Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • uher

    "Nic proti reprezentaci menšin v seriálech, většinou to funguje dobře"

    Taky nemám nic proti reprezentaci menšin v seriálech (pokud jejich přítomnost dává smysl a není kvůli tomu ohýbaná předloha), ale napsat, že to většinou funguje dobře?! Wtf?! Ani bych nespočítal kolik seriálů jsem musel stopnout, protože se na to nedalo dívat, protože s tím málokdo umí zacházet tak aby si člověk neťukal na čelo.

    K Sandmanovi se konkrétně vyjádřit nemůžu, protože právě tohle byl důvod, proč jsem Netflix zrušil. A zde v článku sama Alžběta potvrzuje, že i zde to vypadá spíš komicky...

    • Jack1947

      Třeba zatím největší ohnutí originálu díky plochejm charakterům ( Sorry LAnci  ve finále jeden z těch lepších) Rezident evil😑😐😣😯

      Tam jasně ukázali že tudy opravdu nééé -.-

    • Derp_1337

      Tak v tomhle ohledu se zase nedá úplně všechno vyčítat Netflixu. On už ten původní komix Sandman měl v sobě hodně homosexuálů.

      Což je do určité míry dost vtipné, když se nad tím zamyslíš, co se tím snažil autor naznačit: taková ta spodina společnosti, která se skládá z masových vrahů, nočních můr a lovců démonů je většinou z homosexuálů. Mě to taky přišlo legrační 😂


      Není důvod nad tím seriálem zanevřít, jenom z toho důvodu, že tam to velké zastoupení menšin působí komicky. Je potřeba vzít v potaz to, že původní komix vznikal v 80. a 90. a tehdy to velké zastoupení homosexuálů bylo určitě bráno jako kritika. To zfilmování v dnešní době může vést k mylnému dojmu, že se opět jedná o další woke propagandu, ale tak to ten původní komix nejspíš nezamýšlel.

      • sugyn

        Problem je v tom, ze kdyz ti to dlouho cpou do krku jako vykrmne huse tak se ti to prirozene zprotivi. Takova je natura cloveka, ze blbe prijimame kdyz nas nekdo do neceho nuti. Plus kdyz k tomu pripoctes, ze ti meni tvoje oblibene hry/serialy/filmy a rikaji, ze to na cem jsi  vyrustal neni normalni a nereflektuje to moderni dobu tak ziskas skepsi, viz treba moje diskuse u kotoru. 

        • Kverulant

          No, většině lidí nevadilo, že do nich církev a Hitler cpali propagandu, že se musí "dobrý člověk" nutně tvářit na homosexualitu negativně - časem se podařilo část lidí úspěšně vygumovat k rozčileným reakcím pokaždé, když je někde něco souvisejícího s nimi. Proč by jim teď měla vadit antinenávistná propaganda ve jménu dobra?😎

          Není prostě lepší si kulturu užít, aniž by ses celou dobu hlídal jako pokusnej křeček, jestli už nemáš dostat elektrický šok, pokud neprojevíš nesouhlas? 😀

        • Derp_1337

          Sorry, ale nevím, co má být špatného s diskuzí u KOTOR.

  • ravux

    Na serialu se mi libi sexualni a etnicka diverzita a pestrost. Divam se na to jen kvuli tomu.

    • Maxianimal

      Tell me you don't know Neil Gaiman without telling me you don't know Neil Gaiman.

  • iSpirit

    Je to fakt dobrý ale jenom do 6 dílu, pak jsem ten seriál nepoznával. 

  • "...už předloha se nebála mít postavy z řad menšin, a tak je jen fér seriál posunout pro 21. století."

    Jakože pořádně to přeplácat až z toho nezbude nic jiného? Gaimanovy knihy pro mě vždycky představovaly vzor, jak implementovat jakkoliv odlišné lidi s citem do děje. Po bahnu jménem American Gods mám ale spíš dojem další Rowlingové.

  • verapohlova

    Nevím,  filmoví recenzenti (tedy asi o něco povolanější než paní Trojanová) ve světě zas tak nadšení nejsou.  Uvidím a udělám si názor sama. 

    • Derp_1337

      Tak průměrné hodnocení 8/10 je celkem slušné. Tudíž nevidím důvod, proč by nemohl do určité míry platit tvrzení, že recenzenti jsou "nadšení".

    • MalyZeli

      Záleží jaké recenze vyhledáváš. Profesionální filmoví recenzenti už posledních 10 let nebyli relevantní. Jsou to jen vlezdoprdelkové kteří neřeknou o filmech/seriálech nic špatného aby jim chodily pozvánky na předpremiéry atd. Prostě lidí kteří se zadarmo dívají na filmy, řeknou cokoliv aby uspokojili Hollywood, a napsali o tom na Twitteru. Radši sledovat opravdové filmové fandy na YouTube, projít si jich víc, a udělat si názor tak. O tomhle seriálu teda nevím nic, zrušil sem si Netflix před pár měsíci, ale nějak pochybuju že mají něco co není bait & switch, kde posledních pár epizod ti to zničí celkový dojem.

      • Jack1947

        Nebo někteří uživatelé co píšou komenty na CSFD ( tam se většinou orientuji u hororů - jindy du s kůži na vlastní nebezpečí)

        Už je známo dost že co je odpad na CSFD nebo v červených číslech je docela, dobrý film - Reef Stalked, THEY/THEM. Neplatí to vždy ale vyjímka je v tomhle případě super! 😋😊

      • To je úplná blbost, je spousta profi kritiků, kteří se k komerčně úspěšným hollywoodským filmům vyjadřují kriticky. Jako jde kritizovat třeba za to, že jejich vkus je odlišný od normálního člověka (často je, a je to normální), ale to, že by šli na ruku v hodnocení kvůli pozváním na projekce je fakt mimo.

      • sugyn

        Ja mam oblibeneho treba the critical drinker dela dobry recenze s normalnim humorem.

        • Carnage666

          U něj to mam jak kdy. Někdy uhodí hřebíček na hlavičku a jindy hejtuje něco co ještě ani nevyšlo jen protože je tam ženská... a to že by měl třeba nastudovanou předlohu u něj nehrozí takže se pak stane že hejtuje něco co jen kopíruje někdy i velmi dobrou předlohu.

        • MalyZeli

          100% ☝️☝️

  • LessPh

    Csfd mluvi jasne 74% a podle vzorce pujde jeste dolu zrejme na modrou.. nema cenu s tim ztracet cas..

    • iSpirit

      Seriál nabízí dve epizody, které jsou fantastické a klidně by mohly být divadelní hrou.

      Takže minimálně za prvních 6 dílů to není ztráta času.

      • Derp_1337

        Jo. Klidně bych doporučil lidem, ať se podívají jenom na prvních 6 epizod Sandmana. Skvělá podívaná.


        Je to něco podobného jako když jsem kdysi doporučoval lidem, ať se nedívají na 8. řadu Hra o Trůny. Pak těch prvních 7 řad zanechá v člověku příjemné vzpomínky 🙂

        • Sallvator

          Ani 8 nebyla tak zla, vesmes na urovni 7 ktera uz byla slabsi ale stale na vysoke urovni na serialovou tvorbu. 8 rada je hodne uspechana ale zase to dopadlo nejlepe jak mohlo a davalo to smysl aspon

          • Derp_1337

            "8 řada je hodně uspechana"

            No to jsi napsal hodně mírně. Třeba to, jak se zbláznila Daenerys, bylo doslova jako přepnutí knoflíku na vypínači. To fakt bylo "hodně uspěchané".


            A nebo to, jak v jednom díle nemrtví povraždili veškerou Dothrackou jízdu, ale v dalším díle byli Dothračtí jezdci zpátky. To bylo jako mávnutím kouzelného proutku.

            Ah, radši mi to vůbec nepřípomínej. Když člověk dával u 8. řady pozor, tak tam bylo strašně hodně nedomyšlených "plot holes".

            • Sallvator

              ze bude denerys nakonec silena jako otec bylo celkem jasne uz tak do 6 serie zacalo to tam uz bejt znat a necekal sem nic jineho, ta posledni kapka byla uz rychla a clovel by cekal ze ji ta zlost vydrzi aspon celou serii a ne ze umre v dalsim dile bohuzel h puvodnich 10 serii bylo 8 takze to co melo bejt na 20 dilu se narvalo do 3 epizod

              • Derp_1337

                Reakce na příspěvek:

                Jo, to jsi popsal dost přesně. To, co se mělo původně odehrát během aspoň 10 až 20 dílů se nacpalo do 3 epizod.

            • iSpirit

              ta osmá je příšerná o tom žádná, ale ten zvrat už přišel někdy kolem 5 série, těch kolapsů už tam bylo hodně, jen se o tom diskutovalo u hardcore fandu např. na icefire.cz, u těch posledních dvou už to bylo do očí bijící i pro neznalce série.


            • Jevo83

              Mne isla Daenerys na nervy uz cca od 2-3 serie, takze mne to jej prepnutie prislo logicke😁


  • Gulivera84

    Vtom pekle mohlo byt cameo Lucifera a Mazakien ze serialu Lucifer....nebo to je jinej svet a jinej autor?😇

    • Jack1947

      Myslím že ani tam hrát už nechtěl🤔

    • Connor88

      Tam je i problém v tom, že seriálový Lucifer je charakterově dost odlišný  od toho, který byl potřeba v Sandmanovi (nezodpovědný požitkář vs děsivý vládce pekel)

      Takže buď by Ellis hrál seriálového Lucifera a nesedělo by to do scénáře nebo by hrál Sandmanového Lucifera a lidi co znají seriál by nadávali.

      Asi by šlo i nějak ohnout scénář aby se to trochu sladilo, ale proč to dělat kvůli celkem zbytečnému cameu...

    • Derp_1337

      Jo, klidně tam mohl být herec, který hrál Lucifera v seriálu Lucifer.

      Ale producenti se snažili být (většinou) věrní předloze. A pokud si dobře pamatuji, tak v komixu Sandman byl Lucifer popsán jako žena, ale ne klasická fešanda, ale spíš taková "mužnější". Což perfektně sedí na Gwendoline Christie (Brian z GoT).

      • Gulivera84

        Tak to rozhodne, no nic no, budu si muset nekde toho Sandmana koupit a doplnit vzdelani no, kdyz vidim kolik lidi to zna...

        • Jack1947

          Já jsem jednou našel stránku, s skeny komiksů když jsem čekal na ten Kliffhangr jak se vyvine v šesté řadě TWD, a pak čuměl jak vrata, když zjistil jak moc se komiks liší 😮🥴!( to jsem musel utnout páč se pak předloha s tou seriálovou hodně začala proppínat) - začal jsem číst i japonského Dedpůla ale toho nedočetl a už ani nevím jak se jmenovala bylo to samozřejmně jen v angličtině ale těch komiksů tam bylo haafo.

        • Kverulant

          Neváhej, v češtině to vyšlo skvěle přeložené a snad bys ještě sehnal v prodeji ještě dotisk prvních dílů.

          • Carnage666

            Mam pocit že CREW teď dělala nebo plánuje dotisk právě díky seriálu.

            • twicer

              Kdyby do toho aspoň praštili v podobě omnibusu, ale na to Krváci mají bohužel moc malé ambice.

              • Carnage666

                Reakce na příspěvek:

                Tak to od nich už ani nečekám. Všechny možný Omnibusy a OHC už beru jedině v angličtině.  Na druhou stranu se jim nedivím, Češi to za vyšší cenu pak nekoupí.

                • twicer

                  Reakce na příspěvek:

                  Jj chápu, bohužel jsem na tyto luxusní verze komiksů přišel teprve před pár lety, seznam byl dlouhý a než jsem se dostal na Sandmana tak jsou omnibus/ absolutní verze rozprodané, nebo na absurdních cenách od překupníčků.

                  Taky bych dříve řekl, že češi na to nemají kupní sílu, ale vyprodané masivní edice od Comic Centra, vypovídají o trošku jiném stavu v naší kotlině. Asi je potřeba zvolit i správný přístup prodeje.

                  • Kverulant

                    Reakce na příspěvek:

                    Ty luxusní edice jsou skvělé. Kdyby CC vydali absolutního Sandmana v jejich masivní edici, vůbec neváhám. Dokonce jsem jim i psal, ale bohužel na to drží práva Crew.

                    • twicer

                      Reakce na příspěvek:

                      Jojo, taky to tajně vyhlížím. Crew je skvělá, ale vtěchto edicích jsou to absolutní čučkaři.

                  • Carnage666

                    Reakce na příspěvek:

                    To rozhodně, Comics Centrum to dělá velmi dobře a jejich knížky mají hlavně vždycky kvalitní papír, pevnou vazbu atd. Rád u nich nakupuju.

  • gio1

    Proč tady zrovna tenhle seriál dostává takovej prostor?V poslední době vyšly daleko lepší seriály, který by si to zasloužily.  

    • Derp_1337

      "V poslední době vyšly daleko lepší seriály, který by si to zasloužily."


      On vkus každého člověka je trošku jiný. Zajímalo by mě, co teda považuješ za ty lepší seriály???


      Z posledních pár měsíců jsem si akurát vědom o těchto dobrých seriálech: Star Trek Strange New Worlds, 4. řady Stranger Things a 3. řady For All Mankind.

      Jenže to už jsou víceméně zavedené značky na trhu a na ty snad není potřeba upozorňovat.

      • Jack1947

        Ono jde spíše o to že se tady těžko bude psát o TOkyo Vice (  i když to se dá s přitaženýma vlasama/ušima přirovnat k Yakuze :D) Black Bird atp... tohle je více herní svým obsahem. Kdoví třeba Sandman bude mít jednou i pořádnou hru mě by to rozhodně bavilo 👍

        • Derp_1337

          Tokyo Vice vypadá zajímavě. Díky za tip.

      • Ten nový Trek mi unikl... díky za tip.

      • Carnage666

        Myslím že Vox Machina od Critical Role by si zasloužila článek na herním webu.

      • Maxianimal

        Samozřejmě nejlepší současnej seriál - Better Call Saul.

        • Jack1947

          Byl ale zase pomohl utnout i jiné konce, ukázat že zločin se celkem vyplácí -.-

      • iSpirit

        Severance, Boys…

        Stranger Things 4 není příklad kvalitní tvorby, tedy pokud nejsi fanda soap oper.

        • Derp_1337

          Tak The Boys jsem bral za samozřejmnost. Super seriál, který je snad povinností pro každého filmového/seriálového fandu 😎


          A Severance je už trochu starší kousek, ne? Ze začátku roku.

          • Jack1947

            Severance nebylo zlé ale ke konci dost natáhlé...

            Celé téma hooodně super, jen to provedení začlo mírně pokulhávat😬 ale na druhou řadu jsem zvědavý.

        • Kverulant

          No, zrovna Severance byl zmařený skvělý nápad (místo rozvíjení teorií, jak se v takovém světě žije, marní čas hledáním absurdit uvnitř korporace) a The Boys už je jen dojnice bez vyšších ambicí.


          • Jack1947

            Dojnice fakt ne!  náhodou mi to příjde zajímavé jak se to bude dál vyvíjet ale každému něco jiného he.

          • iSpirit

            "No, zrovna Severance byl zmařený skvělý nápad (místo rozvíjení teorií, jak se v takovém světě žije, marní čas hledáním absurdit uvnitř korporace)"

            no, tedy vůbec. Ta hlavní myšlenka je přece kritika dnešních korporátu. Vymývaní mozku, politika firmy, politika čistého stolu, izo normy apod.

            Ve finále pokud někdo pracoval v korporátu, tak mi může potvrdit, že život, co žiješ tam a doma jsou dva růžné světy a to se Severeance snaží.

          • Jevo83

            The Boys ostavaju verni svojej komixovej predlohe, ktorej hlavna myslienka bola postavit superhrdinov ako egoistickych rozmaznanych hajzlikov ... nic ine sa tam neriesilo a myslim, ze to uplne staci..

            Ovela komplikovanejsi bol napr. Preacher, ale tam to so serialom dopadlo podstatne horsie, este tomu ale skusim dat niekedy sancu, napriek beckovosti co kricala z prvych dielov...

            • Jack1947

              Náhodou seriál Preacher byl parádní jen škoda že, trochu více nerozvinuli komiksové téma  přišlo mi že čtvrtá řada dost spěchala... 2 další by to sneslo ale zase to mělo uzavřený konec věrný originálu a to se dneska celkem cení😎👌

          • Derp_1337

            Dojnice bez vyšších ambicí? A měli vůbec The Boys někdy nějaké "vyšší ambice"?

            Já myslel, že to od začátku byla jasná kritika a tak trochu parodie těch zidealizovaných superhrdinských filmů a seriálů.

            V podobném trendu přibližně pokračovala i 3. řada, takže jsem si to opět užil.

            • iSpirit

              Jasně. Boys jsou satira nejen pro komiksy ale i pro tuhle dobu. Tu satiru a kritiku zvládají perfektně.

  • Kravicka

    Odpad, smazano po prvnim dile.

  • Beep_Beep_I_am_Jeep

    Do 6. dílů souhlasím. Pak meh.

    • Derp_1337

      Tak lidi, co neviděli poslední 8. řadu Hra o Trůny, považují GoT za nejlepší seriál všech dob. 😀

      Klidně to tak můžeš vyřešit i se Sandmanem. Podívej se na prvních 6 dílů a pak přestaň. Zažítek tak bude mnohem lepší.

      • sugyn

        A ja tu tise sedim se svym Altered Carbon season 1.

        • Derp_1337

          Haha

          Díky za připomenutí Altered Carbon. 1. série patří mezi mých 5 nejoblíbenějších seriálů. 😎

          Ale ta 2. série to pohřbila. 🤮

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit