Přejít na výpis diskuzí
Sci-fi sandbox No Man's Sky procedurálně generuje i zvuky zvířat
7.12.2014 | Petr Poláček
72 příspěvků
-
Vsimli ste si niekto divne proporcie planet ? Napr. na zaciatku videa si vsimnite: 1. takeoff z hangaru, nejake asteroidy ► a ako sa k nim priblizoval (vzdialenost +- 100m) priblizovala sa aj planeta v pozadi no a 5 sekund nato uz bol na povrchu... hned som si spomenul na Freelancera.. v tomto ma nepresvedcili, clovek nema pocit z tej velkosti vesmiru ako v Elite, Tomorrow war etc.
-
-
mne to hned udrelo do oci ...je to sice pekne ze mozes pristavat aj odlietat bez loadingu, no ta tenka atmosfera posobi ako past na oko, ten pocit z vesmiru je trocha klaustrofobicky :D a ani planety potom nie su skutocne velke planety :(
-
jo, mě přijde, že zrovna u hry, která je snad jen o atmosféře (myslím mood, nemyslim atmosferu kolem planety *2* ) by si na takovejch věcech mohli dat zalezet. mě přijde, že zrovna ten přílet k planetě by mohl působit fakt dobře, jak to člověk vidí z dálky a pak se to postupně přibližuje..jenže tady je to pořád stejná planeta ve stejným rozlišení dokud sem vevesmíru, pak najednou je to zamlžený jakože atmosféra a pak najednou sem 20 metrů nad povrchem. vůbec si neužiju ten scaling kterej je tak super, když lítaj astronauti na Zem/ ze Země.
-
-
No já abych se po stovkách hodin odehraných v KSP přiznal, tak jsem za rychlé přechody jen rád. Jednou sem tak s letadlam přistával asi hodinu, protože sem zapoměl před vstupem do atmosféry zpomalit a když sem dal nos dolů, tak mě začínalo hořet a když sem ho dal nahoru, tak si vesele klouzalo, dělalo žabky o horní vrstvu atmosféry a odmítalo klesat.
A když takových přistání máš za sebou 50 nebo 100 tak tě to pomalu začíná nudit a chceš jen už aby si byl na zemi.
Ono když to člověk vidí 1x na videu, tak si řekne, že to musí být super... ale jak se to opakuje pořád dokola, tak to začne unavovat a nudit. -
Pod to sa podpisem, presne tak
-
-
tak pochybuju, ze by nekoho bavilo, probijet se nekolik minut atmosferou planety...teda nekoho asi ano, ale tito lide nebudou cilovka hry :) A co jsem videl u star citizenu, tak pokud to bude podobne jak to ukazali ve videu kdysi, tak i tam bylo pristani na planete oproti realne situaci extremne snadne a rychle.
-
-
Tak to ano.. zatial to bolo v starych Elite a bude to dufam takto spracovane aj v Dangerous. Este si pamatam Tomorrow war, tam to bolo tiez dobre.
-
-
Jo, je to trochu mimo,i atmosfera je smesne tenka. Ale rekl bych, ze to neni priorita vyvojaru, vazne bych to nepovazoval za "velkej" space sim...
-
-
Omlouvám se, ale stále nechápu koncept této hry. Z ukázek předpokládám, že budu mít loď s kterou budu skákat z systému do systému. Tam budu přistávat na planetách, řeknu pěkný... zvednu loď ....a tento proces si pěkně zopakovat u dalších stovek systémů?
-
-
No oni zadnej jasnej koncept nepopsali, zatim je to jenom to, cos napsal... Herne mechaniky zatim nejspis nemaj vubec hotovy... Defakto jedina vec ktera momentalne robi hru atraktivni, je ten proceduralni vesmir
-
-
me se libi, jak pristupuji k vyvoji...vzdyt prece neprohlasuji tu hru za hotovou, naopak...nicmene uz maji perfektni prostor - maji planety plne zivota, nad kterymi se da litat a na kterych se da pristavat a chodit po nich, maji na nich zakladny, vesmirne stanice, rozdilne lode...maji to samozrejme v nejake grafice a detailu, ktere nedosahuji kvalit Elite (o SC nema cenu se zminovat) ale prijde mi sympaticka
a co jim chybi ? nejake herni systemy typu - obchod, tezba, boj, FPS akce, proceduralne generovane questy -
-
Jo, kdyz tohle udelaj dobre, muze to bejt moc hezka hra *4* Jen rikam, ze nemame moc predstavu o konecne podobe hry.
-
-
-
-
Grafika, procedurální generování, art style ... všechno moc pěkný.
Teď ještě ukázat nějaký gameplay. Čeho já se totiž bojím nejvíc, že to dopadne podobně jako Elite, že tvůrci netvoří hru, ale procedurálně ji generují. Jediný problém v tomhle je, že procedurální generování se nehodí pro vytváření her. Je to pomůcka, kterou si ulehčím některé věci. Pokud se příliš zaměří na to co je tam všechno procedurálně generované a odsunou celý gameplay, tak je to potom problém.
Elite to úplně přesně ukazuje... V pozadí je úžasná galaxie, která vybízí k úžasným dobrodružstvím. Akorát člověk zapnu hru, a dobrodružství se nekoná. Celkově mě přišlo, že se nějak zapomnělo na gameplay. Tvůrci se snažili udělat opravdu otevřenou hru, ale zapoměli na to, že otevřená hra potřebuje rozsáhlé a vtahující mechaniky, protože tam chybí příběh, který ho tam bude držet.
Tak uvidíme jak si s tímhle poradí tvůrci No Man's Sky. Ale většina rozhovorů zní celkem optimisticky. -
-
Tak mna osobne aj vo Freelancerovy po splneni pribehu nic v hre nedrzalo, teda ak nepocitam nejake skusanie modov.
-
-
No od tohodle rozhodne neocekavam velkou hru, spis hezkou survival blbinku typu Minecraft a pod... Ale i to muze byt zajimave, takovej Starbound ve 3D se primo vybizi....
Ale srovnávat so se space simulátormi typu Elite nebo Star Citizen mi prijde uplne scestne, vzdyt to ma spolecne leda tak prostredi (vesmir)... To je jako srovnavat War of Planes a IL2 Sturmovik *4* -
-
tak Elite me zatim moc nepresvedcilo...sice maji v planu velke veci, ale ty jsou snad jeste vic v nedohlednu nez u SC.
-
-
Jo, souhlas, Elite je hezka ukazka, jak velkej problem muze kompletne proceduralni vesmir bejt... Naproti tomu v spominanem Starbound, kterej je taky kompletne proceduralni, tohle funguje dobre... SC tohle netrapi, pac hvezdne systemy budou tvoreny rucne (urychlene sadou nastroju, na kterych se pracuje), takze muzou byt jedinecne a vhodne nadizajnovane.
Ale mnel sem na mysli spise zanrove rozdily...
-
-
-
Zatim to vypada to fakt hezky. Doufam ze trochu zapracujou na vstupu do atmosfery a pocitu z letani protoze mi to z toho videa prijde dost nemastny/neslany.
-
hm, libi se mi to vic nez elite
-
Už byl někde ukázán pěší pohyb a boj na planetách? Létání v kosmu mě moc neláká, ale hopkat po planetách a likvidovat vesmírnou chátru v FPP docela jo.
-
Len aby to nebola proceduralne generovana nuda v roznych farbach, priznajme si ze okrem pristavania na planetach sa v tych traileroch nedeje nic zaujimave.
-
Čistě podle pocitu:
1. No Man´s Sky
2. Star Citizen
3. Elite Dangerous -
pripomina mi to galaxy on fire