3* Bolku radsi vem lolka jdete nekam kde jste jeste netrolily. *4* a aby tu nebyl průvan prosím ZAVŘI DVEŘE ZVENKU! dík. *5*
        • MickeyMutant
          Ukrajinský, Bolku. Černobyl je zatím pořád ještě na Ukrajině. Zatím...
  • Keyz
    Tady je ten rychlejší odkaz: https://mega.co.nz/#F!FFYX0SyD!4Y_dzDPrbe5uGmIgTUPTVQ
  • Četl jsem, že je to standalone hra. Opravdu není potřeba původní hra?
    • Keyz
      Není
  • Jacku, /facepalm díky *11*
  • Jack1947
    Mam to stahle a jeste nez zacnu hrat jestli by nekdo mohl hodit dojmy, co vsechno je lepsi/horsi jak na tom jsou ty vylepseni. Zdali uz to je ten STALKER kteerym mel byt Shadow of chernobyl atp... dopjmy,podnety a hodily by se i bugy pro ty co samozrejme hrali. Hlavne jestli se vyplati i po letech vratit ( alke asi jo no a chapu ze to je rozpracovana verze ale i tak no, rozumy se vzdycky hodi).
    • Já jsem to včera načnul a jasný je to nedodelek, protože optimalizovaný pro HW to není vubec ( po zapnutí tech všech stínu a paprsku apod mi to sletelo z 40fps na 8 a to i v DX9 ) no a hrál jsem necelý 2 hodiny a prostě ta čeština aspon v titulkách mi chybí a vubec me to nenakoplo do takovej urovní, že bych u toho vykys. Intsnu radši klasiku SoC a dám si ho jako před 14 dny Clear Sky. Nechci delat závěry počkám na finál, kterej by moh bejt nekdy v roce 2100 a pak povim víc. Ted jdu osadit radši new ložiska do náboju kol mýho zbrusu renovovanýho od prvního do posledního atomu péráčka (JAWA 250 - 1953) to bude lepší *5*
      • Jack1947
        Tak diky alespon nekdo pochopil neco z toho co jsem napsal. (ted jeste aby napsal neco ke hre a budem konecne doma). *4*
        • hra je super čéčé... takhle si to chtěl? (kod z obrázku: TMA :))
          • Jack1947
            No ty si zrovna nic moc nenapsal... vlastne nikdo moc hre nenapsal takze nikdo to nehral.
            "Nebo to zato nestoji ale to neberu cekat na patch me... takzes nehral jen si zapl a hned vypl = nehral

Takze si stejny jako miliony dalsich fakeovych avataru... nediky a nazdar. . *3*
            • pto výš se hjo, me (je toto jazyk tvého kmene, nebo?:)
      • Nejsi ty náhodou Jackův učitel češtiny?
        • imo dneska se to tak nebere, hlavní je ovládat cizí jazyky a za pár let bude čeština už uplne minulost
          • Stejně jako PC, lidská hloupost a rakovina, že?
            • Thorleif_cz
              Hovoříš o krásným světě mesiáši... *14*
    • V HW požadavcích chtějí IQ minimálně 40, takže ti to nejspíš nepojede
      • command42
        niekto sa snazi byt vtipny a zhodit niekoho za kazdu cenu...alebo si len nasraty ze ti to nejde kvoli tomu IQ ? :)
        • Takhle zcestný komentář tady ještě nebyl.
      • *1*
    • Boha on si to stáhne a pak bude čekat na dojmy ostatních. Kolenem do kulí
      • Jack1947
        Tak dik to jsem potreboval slyset. *3* Nekdo to uz hral jeste treba to nemam nainstalovane. (stahl jsem vcera vecer) a ale co budu povidat. Nemel jsem jeste cas instalnout...
        • Ale žvanit na fóru jo.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit